Защо искам да видя баща си, след като ме е изоставил като малка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо искам да видя баща си, след като ме е изоставил като малка
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 2221 пъти
Моята история започва така: когато съм била на 3-4 години баща ми и майка ми са се разделили. Аз останах да живея при майка ми и това все още е така. Вече съм на 14 години и с мама се преместихме в друг град, тя се омъжи и аз възприемем съпругът ѝ като мой баща, много повече, отколкото истинския ми такъв. През 2014 година ми се роди и братче, което аз обожавам. Въобще животът ми е много хубав, имам приятели, сегашното ми семейство е чудесно, но има едно НО... Много искам да видя баща си, знам, че ме е изоставил и че сигурно не ме обича, но просто искам да го видя и да му кажа толкова много неща. Последно го видях, когато бях на 7, той дойде в града, в който съм сега, заради някакво дело. И оттогава не знам даже къде е. Сънувах дядо си ( по бащина линия) и го попитах дали баща ми е жив и той ми отговори:„ Да, жив е”, след това го попитах дали той самият е жив, но точно в този момент се събудих и не получих отговор на въпроса си. След месец-два разбрах, че отдавна е починал. Въпросът ми към вас е дали има смисъл да искам да видя баща си и дали изобщо да питам майка си, от една страна знам, че сигурно ще нараня нея и сегашния ми баща, но от друга мечтая поне да го видя, дори да не говоря с него.

П. С. Изобщо да се опитвам ли да се свържа по някакъв начин с него или щом досега той не го е направил, значи няма смисъл?

Моля историята ми да бъде публикувана и се извинявам за допуснатите правописни и пунктуационни грешки! Благодаря на всички, които са стигнали до края и Ви моля да ми отговорите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4682e14300
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   сигурно не ме обича,....не можеш да знаеш какво е станало. Потърси го, ние го. С добро. Не е нужно да се обичате, но е добре да има уважение.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d707bc9e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката: ДО 1 : Знам какво е станало и затова една част от мен не иска да го вижда. Имам чувството, че щом досега не се е поинтересувал от мен, даже на рождените ми дни не се е обаждал, значи аз не означавам нищо за него. Чудя се, дали след като го намеря няма да съжалявам и няма ли да съм още по-наранена, ако той не иска да ме види?
Моля всички, които са преживяли подобно нещо или все още го преживяват да споделят и да кажат какво е станало при тях. А останалите, които не са попадали в такава ситуация моля да споделят мнението си по въпроса.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0cbef1b1aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Първо, спри да го идеализираш - това, че ти е баша, не означава, че е добър. Иначе седни да поговориш с майка си. Защо са се разделили? Защо не е идвал да те вижда? Може ли да ви уреди една среща заедно? По отговорите й ще прецениш дали баща ти е просто боклук, който не се интересува от теб и няма смисъл да “милееш” по него, или са се разделили и майка ти е причината да не го виждаш - например да си е намерил любовница, тя да го е изгонила, да се опитва да му отмъсти като го лишава от контакт с теб и т.н.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 878b087893
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може да се чувства виновен и да не смее да те потърси от страх да не реагираш остро.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d707bc9e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката: ДО 3: В никакъв случай не го идеализирам, но се чудя дали всеки не заслужава втори шанс

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 03d1a01f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Искаш да го срещнеш, за да разбереш по-добре коя си и откъде си тръгнала. Ако не е имало насилие в историята, може да се опиташ. Но ако е имало... Не бих. Така или иначе ти си много повече плод на новото си семейство, отколкото на старото.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8c4afb6908
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защото "Кръвта вода не става "

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 58d6eb9680
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей, аз също съм разведена с баща ми от 17 години и за последно се видяхме преди около 10 години, а съм на 18. Когато бях малка се виждахме и ме издържаше според съдебното дело. Много се обичахме, всичко ми купуваше и беше перфектно всичко... и дойде момента да се разделим неусетно, не знам защо, сигурно заради новата му жена и му роди 2 деца, аз тогава бях малка и не ги мислех грижите, играеше ми се с приятелите ми долу пред блока. Малките деца не мислят какво правят родителите си за тях, нормално е. Когато пораснах започнах да искам да го потърся, за да го опозная и имах семейни проблеми, за които исках да му споделя и ми тежеше много за проблемите. Потърсих го за пръв път преди 1 година по телефона, писахме си, но и нищо повече... липсвала съм му, винаги ме е обичал и така. Преди няколко месеца го потърсих за втори път да го питам защо не се виждаме, защо не се получават нещата, майка ми разделила ли ни е, тежеше ми, че нямам баща и така не намерих отговорите защо се получава така. Но малко по-късно мислех, че съм намерила отговорите, защото когато исках да го потърся бях писала на жената му във фейса дали може да ми даде телефонният му номер да се свържа с него, блокнала ми е съобщенията без да разбера и така по-късно реших да изпратя й пратя покана за приятелство и тя взе да ме блокира и така ми стана ясно, че го спира или нещо подобно. Още по-късно разбрах една лъжа от баща ми чрез негови и мои познати, че сме притеснявали жената му и аз побеснях! Много страдах за това, че нямам баща и за това, че жената му е наговорила лъжи за мен... скоро говорих с мои приятели за баща ми къде живее, защото бяхме в близък ресторант до неговото му местоположение и накратко от тях просто разбрах, че баща ми има пари, ходи си по различни жени и така намерих единствената причина, за която предполагам защо не се свързва с мен, защото като си ходи по различни жени не осъзнава кое е по-важното - децата му или жените за една нощ... накратко баща ми е един неосъзнат човек, но ще си продължавам да го обичам въпреки всичко, защото ми е дал най-много любов и така... добър човек, но неосъзнат.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: fe1528eac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Баща ти със сигурност те обича. Но се чувства недостоен за теб. И най вероятно е прав. Не иска да бъде част от хубавия ти живот и семейство, които не е успял да ти осигури. Той дори от любов е избягал, защото не е могъл да ти осигури нормална среда, а мирът, не войната са такава среда. Неговото отсъствие е резултат единствено от отношенията му с майка ти и нямаш никаква отговорност за това. Тук сигурно някой ще те посъветва да го търсиш в социалната мрежа, аз ще те посъветвам да не правиш нищо зад гърба на майка си. Тя знае, тя си има причини. Кажи и откровено, че не искаш да нараниш никого, но имаш вътрешна нужда да видиш баща си, да поговориш с него. И накрая се съобрази с мнението и, в крайна сметка тя ти е осигурила всичко, което баща ти не е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0daecf8c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мога да се съглася с коментара на номер 3. Възможно е майка ти да му е изневерила, но тя няма да признае пред теб, че тя е виновна. Не знам човек, който би си признал. Възможно е и майка ти да го е лъгала, че сте в друг град, чужбина, че не искаш да го видиш и той да се е отказал. Така че, ако ще го търсиш едва ли майка ти ще ти помогне. Та тя ти е създала мнение за него, че те е зарязал и тн, няма как в един момент да ви срещне и той да ти кажа неговата гледна точка. Според мен опитай да се свържеш с него, било то с някоя социална мрежа и друг начин, но съм 99, 9% сигурна, че майка ти ще откаже да ти помогне.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 08d02f8492
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз бих те посъветвал да изчакаш 2-3 години и да го потърсиш, без да разпитваш майка си, както казаха по-горе.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 293b42424a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз също искам да видя моя, но знам, че няма смисъл и само ще ме огорчи. Умът ми не проумява как е възможно човек напълно да зачеркне своето дете, своята плът и кръв. И знам, че един ден ще дойде самотен, стар, немощен и болен при мен молейки за прошка, но веднъж излезнал през вратата на нашия дом, никога няма да бъде приет отново. Той не е бил до мен, когато съм имала най-голяма нужда от него, когато съм била болна, когато съм празнувала успехите си. Той е направил своя избор, аз също моят.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d707bc9e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От авторката: Благодаря на всички за изказването на мнението си, много ми беше интересно да прочета и други истории, подобни на моята. Мисля да послушам тези, които ми казаха да изчакам още няколко години. Но все пак, ако тогава се реша, как мога да го намеря, защото опитах в социалните мрежи, но не го намерих, може би просто не си спомням много добре как изглежда. Има ли друг начин?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: dd4566e98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   В ю-туб , обаче на руски има едно предаване, всъщност са много, като "Жди меня", "ДНК" и други, и толкова много деца търсят родителите си или обратното.

В последно време в ДНК много осиновени русначета в други държави търсят родителите си в Русия.
Има страхотно тъжни истории.

Всеки със съдбата си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker