Нашите са много старомодни, ограничават ме напълно! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нашите са много старомодни, ограничават ме напълно!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1989 пъти
Момиче на 18 години съм и ми предстои да бъда абитуриентка. Тъй като все още уча, живея при нашите. Относно училище никога не са ме ограничавали и поставяли правила, не са от тия, които искат да съм перфектна. Но аз сама по себе си съм ученолюбива, по-скромна и стеснителна, но амбициозна и трудолюбива иначе. Проблемът обаче е в контрола над мен и тяхното поведение - не се е променило от 1 клас насам, сериозно! За тях все още съм малкото момиче и ме гледат в саксия! Разбирам, че искат да ме опазят, но това е прекалено. Все пак вече съм жена, независимо дали искат да го приемат. Никога не съм била от тези, които ходят по дискотеки, напиват се, излизат в големи компании и не се прибират. Излизам максимум веднъж на седмица на кафе през деня и следват 100 обаждания от тях - къде съм, с кой съм, какво правя. Сега ваканцията е още по-стегнат каишът! Първа нова година ще посрещам с приятели, а нашите са на път да получат инфаркт някой да не ми направи нещо. Избрах си рокля, по-прилепнала (не е разголена, топла е), а баща ми каза, че няма да обличам това и да съм била взела пуловер и панталон. Спорихме много и накрая заявих, че на 18 нямат право да ми казват какво да правя. Знам, че живея в дома им, но винаги съм ги уважавала, това не се търпи! Не ми дават да си имам гадже, защото било добре да съм девствена докато не се омъжа или не заживея със сериозен мъж, сякаш сме в 19-ти век! А те не са мюсюлмани, даже вярващи не са, просто са много старомодни! Не съм нито лигла, която харчи пари, нито пияница и наркоманка, нито ходя по момчета. Какво повече искат? Наистина изнеса ли се, няма да им дам да ми се намесват! Много ги обичам, но разговорите не помагат. Първо ми се карат, че ми мислят доброто, после ми реват, че много ме обичат и няма повече така да правят, а накрая е старата песен на нов глас! Имам и малък брат, него също го обсебват, ама той е и доста малък все пак.

П. П. На баща ми родителите са били много строги (дядо ми - бивш генерал, баба ми - учителка), те, живи и здрави, оказват много голямо влияние върху семейството ми. Живеем в средно голям град иначе, макар и областен. А майка ми идва от село и въпреки че са доста образовани с баща ми, не са широкоскроени и имат консервативно мислене. Реших да споделя, за да знаете за какво става дума. Другите баба и дядо са същите и оказват влияние. Дефакто съм сама срещу всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3e34c47a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво на вашите. Ето с такава дисциплина ще се оправи всичко. А не на 16 години да правят свирки да пият и да се дрогират. Слушай вашите и ще успееш. След време ще си много щастлива и благодарна на тях. Дай Боже всекиму такива родители. Виждал съм последиците от лоши родители които са вдигнали ръце от децата си - такива деца стават престъпници и после си нямат приятели и работа не могат да си намерят.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3e34c47a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вижда се че си много умна свястна и грамотна. А зад всичко това седят усилията на вашите. Повечето момичета на твоята възраст отдавна са опитали от забранените неща и скоро ще са парцали. Правилно не ти дават да си имаш гадже. Мъжете са използвачи и искат само секс и после ще те оставят и после ще ревеш с разбито сърце. Искат да те предпазят защото те обичат и ти си част от тях. Никой не иска дъщеря му да бъде осквернена и после да е нещастна.

Аз като бях на 18 всички около мен бяха наркомани, ходеха в полицията. Бях с едно момиче което на 13 вече беше правило секс а на 16 вече имаше над 10 връзки. Това нормално ли е?

Новини не гледаш ли? Бой в училище, наркомания.. още е пресен случая как ония малките на 14 години бяха съблекли и набили друго момиче и обиждаха с псувни.

Най добрия пример за 'добри родители и НЕстаромодни" са тия на Сузанита. Пуши пие и ходи с мъже а няма 16 години. Разголва се и е пълен деградатор. Като нея ли искаш да станеш?

Според теб вашите родители дали са добри хора? А дали са дисциплинирани? Срамуваш ли се от тях? Стойностни хора ли са? Разбира се че са стойностни но са станали толкова успешни благодарение на техните родители.

Не на Сузанитите в България

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 27117e81a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Твоите родители са жертва на своите и това обяснява нещата, но не ги оправдава! Проблемът им е, че не осъзнават какво са им причинили и те причиняват на теб, за да прекъснат тая ужасна традиция. Няма да се променят, такива са, изтърпи още малко и си вземи живота в ръце. Само да не минеш в другата крайност, не ми се вярва, но се надявам да нямаш проблеми с общуване и връзки, защото травмите от детството човек си ги носи цял живот. Тука сме се начели на истории на ужасни родители, които тровят емоционално децата си... толкова е тъжно! Късмет ти желая!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 28d75d05bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изнасяй се докато е време. Няма да се променят.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b1926e1b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Вашите не са старомодни, а имат принципи, морал и знаят какво е по-добре за теб. По-добре ги послушай сега, а не на 30 да си казваш- да родителите ми баха прави, трябваше да ги послушам. Аз сега съм на 30 и ми се иска на твоите години, родителите ми да бяха като твоите и да ме ограничават малко повече.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9aea3a76c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Решението е едно завършваш намираш си работа ,която може да се съчетава с лекции или учиш задочно и се изнасяш от вас . За НГ излизаш за пред тях с едни дрехи вземаш роклята в чантата и се преобличаш при приятелка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f7c45b03ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче, вече си на 18. Намирай си работа и бягай. Моето положение беше почти същото, в момента, в който навърших 18 започнах работа по 6 часа на ден и паралелно с това учех. Изнесох се да живея с още 2 момичета и до ден днешен живея с тях. Вече съм на 20, студентка съм и работя. Успявам да се справям сама с наема и всички такси, които имам. Ако имаш желание можеш да постигнеш всичко.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cdcc0ba39d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Като завършиш отиди да учиш в друг град, така че да не си им в ръцете. Те са наплашени като гледат по медиите какво се случва, но малко го прекаляват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker