Никой не ти казва, колко самотно е майчинството... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Никой не ти казва, колко самотно е майчинството...
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 3580 пъти
Очевидно за какво иде реч от заглавието..
Женени сме от пет години, от осем сме заедно. Имаме дете на осем месеца( планувано ). Проблема ми обаче е, че малко преди да забременея, промениха работното време на мъжът ми - стана на 12 часа на две смени(дневна и нощна). Уж беше временно, но ето почва втора година така. Повишиха го и виждам, че много му харесва работата. Като се прибере, говори с колеги и обсъжда някакви детайли... но на мен ми е тежко. Аз нямам никой, който дори за десет минути да ме замести вкъщи. Отидох на гинеколог след раждането, чак на шестия месец, а трябва още първия месец. Майка ми почина, баща ми е болен(очертава се и за него да се грижа скоро). Неговата майка се разболя, баща му е дневна смяна. Нямам братя и сестри, а ме е срам да викам приятелки да ме сменят(а и те си ходят на работа), поне на зъболекар или нещо такова да направя. Не мога се пречупя и детегледачка да ползвам, не мога си представя да си оставя толкова малко детето на непознат. Също имаме и куче, което разкарвам с детето, но е много вироглаво и трудно ги комбинирам двете навън, а се налага по три пъти на ден, и да - вечер пак детето е с мен, защото не мога да го оставя само било то и за 10 минути.
Като се прибере мъжът ми той буквално яде, къпе се и ляга, и вкъщи не ми е никаква помощ. Сама пазаря, готвя, чистя, играя си с детето, изкарвам кучето, плащам сметките... идва ми по нагорнище. Чувствам се изключително сама... моля за съвети, как да се справя с тези депресивни настроения. Има моменти в които се сривам и плача скришом. Знам, че трябва да стискам зъби докато дойде време за яслата, но ме е страх да не се депресирам дотогава или пък от яд, да се разведа. Да и такива мисли ми идват.. А вариант мъжът ми да си смени работата няма. В налък град сме и трудно се намира. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: ddc55e1385
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те, моето ще става на годинка, но свекървата го взима вечер за по час. След нощна нека ти помага, не го оставяй така. Аз веднъж му казах - изморена съм.. А той.. От какво? Мисли си, че е лесно, почиваш си и не си на работа. Моят мъж вечер го приспива. Може да наемеш някой за час поне... Освен детето трябва да сготвиш, да изчистиш... а те си мислят, че е лесно...

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ce9ab76133
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да ти кажа и на гинеколог и на други лекари ходих, просто няма начин. Не отлагай ангажиментите заради детето. Виж за някое клубче или някой който да ти помага. В малък град сте. Всички се познавате. Тежко е, но човек се справя някак. Бяхме в лоши отношения с мъжът ми, защото просто нямаше на кого да се разчита. Мечтаех най-много да се наспя и това беше с години. Не искам да се връщам. Когато мъжът ти почива, отивайте някъде, гледай по всякакъв начин да се разнообразяваш и не потъвай в проблемите. Гледай по ТЛС ТВ има няколко интересни двойки, с много деца. Ей тия хора такъв позитивизъм, как издържат незнам. Със сигурност ще ти подейства добре.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6e4fe2d599
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Казваш му, че не издържаш така и, че ти е тъжно сама, пък нека да видим кое е по-важно ти или работата. Единия вариант е да го напуснеш, да си хванеш свестен мъж, другия вариант е да търпиш това до края на живота си, а другия според мен е да го напуснеш за няколко дни да му дойде акъла.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7a772b7e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И моят мъж много часове работеше, но след работа винаги я гледаше, за по един час поне. А в почивните дни- основно той.
Детето ми е на 3 вече и е много по- лесно. Но не мога да си представя, да съм с малко бебе и да няма кой да ме смени за малко поне. Това действа пагубно за психиката.

Нямаш ли вариант- някоя комшийка да викаш примерно? Сигурна съм, че никой няма да ти откаже..
Аз имах една комшийка, с която не бях много близка, но тя директно ми звънеше на вратата и като отворя, ми правеше знак, да отивам да пия кафе в кухнята и ми взимаше бебето от ръцете. Не знам защо, ме съжаляваше тази жена. И бебето ми много беше спокойно с нея. Не се притеснявай, да го повериш на някой, за малко. По- добре това, отколкото да си имат майка, на успокоителни.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8c1cc18ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

5.   Мисля, че днешните млади ви мързи, не сте научени да работите и ревете от най малкото. "Сама пазаря, готвя, чистя, играя си с детето, изкарвам кучето, плащам сметките... идва ми по нагорнище." А сега си представи прабаба ти, докато гледа бебето си, сама издои кравата, изкопае картофи, коли кокошка скубе я, за да сготви, между временно омеси и опече хляб, после чисти без прахосмукачка и препарати, и пере на ръка дрехите на цялата рода на мъжа си защото всички са целодневно на нивата или пасат животни.

Мъжът ти работи дневна нощна, не денонощна, той има почивки в които спокойно можеш, да му оставиш детето и да идеш на зъболекар или той да изведе детето и кучето за да си поспиш. А това дали мъжът ти го прави зависи само от теб.
Аз съм жена на 40 години отгледала съм сама две деца и най леко ми е било когато са били бебета, защото после като го пратиш по градини вършиш всичко това но и бягаш 9 часа на работа.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4111b01a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Здравей. Аз също съм в майчинство - с бебе на 6 месеца. При мен не беше като в мъгла, защото бях чувала или чела, че "майчинството е самотна работа". Мъжа ми излиза от вкъщи в 8ч. и се прибира в 16 и 30ч. - 17ч. В събота и неделя сме тримата. През деня докато стана, закуся, направя пюренце на бебето, пусна прахосмукачка и мокър парцал, и то стане време да сготвя вечеря - заповам към 15ч. и до 17ч. е поотлежало и мъжа ми като си дойде има храна. На мен майчинството ми харесва. И преди нямах приятелки, но аз по принцип държа около себе си само семейството и не се доверявам на хора, не съм срещнала още такива, които да нямат задни мисли. Бих ти дала съвет да опиташ да вложиш енергията си в дома си - аз обожавам да подреждам, забърсвам, да има нови чаршафи, всичко да е в тон, а през деня около 11ч. обличам бебето и го кипря и правим фотосесии, после подреждам снимките и ги пращам на роднините и коментираме. Ако времето е хубаво излизаме, и хич не ми трябва нииикооой - най - добре си ми е да си бутам количката и да си почива съзнанието ми.
Мъжа ми като свърши работа, ходи и пазарува, пращам му списък по вайбър, носи торбите, аз подреждам покупките, после сядаме пред телевизора и играем с бебе и той го гушка, или аз, редуваме се, както стане, обсъждаме как е минал деня и на двамата. Вечер къпем бебе, той ляга, докато аз го нахраня и после се гушкаме. Това е при нас засега. Като заместим хубаво храненията ще го даваме на едната баба, понеже е лекар и цял живот е гледала и израждала бебета, та и имаме доверие. Да може да идем на кино, вечеря, да глътнем въздух и ние.
Радвай се на майчинството, защото вече си го преполовила, после като свърши, ще е по - лесно, но няма да върнеш тези мигове, в които с бебето да градите връзка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: eeed2f0b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мъжа ти трябва да ти помага повече...

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: eeed2f0b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На мен също никой не ви помага. У дома аз чиста и пера и готвя. Бебето кротко ли е или не ти дава време?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: abf4e29a99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Наемете една бавачка...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f21bb86551
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5 ти в кой век живееш? Като структура, телата на жените са били по - корави, но с всяко поколение ние жените се избелване, като физика. Пък и сега живее еем в друго време, стрес и какви ли не негативи ми. Също така, Драга ми госпожо, сега майките, повече си обгрижваме децата и треперим над тях, а самите деца, госпожо, също са много различни и изискват много повече внимание. Това го казват бабите, леките от детските градини и лекарите. Така, че база за сравнение няма! На авторката ще кажа, че е нужно да проведе сериозен разговор с мъжа си, защото той не може да чете мисли и едва ли знае как се чувства тя, пък и да предполага, нека му се каже директно. Сподели си, как се чувстваш и от какво имаш нужда. Бори се за себе си и детето си, защото то се нуждае от една спокойна и ведра майка. Моят мъж, бута количката, като се на спи след нощната и помага с каквото може. Защитавам се със зъби и нокти, че и аз мога да се уморявам и че не е толкова лесно, колкото изглежда. 1

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 68a8068ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Номер 6, поклон пред жени, като вас. Така е според мен, авторката е лека депресия. Авторке, вероятно ти липсва работната среда. Спокойно скоро ще започнеш работа, но тогава ще ти е още по-тежко. Наслади се на момента, радвай се на майчинството. Препоръчвам ти горещо да си вземеш добавки. Витамини, цинк, магнезий. Ораганизмът ти е изтощен след раждането и това влияе на психиката и физическото ти състояние. Храни се здравословно. Взимай кучето и бебо и хайде в парка на разходка.. Спокой о всичко ще се нареди.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7d5aa6b8e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Живееш с нагласата, че имаш правото да оставиш бебето на някого, дори за малко. За какво!? Аз съм майка на две деца, нямам баби в града, всичките ми приятелки са на моето дередже с по 1-2-3 деца, някои от тях вече работят, и да искам, нямам на кого да си оставя децата, никой не ми е и длъжен.
Че трудно, трудно е, че и аз си ревах тихичко в отчаяние - ревах. Да гледаш бебе в люта зима (миналата зима), болно дете, което почти не може да се задържи на градина, ти самата да се разболееш и едвам да се държиш на краката си, какво остава да се грижиш за тях и в края на седмицата мъжът ти да ти тропне: "Извинявай, ама нищо не похващаш вкъщи", е меко казано съкрушително.
Но, стискаш зъби и чакаш да мине. Лесно няма никъде, прочети отново коментара на номер 5 и си дай сметка колко сме облекчени ние в сравнение с жените в миналото и пак не сме доволни!
А иначе, за решение на проблема ти - поговори с мъжа си, обясни му как се чувстваш и от какво имаш нужда и също така му кажи, че психолозите съветват бебетата (на възрастта на твоето, не по-малки), да прекарват 2 часа седмично без майка си.
Все пак, не е чуждо това дете, негово е, аз така казвам на моичкия, почивните дни се излежава от кълка на кълка, трябва едва ли не да му се моля, за да ги погледа малко колкото да изгладя или да ида да се изкъпя.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 232e952c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Така както описваш историята си, ти си на 25 и нагоре. Преди да се омъжеш ти не си ли си представяла какъв ще е живота на една млада майка. Очудвам се, че си толкова неподготвена. Чуй н. 5 какво пише за себе си-отгледала е две деца и най-леко и е било когато са били бебета, а ти от едно бебе орева целия град. Или пък когато се ядосаш мислиш за развод. Като се разведеш да ни би да ти стане по-леко.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b28b38fe36
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

14.   5, от твоето поколение съм, на 46, отгледала съм и аз две деца, правила съм същите неща плюс грижи за двор, зайци, прасета и кокошки. Но съм имала подкрепата на съпруга си, бащата е не само осеменител, той също има отговорности към децата и жена си, това че работи и осигурява финансите е похвално, но не е достатъчно, никак не е достатъчно... Момичето има нужда от съпричастност, не мрънка за някакви екстри. Колко жалко, че жена, при това майка, има подобно мислене! Като четох коментара ти, помислих, че го е писал някакъв дърт озлобен женомразец!
Мило момиче, разочарованието ти е основателно, поговорете си с таткото, той също трябва да излезе от зоната си на комфорт.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9a9642d14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Пише се ""пазарУВАМ"!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 10adbcca33
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   След като мъжът ти е ангажиран, наемай гледачка и чистачка. Нека това стане част от пейзажа, така както ти правиш всичко сама. В почивните дни оставяй детето на баща му-длъжен е, а и му се полага.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 397c6bd4f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Дайте сега да издигнем на пиедестал антисоциалните индивиди като номер6...

А пък номер5 да ходи да си прави мохабет с прабаба си.

Номер7 е кратък, ясен и съвсем прав! Авторке, кажи това, което си казала на нас и на мъжа ти. Някоя вечер като си легнете преди да заспите му обясни всичко спокойно как се чувстваш и. т. н. Редно е да те отменя, когато не е на работа - все пак той е и Баща на това дете, а не просто някакъв си източник на пари...

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9832a1dee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Какво да ти кажа, аз съм мъж и съм в подобно положение, ходим и двамата на работа, но аз взимам детето от градина, преобличам го, къпя го, сервирам му, давам му лекарства при необходимост, играя си с детето, приспивам го, когато е болно го гледам почти само аз. Майката все е нервна, недоволна и болна. Пробвах разговори, ефект никакъв, а не искам да се махна. Разбира се, повечето ситуации са, когато мъжът е мързеливият. Трябва да го разкараш с надеждата да се осъзнае или да се примириш, да се стегнеш и да използваш наличните ресурси - приятелки и бавачка, особено че е по-добре с пари, отколкото без. Има бащи, които са мързеливи, та дори не бачкат, а жените им или родителите им ги издържат. Истината е, че сме изнежени от съвременния живот, искаме почивка, СПА, масажи, глезотий, а навремето мъжът е издържал многочленно семейство, а майката е гледала наведнъж по 4, 5 деца.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3e21746e18
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Оф хайде стига глупости с едно време - едно време сульо и пульо, секретарки и счетоводители, всеки си е вдигал къща с лекота - сега един апартамент е 200к, как се плащат? Освен това жените не са работили, а сега ходи на работа, стрес, блъскане, учене, пътуване по два часа, спорт, за да се поддържаш след заседналия начин на живот и т.н. Май ги е нямало едно време тези неща? Друго е било като имаш къща да поддържаш само. На авторката - не си лигава изобщо, много ясно, че не трябва всичко това да го правиш ти. Нали затова сте семейство и двама родители - не може само на работа и никакви ангажименти, това да не е едно време - мъжа само работи, жената само чисти. Седни и си поговори с него, да знае как се чувстваш, може да не осъзнава. Не очаквай от мъжа си да чете мислите ти. Моите колеги осъзнават колко самотни се чувстват жените им и гледат да им помагат и да ги отменят когато могат. Това е нормално отношение - другото е егоизъм, да изкараш на гърба на партньора, който уж обичаш.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b8f3e6e567
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Проекто-майките си мислят,че съвместния живот е някакво пътешествие към рая,където всеки ти се кланя,носи те на ръце и вървиш по рози,понеже си жена и си родила дете.Нищо подобно както и сама се убеждаваш.Майчинството е задължение (доброволно избрано),отговорност и себераздаване.Като не можеш да не си се хващала на хорото.Майчинството не е за всяка жена,вродените инстинкти често пъти не са най-добрия съветник.Пък и нали трябва да подражаваме на другите,да не ни мислят нещо за дефектни.....Бракът е ярем,хомот,тегли се до живот.Ако сега се огънеш не ми се мисли за по-нататък.Я си представи че живееше на село преди век?Сигурно шеще да се обесиш на първата джанка на егрека.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ddc55e1385
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Защо една жена трябва да знае какво е да си майка, като още не е станала такава, отстрани нещата изглеждат различно. Наеми си някой за по час, мъжа да плаща, ако той не иска. Изобщо ли не му обръща внимание. Той като се прибере, иска да му е чисто- ами той къде се включва в домакинската работа? Жената да не е детегледачка, слугиня, готвачка... А той само има задача да почива след работа....

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5fee377a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Все едно мен описваш. Особено това с гинеколога. Всяко излизане без детето беше страшна клизма. Напълнях неистово през това време. Друго не ми оставаше просто. Опитвах се през фейсбук да запазя някаква връзка с външния свят. Всички ми казваха да ходя с детето по лекари, аз не ходех, много стресиращо ми се виждаше. А е трябвало да ги послушам. Вдигах луди скандали на мъжа ми, той не ме разбираше. Не можеше да разбере, че време за ядене имам чак вечер, че няма кога да се изкъпя. Бях ужасно сама и всичко се въртеше около детето. Мога да кажа, че с времето става по-лесно, но е доста бавно. Като тръгне на ясла - почват сополите. Ден ходи, три не ходи.

Моля те, за твоето собствено оцеляване, взимай детето си със себе си. Помисли си какво имаш или искаш да правиш и взимай детето си там. И да, то ще реве там, така правят бебетата. На който не му се слуша, да напусне.

Аз имах една група за майки с бебета веднъж седмично, тя много ми помагаше. Виж дали не можеш да отганизираш или към някой център за игра може да има. Друго е да си сред майки със същото настроение и проблеми.

И мъжът ти да си поеме родителските задължения. Ще вземе почивен ден и ще гледа детето. А ти ще отидеш на козметик. Да, сега ти е смешно, но един масаж, едно кафе, една смяна на тапета дава сили за месец напред!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 90485f4bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   При мене положението е подобно. С бебе на 7 месеца, мъж, който не ме разбира и приятелки които са също с малки бебета и озлобени от живота, можеби поради същите причини. Аз също все ги мисля нещата. На мене няма кой да ми помага защото съм в чужбина, моите роднини са в България а тези на мъжа ми се ослушват. Единствената ми утеха е да изляза с някоя приятелка която също има бебе, но както вече писах по- горе имам чувството, че от майчинството жените се озлобяват и започва едно състезание на по- добра майка. Все някак трябва да се справим. Друг избор просто нямаме. Майките са за цял живот, докато брака се разваля(не е за препоръчване да се стигне до там). Моята надежда е, че когато бебето тръгне на ясла аз ще имам поне 4, 5 часа само за себе си.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5fee377a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Аз си "отмъстих" на моя мъж като останах три години вкъщи и след първата той трябваше да ни издържа сам. Имах нужда да си почина. После ми се отели вола обаче, защото явно си свикна аз да поемам домакинството и кое по-напред.. От работа крада време, за да взема детето навреме, после с детето на пазар, игра, готвене, пране, вечеря и мъжът ми си дойде УМОРЕН видите ли. Ад. Така че не ги свиквайте наготово. Майчинството не е слугинство. Плаща ни се за отглеждане на дете, за другото - поравно!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker