Липсва ми всякакъв бащин авторитет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Липсва ми всякакъв бащин авторитет
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1670 пъти
Здравейте,

Провокиран съм да напиша тази тема след поредния разговор с баща ми. Не съм малък, мъж съм на 25 години, които ще навърша след по-малко от 2 месеца. Но от години положението не се е променило грам, а в последните 2-3 стана още по-лошо.
Не си давах сметка досега колко голяма роля играе семейното възпитание, а и не само възпитание. Изключително голяма роля за едно дете играе и начинът, по който родителите общуват по между си.
Обаче вече наистина се уморих. Просто не издържам вече и не знам как да не се нервирам.
Както от заглавието сте разбрали става въпрос за баща ми.
Последните 2-3 години нещата са нетърпими, защото всеки разговор с него е просто едно изслушване на неговите оплаквания. Как животът е скапан, как нищо не се получава. Винаги е обвинявал другите, обвинява и майка ми, обвинява и мен и брат ми, а в същото време той почти нищо сериозно не е направил в живота си.
За него винаги другите са виновни. Вече не издържам да го слушам, как неговата била ясна и било важно ние да сме добре.
Уморих се от оплакванията му. Чувствам се като кошче за отпадъци. Кошче за душевни отпадъци!! Винаги говори с един вял тон, като на страдалец и направо побеснявам, защото знам, че реално му няма нищо, а трябва да се стегне, но е по-лесно да не го прави. А когато му се развикаш или се опиташ да му кажеш нещо той просто затваря телефона като малко дете.
За жалост, колкото и да не искам да го казвам, баща ми е най-негативният човек, който познавам и буквално може да развали абсолютно всичко хубаво, което се случва, като направи негативно подмятане, реплика или каквото и да е.
Нито веднъж не съм го чул да се противопостави на майка ми.
Винаги я е слушал и каквото каже тя това се случва. Вдига му скандали за абсолютно всичко, а той просто си стои без нищо да казва, а след това ми звъни да ми се оплаче как тя била лошата.
Не знам за какво се карат и честно казано вече не ме интересува, защото не живея от 10 години с тях, а само им ходя на гости. Но това е показателно за характера, който има. Не съм видял никога да се държи авторитетно и това наистина е оказало влияние в живота ми, просто го усещам. Той просто е мъж, който слуша всичко, което жена му каже, а аз имам чувството, че майка ми като типична жена му вдига нарочно скандали, за да го скапва още повече. Тя е авторитетната личност вкъщи за жалост, но е факт, че и баща ми никога не е взел самостоятелно решение сам.
Елементарни неща не предприема без да пита майка ми.
Единственото, което прави е да се оплаква и последните 2 години просто стана нетърпимо. Дори не мога да ви опиша точно за какво става въпрос.
Кажете ми, дайте съвет как да подходя с него, защото не мога да издържам. Не съм кошче за отпадъжи и негативизъм. Задушавам се от това нещо и не мога да дишам. Собственият ми баща вместо да тропне по маста и да каже, момчета нещата ще се оправят, ми звъни по 5-10 пъти на ден и почти голяма част от разговорите са изпълнение с крайно черногледство и негативизъм, псуване по хората и по всички останали. Ненавиждам негативните хора. Едно е да си временно отчаян и да изпитваш затруднения, но съвсем друго е цял живот да гледаш от черната страна на нещата и всички други да са виновни за нещо.
Никога през живота си не съм видял от него да се държи авторитетно и да знам, че зад себе си имам силна и мъжка ръка, която няма да позволи нещо лошо да се случи.
Едно нещо съм си обещал. То е да никога да не бъда, като него и никога да не позволявам на децата ми да ме виждат толкова слаб.
Майка ми през годините видя, че няма как да се държи и с мен така, въпреки че опитваше. И колкото повече се карах и водех спорове с нея, толкова имам чувството, че това ми помогна, защото в момента тя винаги е на моя страна.
Толкова пъти съм се карал с нея, защото се е опитвала да ме командва по същия начин, но не се получиха нещата, а с баща ми тя продължава по същия начин да се държи.


В никакъв случай не искам да да си развалям отношенията с него, това ще го съсипе. Но ми кажете как да подходя?

Извинявам се за дългата и разводнена тема, но прсто съм афектиран.
Моля да бъде публикувана!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 9b48e2b7cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много мъже са така, не е само баща ти. Наричат се "мъж под чехъл". А и сам казваш каква е майка ти. Това няма да се промени. Ако искаш другия път като ти се оплаква му кажи, че е мъж и сам да се оправя, и че това не може да продължава така. Може пък да опита.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8cf6a072aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами ситуацията не е толкова лоша колкото си мислиш, понеже поне не живееш с родителите си. Лошото е, че все едно нямаш родители. А иначе престави си ти да беше такъв както описваш баща си. Поне баща ти показва какъв ти не искаш да бъдеш, явно това е ролята му в този живот. А взаимоотношенията между вашите показват как не трябва да функционира едно семейство. Имаш шанс ти да станеш свестен човек, учейки се от това как не трябва да е.

Нищо не можеш да направиш за баща ти, мисли за себе си. Дръж родители те си по-далеч. Не обръщай внимание. Това е.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9a1bbb28cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Баща ти е енергиен вампир. Кажи му какво мислиш за него и ограничи контактите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker