Живот след поява на детето/децата... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Живот след поява на детето/децата...
преди: 6 години, 7 дни, прочетена 2724 пъти
Здравейте,
как ви се промени животът след детето/децата?
Излизате ли вечер? Ходите ли на екскурзии и почивки?
Сексът промени ли се?
Нашият секс си е ок, детето спи само и като цяло спи непробудно по цяла нощ. Няма проблем единият секс...
Проблемът е в излизанията, никой не ни помага, вечер не излизаме. Не че жадувам за дискотеки, на 30 сме. Но вече не ходим на ресторанти, на кафета, вече няма вечери на свещи (освен някои импровизирани вкъщи... ). Бабите не ни помагат с детето, живеем отделно и никоя не е готова да ни погледа детето (само в редки случаи) - едната е далеч, а другата е мързелива. Не го гледат, за да излезем вечер, или да идем на екскурзия. Стига с това писане, че се чувстваме, че някой ни е длъжен да ни гледа децата. Живяхме и в чужбина пет години. Просто наблюдавах комшиите и в България, и в Англия, някои по-млади от нас не усетиха, че имат деца. В Англия 25 годишни жени имат по 2-3 деца. Английските баби си взимаха внучето/внучетата през вечер, за да излезат младите, постоянно ходеха на екскурзии без децата. На някои хора изглежда животът не се е променил, а на нас? А на вас? Споделете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 дни
hash: 580ba58085
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много е гадно , да няма на кого да го оставиш . В България ходим с детето , в чужбина ходихме на скоро , оставяме го при бабата . Не излизаме вечер , може да се редувате да излизате отделно или да наемете някой да го гледа за час или с него да ходите . Хубаво е да има на кой да го оставиш .Гледам и в парка има и дядовци занимаващи се с внучетата , един човек всеки ден бута неговите две , много ги гледа.

 
  ...
преди: 6 години, 6 дни
hash: 826ddab3c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мале, леле, сега едни хорица ще те нападнат, че искаш да се шляеш на някъде, че защо си раждала тогава и как те сами са си гледали децата. Българското мислене е закостеняло, не им се сърди! Да, и аз мисля, че и родителите имат нъжда от време за себе си и така ще бъдат отпочинали, ведри и ще могат да дадът повече и най - доброто от себе си на децата. Уффф, дано някоя баба се осъзнае. С детето може да ходите, но това, което обсъждаме е съвсем различно. Ние също не сме ходили почти никъде, но имане баби, които се включват, когато трябва. Даже, когато вземем детето на почивка с нас ще водим и едната баба.

 
  ...
преди: 6 години, 5 дни
hash: b39caddf77
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Наистина НИКОЙ не ви е длъжен да ви гледа детето!
Личи си, че сте глезени хора!
Като искате помощ - наемети си персонал и си плащайте!

Вместо да дадете някоя и друга хилядарка на възрастните ви родители да попътуват малко из Европа и те, то вие искате да ви слугинстват, докато си развявате дупетата по кафенца. Засрамете се!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 дни
hash: 2676a5eda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Много мразя като ида в ресторант или заведение да има деца или бебета, плачат, бягат и крещят. Търсете някоя роднина или детегледачка, имате и вие нужда от излизане. Приятелките ми с деца вечер не излизат или се редуват с половинката си

 
  ...
преди: 6 години, 5 дни
hash: ec1fd377e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   До номер 2: как предвиди нещата :) и ги позна.

Също както свекърва ми - била си гледала сама децата, а синът й казва затова висяхме все у баба и дядо. Моля ви се, не се правете, че сами сте си гледали децата, като едно време бабите и дядовците са били пенсионери и не говоря за НОН-СТОП гледане, а за това да идеш до магазина например. Даже и това не можех да направя, не можех да ида на зъболекар, на лекар. В детските центрове приемат деца над 2 години. Добре че вече порасна.

До номер 3: Откъде знаеш, че не съм дала хилядарка на бабите. И аз не съм длъжна да им плащам почивките, и на мен никой една стотинка не ми е дал. Нито те са ми длъжни, нито аз на тях. Макар че съм им давала пари.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 дни
hash: 764f813624
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Каква работа имаш вечер че не разбрах?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 дни
hash: 60666e246c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хаха, започва се! Номер 3, голяма работа си!

 
  ...
преди: 6 години, 4 дни
hash: ec514143a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 3 искрено ме разсмя - да дават пари на родителите да пътуват младите хора с деца. Еми да са си изкарали родителите :).
Към авторката, гледай си детето, то ще поотрасне и ще го взимате с вас, а в един момент ще се оправя и само. По-добре вие да си го гледате отколкото да ви се месят тъщи и свекърви, да нарушават правилата и да подкупват децата със сладки неща. Попрочети как реват из форума и ще ти стане ясно какво имам предвид.

 
  ...
преди: 6 години, 4 дни
hash: 83a57735ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Авторке, животът ти няма как да не се промени с появата на детето. Ти как си представяш всичко да е по старо му, да си излизате всяка вечер или през вечер, да си правите секс на масата и да си ходите на екскурзии всеки месец? ! Това дете да не е кукла, че да го подхвърляте на баби и дядовци, които с нищо не са длъжни да вършат вашите задължения-те не са родители. Ти колко често искаш да излизаш вечер, и да ходиш на почивка без децата... Ако излизането вечер е не повече от 3-4 пъти в месеца, и почивките или екскурзиите са веднъж, максимум два пъти в годината едва ли имате проблем някой от родителите ви да ви отмени. Но ако искате всяка вечер да сте навън и през месец на екскурзия, тогава просто сте подранили с децата. А и не гледай чужденците как правят, защото там нещата, и манталитета са по-различни. Още щом навършат 18 години напускат дома на родителите, и не чакат мама и тати да ги издържат за разлика от тук.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 дни
hash: 3c5410ec5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9: всички разходи си ги покриваме самички, живеем отделно за наша сметка... 3-4 пъти в месеца излизания са мечта! Говоря за веднъж, ВЕДНЪЖ в месеца. Не съм богата за екскурзии всеки месец. Говоря за екскурзия ВЕДНЪЖ В ГОДИНАТА!
Положението е сериозно, затова и пиша тук...

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 дни
hash: db723786aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ние гледаме бебето сами. Има кой да помага, при това едната от бабите е медицинско лице и работата и е с бебета, но си имаме отговорност към детето и искаме да си е с нас. Ходим навсякъде с бебчето. На обяд, в мола, на пазар. То се чувства добре. Само веднъж го оставихме на едната баба за 2 часа и ние отидохме да пазаруваме дрешки за бебето. Като порасте и ходи, яде, говори, може би ще го оставяме за повече. Майка постоянно ми се кара да и го оставяме за да отидем на ресторант или кино, но ние много се привързахме към бебето и не искаме да го оставим, което вероятно е грешка, защото ще свикне да не се дели от нас. На мен майчинството много ми харесва, има моменти които са трудни, но обичам детето много и много весели моменти има.

 
  ...
преди: 6 години, 3 дни
hash: bfb50eb741
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами такъв ви е живота. Едната ви баба е далече, а другата е 'мързелива'. Това, което можете да направите е вие един ден да бъдете такива баба и дядо, какви днес нямате. Пазете си здравето, спортувайте и яжте здравословно, не пийте и не пушете. Вечер не стойте до късно. Сутрин винаги ставайте рано. Така ще се самовъзпитате да не станете и вие мързеливи (в момента на там ви влече), ще сте жизнени и ще гледате вие внучета един ден, когато детето ви ви ги създаде. А то (детето ви) ще има възможност да си излиза, да си ходи по кафета и ресторанти, по екскурзии и да си е рахат като цяло - ще бъде точно като тези млади, които казваш, че не усетили, че имат деца. Ще се тагва в нета щастливо и доволно, а вие ще гледате внученцата.

Гледайте си детето и не се оплаквайте. Нали уж постоянно се повтаря, че създаването на дете е най - хубавото нещо и нищо друго няма смисъл? - та вие напрактика разбивате този мит! Е, не сте и първите де ;)

Също така мислиш ли, че ще ти стане по - добре, ако сега тука някоя ти разкаже как разполага с екип от роднини, които се надпреварват да ѝ гледат бебето, докато тя е на кафенце някъде?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 дни
hash: d1f2668656
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Няма го онова време, просто го забравете. И да можеше някой да ви го осигури, все няма да ви е напълно спокойно и готино както преди. Все ще мислите за детето. Затова търсете нови занимания за вас вече 3мата. И не се обръщайте назад.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 809a0ad871
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Променя се живота изцяло след детето. Определено мама (не рядко и тати) става затворник. Аз някак си не съм впечатлена от периода на майчинството си - и до днес не ме кефи да ставам в 5. 00 сутринта.
Определено имате нужда от ресторант, екскурзия или каквото и да е, БЕЗ детето. Това е освежаващо и то много. Връща във времената, в които любовта, а не семейните задължения са били водещи.
Жалко, че не можете да разчитате на баби. Основната функция на бабите е това-да гледат. Аз лично за друго не ги и търся. Искали са внуче-ми ей ви го, гледайте си го.
Моята дъщеря е вече на 4 години и мога да я взема с мен навсякъде (което и правя в повечето случаи, много държа да стане същата хаймана като мен), но когато искам да ида на място, неподходящо за деца или просто искам без нея(защото колкото и да я обичам, имам право на моето лично време и пространство, както и баща й), директно при някоя от бабите си я изстрелвам с 200.
Хубавото е, че наистина идва период, в който ще можете да си вземате детето с вас, и в случай че тръгнете организирано с друго семейство с дете, може и да не разберете че децата са около вас.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e3d374c4f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Нашият живот стана по-красив с бебетата, но да се има предвид, че бяха страшно желани, заченати с медицинска помощ и бяхме супер подготвени за тях.
Ние не обичаме заведенията, обичаме природата. В тази връзка нищо не се промени. Последните два месеца от бременността бяха тежки, така че не ходихме никъде и първите три след раждането бяхме сравнително кротки. След това настъпиха топли дни и започнахме да палим джапанките всеки уикенд както си бяхме свикнали.
Може би това не е вашия начин на живот, но ако ви допада къмпингуването - няма проблем да мъкнете детето с вас. Или поне в нашите среди нямаше драма. Единственото сложно е, че мъкнем два пъти повече багаж - мъжът ми носи всичко за къмпингуването и за нас двамата, а аз багажът за децата - което хич не е малко. Преди за по цяла седмица сме събирали багажа само в неговата раница, а сега и аз трябва да мъкна същото количество. Освен това и бебетата трябва да се държат, а и кучетата по принцип са с нас. Така че това ни е малко сложното и все повече обмисляме варианта за кемпер.
Мисълта ми беше, че като отидете на някой къмпинг - децата са сред чист въздух, имате възможност да обслужите нуждите им, а междувременно дори да не сте отишли с компания, такава ще си намерите, а ако не търсите - ще намерите и уединение. Ако сте в компания, ще си ви бъде весело като на заведение - е, малко по-малко хора, но пък огън, барбекю и по принцип хора с весел дух и еуфорично настроени.
По принцип за къмпингуване или бивакуване ви трябва една първоначална инвестиция в нужните аксесоари, след това да отидете до някъде и да се настаните ще ви коства често само горивото до там. Зависи в кой район сте, но ако проучите навярно съвсем наблизо има прекрасни места за целта. В бъдеще може да търсите и по-диви места, ако прочетете за възможните опасности в природата и се образовате на тема безопасност.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ce1c88f058
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ето нека всички мрънкачки и мрънкачи, разбира се и авторката, да се поучат от номер16.
Смятам, че точно хора като номер16 и мъжа ѝ заслужават да бъдат родители.
И не стига, че гледат малки деца, ами и кучета...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d5721bcc2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ами в чужбина е така, и ние сме като вас. В редки случаи взимаме детегледачка. Не знам как си си го представяла. За мен винаги е било ясно, че моето дете е моя отговорност. Другите са си други, с друг живот. Ако искаш, върни се в бг и си излизай, давай го на бабите. Но можеш и да се насладиш на детето си. То е дете съвсем за кратко. На десет години вече нито иска да играеш с него, нито да му влизаш в стаята. На 12 можеш да го оставиш само и да излезеш. Радвай му се, докато иска да е с теб.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4c7ed39350
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аз също смятам, че номер 16 трябва да е за пример на много други български родители.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 77555af656
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Животът след близначките ни се промени. Факт е, обаче че имаме баба, която много помага, защото са щури за пет.Не живеем зедно с нея, идва веднъж в месеца за уикенда, но ние тогава с мъжа ми намираме време за себе си. Така беше до преди година. А ти, Авторке, нямаш баби, на които да разчиташ и вярвам ти, че ти е трудно. И ние като номер 16,обаче си грабваме джапанките четирима души и по манастири, на плаж, по леки преходи, евтино, заредени със сандвичи и много истории. Така вече седем години, така че според мен излизането и забавленията и тяхната организация е въпрос на нагласа...

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 314aa66523
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Номер 17 и номер 18 не вие сте хората, които които ще давате някой за пример. Вярвам, че че 90% от родителите си гледат децата с любов и се стараят във всяко отношение. Това, че че хората сме различни не ни прави лоши и не заинтересовани родители. Не знам как можете да се изказват толкова елементарно? !

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 5118c4988c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Е, изяжте ме, но аз пък (ж/33) обичам природата, но никога няма да отида на къмпинг, да не говорим с деца. В България това е отвратително, няма никакви условия, мръсно е, да не говорим, че вече е и скъпо (както знаете, за престой в къмпингите се плаща). Просто не е моята почивка. На чист въздух ходим постоянно, но истинската почивка за мен е в добри условия, да кажем една идея по-добри от тези у дома. Така че за мен пък това изобщо не е почивка. Всеки с разбиранията си. Не може да налагате на другите хипарските си възгледи и да смятате, че всички искат да са като вас. Аз пък не харесвам масово мърлявите майки със слингове, ерго-раници, помъкнали бебета и деца на гърба си и къде ли не, на разни псевдо-фестове (примерно сборището на откачалки Беглика фест и разни други подобни), които ми приличат на истински лунатички. Харесвам съвсем друг тип майчинство и родителство, родителството на 21-ви век, а не онова от времето на баба ми. Сигурно защото не съм от мръсните и потни еко-майки, които откакто са се родили бебетата им са забравили, че са и жени освен другото, съм по-малко майка. Или защото искам един път в годината да си почина една седмица без деца примерно. Аман от крайни мнения!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4841bef788
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Хаха, не искаш крайни мнения, а се държиш като Господ и раздаваш квалификации. Всички искаме да си починем, но майчинството няма почивен ден. Не може да кажеш на детето си: "Днес не съм ти майка". Ще свикнеш. Ще става по-лесно като попорасне. В крайна сметка отидете на почивка с детска програма, с мини клуб. Струва скъпо, но всичко си има цена все пак.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4841bef788
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Няма кой безплатно да ти гледа детето, нито ти ще гледаш моето, докато аз си почивам. Това е. Приеми го и ще ти олекне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker