Какво мислите за хората, които правят далавери? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво мислите за хората, които правят далавери?
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1734 пъти
Какво мислите за хора, които не работят на трудов и не се осигуряват?

Чудя им се - нямат никакъв трудов стаж, изкарват прехраната си изцяло с далавери с търговия и нямат никакъв шанс някога да взимат пенсия на старини. Какво се случва с тях и не са ли в тежест на децата си, когато вече не могат да въртят далавери?

Имате ли такива познати, чували ли сте за такива хора и какво се случва с тях? Децата им очернят ли си живота да се мъчат да им плащат сметките и храната, да поемат тежестите им, понеже са били безотговорни и са били против системата, която "ги краде и не искат някой чрез данъци да им взима парите, които сами са си изработили".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1b883023d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хм, тези хора, ако са били разумни, биха могли да спестят и инвестират, така че на старини да имат много по-високи доходи в сравнение с пенсиите от няма и 200 лв. на повечето пенсионери у нас. Освен това лицето Х и неговата собствена фирма (юридическо лице У) не са едно и също. Това, че дружеството е на печалба, не означава, че управителят му трябва да се осигурява на 2000 лв. Въобще, такива хора не ги мислете, те си осигуряват старините. Хората с по 200 лв. пенсия са за мислене.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 8b613e8e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво искаш да мислим за тях? Всеки си живее както намери за правилно, а кои е прав само бъдещето може да покаже. Тези който плащат евентуално ще вземат най малко 200лв пенсия на 67г възраст, тези които не плащат на 70г възраст ще вземат пенсия за старост, така погледнато разликата не е огромна, а и до тогава много неща може да се променят. Говори се че пенсионната система на бг няма да е в състояние да плаща пенсии само след 20-25 години, така че кои е действа правилно бъдещето ще покаже.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 91e47961b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нямам и намерение да плащам осигуровки доколкото успея да си намеря фирма и сфера, в която може без такива. Досега 4-5 г успявам и пак ще си намеря.
Къде беше държавата 90-те години? ! Нямаше такава. А повечето тукапишещи са родени баш в ония мътни години, ама си мислят че знаят всичко. Тогава са били в космоса или бебета.
Където и да отидех всеки работодател се обясняваше "не мога да ви предложа тр. договор и осигуровки"
И така минаха 10 год. Официално имам не повече от 5 год трудов стаж.
Някои ще се пробват да кажат да съм учила-сори, милички, други години бяха и подробности не ми се пишат. Не ви е 2017 год.
Други ще пишат да съм търсила правата и да съм настоявала за труд. договор. Е, като ти кажат не може-гладен и бос да седиш 10 г? !
Ами като доларът беше 3000 лв май? ! Не помня точно, ама и не ща.
Бедна ви е фантазията.
Резултатите и изводите вкратце 20-тина год по-късно :
1. Няма да доживея до пенсия, а до 70 абсурд!
2. Не само НЯМАМ средства за осигуровки, а и нямам и СМЕТКА да ги внасям. Посмъртно не мога да събера за пенсия.
Синът ми живее с 1300-тина лв заплата - повече от 100 не съм му поискала. Давал ми е и сам-без да пожелая.
Обаче всеки ден ми се обажда да ме ЧУЕ как съм, да сподели нещо, да побъбри за гаджето си. В месеца си редуваме гостуванията и са ок. 2-3 общо. Никой на никого да не тежи.
По едно време му бях зачестила на гости-дадох си сметка че е в повече и се поотдръпнах. Той пак ми звъни. Всеки ден. Почти де, работи и си има ангажименти.
Някои неща са по-ценни и от пари.
Та да се върна на тр. договори и осигуровки. За чий ми е на мен СЕГА? !
Имах ТД към 2001-2002 г за ок. 2 год, после се тръшнах в къщи да гледам баща ми /той почина впоследствие/, пък 2007 се роди абсолютно неочаквано и дъщеря ми..
И БУМ - още 10 год дупка в СВ-то ми..
Никой не знае какво ще му поднесе животът.
Имам обаче две добри деца-благодаря за което.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 983436fa11
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хора, разберете го - независимо дали се осигурявате или не - трябва сами да се погрижите за старините си. Сегашната пенсионна система няма да издържи - не само в България, а в цяла Европа. Населението застарява, раждаемостта спада, продължителността на живота расте. Няма как един работещ да храни 2-3 пенсионери. Държавата след 30-40 години няма да има пари за пенсии над минималната, пък вие се осигурявайте колкото си искате.
Иначе съм съгласен с автора - човек, на когото му минават много пари през ръцете, но не заделя нищо, няма право после да се оплаква от системата и не е редно да е в тежест на децата си (ако има). И все пак е по-добре да се осигуряваме, но трябва да сме наясно, че това далеч не е достатъчно, поради изброените по-горе причини. Аз лично две години съм играл покер и не се осигурявах, което отчитам като грешка. Един приятел има дребен бизнес на черно, няма дори здравни. А само се оплаква от държавата. Вуйчо ми въртеше пазарна търговия и в един момент му беше потръгнало доста. Не задели нищо настрана, профука всичко, но поне осигуровки плащаше на база две минимални заплати. После се разболя тежко, но поне инвалидна пенсия взема.
Не съдя онези хора. Ако зависи от мен - бих се осигурявал на минимална заплата, понеже така или иначе пенсията ще е минимална и бих инвестирал останалото както намеря за добре - застраховки, акции, бизнес.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker