Как бихте реагирали в подобна ситуация на Коледа?Писна ми от злоба и негативизъм! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как бихте реагирали в подобна ситуация на Коледа?Писна ми от злоба и негативизъм!
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 2261 пъти
Млад мъж на 22г съм,

На Коледа, на масата за обикновен спор по нормална тема от живота защитих мнението ми, но приятеля на майка ми агресивно като примитивно същество ми повиши тон и майка се намеси да каже, че не е хубаво на Коледа да се говори по този начин и да спрем, при което този човек стана от дивана и агресивно започна да и крещи и да се тръшка. С думите, че той не бил виновен за нищо, но крещеше и се държеше по най-отвратителния и груб начин все едно ще ни скочи и на двамата да ни пребие. Нещата вървяха почти до бой. Разумът ми надделя и прегърнах майка ми и я успокоявах. Не казах нищо лошо или обидно, просто защитих тезата си по темата, която изкоментирахме. За него като човек може да се кажат няколко положителни неща, но негативните са десетки и десетки пъти в повече.

С този изнервен от живота човек не може да се говори. Той се прибира от работа и сяда на ракия и салата. Не знам дали майка му я носи, но по принцип и той готви и чисти понякога. Къщната работа с майка я вършат заедно, понякога само тя, понякога само той. Разбиранията му и начина на мислене са от остарелите и на него акъл не може да му се даде. За него младите не ставаме за нищо и той е расъл в правилното време. Говори за хората какви са били самонадеяни и тъпи, колко лоши са били шефовете му от работата. Че е работлив е работлив, но не може по агресивен начин да се крещи на трапезата и то на жената, с която живееш. Все още треперя от този скандал само като се сетя. На кантар бях да стана и да действам със сила, но разумът ми надделя и реших да си млъкна и да я прегърна. Държа да подчертая, че и преди са ставали подобни скандали пред мен е крещял на майка ми. Но като този случай не е било. Миналата Коледа също я развали по подобен начин със злобата си и агресията си.

Та пиша тази с цел да ме посъветвате какво да говоря с майка, защото с него нямам какво да си говоря. Обмислям въобще да спра да си говоря с него, но това ще рефлектира върху майка ми. Защото тоя човек е примитивен и тъп. Чудя се дали въобще да му подавам ръка, когато се виждаме и дали да си говоря с него. Смятам, че въобще не заслужава. Грешката и на двама ни с майка ми, че сме добри хора. Жалкия гнусен примат явно на работа и сред обществото е мирен и кротък и гадната му енергия избива някъде (в случая върху мен и майка в подобни ситуации). По принцип не им гостувам, но майка живее с него от доста години. Аз живея отделно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: c5620cf601
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има голяма вероятност и да ти завижда за младостта ти, за това, че животът е пред теб, а той си е вече "увяхнал".
Забелязвам подобно поведение при доста мъже от онова поколение. Обикновено прости хорица на които чак сега им светнало, че им се "живее" ама да млади на това време...и идва злобата срещу младите. Започват да се бият в гърдите и избиват комплекси, говорят за казарми и тем подобни, лежат на стари лаври и теизмислени или украсени и така.
И като си наоколо и вижда младият мъж който тепърва ще има всичко за което той само може да мечтае и сънува...и като си каже " еей, сега с тоз` акъл да бях на неговите години"
Пред майка ти насаме предполага се пъчи и си измисля историйки, а тя кроткого залъгва колко е велик, той пък иска да вярва и му е ок.
Обаче пред теб не минава :)че пък даже си защитаваш тезата и той усеща, чеосвен стар е и глупак.
Не изостряй иначе отношенията, явно майка ти му е свикнала и му четка егото. Проблема за него си ти-млад, с характер, повод за завист за него.
Ако по принцип не е агресивен, щом иначе помага в дома, работлив, майка ти си знае как да манипулира егото му и да го кара да си вярва, че баш пък е велик, остави ги да си се гледат.
На бас, че ако си с приятел на подобна възраст на гости, чичката съвсем ще изперка да ви убеждава колко той е велик, пък вий тц тц :) не му се връзвай.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: b632b48282
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Попитай майка ти защо е с него и няма ли да е по-добре без него.
Кажи й, че я подкрепяш, но не си съгласен да живее с човек, който се държи по този начин.
Но на теб като мъж и син работата ти е да му покажеш, че тази жена трябва да се уважава.
Като ви удари - има врата и ограничителна заповед. Можете и да го съдите.
Между това да сте добри хора и да търпите унижения разликата е огромна.
Можеш да си добър човек и без да ти се качват на главата.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5dfdb4cf0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Баща ми е същия срам ме е че съм ме на гости при него, майка ми не се държи по този начин

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5dfdb4cf0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не му обръщай голямо внимание, прави се ,че не си го чул какво ви говори -той не трябва да бие жена. Егати и ненормалника е тоя приятел на майка ти

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 06e1e562c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм жена на 30 год и искам да ти кажа, че преценката ти за него е изключително правилна. Продължавай да се осланяш на нея и на здравия ти разум. Реакцията ти на празника е била възможно най - правилната. Прегърнал си майка си (жената край вас) в пика на скандала вместо да продължиш да ескалираш с него - така постъпва истинския силен мъжкар, емоционално зрелия човек, който е в мир със себе си, човека, който държи уверено своя живот в ръцете си, силния човек. Ако беше скочил да се биеш щеше да паднеш на нивото му и после той с лекота щеше да те изкара, че за нищо не ставаш, че не я уважаваш, че си нехранимайко примерно и. т. н. Хора като този са от лошо поколение - истината всъщност е, че точно те са се родили в грешното време. Те са като морските свинчета - нито са свинчета, нито пък са морски (сега рискувам да обера хейта, но здраве да е :))

За жалост майка ти едва ли ще го напусне, защото най - вероятно има ниска самооценка и смята, че по - подходящ за нея мъж, който е със самочувствие и уверен в себе си няма да я хареса.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d3780dfdc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Радвам се, че си пуснал тази тема авторе. Нужно е за тези неща да се говори повече! А не да се мълчи и да се замита под килима всичко.
Много е тъжно, че в България такъв тип домашни взаимоотношения са супер често срещани и доста хора ги приемат за 'нормални', 'част от живота', оправдават ги, а някои дори проявяват разбиране и подкрепа към същества като мъжа на майка ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1b1f2a91b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Майка ти живее с приятеля си от дълго време. Явно не всичко знаеш за техните взаимоотношения щом тя продължава да държи на него. Майка ти е тази, която трябва да прецени дали да продължава или не да живее с него. Ти си само на 22 г. А, този човек най - вероятно е на 50 г. , не бъди съдник, защото ти сам не знаеш какъв щи бъдеш на тези години...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker