Социални помощи за майки. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Социални помощи за майки.
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1417 пъти
Здравейте. Бременна съм, нямам трудов стаж досега, знам си правата горе долу, тоест подадох документи вече в социалното подпомагане, за да вземам помощите- еднократната 150 лв за бременност, еднократната 250 лв. за раждане, от там нататък месечно 100 лв + 37 детски. Но понеже чувам различни мнения от близки и познати, някои казват, че имам право на повече месечно. Въпроса ми е има ли нещо още, което може да се "изсмуче" така да се каже от държавата? Става въпрос за 1во дете.
Другия ми въпрос е как ромките взимат по 350- 400 лв социални помощи за дете? Мит ли е това, или реално се взимат подобни пари? Не съм ромка, за да ме облагодетелства държавата и стимулира да раждам, за съжаление. С ирония казано, ако има роми тук да не се засягат, нищо лично.
Последния ми въпрос е мога ли да се запиша в бюрото по труда и от там да взимам нещо, защото и такива предложения чух.
Моля да пишат само компетентни и сигурни в това, което казват, хора.
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: f94fdabd36
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще имаш право само на описаните помощи. Ромките взимат толкова, ако детето е с увреждане или когато са повече деца, т. е сумарно. Освен месечната за отглеждане на дете до 1 година, друго няма да получиш. Не пожелавай парите на ромките, ако не искаш да гледаш по 3-4 деца в мизерия ила по-лошото дете с увреждане.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2126d89d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За съжаление е така при нас, просто трябва бащата да ви осигурява необходимото.. В другите страни може би дават прилични пари за детето, с които да му се покриват месечните нужди и не искат 2 години стаж...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 744f305191
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прочети "ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ"
Ако отговаряш на условията имаш право на месечна помощ, като бременна имаш право на 65лв месечно 45 дни преди раждане или 97, 50лв за достигане на ДМД, отделно на целева помощ за наем като самотен родител /обикновено на ромките се попълва документ че са на квартира при свекървите си/ нали нямат брак с мъжа си, отделно веднъж годишно имаш право на целева помощ за комунално-битови и други жизненоважни потребности, отделно за отопление и т. н. Отделно 4 пъти годишно хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК ) боб, леща, ориз, брашно, олио, макарони, кофички по 1кг сладка, мед и т. н Научи се да различаваш ДМД от ГМД.
Обаче има един факт, ти не си циганка, което веднага води до извода че няма да ти отпуснат повече от 137лв, защото реално отпускането зависи от настроението и по преценка на директора на дирекция "Социално подпомагане".

Циганките отиват на тумба със свекървата и леля си примерно /най-устатите от фамилията/, първо се молят после вдигат скандал, заплашват, посягат на бой, оставят бебето на бюрото на директора той да го гледа, използват всички средства за да имат вноска по картата си. Така или иначе циганките не знаят какво им се полага, не могат и да пишат, та всичките им документи биват попълвани от самите служители чрез молене или заплаха. А когато бъде отпуснато на една нахална циганка, тя се връща в квартала и се хвали колко е "пуснал" банкомата от там и другите нахални се нареждат с думите "На Айшето банкомата даде 350лв искам и аз"
Отделно половината от циганските деца са болни повечето с фалшив документ "47% от ромските деца в България са болни от астма или диабет" Диабет веднага означава голяма сума в сметката около 350лв месечно, даже последно май качиха сумата на до 930лв според % инвалидност.

И знай на българките дават 100лв на месец само първата година, на циганките до третата година на детето.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 981d1b356d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Стига глупости, законите са едни и същи за всички - циганките не взимат 400 лв., а взимат колкото Авторката, но имат повече деца и им се събират - колкото и скандали да правиш, толкова ще са парите - никой чиновник няма да изкара от джоба си пари. Имат често болни деца, защото практикуват кръвосмешение, пият и пушат по време на бременност и раждат много малки. Болни са им децата наистина - и вие да правите деца поколения наред с братовчедите си, и вашите ще са болни -като имаш 3 деца от кръвосмешение, все едното ще е ТЕЛКаджийче.

Авторке, жалко е че ще живееш (съществуваш) от помощи. Не знам какво да кажа. Не ти съчувствам обаче, защото не мога да разбера хора като теб. Аз самата чаках да се образовам, да направя кариера, да се устроя, да се омъжа и чак сега, на 32 г. съм бременна с първото си дете. Работя от 19 годишна, от 7 години по специалността и не съм взела 1 лв. държавни пари, дори детски не даваха на нашите навремето и само съм взимала за добър успех в Гимназията едни 20 лв. на месец - това е. Унизително е за мен да разчита човек на държавата ако е млад и здрав. Ще вземам максималното майчинство и дори не съм се интересувала колко точно, а само гледам да си оправям документите, но ще е над 1500 лв. мисля... месечно. Тези пари няма да харча, а ще са на сметка да купувам само неща за детето. Дори не знам дали ще се разправям с болнични за първите дни и месеци, защото занимавката ми е много. Плащаме със съпруга ми максимални осигуровки и данъци, за да има и за хора като теб, нищо лошо - малко социална държава, но с такива пари не се гледа дете. Много са ниски социалните помощи за майчинство точно заради циганите, защото не иска държавата те да се плодят. Няма никаква логика да им дава 400 лв. Това са митове и легенди, а и доста от тях никакви пари не взимат, защото не знаят как да си оправят документите и дори нямат лични карти.
Както и да е. Оправяй се - ти си знаеш. Желая ти много здраве и всичко хубаво и дано нещата около теб се оправят и имаш гръб от семейството си и от бащата на детето.
Мисли за другата си бременност преди да забременееш, не след това. Добре ще е и за теб, и за детето.
Специално в майчинството нашата страна е много щедра. Няма по-щедро майчинство от нашето, но да - човек трябва да е работил и да се е осигурявал. Млад, образован човек...голяма загуба. Личи си, че си начетена и сега вместо да се реализираш, ти ще си губиш времето и енергията да четеш за социалните помощи в най-бедната държава в ЕС при положение, че можеше да взимаш майчинство като моето един ден.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 744f305191
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №6 То ако от кръвосмешение се хващаше само астма и диабет нямаше да бъде забранено кръвосмешението, чула недочула си даваш мнението само по репортажите които си гледала по тв. Аз №4 имам информация от първо лице сестра ми е служител на социалните, експерт който оценява дали и колко помощи да вземат българките в българско градче.
За кръвосмешението: Първо голяма част от циганките се продават и то не на роднини, второ още по голяма част се женят за мъже от други населени места, това че има село в бг с цигани за които кръвосмешението е нормално не означава че всички циганки правят кръвосмешение. Едно село е само изключение и това не важи за общността.
"Законите са едни и същи за всички" но са така написани, че българките да нямат възможност да се възползват. Обикновено самотната българска майка живее при родителите си или при роднините си, тя няма как да взема помощ за наем. Циганката живее при свекърите си които не са й роднини защото няма официален брак, децата й са с баща неизвестен, затова тя може да получава помощ за наем, попълва се документ че е под наем и готово. Отделно всяка циганска майка взима помощ по 20лв на дете от Евророма, това българките няма как да вземат, равни закони имало а?
И да случва се редовно циганка да заплаши че изоставя детето на бюрото на социалните, така й се отпускат 325лв еднократна ежегодна помощ за да си го вземе с нея. Като го остави на бюрото и каже че няма храна или ток и т. н. веднага й се подписва документа.

П. П и №6 не мисля че темата е "Колко е успешна №6" за да се хвалиш с това че се справяш. Е има и жени който не могат или не искат да се справят като теб имат по ограничен капацитет или желания приеми го. И авторката пита вярно ли е че циганките взимат, ти на каква база твърдиш че не взимат повече, гледала си репортажи по тв ли?
Аз пък познавам циганин който има 5 деца, питам го "работиш ли", той "не защо да работя банкомата дава 1500лв на месец". С 1500лв на месец в махалата се живее доста охолно, дори с 5 деца, ти най вероятно не си посещавала нито една махала и не знаеш че цените там понякога са двойно и дори тройно по евтини, зеленчуци, месо, дрехи и обувки дори сладолед на фуниика се продават на улицата за по евтино дори от най-евтиния магазин в български квартал. За стоките не се плаща ДДС, коли се голямо агне и се продава месото на 7лв кг на самата улица на комшиите за 10-15 минути е продадено. А българката трябва да иде на магазина и да купи агнешко на 13-16лв кг. Едни и същи маратонки в български магазин 26лв в махалата 10лв, чехли за баня 1 към 1 в бг магазин 6-8лв в махалата 2, 50лв /лично си купих чехли/ и т. н. Даже повечето цигани продавачи не са по улиците особено тези с месо, дрехи и обувки, месото се продава в двора на онзи който коли, а дрехите и обувките вътре по къщите всеки от махалата знае в коя къща има дрехи за продан, кой донесъл евтини анцунзи и продажбата става в дома на продавача.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 522a4de5f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   От авторката:
Номер 6, моля не се хаби да ми разказваш колко си успешна, а колко аз не съм за завиждане. Зададох конкретен въпрос, който ме касае, без да разказвам живота си. Но за информация на възмутени като теб ще кажа, че също имам висше образование, чаках да завърша и да се обвържа стабилно и тогава да забременея. Приятеля ми взима 1700 лв. заплата, така че не ме мисли финансово как ще "съществувам" моля. Не съм опряла до парите на държавата ни (мизерни), но нормално да искам да взема каквото ми се полага.
Ей така като почне някой да натяква и да раздава морал, просто...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ffaea8b48b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Въпроса ми е има ли нещо още, което може да се "изсмуче" така да се каже от държавата?

Е. браво! Държавата, това сме ние!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 981d1b356d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   n. 7, защо трябва да живеем с идеята да се „възползваме“. Нима ни е образовала държавата, за да можем по-добре да се „възползваме“? Аз не гледам в паничката на циганите с по 5 деца и не храня 5 деца с 1500 лв. Моето майчинство за 1 дете ще е повече.
Може би има цигански семейства, които неправомерно получават помощи, но не са само те. ТЕЛК трябва да бъде преразгледан наново. Като цяло обаче не това е темата.

Авторката е чудесно образована, висшистка, много добре се е насочила сама какво може да "изсмуче" така да се каже от държавата /цитат н 9/

Аз съжалявам такива хора, за мен това е унизително. Едно е някой без образование, без способности и възможности да разчита на държавна помощ, но друго е образованите хора като тръгнат по тази пътека. Страшно е, защото кой ще плаща в общата касичка в крайна сметка. Страшно е да взимаш и да се оплакваш, че е малко.

Държавата, това сме ние. (Кенеди)

Замислете се по въпроса.

И да, нищожно малко са помощите за майчинство без стаж, но това е добре така.
Радвам се, че Авторката има мъж да я издържа - мъж, държава, има ли значение... тръгне ли човек по тази пътечка...
След майчинството без стаж после ще има да реве как никой не я взима на работа, но това е друга история. После ще има тиради от типа на „в каква държава живеем, висшистка с 3 висши не може да си намери работа, висшистка със 700 лв, заплата, що за държава, що за управляващи“

Не сме народ, а мърша.... затова сме на този хал.
Не заради циганите, а заради нас самите, които не мислим как да успеем да създадем благосъстояние за семействата и за държавата си, а как да се "изсмуче" така да се каже от държавата.
Ако цялата енергия на българина не беше насочена в смученето, а в печеленето, сега да сме Швейцария
Последиците от комунизма за мен не са толкова в материалното - материално се създава, изкарва.
Последиците са във възпитанието, ценностите на цели поколения. У нас е легитимно да се "изсмуче" от държавата, но е срамно човек да каже, че е успял и да е горд с това, което е постигнал, макар че ако ни нямаше успелите хора, нямаше да има какво и да се се "изсмуче" така да се каже от държавата

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 744f305191
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От №7 Никъде в поста ми не пише че някой ТРЯБВА да се възползва! Съгласявам се че всички раздавани от социалните пари идват от нас. Авторката да се оправя, дали сме й достатъчно информация.
Но Май проблема при теб №10 е че не гледаш в паничката на циганина с пет деца, докато той гледа в нашата обща. Съвсем честно отговорих дали е вярно че циганите взимат, каква вина имам, че ти не знаеш, защото видиш ли не гледаш в купичката на смучещите.
Една държава е като семейство. Ако примерно имаш 4-5 членно семейство с обща купичка с пари. Ти и мъжът ти внасяте, но някой примерно 12 годишния ти син решил всекидневно да взима от общата купичка големи суми за да черпи приятелите си няма ли да се възпротивиш? Представям го така, защото както и да го гледаш децата на България са общи обаче онези 5 наши циганчета вземат от държавната купичка и плащат ракията на баща си. Държавата дава на всички деца, но на циганчетата първо е позволено да бъркат по надълбоко в купичката, после по рано раждат, създават и възпитават поколение бъркащо в купичката и т. н. И Докато ти създадеш едно дете пълнейки купичката на държавата, докато то се ожени/омъжи, циганина с петте деца /който е твой набор/ вече ще има 25 внучета бъркащи в купичката на държавата, а ти ще се правиш на сляпа, защото разбираш ли, от измислена гордост не гледаш в паничката на циганите. Не си криви душата паничката на циганите е част от нашата обща държавна паничка.
Вярвам че разбираш, че аз съм на мнение, че ако държавата позволява да се взема от държавната купичка предпочитам авторката да вземе, а не циганина. Авторката е образована, най-вероятно ще възпита по добре детето си от циганина, най-вероятно няма да създаде пет деца и съответно няма след 15-20 години да има 25 внучета, които да са наредени на купичката.
Ако реално пресметнеш защо пенсиите на нашите родители са ниски, всъщност те отиват по направление-паничката на циганите. Колко стотици хиляди се раздават ежемесечно на циганките за да раждат? Ако тези пари отиваха при пенсионерите, първо внуците им-българчета щяха да ги ухажват /уважават/ повече, второ пенсионерите щяха да помагат финансово на българските си снахи да раждат повече българчета, трето парите щяха да се харчат в магазини където се плаща ДДС и 30% от тях щяха да се връщат в държавната купичка /да поясня 30% са: 20% ДДС и 10% данък печалба на магазина/ От там по големите обороти на магазините щяха да увеличат заплатите на продавачките, производителите на стоки и т. н. и т. н.
Никак не е правилно само да пълниш купичката на държавата, само с пълнене без да гледаш къде са процепите, през които изтича, никога няма да видиш държавната купичка пълна.
И последно ако ти се смяташ за мърша, да ти препоръчам да прочетеш стиховете на Славейков който е написал "не сме народ, а мърша", ако прочетеш ще видиш смисъла.
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни..
Слагайки тези думи в нашия контекст Славейков е имал предвид, да подкрепим нашите си българки опитали се да раждат българчета въпреки че искат помощи и да не мълчим покорни пред онези които сипват в купичката на циганите, да не мълчим на циганите.

Ако решението беше мое щях да дам на свекървата на авторката 1000лв пенсия и да не давам на никого социални помощи. И ако авторката е некадърна да си изкара сама пари за да си храни детето, нека поне бъде зависима съответно покорна на свекърва си- жена, която може да възпитава българи и тя да помогне във възпитанието на детето на авторката, а и във възпитанието на самата авторка. А между временно 30% от сумата ще се връща в нашата обща купичка и ще бъде по вероятно в най скоро време нашата купичка да заприлича на Шведската. Макар шведите да са направили друго, те през 30-те години на 20 век са скопили всичките си цигани
"„От 1930 до 1975 Швеция активно провежда програма за подбор на "генетично чисти шведи", като в същото време шведската държава насилствено стерилизира десетки хиляди граждани. Причините - расова чистота и елиминиране на "малоценния живот"
Как са запушили пробойните в швейцарската купичка? !? ! Виж тук: https://www. vesti. bg/novini/shvejcariia-dala-na-nacistite-poveche-cigani-otkolkoto-evrei-32400.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 744f305191
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И №8 Язък за щастливият ти живот щом в 3ч и 45 мин си будна, не лежиш до съпруга от който си бременна, а пишеш коментари тук. Не ти завиждам, сети се сама какви са ми идеите за теб.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2126d89d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Защо да не пита, тя държавата и без това не дава много, в Германия на месец дават 190 евро и не искат толкова стаж.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 981d1b356d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   н. 12, може би в момента се намирам в друга часова зона. Има хора, които пътуваме
Н. 13 - в Германия дават ДЕТСКИ 190 евро - тези пари ги дават за всички деца, не е това майчинство и не ти върви стаж, осигуровки.
Майчинството в България е ценно заради осигуровките най-вече, такова майчинство няма никъде по света, освен в Естония и в другите Балтийски републики, но е по-кратко като период, повече пари взимат. В САЩ майчинство примерно няма, в Англия сестра ми взе 13 седмици по 70 паунда на седмица и само ти пазят 1 година работното място, толкоз - осигуровки и стаж мисля, че не ти вървят.
Теоретично у нас ако искаш с 2 деца можеш да имаш 6 години общо стаж без да си работила. Отделно 90% от бременните си докарват почти цялата бременност на болничен - това го няма също никъде.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 13287cffbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Момиче, ти нямаш и един ден трудов стаж т. е. нищо не си допринесла за тая държава, но се сещаш да питаш как можеш да я "изсмучеш"? ! Много брутално е зададен въпроса ти. Как не ти е неудобно. Браво, стигнахме циганите по манталитет значи... Държавата е целия народ, който внася данъци и работи усилено, а някои социални паразити само се чудят как да изсмучат нещо.
Никакво уважение нямам към такива....

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 744f305191
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   №14 Кажи на хората защо сестра ти в Англия е взимала само 13 седмици майчинство, ние не сме дошли вчера от Марс и ние имаме познати в Англия. Майчинството в Англия е платено 9 месеца или 39 седмици майчинство на 90% от заплатата ви, ако имате стаж от 6 месеца. Майчинството в Англия не се плаща от държавата а от работодателя ви. Ако нямате стаж а само сте омъжени за човек който работи в Англия или имате партньорско съжителство с него тогава имате право на до 14 седмици майчинство от работата на таткото, а вие като майка получавате помощи от държавата. Междувременно може да имате право още и на помощ за безработни, помощ за повишаване на доходите за работещи, помощ при плащане на наема или помощ за вноските по лихвата за ипотека на жилището ви, намаляване на общинската такса за жилището, може да имате право на помощ за бременни и др такива. И като бонус детските ясли в Англия взимат деца на възраст навършени три месеца, тоест винаги можеш да оставиш бебето на ясла и да тръгнеш на работа. В България има ясли които взимат бебета след деветия месец, но са толкова малко че повечето майки дори не знаят. И още нещо ако майката оставила детето си за да работи в Англия се води ниско платена държавата поема до 161лири от седмичната такса, която е 170 лири, бедните майки доплащат по 9 лири седмично за градината.
Вярно е че в САЩ няма платено майчинство, но всеки от родителите има право на 2, 5 месеца отпуск за раждане на дете, като първо взима майката после таткото и отделно имат право на доста помощи но те не се водят майчинство а са пари за подпомагане.
Колкото до правото на болничен по време на бременност всички държави го позволяват, а това кой колко болничен взима го решава лекаря му. Ако българските лекари решават че доста от нашите бременни имат право на болничен това не е тема на нашия разговор.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 44efb036b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   '.... Ако нямате стаж а само сте омъжени за човек който работи в Англия или имате партньорско съжителство с него тогава имате право на до 14 седмици майчинство от работата на таткото, а вие като майка получавате помощи от държавата. Междувременно може да имате право още и на помощ за безработни, помощ за повишаване на доходите за работещи, помощ при плащане на наема или помощ за вноските по лихвата за ипотека на жилището ви, намаляване на общинската такса за жилището, може да имате право на помощ за бременни и др такива. И като бонус детските ясли в Англия взимат деца на възраст навършени три месеца, тоест винаги можеш да оставиш бебето на ясла и да тръгнеш на работа... '

Уаааааау колко много помощи имало в тази Англия.. после защо там се напълни със супер много.. неангличани ;D

Хора, тука не трябва да допускаме такова нещо в никакъв случай!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker