Съвет? - нарцистичната ми майка се опитва да ме контролира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Съвет? - нарцистичната ми майка се опитва да ме контролира
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1596 пъти
Здравейте!
Малко за мен -на 16 съм, от малко градче, от 2 г. живея в по-голям град в близост до родния ми, защото образованието тук е по-качествено, а и имахме планове да се местим от преди.
Та историята ми на кратко -родителите ми се разведоха, когато бх на 4. Беше ад- викове и крясъци, съдилища, скандали -най-лошите моменти от живота ми до сега. Майка ми взе попечителство и не ми позволяваше 2 г. да видя баща си като ме настройваше срещу него и аз естествено и вярвах. След 3г. мизерия замина да работи за чужбина и татко се свърза с мен и почнахме да поддържаме връзка, да се виждаме и тн. (иначе живеех с баба си ).. Тя ни "издържаше " с баба, а татко нямаше много пари, но беше страхотен баща и помагаше колкото може. Нещата бяха наред(колкото се може ) докато тази година не реши да си дойде. Баща ми постоянно ми говореше, че не е добър човек и ми е споделял ужасни неща, но аз не му вярвах, защото я обичах.
Е, тази зима си дойде и за мое нещастие, той беше прав. Не просто лош човек, изрод. Изгони баба ми от вкъщи, не ми дава да се прибирам при баща ми и на връх Великден ме преби, защото бях зле и споделих с татко, а той и се обади докато тя беше с гаджето си и си го изкара на мен и всички съседи ни видяха и чуха. Аз се разплаках пред тях и ги помолих да ми помогнат, защото беше полудяла, а тя също се разплала и каза, че аз съм я набила и те повярваха на нея. От тогава за най-малкото се караме и ме заплашва, казва ми ужасни неща (ти си нищо, уличница, тъпачка, безделница, неблагодарница, не ми пука за тебе, не съм ти длъжна за нищо.. ), но най- ми тежи, че не ми дава да виждам баща ми и да се прибирам и говори само ужасни лъжи за него (че иска да спи с мен, че е мошенник и тн) направо ме отвръщава с това! Също и ми рови в нещата няколко пъти, както и в телефона.. преди ми беше забранила и да говоря даже с баща си! Манипулира ме всячески, когато и се иска е мила и добра, но всеки момент може да полудее, гони ме от вкъщи, а като посегна да тръгна ме заключва или не ми дава да си взема нещата, защото били нейни. От месеци ходя на пръсти за да избегвам тормоза й, но сега идва лято и ме кара да работя тук и да не се прибирам, което е немислимо за мен! Не мога да издържа с нея повече, мразя я! Нямам при кой да живея, татко не може да ме издържа за постоянно, нямам възможност да се консултирам със специалист, а съд и закрила на детето абсурд. Просто искам ако някой има някакъв съвет да ми даде, ще съм много благодарна! (благодаря за отделеноти внимание предварително )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: b6339e4dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Траеш си още 2 години до навършване на пълнолетие и после я зарязваш завинаги. Някои хора не заслужават да имат деца.
Другият вариант е да подадеш жалба за домашно насилие при социалните служби. Ако бяхме нормална европейска държава, щеше да свърши работа. В Булгаристан едва ли.
Това е за жалост...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3cce712aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така е. Мислила съм за жалба и точно това ме спира.. тук органите на реда са ужас. Никаква полза. Явно търпението е вдинственият ми вариант..

от авторката

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7163ef8c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Снимай си следите от побоите запиши я тайно как те обижда и отивай незабавно в Закрила на детето няма какво повече да отлагаш ще си разбиеш психиката още 2 години при нея! Пък и след като навършиш 13 или 14 години вече сама може да избереш при кого от двамата си родители да живееш. Колкото до консултацията при специалист може да отидеш при училищния психолог докато все още не сте приключили учебната година и да му споделиш положението си и той /тя може да ти помогне. Преди 7-8 години приятелка на моя съученичка така се спаси от баща си насилник, който я пребиваше за щяло и нещяло. В новото и училище забелязали синина на окото и веднага я пратили при психолога и след като тя му разказала как стоят нещата той още същият ден сигнализирал на социалните и я извели и настанили при по - нормален роднина.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 588bd6bab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 1 - и като навърши пълнолетие и няма професия, как точно ще я зареже? Ще работи неквалифициран труд и изведнъж ще успее и да плаща наем, и да се храни, и да си купи всички необходими вещи и дрехи и т. н.... То ако ставаше така, тя и в момента може да се отдели и да живее при баща си. В момента е икономически зависима от майка си.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3cce712aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Следите се заличиха, от тогава не ме и била, защото внимавам с думите и действията си. Добре съм запозната как стоят нещата тук със психоложката ни.. веднъж и бях споделяла нещо свързано по този въпрос и тя въпреки, че и обясних, че с майка ми на глава не се излиза си знаеше нейната.. за това казах, че нямам възможност за консултации с който и да е. При баща ми не мога да живея, защото е безработен и едва свързва двата края. Нямам роднини или близки, при които да остана. Нямам намерение да ме поставят в някакъв пансион, защото това е по-зле и от тормоза у нас.. На ясно ми е, че психиката ми е в голям риск(дори няма и година и вече усещам как полудявам с този начин на живот). Ясно ми е, че съм в безизходица, но реших да споделя все пак тук, най-малкото ако някой е преживял нещо такова да сподели как се е справил.. или ако е избягал от тази ситуация как го е направил.. Благодаря за съветите въпреки това :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b6339e4dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пак съм 1 до 4

Ами ще учи и ще работи. Много хора го правят и се справят.
Един такъв отровен родител е в дългосрочен план много по-вреден от това да работиш като чистачка или като продавачка - скромно, но самостоятелно, без зависимости. Недостоен труд няма. Има недостойно хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 588bd6bab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 4 до 1 - то хубаво звучи на приказки, но замисляш ли се колко време отнема? Хората дето имат образование и стаж, им отнема месеци да си намерят работа и то за под 1000лв чисто, а момиче, дето няма никакъв професионален опит и дето ще има разходи в пъти над тези на вече устроените хора, ей така, като удари 18 и си хуква с багажа... А ако живее в град различен от София или Пловдив, шанс почти нулев.

Като чистачка или продавачка няма да може да си плати дори наема. Тези дето съчетават работа и учене идват от нормални семейства, където нито ги тормозят психически, нито им отказват материална подкрепа в крайни случаи.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 174dcb12d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Искам някой като 4 или самия 4 да обясни защо в теми като тази на авторката/ или автора/ се казва, че на 18 не могат да се изнесат, а, че няма да могат да се изнесат, че са/ще са зависими, икономичекси. И че изнасянето било нещо от супер трудно към невъзможно.

А в теми, в които оплакването на непълноленият човек е: 'майка ми изневерява на баща ми, да му кажа ли?',/ 'баща ми изневерява на майка ми, да ѝ кажа ли?', то винаги, абсолютно винаги съветите са: 'ти вече си голяма/голям, още 2 години ще си на 18 и ще се изнесеш....'

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3b57b1e75c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Говори с цаща ти. Защо и безработен? Ако баща ти има доходи, и тъй като ти имаш право да избираш къде да живееш, отиваш при него. Островната среда те осакатява за цял живот. Сега, като се върна назад, не бих издържала и ден да живея както съм живяла. Има варианти, но са търпиш не е вариант. Има доста организации пиши им и виж какво ще те посъветват. Да се махнеш от майка ти е задължително.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3cce712aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 9 -Пределно ми е ясно ..Говорила съм ,всеки ден си говорим и го моля да измисли някакъв начин по този въпрос с парите ,но все казва ,че нищо в момента не може да направи.Вярно е ,че е малко на възраст и не може да върши каква да е работа, но много ме ядосва и натъжава едновременно ,че стои със скръстени ръце..Имаме заведение (затворено от години ) в родния ми град ,което сме говорили да го продаде ,но той иска с парите от него да ми осигури висшето (уча в елитно училище и не мисля да си съсипвам бъдещето без висше).. Има една почти несигурна вероятност майка ми да замине пак (в резултат нещата да се върнат по старому ) но е 1 на 100.. Държа се на това "1"

От авторката

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 44c5b37c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От 4 до 8: аз лично никога и никъде не съм давал съвети от типа "ти вече си голяма/голям, още 2 години ще си на 18 и ще се изнесеш.... ".

Не знам защо ме нарочи за такъв двоен стандарт. Въобще, аз съм дал аргументи, а ти никакви. Заяждаш се и то безпредметно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker