Тормозят ме, какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124228)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6735)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тормозят ме, какво да правя?
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1498 пъти
Здравейте! Първо искам да кажа че ще навършвам 17, защото повечето, които биха писали по тази тема са на по 10. Минавам към темата- от невинна 10 годишна възраст съм бита и посинявана за най-малката беля. Преживях го! Започна обаче и психически тормоз от 10 степен по скалата от 1 до 5! Всеки ден ми се повтаря, че нищо няма да стане от мен и ужасни обиди. Ритниците и боя не ги пропускат също понякога. От 3 години имам ужасни проблеми с психиката и удивителни паник атаки и нервни кризи, но те не желаят да отида да се лекувам. Не мога да търпя това повече. Старая се да не общувам с тях, но те въпреки това продължават. Аз съм единствената, която чисти и готви всъщи, но това също не се оценява! Моля да дадете съвети!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: d56747a02f
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Милата, знам какво ти е, само че съм с четири години по малка от теб. Аз бях в подобно положение, но в училище. От 5-ти клас заради свободното ми поведение и заради моята стеснителност в училище ме тормозеха психически и в средата на 6-ти, когато се изместих в другия клас момичетата от стария ме бъзикаха, защото спортувах и се справях добре. Мислех, че така всичко ще приключи, но нищо подобно. В новия клас ме подиграваха заради едно мило момче, което обаче също не му бе чиста работата. Дори когато спрях да си говоря с него пак беше така. Пък и в стария клас момчетата ме бъзикаха, дори ме обиждаха. Заради това спрях активното спортуване, започнах да се панирам когато видя околните, изпитвах страх и параноя. А и тези деца, който ме тормозеха първоначално тормозеха и други деца от училището ми, но никой нищо не им казваше. Съсипаха ми психиката тези копеленца гадни. Един искам да им се случи същото, за да видят какво е. Но накрая едно момче, което най-много обиждаше си изпати също, а е такъв страхливец. Един път по-голямата ми сестра се разправяше с него, а той се оправдавал, че не е така, а така лъже. После дойдоха едни батковци и започнаха да го обиждат също, а той си помисли сигурно, че съм ги повикала. Оттогава това момче повече не ме закачаше.
Разказах ти това, за да ти покажа, че не само ти си така, ами и да знаеш, че който зло прави, зло намира. Препоръчвам ти следващия път когато те обидят да кажеш :„Край, повече няма да търпя това нещо. Аз не съм ви слугиня, за да ме карате какво да правя. Може сега да ме контролирате, но аз скоро ще порасна и няма да имате власт над мен! Вие това ли искате, да се изнеса от вас и на старини да не ви погледна и да не ви помагам? Нали знаете, че един ден всичко ще ви се върне и накрая ще съжалявате, че сте се държали така с мен, но вече ще е късно ”. Не знам какво друго да ти кажа, но имаи куража да се остояваш и да бъдеш твърда и да се обичаш. Ще ти помага в живота.
Стискай зъби, завърши училище, изнасяй се от вас и ограничи контактите и вижданията с тях до минимум. Ако пак те заплашат пак, отвърни им, покажи им, че си силна и достойна. Ако го направиш, няма да имаш проблеми с тях. Накарай ги да съжаляват, че са се държали отвратително с теб. Успех и дано се справиш! После пиши какво си направила по въпроса

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3b629ae682
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Ако това наистина е така и ти си на 17 имаш няколко варианта:
1. Потърси роднини или приятели, които могат да ти помогнат, да ти подадат ръка, да поживееш с тях докато завършиш образованието си (ти можеш да им помагаш с домакинството, децата и др. ). Можеш и да живееш при баба на село и да продължиш да учиш вкъщи, самостоятелна форма на обучение. Ще се явяваш на изпити само.
2. Намери си работа и продължи да учиш самостоятелна форма или вечерна форма. Стани независима и се изнеси от вкъщи. Наеми си стая или гарсионера, вземи живота в ръцете си и поеми отговорност за издръжката си.
3. Най-лошият вариант е да се обърнеш към социалните за помощ и ако те докажат, че съществува този ужасен тормоз, могат да те настанят в приемно семейство. Проблемът е, че ако се обърнеш към тях няма връщане назад. 1. Те могат да съдят родителите ти и 2-ро нямаш гаранция, че ще те настанят в по-добро семейство. Понякога приемните семейства не се отнасят добре към доведените деца.

Проблемът, който описваш наистина е сериозен! Не отлагай решението!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1ffc0adb4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Кои са тези хора. Ако можеш се махни колкото се може по бързо!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4cf88ac6da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма спасение от такива твари. Бягай на 18. Няма друг начин. От личен опит ти казвам.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4d24c4f604
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мило момиче, съжалявам, че ти се случват такива неща. Успокой се, направи си план без да им казваш. Започни събота и неделя работа някъде и започни да си събираш пари. Като станеш на 18 г. Се изнеси на квартира. Може с друго момиче, за да си делите разходите. Другият вариант е да те приемат в университет в друг град и там да отидеш на общежитие. И после там да си намериш работа. Изобщо бягай надалеч от тях. А като остареят не се грижи за тях, не им се обаждай даже. Все едно не съществуват. Горе главата и успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d9e4fb4289
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Въпреки че си на 17 можеш да отидеш в закрила на детето или помощ от някой близък а защо не и от полицията, разкажи им всичко и може би ще получиш помощ от тях

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker