Проблеми с дъщеря ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми с дъщеря ми
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 2603 пъти
Здравейте,

Мъж на 45 години съм. Имам трима синове и една дъщеря. От най-големия ми син скоро чакам внуци, другите двама са студенти и се оправят чудесно в живота, както съм ги учил. Дъщеря ми е на 16 години и откакто влезе в тийнейджърството, съм се видял в чудо. Тя е харесвано момиче. Много момчета я искат и точно това ме притеснява. За мен тя още е моето малко момиченце, което карах и вземах от детската градина и което някога спеше с мен и майка й в нашата спалня. Сега нещата са други. Не мога да й дам свободата, която тя иска и която давах на братята й. Не й давам да ходи по дискотеки, не и давам да си има гадже, не и давам да пуши цигари. Вечерният й час е до 10 часа (което ми се струва късно, но майка й ме склони). Преди 2 месеца я заварих в нас да се целува с някакъв 20-годишен младеж. Като разбрах, че толкова голям човек се целува с непълнолетната ми дъщеря, откачих и го изхвърлих от къщи с шутове, а нея я наказах и й забраних да се вижда с него. Тя се разстрои и ми каза, че ме мрази. Това ме потресе. Нарани ме дълбоко, защото когато бях на нейните години си казах, че ще направя всичко възможно децата ми да ме обичат един ден и да не си мислят за мен лоши неща. А когато детето ти каже тези тежки думи, разбираш, че може би някъде си сбъркал. Как да й обясня, че има време и за гаджета, и за купони, и за всичко, но не сега? С майка й говорят за секс, доколкото знам още не го е правила, и това е добре. Как да направя така, че хем да е щатлива, хем да е в безопасност от външния свят? Родители с дъщери, дайте ми съвети.

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1e255a35f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Реакциите ти са прекалено крайни. Първо- тя вече не е малкото ви момиче, което спи при вас. Тя е малка жена, развива се -както емоционално и физически, така и психически. Отдавна е преминала детската фаза. Сблъсъка е между това как я възприемаш ти и това как тя се възприема. В момента тя се самоопознава, експериментира- с външния си вид, с момчета и т.н. Ти реагираш супер брутално на тези нейни нормални за годините й настроения и забежки. Не можеш да вървиш срещу природата. По-добре се опитай да й влезеш в положението, и на нея не й е лесно с хормоналните, физическите и всички промени около нея и в нея. С такива крайни реакции като шутове наистина ще те намрази, ако за сега само ти го е казала. Кажи и, че си реагирал така, защото момчето е голямо и не ти е приятно да е с толкова голям. Поговори с нея, бъди откровен с нея, изслушай я. Позволи й нещо, което до сега и се забранявал, но й кажи, че не искаш да я виждаш с по-големи от нея. Между другото щом си е позволила да доведе 20-годишен вкъщи е възможно да лъже , че е девствена или да е правила доста неща , които са далеч от представата ти, че тя все още е малкото ти момиченце...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 332fbf2b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз ще ти дам съвет като дъщеря, вече пораснала. Моя баща беше същия. Когато бях на 16 си хванах гадже на 19. Баща ми разбра и много се ядоса. Каза, че тоя не е за мене. Аз започнах да се прибирам късно и той полудяваше, майка ми го озъптяваше. Един ден го засече пред входа и започна да го гони, като се стигна до блъскане, скъса му ризата и му удари колата. Моя приятел съвсем културно се изнесе. Тогава потънах от срам. Много плаках. Дори избягах от вкъщи и се прибрах много късно вечерта. Навън срещнах едно съвсем непознато момче, и му се оплаквах, плаках, той ме слушаше. Много хора разбраха за случая и дойдоха да дават акъл на баща ми да не прави така. И той се кротна. След няколко месеца разбрах, че момчето ми изневерявало и баща ми е бил прав. И какво стана-голям прас. Не ми е пукало толкова, колкото когато баща ми ме унизи така. Баща ми в опитите си да ме предпази, ми нанесе най-голямото страдание. Тогава го мразех. Сега се смеем на тази случка. Трябва да знаеш, че 16 години не е никак малка за секс. Нашите прадеди все на 16 са раждали. Това ни е заложено. Просто сега сме ангажирани да учим. А ти като казваш, че има време за гаджета, на колко години трябва да стане за да си има? 18? Ами това е съвсем скоро. Ей сега ще стане на 18 и ти пак ще се изтезаваш, че малкото ти бебче е в ръцете на друг мъж. Това нещо ти трябва да го приемеш. Майка ми например винаги е предпочитала да излизам с гадже. Тя го познава, има му доверие, пуска ме с него. А сама не ме пускаше. Баща ми имаше лек проблем с второто ми гадже. Наричаше го пъпчив смотаняк. И пак беше прав. Това гадже вече идваше в нас на гости. Бях на 17. Правехме секс, а баща ми подслушваше на вратата. И казваше на майка ми, че правим секс, а тя не вярваше. Пак беше прав. Баща ми викаги е бил прав. Но не можеш да изолираш дъщеря си. Трябва да я оставиш да се сблъска с живота, като бдиш над нея и я пазиш, а не я държиш под стъклен похлупак. Защото незнам дали знаеш случая с българските Ромео и Жулиета. Ако не, прочети в интернет и си представи какво им е на родителите.
Съветвам те да подхождаш по-умно. Запознай се с гаджето, може да се окаже свестно момче. Кажи му да внимава и да пази дъщеря ти. Така хем той ще се съобразява, хем дъщеря ти ще се почувства наистина закриляна и ще те обича повече. И приеми, че на 16 е съвсем нормално за секс. Дъщеря ти е добро момиче. Ако си я възпитал, няма от какво да де притесняваш.
Моя баща дори ме е заплашвал, само да си намеря гадже, ще видя... и какво изпокарахме се. Намерих си гадже, спах с него, после съм си имала още гаджета. Снимах се в Плейбой. Все шокови за баща ми неща. И в крайна сметка само сме се карали. Нищо фатално не е станало.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 23d9d0a406
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Не те мрази, обича те!
Но мрази правилата ти. Не е малка, а една млада дама.
Да ти кажа, ако на 16 ми забраняваха всичко това и вечерният ми час беше в 22:00 и аз щях да реагирам така.
Освен това си я унизил пред момчето, което дори не го осъзнаваш. Почувствала се е ужасно, повярвай ми!
Ти не я предпазваш. Взимаш правото и да бъде наранявана, да са страда заради любов, да види какво е да се напиеш.
И когато го направи вместо да се прибере вкъщи и да ти каже, за да и помогнеш, нея ще я бъде страх. Защото ще кажеш "ВВВ идея ли", "Ето ти", "Няма да излизаш" и т. н
Знаеш ли, майка ми знаеше всичко за всички приятели, защото нне ни ограничаваше. Ако някой се напише идваше вкъщи, защото не можеше да се прибере. По-добре от това да спиш по улиците, нали.
Всички станахме хора! До един! Просто така се става голям.
Поговори с нея. Обясни и защо си реагирал по този начин и как си се почувствал. Вярвай и една идея повече, защото е твое дете! Нали си я възпитал...
Обясни и какво искаш - добри оценки, да помага вкъщи, винаги, когато звъннеш да си вдига телефона и когато каже някакъв час на прибиране да се спазва без оправдания и извинения. Ако не спазва уговорките ще има и санкции.
Разберете се през седмицата да си е вкъщи до 10:00, но петък и събота да има свобода да бъде навън.
Нещата, които си мислиш, че ще ги прави нощем, спокойно могат да се правят и денем.
Ако иска секс ще прави и в два следобед. Ако иска цигара - ще пуши в 10:00 сутринта.
Знаеш ли колко момичета се женят млади за мухльовци, за да избягат от властни родители? Не се мъчи да го постигнеш...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8fbb50beb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дъщеря ти не е твоето малко момиченце, а почти пълнолетната жена на света. Напълно безпочвено е да я ограничаваш и дискриминираш спрямо братята й. Това го правиш за себе си, не за нея. Ако искаш да стане свободна и независима жена, трябва да я пуснеш, а не после да четем - баща ми не ме пуска, не искам да живея с него и да го виждам, как да се изнеса? Не е правилно това, което правиш, разбери го и се спри, ако искаш да си част от живота й занапред. Иначе приличаш на дърта свекърва в мъжки вариант. Проблемът е в теб, не в дъщеря ти. Ако искаш да е в безопасност от външния свят, е по-добре да я оставиш да се научи сама да се пази - приеми, че все някога ще си намери мъж и ти няма да си номер 1 за нея.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 0864a44b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ти вече я губиш с неадекватното си поведение. Тя е жена на 16 не е момиченце. Ако сега не се целува, кога ще го прави?

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: eeed19239a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Все пуберчета дават акъл на бащата. Той иска съвет от бащи и майки с дъщери, а не от пубери! Напълно е прав, да контролира дъщеря си. Така както законите изискват от него, да се грижи за детето си до 18 години, така и той има правото да определя правилата, така както той сметне. Докато той я храни, облича и й дава подслон, тя е длъжна да спазва условията му, а като стане на 18, да прави каквото иска. Така бащата ще остане с чиста съвест!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 691dbf7417
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж, с на казания, забрани и каране няма да стане. Най-много умишлено да я накараш да ти прави на пук, да излиза с всякакви само за да те нервира и т. н. За това седни с нея и поговорете не като родител с дете, а като възрастни, кажи и всичко, което мислиш, кажи и че я обичаш и държиш на нея и точно за това не ти е безразлично къде ходи и какво прави, кажи и че всеки път когато вечер закъснее сърцето ти спира от притеснение, че може да се е забъркали в неприятности, а ти не си там да и помогнеш... просто бъди честен с нея, обясни и защо не я пускаш навън до сред нощ, а то не е защото я мразиш и ограничаваш, а просто защото нощем по улицата бродят всякакви типове-наркомани, пияници и всякакви откачалки и ти като родител не можеш да спиш от притеснение, че на твоето момиче може да му се случи нещо. Нека разбери как изглеждат нещата от твоя гледна точка, без разбира се да и натякваш, че е малка, че не може а се пази и т. н. Просто и кажи, че след като иска да се отнасят с нея като с голяма, е редно и да се държи като такава, т. е. да покаже, че е отговорен човек и може да и се има доверие, за да може когато вечер излезе да си спокоен, че едно ще се прибере жива и здрава и второ докато е навън няма да прави всякакви глупости. Отдавна съм преминала тийнейджърската възраст, но нашите точно така успяха да ме вкарат в пътя. ОК, искаш да си голяма, добре, ама докажи, че можем да се отнасяме с теб като с такава, докажи, че си отговорен човек и тогава наистина ще те смятаме за голяма, а не за глезено хлапе, което крещи "искам, искам искамммм! " без да мисли за последиците и дали това, което си е наумило е разумно или не е. А това, че е била с 20-годишен, е притеснително е, но не е болка за умиране. Да, вярно, той е пълнолетен, ама все пак разликата им е само 4 години. Има къде-къде по-страшни случаи, когато момичета на годините на дъщеря ти излизат с мъже на 30-40 и не са наясно как тия мъже просто си ги използват за забавление. Докато на 20, е човекът може наистина да е бил влюбен в нея. Във всеки случай без значение на колко години е гаджето и, настоявай да те запознае с него, за да си сигурен, че е свестен, защото може и да е на нейните години и пак да е абсолютен боклук, който ще и разбие сърцето. А и предполагам отдавна си провел с нея "онзи" разговор за това как да се пази. А ако не си, действай, за да не стане лошо. И все пак не изпадай в паника, дъщеря ти е нормално 16-годишно момиче и с малко насоки от ваша страна ще се превърне в страхотна млада дама след няколко години.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 19597d0980
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Номер 6, не съм пубер - на 28 години съм, живея от 10 сама в София (преместих се да уча, завърших и си намерих работа). Не съм ограничавана от родителите си и не ми се е налагало да се крия - винаги са знаели къде съм, с кого съм и какво правя. За разлика от мен имах съученички, които бягаха от училище, за да правят секс. В София стана още по-лошо - докато аз се фокусирах върху ученето и намирането на работа, моите връстнички, които са имали вечерен час и забрани, сменяха мъб след мъж и не излизаха от чалготеките. За протокола - щастливо обяързана съм, с мъжът ми си купихме апартамент и ще се женим.
Момичето не е малко, бащата трябва да го осъзнае и да я остави да се развие в отговорна и независима жена. С това мислене - моят дом, моите правила - не правите услуга на децата си и ги отрващаяате от себе си. Чувал ли си приказката “малките камъчета, които махаме от пътя на децата си днес, са скалите, които ще ни затрупат утре”.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 65e5315574
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И къде ходите все по нощите? 22. 00 хората вече си лягат да спят, а вие не знам си къде? Стойте си у вас, гледайте си телевизия, не ви трябва да скитате нощем никъде! Защото още тази вечер научих, че шест момичета били блъснати в Китен и сега са в болница! Заради едното диско! Като че ли няма телевизия и интернет, че да не могат да се забавляват в хотела! Всеки хотел предлага телевизия и интернет достъп на клиентите си! Просто опасностите са непредвидими, особено нощем! Прав е баща ти, че те държи изкъсо! И аз като стана баща един ден ще кажа на децата си, че има телевизия и интернет и не им трябва да ходят никъде през нощта! Предпочитам да си спестя посещението на униформени лица от районното, да отида да си прибера децата оттам и да се притеснявам къде са били преди това и дали са нещо пострадали, че и обяснения да давам! Просто баща ти е прав и докато станеш на 18 той отговаря за теб!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 70030d0244
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Подкрепям номер8, ж30 съм. Също не съм имала вечерен час. И също мои връстнички, които навреме бяха строго ограничавани от родителите си за излизания, бяха най - настървени да ходят по мъже, не момчета, а мъже. Едната дори свърши бременна на 19 от десет години по - възрастен от нея безработен тревоман.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2c2d5683e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   №8, след като се захващаш за моят коментар, длъжен съм да репликирам, и да оспоря мисленето ти(при такова мислене, не смятам, да се обръщам на Вие! ). Дъщерята ще стане "голяма" едва на 18 години, това не е мое становище, а законът го е определил така. В САЩ даже е на по висока възраст. Щом законът го е установил това, то затова е закон, да се спазва и бащата това прави! Щом детето е непълнолетно, т. е., незряло според закона, няма още право да живее животът на възрастните, а трябва да си живее детството. Много ви се навири носа с тази еманципация, но от това вирене на носове, вредите най вече на себе си, а не на околните. Да, има бащи които се правят на либерте и оставят децата си да правят каквото искат, но когато ги тресне съдбата по главата, започват да пишат теми и хленчат като деца - какво да правим, дъщеря ни е бременна на 15 години!? Циганите раждат и на 12, но са по подготвени за бъдещето, защото още от малки живеят по по примитивен начин. А кифличките на 15 са свикнали тати да дава и не мислят какво животът ще им сервира. Какво ще стане с това момиче, ако забременее от тази въобръжаема лябов? Осеменителят(20 годишен), ще се потули ни чул, ни видял, а бащата трябва да си боли главата заради лекомислената си дъщеря. И ние сме били млади, и ние сме се влюбвали, но такава дързост, да отидеш в дома на 15 годишна и да се целуваш с дъщерята, пред очите на бащата, това вече е предизвикателство. Пак е бил разумен бащата и само го е изритал, ако бях аз на негово място, щях да го изхвърля през балкона този самонадеян нахалник! Много си вирите носовете и затова всяка втора жена в България е самотна майка или работна пчеличка, прелитаща от цвят(член), на цвят(... )!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 490d72555a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 7, хубав коментар, но приложим при нормалните родители. Според мен бащата няма проблем толкова с притеснението като родител, а с това, че не иска да приеме, че дъщеря му е почти пълнолетна жена, а не неговото малко момиченце, което е водил на градина и т. н.
Господине, съветвам ви да отидете на психолог, за да разрешите проблема тъй като той е във вас. Приели сте израстването и отделянето на синовете, но дискриминирате дъщеря си. Тя също заслужава социален живот и връзка - един ден ще стане майка и съпруга точно като жена ви. Трябва да опита с няколко неподходящи, за да се научи какво търси. Надявам се, че ще сте щастлив за нея на сватбата й и няма да ревете като дърта свекърва, че са ви отнели отрочето.
Ситуацията с младежа е крайно срамна. 4 години разлика са нищо - по-добре 20-годишен отколкото да е свикнала тати да я закриля и да ви доведе някой чичко на вашата възраст. Реагирали сте крайно (според мен от ревност) и сте приложили физически тормоз, което е отвратително. Приемете, че дъщеря ви е жена вече и ще се решат всичките ви проблеми. Като чета какви бащи има съм адски благодарна за баща ми, че не е такъв.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6c370d0e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   номерче 6/11, дъщерите на родители с твоето мислене свършват:
- или бременни от смотльовци, както е писала 10,
- или довличат някой чичко, както казва 12,
- или пък остават стари моми, добавям Аз.

И как пък свърза еманципацията и с тази тема. Май си поредното комплексирано дъртаче..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker