Вярвате ли в живота след смъртта? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Вярвате ли в живота след смъртта?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2560 пъти
Не съм сигурна, дали тази категория е правилното място, но ще си позволя да го напиша тук.
Както стана ясно, въпроса ми е: Вярватв ли в живот след смъртта? Защо, има ли случки, на които сте ставали свидетел?
Мъчи ме това, защото баща ми почина преди няколко години, беше само на 37. Получава преден обширен инфаркт и лекарите разбират, че положението е неспасяемо. Постъпва в болница в 9 сутринта, датата на смъртта е 14 часа. През това време майка ми е ходила на свиждане, когато влиза при него тя става свидетел на нещо, което за мен досега е необяснимо. Той се смеел и говорел с някой, а там е бил само той. Когато вижда че майка ми е там, се сепва и с настоятелен тон и казва да се прибере вкъщи.
Не мисля, че са някакви халюцинации, понеже мисля, че от инфаркт не може да се получат такива странични реакции. Докато за медикаментите, не са се опитали по никакъв начин да му помогнат, просто са му съобщили неизбежното.
Единственото до което се спирам е това, че наистина може да има "нещо" след смъртта. Казват, че преди настъпването на смъртта човекът се среща с починал близък роднина, за да му покаже, че времето вече изтича.
Попринцип не съм вярваща. И не искам да си вкарвам някакви неща в главата, но имаше достатъчно ситуации, които да ме накарат да се замисля.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 13b49ce85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3b1c4682c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз твърдо вярвам, че нашите близки починали са горе и ни помагат. Дядо ми почина преди 3 месеца и преди да си отиде от този свят, той започна да казва, че неговите приятели, които са починали го били викали, и че той отивал при тях. Аз бях ужасена от този факт, но за жалост няколко дни по-късно той наистина си замина. Лично аз не вярвам изобщо в никакви прераждания и т. н., просто душата отива на друго място. На мен също ми са се случвали доста странни ситуации и от известно време насам твърдо вярвам, че близките са около нас, макар и да не ги виждаме. Колкото и налудничаво да звучи, усещам закрилата им.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 61a2ef0e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Да! Звучи абсурдно, но дори съм усещал присъствие. Човекът има душа, която няма как просто да изчезне. Не вярвам в религиозните глупости за ад и рай, но вярвам, че душата продължава да живее. А и има много доказателства, макар отричани, за срещи на хора с духове. Само тесногръдите и бездушните хора не го осъзнават! Вярвай, че дядо ти е на по-добро място и наистина понякога ще можеш да го усетиш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a72116f592
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Чел съм много за подобни случаи. Нямам мнение. Имал съм достатъчно "свръхестествени" преживявания, за да знам, че материализмът издиша.. Въпреки това, това е най-доброто, което имаме за момента и подорбява преживяването на всички. Иначе, на всеки, който малко поне се замисли, му става ясно, че реалността е нещо много особено. Може ли нещо да дойде от нищо? И освен това - може ли нещо да се преживее без да има преживяващ го? Т.е. може ли да има обект, без субект да го възприеме? Затова в квантовата физика уместно се говори за това, че субектът (преживяващият) създава реалността. Подобно на сън през нощта - ние го създаваме, но го преживяваме сякаш сме отделни от него и нещата в него ни се случват на нас, но всъщност ние сме целият сън :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2dc8047d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Да , естествено че душата продължава да живее след смъртта

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1f83e20eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Вярвам че има прераждане , но не веднага.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c734188ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Този въпрос не стои. Има достатъчно доказателства. Вкл. и аз самия съм имал видения, но няма да изпадам в подробности. Само прочети книгата "Пътят на душите". Вече има достаъчно хора, които се занимават с регресия вкл. и в България и всичко си идва на мястото. Само хора, които са готови обаче ще го разберат. Другите по-добре да не го разбират... все още.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6155d14a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   То не е въпрос на вяра, а на знание. Четете книгите на д-р Майкъл Нютън. Има и много други изследователи на съзнанието и спомените - психолози, психиатри, хипнотерапевти.
Съзнанието е неунищожимо точно както материята и енергията. То само преминава от една форма в друга, като напълно запазва идентичността си. Има цели научни трудове по въпроса.

Към авторката: когато смъртта на физическото тяло е близка и неизбежна, на съзнанието му се дава неговата естествена свръх-сензитивност, телепатията, снема му се амнезията, която ни е наложена по време на живота за това кои сме, коя е нашата истинска идентичност. Баща ти е виждал духовни същности на починали роднини и приятели, може би родители, духовни водачи или нещо подобно.

Номер 2 дава чудесен пример за това с дядо си.
Номер 3 е много близо до истината.
Номер 1 е тотално неграмотен в областта. Тежко на илитерати като него. Осъдени са цял живот да живеят в страх и покруса.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 22c97722a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Не, не вярвам. За жалост човек прост умира и толкова. А колкото до говоренето с мъртвите, е доказано, че при настъпването на смъртта за известно време се активизират части от мозъка отговорни за минали събития, както и центрове свързани с очните нерви. Температурата на тялото се покачва заради намаляване/спиране на дишането. После спада. Левитация, светлинни тунели, мъртви хора, стари забравени събития и т.н. са репродуцируеми в лабораторни условия. Също така съществуват такива психотропни вещества, които могат да те накарат да си говориш с летящ дракон, камо ли си с мъртвите. Ако човек се интересува от тези неща, няма да му се струват толкова необичайни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c734188ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, това пък изобщо не е доказано, да ти кажа. Прочети за преживявания близки до смъртта и ще видиш, че хора, които уж са били (почти) умрели, са чували и виждали всичко, което се случва около тях, а понякога дори и на други места по същото време. Това как ще го обясниш с "активизирани части на мозъка за минали събития"? Ако

Как ще обясниш също, че веднага след смъртта си човек олеква с няколко грама (мисля, че бяха около 100) за секунда?

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0c9fdee428
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   до 10
21 грама.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 61a2ef0e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Извинявай, номер 9, но ти не си умирал/а, за да знаеш! Не можеш да заявиш, че няма живот след смъртта. Това е твоето виждане. Не важи за всички. Замисляли ли сте, че за нас тези неща може да изглеждат свръхестествени, но те да са нормални (смърт, отделяне на душа и прераждане дори), просто да не сме ги открили? Спрете да бъдете такива материалисти... Звучи откачено, но съм виждал дори някои неща, които, ако разкажа, едва 1% ще ми повярват.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1fcfbd7606
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   За живот след смъртта не знам, но вярвам в прераждането. И не мислете, че съм някой луд, разровете се малко в нета, има документирани случаи на прераждане които може да ви променят мнението.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2074270beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторе, подобна на твоята история съм чувала от свекърва ми-тя е покойница от 1995г. Преди нея, през 1989г. почина съпругът и-моя свекър на 57 години. Бяха невероятно семейство. Той почина от рак на гърлото и месец преди смъртта си се залежа. Мисля, че ден преди смъртта му, докато го обгрижвала в стаята му, той и казал-тук са, дошли за за мен-и изброил имената на техни мъртви близки. Свекърва ми се ужасила, изпаднала в истерия и се разкрещяла да ги гони-без да вижда никого, разбира се. Крещяла да се махат, да го оставят да поживее, че още е млад, но той я прекъснал и и казал-не, не ги гони, дошло ми е времето да тръгна с тях. На другият ден починал. Така че, след това което съм чувала-тук да вмъкна, че той си умря на чиста съвест, никога не е имал психически проблеми-и аз често си задавам въпроса, който си задаваш ти... без отговор, разбира се...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8d9f1ae5a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Аз знам, че има духовни същности. И ще разкажа конретна случка, която ми се случи. Макар че някои ще кажат, че съм луд.

Значи една вечер майка ми (която живее с баща ми в чужбина), се обади, че баща ми я биел, тормозел и т.н. А той от години си е алкохолик и си прави проблеми. Тя нямаше къде да отиде, на мен ми беше гадно, че не мога да и помогна от разстояние.

И вечерта се осамотих в една стая и не знаех какво да правя. В отчаянието си започнах да плача и да се моля, просто защото не се сещах за друго какво да правя в момента, а се чувствах много зле.

Както се моля обаче, точно над мен под тавана се появиха 3 ангела. Бяха високи около 40-50 см и бяха наредени един до друг. В първия момент си казах, че може би халюционирам или ми се смесват някакви светлини, преминаващи през щорите. Отказах да повярвам, че може да са ангели. Вгледах се хубаво няколко пъти. Баш си бяха ангели.

Стъписах се и целия настръхнах. Уплаших се адски много. В този момент сякаш започнах да чувам техните мисли и да усещам техните емоции. Внезапно ме обзе невероятен мир. Не мога да ви опиша какъв мир, такъв не бях изпитвал никога. Чувствах енвероятна закрила и мислите им казваха "споко, ние ще имаме грижата". След това аз спонтанно разбрах, че няма нужда повече да се тревожа и те изчезнаха.

Аз все още бях убеден, че съм сънувал или халюционирал. Обаче 2 месеца по-късно баща ми така се беше напил, че е получил алхолно натаравяне и то много сериозно. В първия момент лекарите дори не бяха убедени, че ще оцелее. Аз обаче вместо да се разтревожа, сякаш прозрях какво искаха да ми кажат ангелите. Бях забравил за тях и внезапно се сетих. Усещах, че това натравяне е тяхно дело и е за добро.

Само 2-3 дни по-късно баща ми се оправи изведнъж и лекарите бяха изумени. Изследваха черния му дроб и за тяхан изненада, му нямаше нищо. И са казали на майка ми, че не мгоат да повярват, че след толкова години здраво пиене, той е толкова здрав.

Баща ми обаче много се уплаши, че ще умре и от страх спря да пие изведнъж. Очевидно ангелите това са имали предвид с "ние ще се погрижим".

От тогава тази случка не ми излиза от ума. И ако нямаше физическо проявление на техните мисли, никога нямаше да повярвам, че това наистина са били ангели.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5bc21b3681
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Много добре те разбирам. Баща ми също почина и толкова много ми се иска да го има някак. Но не вярвам, а ми се иска. Утешавам се с това, че е в децата и внуците си, в спомените на хората, до които с е докосвал, в добрината, която раздаваше и която е дала нещо на други хора. Те също го помнят, паметта е жива. За съжаление за едно-две поколения паметта също умира. Най-много генетичен материал да оставим.

От друга страна ние сме само организирана материя, която се дезорганизира след смъртта, но не изчезва като съставки. Също така има измерения, в които времето не тече еднопосочно, ако въобще тече. Искам да кажа, че не знаем особено много за феномените около нас.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7d5eb47278
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Лично аз вярвам. Преди няколко години, докато бях в чужбина, майка ми почина. Леля ми(нейната сестра) и свако ми са биле с нея когато е починала. От тях знам, че майка ми накрая е била много слаба и че не е можела да помръдне без помощ. В един момент, тя сяда с лекота в леглото, усмхвайки се гледайки в единия горен ъгъл на стаята и махайки с дланите си, както хората правят когато привикват някой.
Чувал съм, че много хора, точно преди смъртта си, започват да говорят с починали роднини.
В едно нещо съм напълно убеден, че на другия свят, всеки си плаща за това какво е вършил тук. Някои хора са жестоки и крадат, насилват, убиват и тормозят другите, като си мислят, че тъй като те не вярват в Бог, не тряба да отговарят за злините които са извършли, но много грешат.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 37b963dc1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Умирa физическото тяло, нещо кaто мотор чийто срок нa годност е изтекъл и "кретa" докaто издъхне. Душaтa си излизa когaто физическото тяло умре. Причaквaнето нa рaзни "светещи" фигури зa дa ти внушaт, че имaш дa изкупувaш кaрми и тем подобни, ти вкaрвaт фaлшиви спомени и т. н. зa се върнеш доброволно по възможност тук е ТРAМПA/КAПAН! Използвaт времето докaто още си емоционaлно свързaн с хорa и събития от тук.
Имa и други пътищa, дименсии.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 295ec35c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   След като баща ти е толкова млад явно и ти си малка, ще ти дам няколко бързи съвета, не опитвай цигари, (омърсяват духа)ако все още не си имала "интимна връзка" кажи ще оставя Бог да ме събере с който той иска! За да нямаш противоречия с времето вложи си си в ума че греха не е добро за тебе и когато ти се прииска нещо което Знаеш, че е грях не го прави. за да запазиш добродетелите си и почитта ти към Бог!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 93bba94261
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Когато каза, че не си вяраща някакво имаше предвид? Че не вярваш че наистина след смъртта човек продължава живота си или че не си вяраща в християнството или някоя друга религия?
Аз лично съм християнин и вярвам точно в така наречените по - горе "религиозни глупости за ад и рай", и ти казвам че определено душата и духът на човека продължават след смъртта си на земята.
Баща ти вярваше ли в Бог? Питам те защото не си го споменала в историята.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker