Да работиш за себе си... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да работиш за себе си...
преди: 6 години, 7 дни, прочетена 2170 пъти
Защо когато работиш за себе си, всеки си мисли, че можеш да работиш когато искаш?
Аз работя когато клиентите ми искат.
И ако няма да имам възможност да работя за един месец например, това не само означава, че ще загубя прихода си за този месец, а и изобщо ще загубя прихода си за много месеци напред, и клиенти, които съм спечелила с много труд, и които ще си кажат - ще си намерим друг...
Поддържам малък офис със служител. Жената ми помага за всички не-онлайн неща. Говори с клиенти, праща пратки и т. н. Аз работя от вкъщи онлайн. Аз подготвям интелектуалната работа, тя има задача да поддържа връзки с клиенти. Работата ми изисква много голяма концентрация. Имам и дете, за което се грижа паралелно. Често не си доспивам. Никой не ми помага финансово - сами разбирате, след като имаш макар и мини бизнес, имаш и постоянни ежемесечни разходи - наем, осигуровки, счетоводител, заплата, малко пари и за теб, интернет, телефон, СОТ и т. н.
Служителката ми обаче ще отсъства и аз трябва да поема освен онлайн работата, и не -онлайн задачите, като трябва да присъствам в офиса. Детето тръгва през есента на градина, но дотогава няма шанс някой да ми помогне с детето, нито с работата. Нито да ми даде пари...
Детето ми тръгва на платена ясла временно. Веднага последваха коментари от семейството, че съм можела сама да си гледам детето. Можела съм да работя когато си поискам, щом работя за себе си. Децата се разболявали на ясли.. Полудявам, помогнете ми. Как да им затворя устите!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 дни
hash: 65a2bb9592
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не работя за себе си, но смятам, че това е много надценено. Аз примерно виждам много предимства в работата за друг, стига да намериш точното място и да взимаш що-годе хубави пари.

На мен примерно работното ми време е до 16:30. Стане ли толкова и шапка на тояга и не ме интересуват кой клиент не бил доволен, не ме интересува какъв нов закон са измислили, не ме интересува коя институция какво искала. Като ми се почива, си позлвам отпуска и нямам проблем с намален доход. Като съм болен, си пускам болничен и пак нямам проблем с дохода. На 15-число си получавам дохода, без да ме интересува колко клиенти е имало, кой платил, кой не платил. Ако клиентите не са платили или въобще не е имало такива, да му мисли собственика на фирмата. Не ме интересува, че някой не си вършел работата или че имал лични проблеми и не можеш да дойде на работа. Аз си върша моята.

Като не съм доволен или фирмата не върви, "беше приятно" и хоп в друга фирма. Докато ако фирмата не върви, собственика на фирмата ще бере ядове, защото ще го гонят кредитори, ще си опорочи името и повече няма да може да прави бизнес и т. н.

Дори и да ме изгонят, някой и друг месец ще взимам помощи и пак няма да умра от глад. Не се съобразявам с клиенти, с доставчици, данъчни, служители, кредитори.

Така че кое му е лошото да работиш за някой? Даже по-добре, че има кой да опира пешкира, като стане напечено, а ти само си бачкаш от 8 до 5 и си взимаш заллата. А шефа половината дни стои до полунощ и няма гаранция, че ще изкара пари. Ако не бачка един месец, за да отиде на море или ако се разболее, пък гори.

Работата за друг има само 2 недостатъка - че може да случиш на гаден шеф (макар че ако е така, имаш избор да го напуснеш) и че заплатата не ти дава възможност да живееш в лукс, но ако е добра, може поне прилично да живееш. В бизнеса може да изкарваш в пъти повече, ама може и нищо да не изкараш, че и със заемите да си останеш. Освен това бизнеса си изисква време, което често е за сметка на здраве, семейство и т. н. А и в бизнеса няма сигурност - днес може да си на върха, утре да си никой. Не че в работата е много сигурно, но пак е по-добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker