Проблем с баща ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем с баща ми
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 4508 пъти
Имам следния проблем. Баща ми човек който обича да командва и да властва над другите. С него сме в контакт за най-малкото нещо. То са псувни тупаници какво ли не е. Постоянно ме следи и ми няма доверие, а няма основание никога не съм го лъгал.

Приятелите ми не искат да идват на гости, защото ги било страх от него. Вече повече от 2 години не ми дава никакви джобни, докато сестра ми получава и то солидни джобни всеки ден. Питал съм го защо, казва защото съм можел да се храня и вкъщи, но това е най-малкия проблем винаги когато има някакъв проблем в момента който се опитам да кажа или да обясня нещо бивам секван с някой тупаник или с жестоки псувни не смао по майчин адрес.

Не ми дава възможност да си поговоря с него дори за секунда. Днес ме помоли да проверя сметките за телефоните имах някаква незначителна сметка от 8 лв крещя вика не съм заслужавал и толкова да говоря и т. н. след което му казах свърши ли разговора и последва поредния тупаник, но тоя път реших да отвърна на огъня с огън вече не съм малък за да си позволява така да се държи с мен. След което последва едно голямо чудене след това си взех якето и излязох да се разходя и му ударих на мислене. Прибрах се и ме извика да си поговорим извини ми се, но му казах, че вече е твърден късно за извинения цял живот търпя несправедливо държание към мен. За жалост продължавам да се чувствам гузен. Просто незнам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 7c9c10c6cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Прояви съчуствие към него. Човек се държи така както се чуства отвътре, т. е. след като се държи лошо значи така се и чуства. Помисли си че той е 24ч. на ден със себе си...

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3d34bad813
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   спокойно, добре си направил според мен. не си длъжен да търпиш такова отношение

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 57185c8915
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти сигурен ли си, че той е биологичният ти баща? Да не би да има някакви съмнения по този въпрос - извинявай не го пиша с лоши чувства или язвителен тон. Просто това ми изникна като първа асоциация след като прочетох, че със сестра ти се държи нормално, а теб меко казано те тероризира. Това си е насилие, мисля че трябва да сигнализираш социалните служби или Закрила на детето, предполагам че нямаш навършени 18 години? Това не е нормална семейна среда, човекът ими някакъв проблем канкретно с теб и по-добре го попитай какъв е.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 945c9a5367
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Едва ли е в стила на баща ти да се извинява. Предполагам, че това му е коствало много усилия, които ти си омаловажил. Трябвало е в този момент да реагираш по друг начин, но ти още си се чувствал наранен. Всъщност, трябвало е да кажеш, че ще приемеш извинението му, ако е искрено, и ако промени отношението си към теб.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2666caebd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Изживял съм нещо подобно, но без псувни и само когато има основателна причина, но от майка ми и то не ме биеше с ръка, но се чудя какво те накара да решиш да не си послушен. При мен, контактите с връстници яха прекъснати докато бях дете и нямаше повод за емоции и влияния, които да ме отклонят от "правия път". При мен имаше една промяна, която за кратко време ме накара да променя 1-2 дребни неща.

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f307006caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   "3. Ти сигурен ли си, че той е биологичният ти баща? " това беше първото нещо, което и аз си помислих след като прочетох историята ти. Все трябва да има някаква причина за отношението му към теб. Поговори с майка си според мен. Дано нещата не продължават така. Успех

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 00fd8a3406
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   #3 ии аз това си помислих, може да има нещо такова.. по добре поговори с родителите си : )

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 53575c2b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Аз съм майка на 17год момче и знаеш ли много е трудно да си родител. Никъде не съществува училище за родители. И ние сме хора и ние грешим приеми мойте извинения за държанието на баща си. Трудно е като родители да решим как да постъпим в дадена ситуация. Но бъди сигурен, че всеки един родител прави всяко едно действие с цел да възпита добре /според свойте разбирания/ своето дете. Не даването на джобни например е вид начин да покажем на децата си /ако до тогава сме пропуснали това/, че парите трябва да се пестят и сумата която отделяме за да ви дадем не е паднала от небето. Мислим понякога, че така ще си потърсите начин и ще видите от къде и как идват парите макар, че грешим и повечето тинейжъри тръгвате по лошият и лесен начин. Доста от родителите мисим, че ако ние не сме успели то животът ще ви научи на това което сме пропуснали да ви научим. Сигурна съм, че когато станеш родител на тинейжър и ти ще го разбереш. Макар да си мислиш, че ти грешки няма да допускаш да няма да допускаш някой от грешките на свойте родители но ще допускаш други който ще въздействат на детето ти по същия или по по лош начин. Затова те моля прости на баща си и помисли. Той е единственият човек на света който някога щети даде правилният съвет без задни мисли и той и майка ти са единствените хора на който найстина им пука за теб другите хора те имаме просто като статистика/съществува едно българче на което му се е случило това или онова/. Ако някога имаш проблем сподели го с него може би няма да се получи от първия път но опитвай. Намери връзката си с него тя е най силната връзка на света. Не прави глупости за който ще съжаляваш /как може да си позволиш да му посегнеш та той те е вземал от родилното 3кг 50см и е успял да направи от теб това което си сега/. Не те е изоставил. Успял е да те отгледа с помоща на майка ти в тея трудни години в БГ. Работил е дълги години за да плаща всички сметки и всичко това което си имаш /компютър напр. /. Помисли за отношението си с него. Отношенията между хората са като в огледало. Неговото отношение е ОГЛЕДАЛО на твоето отношение с него. Благодаря ти че сподели с нас. Знам, че е тежко и трудо да разбереш, че не си прав. Дано съм успяла да те накарам да размислиш.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: bf0d88bd4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз имам подобен проблем баща ми ме тормози от дете сега съм на 26 но положението е същотото постоянно се кара с мен вика ми че не съм съществувал за него а той сам поиска да живея с него какво ли не ми е казал обижда ме често после ме гони но аз нямам нито работа нито приятели аз съм много затворен не мога да говоря с хората и съм много затворен не излизам почти никъде.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: efed511c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   На колко си години? Баща ти няма право да те бие. Нормално да не приемеш извинението му.
Не го оправдавай номер 8. Всеки родител прави грешки но посегателството над дете не е грешка а нещо много гадно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker