Родителите ми не ми позволяват нищо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми не ми позволяват нищо
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 2320 пъти
Здравейте! Пиша в този сайт с надеждата, че ще ми дадете съвет. Таа... момиче на 16 съм и имам проблем с родителите си. Майка ми е страшно властен човек (дори сама си го признава), а баща ми често се съгласява с нея по повечето въпроси. Още от малка аз съм принудена да съм "доброто" дете, от което винаги се очаква многооо. Вече съм в 10 клас и смея да твърдя, че покривам всичките им изисквания по отношение на училище(нямам по-слаби оценки от 5) и на много други неща. Винаги съм спазвала всички техни искания- вечерен час, забрани... Но миналата ми дойде в повече -знам, че съм много малка все още за дискотеки(въпреки че сега на по 12 са с високите токчета и се кълчат по дискотеките и баровете), но да се прибирам в 8 по време на лятната ваканция? ! Всичките ми приятелки, а те са около 5, ги пускаха до 12 миналата година. (Живея в сравнително малък град, да не кажете нещо ☺)И дори не само това -не ме пускаха да оставам на рождени дни с преспиване, когато всички оставаха. Общо взето всичко, което е позволено на другите, ми бива забранено. Опитвала съм се да говоря с тях за това стотици пъти, но всеки път, когато повдигна темата, се измисля някакво абсурдно извинение от сорта на "Не може до късно. Утре трябва да ставаш рано да ходиш при баба си. ", а жената живее на две пресечки от нас... Моля ви помогнете ми, писна ми всички да ми се смеят, защото ме държат" под ключ" 24/7. И не започвате с това, че ми нямат доверие... не съм им давала нито един повод да го изгубят. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: ff7ee490ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моите родители са същите, а аз съм на 20 години, да вече не е както преди, но за да ми "позволят", трябва да се скарам с тях и да си отстоявам моето. Това консервативно мислене ме научи на: Морални ценности, материални ценности, себеуважение и уважение.
Не съжалявам, че не съм ходила по дискотеките, не съм ползвала забранени вещества, не съм нарушавала закона и тем подобни.
Когато станеш родител, ще разбереш, защо се притесняват!
В днешно време, не може да вярваш на никого, не може да бъдеш сигурен, дали няма да те оберат, убият или гаврят с теб.
Грях е 9 месеца, да си носил живот в себе си, да си треперил над него, да си го изгледал и на 12-17 години, да го пускаш навсякъде, без да се замисляш и разтревожиш, кога ще се върне, ще се върне ли изобщо, какво прави в момента, добре ли е...
Когато навършиш 18 години имаш право, да си търсиш "правата", каквото си искаш може да правиш тогава, защото си пълнолетно лице, което може да носи наказателна отговорност и собствена такава.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: cc70f5a4da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре, не може ли да им предложиш следната сделка: 'Започнете да ме пускате и мен до 12 вечер като всичките ми връстници, а ако се прибера пияна или лъхаща на цигари или изкарам слаба оценка пак ще си излизам преди 8'

Щом живеете в малко градче от селски тип, а не в София, не виждам защо да не те пускат до късно.
А и сега е лято и в тея жеги да се излиза да се обикаля вънка по разгодки в 5-6-7 p. m. е супер ненормално, даже и опасно (зависи в коя част на България сте), защото точно тогава са най - големите жеги!!! Какво искат вашите, слънчев удар ли да получиш? Вечер даже е добре след 9 да се излиза като е лятно време...

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 907da57e55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мен на 16 години майка ме пускаше дори и до 11 12 вечерта в лятна ваканция но аз се прибирах по рано.
Сега съм на 24 С мама се разбирам- татко обаче е от онези хора- като майка ти е баща ми малко е властен човек, може би защото едно време моята баба, която е и негова майка не го е възпитала добре.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3bcff561c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също съм така, на 16 до 8. Просто се примири, нямаш начин да те пуснат до по-късно. И аз не знам какво е спане в приятелка и т. н. Просто излизам в 6 сутринта и се прибирам в 8. Това е начина.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4a7de4d1fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз съм така.. а, съм на 18 и с гадже.. Съчувствам ти наистина!! УЖАСНО е, тъпото е, защото децата са лоши и почват да се подиграват. Един ден запомни това и бъди по приятелски настроена с децата си, но й ги пази!

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3336d385ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Миличка, вашите може да попрекаляват с контрола но го правят защото искат да те опазят да не тръгнеш по лош път. Дори и да живееш в малък град това не означава, че нощно време по улиците няма изроди. Казваш, че искаш да ходиш на дискотека като другите. Преди 2 години даваха за две млади жени от Самоков пребити зверски от цигани докато се прибирали от дискотека. Така, че и в малкия град няма гаранция, че няма да ти се случи нещо, лошо изродите ги има навсякъде. Казваш, че искаш да ходиш на купони с преспиване ами я си представи, че има и момчета попрекалите с алкохола и някой от тях вземе та се възползва от теб? Вашите знаят, че има такива опасности и затова не те пускат, защото не искат да ти се случи нещо лошо. Прочети случая на сестрите Белнейски и те като теб живеели в малък град и искали да си правят каквото си искат и плащат с живота си за това. Качват се с колата на някакъв непознат да ги закара на дискотека а той ги изнасилва и убива по пътя и сега майка им плаче на гроба им вместо да ги види абитуриентки, студентки и булки. Докато живееш с вашите и си непълнолетна ще се съобразяваш с тях момиченце, след 18 си прави каквото искаш дотогава ще търпиш! Сега може и да им се сърдиш, че те ограничават обаче един ден когато приятелите ти продължат да деградират и тъпчат на едно място, а ти постигнеш нещо ще им благодариш!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a30cfb2fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И при мен е така, а съм на 18. Баща ми не ми позволява нищо, трябва да се прибирам в 8 вечерта. Всичките ми проятели нямат вечерен час, само аз до 8. Дори лятото, когато се стъмва в 10, аз в 8 вкъщи. Ходила съм на дискотека, да, но тва е било нещо много рядко, принципно мисля, че ако можеше да ме държи в нас постоянно, щеше. В момента съм втора смяна и идка веднага след училище да се прибирам, без кафета, без нищо, веднага вкъщи.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 20a55b3ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И нашите са такива... Майка ми ме държи, докато пресичам и ми казва, че съм малка да имам ключ! Аз съм на 12, а тя през повечето време се държи като че ли съм на 5.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker