Желани ли са децата ви? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Желани ли са децата ви?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2201 пъти
Планирано или случайно станахте родител? Какви са ви чувствата към "случайните" и планираните ви деца, ако имате и от двете, има ли разлика в чувствата и отношението ви към тях? Бащата/майката беше ли и след време продължава ли да бъде за вас желаната половинка от родителското тяло за детето ви?
Ако се създаде ваше дете против волята ви, как бихте го приели? Дете вече родено без да е желано как го чувствате?
Ако се разделите с половинката си и имате нежелани от същата/същият деца или поне непланирани/случайни, бихте ли предпочели да останат децата с другият родител ако за него/нея са били желани?
Любопитсвтото и проучването ми е за собствена "консумация".
Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: d0e1208e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Желани, планирани, обичани!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 98bcd7b67c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Планирано отпрени години. Когато си наредихме живота направихме опит и стана. Безкрайно обичаме детето си. Около нас има доста непланирани бебета и за съжаление родителите им не ги обичат особено дори ги зарязват сами в отделна стая....

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7e58b854a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Първото планирано, след това забременях, но бременността не беше успешна. Надявам се скоро да имам още деца. Ако е нежелано, може да не го раждаш, щом не искаш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 54ff391c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм непланирано дете, но родителите ми винаги са ме обичали и продължават да ме обичат, въпреки че са разделени откакто бях на 9. Баща ми междувременно има няколко планирани деца, но не виждам разлика в отношението и грижите. Приятелят ми също е бил непланиран, родителите му са още заедно след 21 години и имат второ, вече плонирано дете, пак без никаква разлика в обичта и грижите към двамата :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 99e920f16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Н 3, не съм бременна, само любопитство е поради толкова случаи вече на доброволно отказване от попечителски права от страна на майката в полза на бащата.
Смятам, че причината е именно защото са били нежелани или поне непланирани, а за аборта още се говори като за "убийство".
И не успяват да развият този майчин инстинкт, може би въпреки окситоцина който се отделя в огромно количество по време на раждането и след това не е достатъчен да "покрие" негодуванието или гнева от наложеното майчинство...
Не знам, за това е темата.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 88daa467f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Моето второто е от гаф, но това не променя кой знае колко нещата, обичаме си го както и първото. Една приятелка дълго се пазиха с нейния, изтърпя доста обиди от околните че била "нефелна" и прочие хорски глупости, та за да угоди на хората взе че забременя и роди... и в крайна сметка пак не им угоди, пак я одумват. Давам само пример по какви причини може да се роди едно дете, не че няма и други де-да сме като другите, защото така трябвало, за да пробваме и т. н. Едно дете трябва да е истински желано и очаквано, ако имаме друга причина е просто безсмислено.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 365621217f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо да уточня, че между непланирано и нежелано дете има голяма разлика. Това, че е било непланирано, съвсем не означава, че е нежелано.

Аз например съм непланиран, но желан, но не мисля, че това е оказало някакво влияние върху отношенията ми с родителите ми.

Моето дете пък е планирано, но не мисля, че бих го обичал по-малко, ако не беше, още по-малко пък щяхме да го махнем.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d9673d0f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Много желано! Вече за второ много се колебаех, докато не разбрах, че не искам нарочно да опитвам, а както дойде. Ако дойде - добре дошло, а ако не - и така сме добре.

Имах непланирана бременност, която прекъснах (това беше 14 години преди да родя детето, което споменах) и въпреки непланирането много си исках детето, но все пак някакъв разум надделя над желанието. Всеки ден го обичам и него и се питам какво ли щеше да е сега.

Партньорът ми не е най-доброто за мен, но е най-доброто, което ме пожела, понеже и аз явно съм с много кусури или и аз не знам. Във всеки случай без него нямаше да имаме дете, така че каквото - такова.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d9673d0f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако се създаде дете без волята ми много бих се радвала, защото бременността и раждането ме обърнаха с хастара навън и не ми се повтаря, но искам още деца. Така че ако някой ми го износи и роди, супер.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6e078bb0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Планирах децата си още когато бях момиче. Сина ми целенасочено си го направихме. Когато веднага след него забременях с второто просто си го оставих и него. Не беше планирано веднага, но тъй като исках второ реших че явно така е трябвало. Бащата не беше най- подходящия, но слава на бога успях да отгледам прекрасни деца. Обичам ги много. Понякога отново ми се ще да имам бебенце :). Сигурно за това са внуците не знам. Ако можех да съм сега с мъжа когото обичам бих родила пак. На 39 не мисля, че е много късно. Ще си ина и гокеми батко и кака... Ехе размечтах се :)...

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9cbe3d44ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Синът ми, като първо дете, може и да мине за планирано бебе. Но с дъщеря си забременях 10 години по-късно, без изобщо да я планирам. Тя беше толкова обичано и обгрижвано дете-казвам беше, защото вече е голяма-че наистина трябва да се прави разлика между нежелано и непланирано дете..

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: da82710772
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Непланирано и Нежелано са две различни неща.
И двете ми деца са непланирани... но желани.
Обичаме ги и двамата по -много... и по - еднакво.
Никога и за миг не съм, съжалявала за това, че не съм ги планирала предварително. Според мен, едно дете се ражда, когато му е писано да се роди... ражда се с късмета и съдбата си. Може и пет години да планираш и пак, да нямаш... божа работа. Радвам се, че точно те са моите деца, моите момчета.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker