Как да накарам майка ми да спре да пие антидепресанти? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да накарам майка ми да спре да пие антидепресанти?
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1771 пъти
Здравейте, приятели! Майка ми много страда и от 4 години пие антидепресанти. В последно време визуално е много смешна и ходи с една прическа, която сякаш е стояла завинаги в дъжда. Занимава се с магии, баячки, врачки и тем подобни глупости. Баща ми много пъти се опитва да я накара да отиде на психиатър, но тя не желае. Даже той й предложи да отидат заедно на психиатър и пак не желае. Много пъти й се молихме да спре да пие антидепресанти, но тя започна да се крие от нас и ни лъже, че ги е спряла. Всичко сме опитвали и няма никакъв резултат. Баща ми каза, че не издържа да живее с майка ми и ме помоли аз да направя нещо по въпроса. Моля, кажете ми как да накарам майка ми да отиде на психиатър, да спре да пие тези антидепресанти и да влезе в нормално положение. Моля ви! Помогнете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 95df67cb5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-добре първо майка ти да отиде на психолог, а не психиатър.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 41ca576240
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Майка ти, така или иначе взема антидепресанти, убеди я да се консултира кой е най-правилния за нея.
Искам да ви обърна внимания, че след като сама си ги е предписала, значи че по някакъв начин не се чувства добре. И не е редно най-близките й хора да не я разбират, че тя има някаква мъка, тъга, проблем, не се чувства добре.
Вместо да се опитвате да я отказвате, покажете й съпричастност с нейния проблем. Ако майка ти има реален психичен или не дай боже, психиатричен проблем, ще трябва още повече да се погрижите за нея. Никой не иска да е луд или депресиран, но и това се случва. Това го обясни и на баща ти, защото мъжете имат удивителната способност при трудност в семейството, да си бият камшика.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d69293c198
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Първо да спре да ходи на врачки и магиите. Това носи проклятие на нея и на вас. Господ го е забранил това. Всеки от църквата ще ти го каже а и го пише в Библията. Моли се на Исус Христос за помощ. Моя баща ги спря хапчетата постепенно и е много по добре. Изхвърли книгите за магии карти зодии... всичко.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3e9cd383b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Доколкото разбирам майка Ви сигурно има психичен проблем. Защо искате да спре антидипресантите, ако й помагат? И Вие и баща Ви трябва да проявите разбиране към жената. Явно наистина й е тежко. Никой не пие антидепресантите за кеф. Ако може наистина я заведете на психиатър. По-скоро тя трябва да Ви се довери и да я придружите до психиатъра.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 496d95df77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Разбирам те, но имай предвид, че ако отиде на психиатър задължително ще й дадат депресанти. Няма как хем да отиде, хем да не й дадат. Моят съвет е, ако наистина тя се зържи много особено или вече е болна, с баща ти да се опитате да имате свой живот. Тези неща траят дълго, често завинаги. Лошо е обаче когато роднините съсипват живота си в помощт за тези хора. Ако иска да се раздели с нея, да действа. Помагайте й, но не забравяйте и себе си.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 82dc7ad1e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А кой й е предписал анти депресантите? Ако е имала депресия да продължи да ги пие, вие трябва да сте доволни, че не е в депресия. Какво я тормозите жената? Като отиде на психиатър ще й предпише още по-силни лекарства. Баща ти да не би да си има любовница, , че праща жена си на психиатър? Не се меси, майка ти е голям човек и знае себе си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2e4dab5cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мисля, че не си предоставил/а достатъчно информация и трябва да поясниш някои неща преди да искаш съвет. Каква е причината майка ти да се отзове в такова положение, преживяла ли е нещо тежко, преминала ли е през труден период и защо? Антидепресантите се взимат най-вече с цел да се избегнат и намалят стреса и депресията и е очевидно, че са следствие от нещо друго. Много хора се пристрастяват към тях и майка ти вероятно е един от тези хора. А ти мъж/жена ли си, на колко си години, до колко сте близки с майка ти и един покрив ли делите? Знам, че сайтът е анонимен и личната информация е добре да се избягва, но в случая, ако си финансово самостоятелен/а може да и намериш добър психолог, който да я посети лично или да намериш друг начин да я убедиш. Може би трябва да говориш с нея, да й окажеш някакъв натиск, но ако си на 17 години, това би било по-трудно и не мисля, че е редно на теб да прехвърлят топката за такова сериозно нещо. С каква цел ги прави тези магии, насъбрала ли е на някого нещо или иска да се предпази от нещо?

Успех, ще проверя въпроса, ако предоставиш повече инфо да ти кажа какво мисля.

ХЪНИ

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5b36b41ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей! Не знам дали има нещо, което може да я накара да спре тези хапчета. Може би самата тя е опитвала, но е много трудно да се откаже човек от тях. Може би трябва спокойно да отидеш принея и да я попиташ какво ще правите, да й кажеш, че се страхуваш семейството ви да не се разпадне. Наистина е трудно човек да ти даде съвет, когато не е запознат със ситуацията отвътре. Но да знаеш тези хапчета се спират по схема и е необходимо това да стане със съвета на психиатър. И не на последно място по важност трябва да се разбере какво я измъчва, че пие тези лекарства, защо е стигнала до там и ако причинителя все още е налице да се премахне. Само тогава ще успее да спре хапчетата. Пожелавам ти успех и не забравяй-Надежда винаги има

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 840d496bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

10.   Какви по-точно антидепресанти приема?
Каква е причината да ги приема?
Преживяла ли е някакъв силен стрес, който хипотетично да доведе до психично разтройство?
Имате ли роднини с психични проблеми?
Най-важното е да не я нападате и обвинявате - тя със сигурност има някакъв вътрешен проблем. Съветвам ви да потърсите добър клиничен психолог/ психотерапевт, който да провери състоянието на жената и при необходимост да я насочи към СПОСОБЕН (! ) психиатър, който си разбира от работата. Не се доверявайте на всеки срещнат - трябва ви наистина добър професионалист, за да не изпадате в неприятни ситуации.

Каквото и да е на майка Ви, повярвайте ми, всичко може да се оправи стига да подходите с разбиране и любов към нея.


Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: aa0fc900df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторката (момиче, на 19 години)
Майка ми преди да изпадне в депресия се е запознала с една жена, която с 15 години е по-голяма от майка ми. Станаха приятелки, започнаха да си споделят, да излизат на шопинг и т. н. Тази жена я запозна с една друга жена по фейсбук, която се представя като най-добрата врачка на света. И врачката е казала, че има направена магия и трябва да я развалят и задължително да отидат вечерта към 9 часа в гроба, защото някой от нас ще умре скоро най-бързо. И майка ми повярва, направо отиват в гроба, носят 2 големи туби вода, лопати, торби и всякакви други глупости. Там врачката уж търси, припада, гади й се, абе актьорска работа. Предварително са закопали една торба в някой гроб и врачката уж е намерила нещо и мама започнала да копае. След като са намерили торбата и врачката казала, че това прабаба ми го е направила. И мама в крайна сметка е повярвала, защото преди да влезе в гроба е видяла по земята някакви звездички, които били светили. Тази врачка й взе 10 000 лева за развалянето на магията. Ужас!
Мина известен период приятелката й запозна с някакъв мъж, които е семеен и по- малък от майка ми с 4 години разлика. Майка ми и този мъж станаха любовници. Тя така се е влюбила в него, че просто сякаш умира за него. Тази приятелка дала на мама рецепта за магия за раздяла с баща ми. Магията нещо не се получи. Любовника й иска да се отърве от майка ми и напусна района. Майка ми изпада в депресия и с дни не можеше да се изправи на крака. А аз и баща ми изпаднахме в гръм и постоянно се чудим как така изведнъж й стана зле. Приятелката й заведе в лудницата и там изписаха лекарство Ксанакс. Ние я забелязахме чак когато стана много агресивна и баща ми провери лекарството, и после баща ми разучи всичко. Това което ви разказвам е разказано от баща ми. Баща ми ще й даде втори шанс, защото онази приятелка се опита да развали семейството ми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker