Индийската одисея на приятелка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Индийската одисея на приятелка
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1574 пъти
Живея в чужбина. Имах тук един колега индиец, весел коцкар (женкар) сериозен в работата си, нечистоплътен като повечето индийци, достатъчно умен за да умее да манипулира хората.
По тема която засяга работата, целият колектив си имахме фейсбуците. Та от там колегата е прегледал наред приятелите на другите и явно е подавал наред на момичета които му харесват. И така се е свързал с моя приятелка, в същност тя ми е почти сестра. Израснали сме заедно с нея, винаги сме били много близки, обичаме си се като сестри.
Той я е помолил да не ми казва, че си говорят защото това можело да създаде "напрежение в работата" и тя не ми каза няколко месеца докато се е влюбвала ( не вярвам в онлайн любовта, без дори да погледнеш на живо човекът в очите, по-скоро илюзия за любов) в него.
Обади ми се нея година да ми каже, че ще идва за 2 седмици в страната и градът в който съм, щяла да се настани в хотел. Естествено подскочих от радост и я поканих у дома. Каза, че ще се радва много да се видим, но предполага на хотел. Това достатъчно ме усъмни, че нещо не е наред, та тя не познаваше никого (така мислех) не знае местният език (с него си говорят на английски) не идваше по работа... замълчах си.
И така като дойде, почти вече в края на престоя и изведнъж дойдоха и двамата у дома (глътнах си граматиката като ги видях заедно) и обявиха, че ще се женят.
Аз съм и приятелка все пак, нямах намерение да лицемерния и спокойно пред него и казах моето мнение за избора и.
Включих и негови изкази от рода на (не говори добре местният език): "мъж индиец много силен, мъж индиец никога не боледува"-постоянно беше с някакви алергии, настинки, давеше се като в предсмъртна агония. Но важното е, че нямаше правилна оценка за себе си и покриваше комплекси с арогантни и смешни измислици. Мислейки за общо бъдеще на нея с него, исках да знае добре в какво се забърква.
Тя не пожела да анализира информацията (повтарям, че всичко беше казано пред него, а не зад гърба му) и ме помоли да се зарадвам на щастието и.
Казах и, че няма да лицемерния и се преструвам на радостна за нея, но ще я подкрепя.
Така, ожениха се в Индия, не отидох на сватбата по независещи от мен причини.
От тогава минаха почти 5 години.
Тя ту в Индия, ти в България, рядко тук където е и той. В Индия ходят заедно за по 2 седмици долу-горе.
Сега тя е отчаяна и ме моли за намеса и помощ. Освен с нея той е общувал с още поне две българки, вероятно и с други, а може и с чужденки. Той е на 37г представя се за 27г.
В България има дете от едната българка. Когато приятелката ми е забременяла са отказали в Индия да и кажат пола на детето и той полудял, че вероятно е момиче (да, отказват в Индия да съобщават пола защото още има неандерталци които искат аборт за женските бебета) и искал да го махне на всяка цена. Вече е било късно за аборт, но тя е пометнала... спестила ми е всичко това защото "съм я предупредила преди и нямала право да иска помощ от мен" което истински ме вбеси, та тя ми е почти сестра.
Сега иска да се развежда, подала е документи и той изведнъж се "променил". Станал най-милият на света, дрън-дрън. Та нейната молба към мен е да го "следя" и наблюдавам дали наистина се е променил и тем подобни.
Докато не бяха женени смятах да имам право да се намеся и опитам да предотвратя това, което виждах, че не добро за нея.
Но сега като са женени, вече не смятам, че има право да се намесвам. Освен това ни луда ще тръгна да следя който и да е, за мен това е малко сбъркано (тя доста се промени около него) и тя не иска да разбере моята позиция.
На него насаме само му казах ( отдавна не работим заедно, но се виждаме работно понякога) че е по-добре да я освободи от себе си и че не му гарантирам здраве и дълголетие ако разбера, че я тормози пак, без значение физически или психически. Той знае, че съм способна на това. Освен това има респект и донякъде страх от мъжът ми.
С нея обаче какво да правя? Обичам си я и се притеснявам за нея, но не мисля да направя каквото иска от мен. Не искам и да се меся по никакъв начин вече. Чувствам обаче, че заради отказа ми ще нашите отношения ще се "прецакат" и ми е болно.
Как бихте постъпили вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 182e5fc9d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо трябва да й помагаш, тука в сайта е пълно с жени които викат, че и абориген е по-добре от българин.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2ba85ed6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен обясни и, че дали ще го следиш или не, той няма да се промени. А и не виждам как ще го следиш, след като не работите заедно.

Кажи и, че както си и дала съвет да не се хваща с него, така и даваш съвет да не продължава с него. Аз и без това не виждам смисъл от такъв брак - тя в България, той в друга държава, той неандерталец, разиграва си коня, какъв е смисъла от такъв "брак"? По-добре да си намери един свестен мъж и да не се занимава с глупости.

Дори и да го следиш, не виждам особен смисъл в това. И да не го хванеш какво? Дори и да се е "променил", каква е гаранцията, че след година пак няма да се върне към старите навици?

Но какъвто и съвет да и дадеш, приятелката ти е доста наивна и се съмнявам да го изтълкува правилно и да си вземе правилните поуки. За съжаление е твърде вероятно да си влошите отношенията. Но с такива хора е така.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b74045a0e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Тоя направо и е промил мозъка, кажи и че ако вярва че той може да се промени, ти не можеш да и помогнеш, вълкът козината си мени, нрава не. Кажи и твоето мнение за него и брака им, но да го следиш е наказуемо и не искаш каши. Подкрепи я и не я оставяй точно сега. Оженил се е да вземе европейско гражданство, кажи и го. Няма нужда да го следи, нека да иска нещо от него - да стане християнин примерно, просто да го изпитва, да си направи чужд профил и да му пише, да плати на жена да го сваля в някой бар, самият факт че се съмнява значи че му няма доверие. Ти си добра приятелка, искам и аз такава

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6b91799350
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Остави невменяемата си приятелка да понесе последствията от невменяемите си решения.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c9c0dccd51
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Индиец е най-голяма мизерия. Имах и аз такъв колега в общежитието - каква смрад се разнасяше от стаята му като я отвореше, само аз си знам. Да не говорим, като почне да готви разни гадости.... Ужас.
Хората пръскаха с дезодоранти в залата за лекции, понеже около него атмосферата беше радиоактивна. Накрая изкараха мен и приятелката ми расисти и искаха да ни гонят, понеже се бяхме оплакали на домакина от смрадта.
Уточнявам, става въпрос за Германия, студентско общежитие.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: bf88d4c24a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   няма смисъл да го следиш и да си губиш времето и усилията, той няма да се промени. пред теб може и да пази поведение, но после ще ги кара по същия начин.
аз не виждам разликата да са женени или не. така или иначе е по-добре за нея да се разведат. и без това мъж, който има дете от друга, има отношения и с други жени, не заслужава да си губи времето с него. щом и без това иска да се развежда, по-добре я насърчи да започне начисто без него.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1dce201258
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Това жените сме много тъпи същества.
И аз така давах акъл на една приятелка.Искаше да се жени за един недоразвит и прост гном с ужасно селски маниери,който изобщо не беше за нея.Тя самата осазнаваше че е смешен и се излага с него.И аз я надъхах да се погледне колко е яка мадама и да си намери готин мъж.
И накрая излезе че съм искала да ги разделя.Казах си окей и се отдръпнах.Ожениха се и дете имат и сега само се карат и го убижда какъв идиот и простак бил.Постоянно ми звъни да ми се оплаква но аз си мълча и сменям темата.
Ти авторке направи същото и нека тая да си сърба попарата.Нали е била лудо влюбена...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 735c7fe20a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Този човек гледа ли си детото от другата жена или го е зарязал?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker