Пак ме прекараха - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пак ме прекараха
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1489 пъти
Много ми е неприятно да споделя истината, която не харесвам, но това е действителността. Преди около 10 години се запознах с момче, което беше от бедно семейство. Моето семейство през този период ме издържаше, а аз бях студентка. Моите родители припечелваха добре. Работих същевременно, но не постоянно през цялата година. Живеех в жилище на моите родители, което обзаведоха отчасти. Каквото спечелех или спестявах купувах в жилището техника, правех малки ремонти, купувах мебели. Понякога помагах и на приятеля си като също накупихме нови мебели в неговата стая, а майка му подари старите мебели. И така след няколко години се изнесох за месец при приятеля си, а сестра ми използва момента и намери наематели в апартамента на родителите ни. Заедно с вещите ми и ремонтите остана всичко така. С приятеля ми се изнесохме от тях, защото няма място за ново семейство, но аз нямам спестени пари и сега започва всичко от начало, даже с разходите за квартира. На сестра ми й дадоха отделно жилище, а моето тя го дава под наем заедно с вещите ми, за които аз съм се трудила. Как да очакваш, че може да стане така? Очакваме и дете. На кой да се сърдя най-напред и от кой да искам нещо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3790b2de5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Казваш на наемателите да се изнасят и оставяш сестра ти да се сърди и все някога ще и мине ако ли не ще знаеш че е дребен човек и по добре че е вън от живота ти.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b31d73fbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вземи решение, кой е по - важен сега? Детето ти или сестра ти?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 583b45879f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Казваш че някой те е прекарал и то повече от веднъж, КОЙ? Родителите ти? Сестра ти? Как? Като са ползвали жилището, което е на родителите ти, от което ти си се изнесла? То твоя запазена марка ли беше? Бяха длъжни да ти го дадат? По каква причина постъпват така с теб? Ти онова жилище за свое ли възприе?
Не мога да разбера хора, които претендират да получат наследството си при живи родители, докато им се сърдят!
Да ти си им дъщеря, но имаш права над наследството си, чак когато то стане твое, тоест като починат родителите, ако са оставили нещо за наследяване. Тоест ако заради сръдните ти не са прехвърлили всичко на сестра ти. До тогава нямаш право нито да се сърдиш, нито да изискваш, особено щом си пълнолетна. Имаш право да се помолиш, да се подмазваш с надеждата да ти дадат да ползваш имота им без наем.
Как младите семейства решавате, че щом възрастните имат са длъжни да ви дадат, това не мога да разбера? Моля авторката да разясни.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 97f0e29d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката. Разбира се детето ми е по-важно, но не обичам преструвките и не желая да участвам в интригантство. Сестра ми още докато живеех в това жилище имаше намерение да се дава под наем, а аз да си ходя при момчето у тях. А тя самата доведе нейния приятел да живеят в друго жилище на родителите ми. Ако бях като нея, трябваше да дам тяхното жилище под наем. Тя се разполага с имотите сякаш са нейни. Другото прекарване от семейството ми е, че не харесват приятелят ми, защото не взема голяма заплата и не ни направиха сватба , въпреки че се познаваме от 10 години, а той не е лош, докато на сестра ми направиха сватба, въпреки че мъжът й е женкар и си намери любовница на втория месец от брака им и е хазартен тип. Дори си тегли кредити да харчи пари наляво и надясно. А сестра ми ги плаща заедно с него. Не взема също голяма заплата. Друго прекарване е, че започнахме заедно бизнес със сестра ми, но само аз работех, а тя си ходеше на държавна работа. Само аз се трудех за общо благо, докато тя единствено за себе си. Мога и да не сравнявам, но аз съм дете на родителите си, а само сестра ми е облагодетелствана. Не съм на мнение, че някой трябва да ми дава и направи, но щом не едното дете е по един начин, трябва и на другото дете така.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7bcbc51858
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мила авторке,
носиш дете и заедно с мъжа ти сте неговата опора. Авторке, ти вече си омъжена. Късно е да очакваш от когото и да било каквото и да било. Разчитай на себе си и на съпруга си за просперитет в бъдещето. Подкрепяйте се, обичайте се и направете и невъзможното, за да отгледате в добри условия детето си.
Не е нормално да разчиташ на помощ от рода. Вие сте създали дете, създали сте семейство - вземете се в ръце!

П. П. Каквото в дома под наем е закупено на твое име и пазиш документи за закупуването му - поискай си да ти бъде върнато. Нямаш пари за съд навярно, но все пак поискай си ги като си имате ваш дом.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 583b45879f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Е явно едното им дете може да си иска помощ, знае кога да прекланя главица, кога да настъпва напред, а другото има голямо самочувствие и не стига че мълчи и не иска помощ ами и се сърди, когато другото дете поучи помощ от тях.
"Който не знае да седи на лопата, седи на дръжката" са казали хората и още "Дорде детето не заплаче, майка му не дава да суче".
Обаче авторката е избрала друг път за който също има поговорки.
"Будалите дали, хитрите яли. "
"На някой хора инатът повече им се ослажда от меда. "

Авторке когато някой не ти дължи нещо и не ти го е дал, не можеш да кажеш, че те е прекарал. Да те и на сестра ти не са длъжни, но сестра ти умее да си поиска, за това също не можеш да я обвиниш, защото както сама знаеш не е лесно и да се иска правилно /умно/ и настойчиво докато успееш.
Родителите ти не ти дължат нито сватба, нито жилище, даването става чрез поискване с добро или чрез убеждаване че това е правилно, сестра ти е направила усилия и е успяла да ги убеди.
А до колкото до сестра ти, разбирам сама си се съгласила на общ бизнес с нея, макар да си знаела, че тя има работно място, така че и там не мога да я обвиня. Имало е уговорка, ти си знаела условията и си приела кой е виновен?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker