Мания по татуировки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мания по татуировки
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1901 пъти
Здравейте всички. Първо искам да отбележа, че не обвинявам и съдя никого за решенията, които е взел.
Последните години, съвсем очевидно при татуировките изчезна етикетът "табу" и вече всеки необезпокоявано се шари без да се притеснява, как ще бъде приет от обществото. Всеки си притежава тялото и може да прави каквото си поиска с него, но някой примери наистина предизвикват недоумение у мен и точно заради това създадох темата.
Напоследък виждам, че все повече млади момичета си причиняват напрактика ужасяващи неща. Започнали са да си правят т. н. 'Ръкави' от 15-16 годишна възраст. При това с изключително нехарактерни за дамите мотиви-черепи, зомбита, чудовища и всякакви други запълнени с черно фигури. Сигурен съм, че щом си го правят им харесва, но наистина се чудя какво би провокирало 15 годишно момиче да си татуира цялата ръка с подобно нещо? Примерно за тях варианта, като се дипломират, да работят квалифицирана работа не съществува ли? Просто имам чувството, че го правят за да им е хубаво докато свършат училище, но от там нататък? Ами когато имат деца някой ден? Анщ като станат на 70 предполагам няма да им пука за черепите? Знам, че отварям болни за татуираните хора теми, но просто ми е интересно.
Но това, което най-ме учудва е как, родителите допускат подобно нещо. Не се ли замислят за реализацията на своите деца? Как изобщо приемат факта, че детето им ще носи такова нещожщ нящаправено на 16 години, цял живот? : Пак казвам, че не целя да обиждам и критикувам никого, просто темата има информативен характер.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: a68a96c593
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки си има свое виждане и усет за красота. За теб черепите и зомбитата са грозни, но за тях това е изкуство и начин на изразяване и им харесва. Колкото до кариерата, не всички искат да работят по банките или като адвокати. Има и такива, които желаят да се развиват в други области, свързани със свобода и изкуство. Не бъди тесногръд, живей си твоя живот и не коментирай живота на другите. Някъде там има хора, на които не им харесва твоя стил и твоето мислене, така че ....

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d2d73e59e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това са болни мозъци. С всичките си усилия да не бъда тесногръд, не мога да ги разбера.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6e56c381c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Деца на 15 години в никакъв случай не трябва да се татуират, това е така. Най-малкото, защото тялото им все още расте. "Татуистите", които правят подобни свинщини, са за як пердах. Можеш да си представиш и какво реноме имат, след като рискуват за малко пари да си навлекат страшни проблеми. Какво изобразяват самите татуси и дали са красиви е вече много сложен въпрос. Истината е, че и уж големи хора, се шарят с много грозни, абсолютно малоумни и некачествени рисунки. Тъпотията и желанието да минеш тънко нямат пол и възраст.
По другите въпроси мисленето ти е малко смешно и назадничаво. Не знам колко и какви татуирани хора познаваш, но от казаното си мисля, че или са николко, или са от изброените по-горе индивиди. В моето обкръжение 60% от хората са доста татуирани. Повечето се занимават с фотография, рисуване, ИТ, уеб/графичен дизайн, музика, маркетинг и т.н. Нито един не е изпаднал, нереализиран прошляк, а точно обратното. Доста от тях ще видиш да почистват Витоша или Пирин, да организират благотворителни кухни и събития в помощ на хора и животни. Имат добре платена и хубава работа, пътуват и хич не са за оплакване. Добрите татуисти имат свободни часове след повече от 8 месеца, изкарват луди пари и бачкат като ненормални. Едно сядане ти е поне 100 лева, а някои студиа се самозабравят, стигайки и до 300. Нищо общо с мазетата по крайните квартали или дупките на Слънчака. Прошляците, с които ти свързваш татуировките, дори не стъпват на подобни места. Вижда се и по крайния резултат. Още по-шокиращо - някои имат и по 1-2 деца. На децата не съм забелязала да им пука, страхотни хлапета са и доста им завиждам с толкова интересни, млади и свежи родители. Разбира се, както навсякъде, тук също има пълни кретени, но от гледна точка на това, за което говориш - реализация в живота, деца и т.н., са се уредили перфектно. Единственият недостатък, може би, е как ще изглеждат рисунките след 40 години. Тук вече е въпрос на предпочитание. Лично на мен би ми било много готино да видя татурани баба и дядо. Ясно е, че на 70, не си първа прелест и никой не очаква това от тебе. Ако си проявил малко мозък и не си си татуирал некачествени грозотии, всичко е наред.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3b505df1b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Глупост и подражание. Какво друго да се каже. Съгласен съм с масираното изпростяване. Важно е утре да получи одобрение от приятелките, а не да мисли за невероятно далечното бъдеще след 5-10 години. А и като за една продавачка или сервитьорка татуировките не пречат даже може да са плюс - шефът ще я наеме очаквайки, че ще му се пусне лесно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a0e30e4a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Аз имам ръкав. И диплома, и магистърска степен, и квалификация. Да, и си работя по специалността. И съм жена!

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0a7cabb498
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Мода, но като отмине /като всяка мода/ няма да могат да ги махнат, както да си хвърлят старите дрешки и щът не щът ще са един вид старомодни.

Е те тогава ще разберат какво е това "келешлък" ;) по трудния начин ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b932c0e3a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5, щом имаш магистратура, не е кичозно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0e3b4effde
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Описват каква им е душата. "Любимото" ми е ангелски теми, ангелски крила и рози ... Както и портрети на родители :) В днешно време човек няма нужда да купува вестници или да вижда карикатури - карикатурите са сред нас, а "четейки" по кожите им повече от това, че се мислят за демони, ангели, влюбили са се в Пешо или стих от някоя песен, няма да се види.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 991b196958
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Тялото на всеки си е негово и всеки си решава какво да прави с него! Аз съм на 19 и имам 5 татуса, трайбъли на двете ръце, на врата, на гърба и вдясно на корема, това е мой избор и си ме кефят, нищо не означават, просто ми харесват, решил съм че ще ми стоят супер и е така, това какво ще работя няма нищо общо! В кой век живеете? Това е въпрос на личен избор и не съм длъжен да питам никой какво искам АЗ! Не съм питал нито родители нито никой, искал съм направил съм си ги и не съжалявам, те са си част от тялото ми и за момичетата е адски секси, не мога да разбера какъв е проблема, по татусите ли преценявате кой какъв човек е? И не е мания или мода, всеки човек е индивидуален и си пада по различни неща, това че за някой 50-60-70 годишен това му изглежда "ужасяващо" за хора от моето поколение ни харесва! Авторе гледай си хората на твоята възраст и с твоите разбирания, а татуираните готини мацки са за нас!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: bca550ecd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   <5> Що се излагаш с един ръкав. Направи си два, а също и сутЮен, бикини, крачоли и т.н.

Няма да излагаш магистрите я :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: db54849914
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Имах съученичка, която направи първата си татуировка на 15-16 години. Питаш защо родителите не спират децата си от подобни решения. Ами, родителите обикновено или изобщо не разбират, или разбират когато вече е свършен факт. Родителите на съученичката ми разбраха, че се е нашарила, когато тя вече беше почти на 18 години. След това момичето започна работа, сега е на 21 години и има около 6 татуировки, като мисли за още. В началото се татуираше при момче, което работеше от дома си, изобщо не можем да говорим за фирма, законен бизнес, стерилна среда и така нататък. Да си призная честно, тогава не виждах толкова голям риск, но сега изтръпвам при мисълта, че наистина е можело татуировката да се инфектира или да се случи нещо лошо. След около година повечето от съучениците ми имаха по една татуировка, малцина бяха уведомили родителите си и малцина се бяха татуирали в студио. Момчетата качваха снимки на модели с татуировки в профилите си в социалните мрежи, ама и те бяха едни жени- трениращи, с големи гърди и много татуси. Това не е стереотипът ми за красота, ако ме видиш на живо ще се убедиш, че не изглеждам по този начин, но трябва да си призная, че им се радвах на външността, тогава си беше модерно. Може би това е причината всички тези хора, за които говоря, да са се татуирали защото нещо им харесва, а не с вложен дълбок замисъл. Сега не сме толкова малки, по-скоро сме млади и животът е грабнал всеки от нас. Мисля, че никой от приятелите ми, които са се татуирали, не е имал реален проблем при намирането на работа. Дори познавам момиче, което завърши бизнес администрация и сега работи към някаква сериозна фирма, а нейните татуировки не са малко и не са скрити от окото. Не го виждам като голям проблем. Сериозно, на кого му пука за външния вид на телата на непознати? Всеки е свободен да ползва главата си и да реши какво да прави и с живота, и с външността си. Мисля, че не е редно да се татуираш на 15 години, защото си доста млад и цялата тази тайна от родителите може да доведе до сериозни последствия, но за пълнолетен човек със собствени доходи не е толкова страшно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: be2a0e372c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И какво като остава, за цял живот?
Аз никога няма, да спра, да го правя! Какво като имам деца, къде е проблема, саката ли ставам? С какво ми пречи това, да работя, да гледам деца и т. н.? Можеш ли, да приемеш факта, че всеки избира как, да живее и дали, да си татуира цветя или черепи, което няма нищо общо с училището. Малките гледат от големите, но повечето хора имат история свързана с всяка татуировка, мнение или определено нещо, което харесва и изобразява. Отивай, да се ограмотиш, че имаш елементарни пропуски, не ни се чуди на нас. Имаме причини, искаме и го правим, на теб като не ти допада - не си прави.
Очевидно живота ти е твърде скучен, щом придаваш толкова голямо значение и внимание на другите, а чак се и чудиш. Аман от хора дето искат, да наложат тяхното мислене!
Ти не питаш защо, а хулиш как може - еми на така! Харесва ни! Не се занимавай с неща, който не разбираш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: be2a0e372c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Очевидно има хора, който го правят, за газария ама по голямата част, просто татуират това което им е в душата като един вид я чистят като рисуват тялото си. Това което е от вътре, излиза на вън, и почти всеки го свързва с нещо, което му е в душата от вътре. Не за газария, а защото ти харесва - както казах чистиш душата си изразяваш емоциите си, а тялото си е твое и ако мислиш, а не просто за кефа никога няма, да искаш, да ги махнеш от себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6979680ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До номер 9:
Младеж така мислиш в момента за татусите, защото всичките ти приятели се впечатляват на тях. Утре ако ти се наложи да общуваш в среда, в която хората не гледат добре на татуировките, едва ли пак така ще разсъждаваш.
За това, което каза "не мога да разбера какъв е проблема, по татусите ли преценявате кой какъв човек е? ". По принцип човек, като няма с какво друго да изпъкне, впечатлява с татуировки, скъп телефон, "скъпо" Бе Ен Ве с газова уредба и пр. Това е положението в нашата държава и когато го кажеш на някого, той почва да се дразни, да те оборва, че ти не разбираш и т. н. и т. н.
А клишето "изразявам себе си" си е просто оправдание. По тази логика повечето хора трябва да си татуират по едно лайно, защото са толкова редички, че не знаят как изглеждат отстрани.
Човек може да се изрази себе си по много начини, които другите да оценят - спорт, познания, чувство за хумор и пр.
Много хора могат да ме нападнат за думите ми, но се замислете над тях.

Поздрави ;)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: fd7613d5db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   За хората, които си мислят, че светът е толкова широко строено място, ето една актуална статия на BBC.

https://www.bbc.com/news/world-asia-45586210

В Япония е ЗАБРАНЕНО да показваш татуировки на обществено място. Ако един ден вятърът завее татуираните ви ръкави, трибали и още не знам какви пандизчийски опознавателни знаци, ще си имате проблеми.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 59caac2b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз нямам тануси и не ми трябват. А гаджето ли ще искам да е с чисто тяло-БНТ, БДЖ, ГЕРБ, ВОЛЯ или някакви други съкращения или думи-няма да има шанс-гарантирано! Който иска татуирани мацки, да си ходи при тях, на мен такива не ми трябват, а и като вадя някоя татуирана майка, си викам какъв ли пример ще даде на детето си един ден, щом порасне! Татусите се чистят много трудно и то с лазер и никак не е евтино, защото всяка зона се третира през няколко месеца! Технологиите са напреднали и се развиват главоломно, откриват се все повече козметични салони, оборудването се обновява постоянно, веднага щом излезе последният модел, се купува най-новото, така че място за паника няма!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5d0fda4766
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   До 15
И полсе рискуваш такива дела да ти натресът, че ще ти стане лошо. А и с кариерата ти на, каквото си там, ще е свършено.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: be2a0e372c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Който мисли, да живее в Япония нека, да не си прави, но останалите, който нямаме такова намерение - малко не ни бърка :)
Като в толкова други държави се избиват, ние и от тях ли, да гледаме.
Иначе подкрепям коментара ти, че света наистина не е толкова широко скроено място, но то и хората в него :)
Както и ще подчертая, че за доста професии татуировките понякога пречат. Иначе всеки е свободен, да прави, каквото иска с тялото си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker