Баща ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1746 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 16 от средно голям град и никога не съм си и мислела, че ще се оплача точно от човека в заглавието. Накратко за него - баща ми е много умен, интелигентен и забавен човек (поне в моите очи) и му се възхищавам, откакто се помня (успял е в живота благодарение на собствените си способности, без висше). Преди изключително рядко се карахме, и то беше за разни дреболии, но наскоро нещата започнаха да се влошават. В началото на годината забравих да му върна повикването (беше след олимпиада, бях доста отнесена тогава) и той завъртя нещата така, че аз не съм го уважавала и т. н. Както и да е, оправихме се и всичко беше спокойно. До този месец. От около година насам баба ми по бащина линия ми говори постоянно против другите ми роднини, защото са скарани. Всеки път, когато я посещавах, слушах най-разнообразни обвинения по техен адрес по няколко пъти. В началото го понасях, защото все пак всеки има нужда да споделя, но след година слушане на едни и същи истории ми писна и започнах да разказвам на майка ми. Изрично я помолих да не казва на баща ми, но тя го направи. Той е наговорил на баба ми такива вселенски глупости, че тя все още го преживява. И на всичкото отгоре след този разговор баща ми обвини мен, че съм ‘изпортила’ собствената си баба, че не я зачитам и за мен съществуват само другите ми баба и дядо и подобни. И това мина, уж. Тази вечер, както си говорихме с баща ми, дядо ми (по майчина линия) ми звънна. Не помня дали го прекъснах или не, но го помолих да изчака, за да вдигна. След като затворих, той започна отново да ме обвинява, че не го уважавам, че съм имала повече респект към дядо ми отколкото към него, че дори намеси и случката с баба ми и как и нея не съм обичала. Просто ми писна да има драми вкъщи всяка седмица. Опитвам да говоря с него и да му обясня, че тези дребни неща, неуважителни за него, не ги правя нарочно, но резултат - йок. Знам, че направих грешка, и съжалявам за това...
Посъветвайте ме какво да направя... (приемам и критика)
Благодаря, че прочетохте историята ми <3

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: b9942ec291
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баща ти е в криза. Питай го да не би да има любовница - да подивее съвсем :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6da4ff52c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обвиненията, които ти отправя баща ти, че не му звъниш веднага, че не го уважаваш (естествено ако не правиш това, което той иска) са емоционално манипулативни. Манипулира те чрез чувство за вина и дълг. Това е токсичен родител - и да говориш с него, ще получиш само още обвинения. На твое място щях да си трайкам докато стана на 18, да си бия камшика някъде да уча и постепенно да го изхвърлям от живота си (не му вдигаш телефона, не му връщаш обаждания, прибираш се рядко и т. н. ). За целта трябва да си намериш и работа и да си финансово независима - иначе ще започне да ти спира кранчето, ако естествено не правиш това, което той иска. Ако оставиш нещата така, после като имаш мъж, ще берете ядове заради баща ти - ще ти прави сцени на ревност, няма да приема, че си голяма жена вече и ще се опитва всячески да ти попречи да станеш такава и собственото ти семейство (ти, мъжът ти и децата ви) да станат приоритет за теб. Поведението му е като на дърта, ревнива свекърва.
Като стана въпрос за свекърви - неговата майка също е токсична - не е нормално да се опитва да ти промива мозъка и да те настройва против останалите ти роднини. Както не е нормално и да те обвиняват, че си я издала. Тя е злобна и лицемерна, полага й се всички да го разберат и да си носи последствията. Не ми се мисли какви интрижки е творила на майка ти и баща ти. Лошото е, че изглежда баща ти я слуша. Тези глупости, че обичаш повече другите баба и дядо са нейни думи - те свекървите плюят по жените, после почват и по тъстовете. Баща ти си е чиста проба мамино синче да слуша и да повтаря от първо лице. Явно и той има токсична връзка с мама. Постарай се да не бъдеш като него и бягай докато е време.
Ако си объркана, прочети за емоционалната зависимост и токсичните семейства в нета - има много хубави статии на английски. Ще разбереш, че роднините ти далеч не са добри и не е неибхидимо да ги търпиш само защото са роднини. В случая те с поведението си ти вредят и не ти добавят стойност. Мислят си, че уважението им се полага по рождение, не трябва да го заслужат и не трябва да ти отвръщат със същото.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a21addccd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Извини се на всички и си дръж езика зад зъбите. Това го има в почти всяко семейство. Обаче от тук на сетне, прекъсвайки баба ти или който и да е и им обясни, че не желаеш да те натоварват с тези неща, че всеки човек си е различен и ти уважавал всички.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 232407deae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти нямаш вина, кажи на вашите да се разберат помежду си без да те намесват. Баща ти иска той и неговите родители да са на първо място за теб и да се налага, но ти обичаш и двамата си родители и баби и дядовци по равно. Какво уважение, какви пет лева. Извинявай, но баща ти не е толкова интелигентен колкото мислиш

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 13312b2f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   " че съм ‘изпортила’ собствената си баба, " - а според тебе какво си направила? Просто си наливала гориво в огъня, а сега се оплакваш от неща които сама си създаваш. Това което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи!? Сърди се на себе си, щом си такава интригантка!

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dc92dc1bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първо много ти съчувствам, защото наскоро и аз си поразвалих отношенията с баща ми, въпреки че причините са малко по-различни, но в общи линии нещата бяха подобни. Обвини ме, че не държа на него, че предпочитам друг човек пред него и т. н. Та май единственото решение е да седнете само двамата и без никой да ви прекъсва (изключи си телефона за по-сигурно) да обсъдите всичко, което ви тежи. Само така ще можеш да му обясниш, че не го игнорираш, нито пък си спряла да го обичаш и винаги ще държиш на него каквото и да се случва. Освен това можеш дори да му опиташ да обясниш онова недоразумение са баба си. Дано те разбере. Защото с моя се скарахме толкова жестоко, че накрая се наложи да му пиша е-майл, защото и двамата бяхме толкова наранени, че дори не искахме да си говорим. Ужасно беше! Та за да не стигаш и ти до там и да съжаляваш после просто поговорете и изяснете нещата преди съвсем да се скарате. Тъпо е! На много повече години от теб съм, обаче и аз дни на ред не бях на себе си заради това скарване. Не прави моята грешка!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ee8cf79e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нещо се случва с хората!

Аз също не мога да позная родителите си! Други хора са и само говорят зад гърба ми, а ги издържам! Работя като ненормален по 12 часа 5 дни в седмицата в завод на мениджърска позиция. Тези хора (родителите ми) постоянно ме саботират, обиждат, вредят на работата ми...

Нещо се случва с хората!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e002c88292
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Моята баба по бащина линия е същата. Ще ти кажа, че мисля, че ти си правата и трябва да седиш зад гърба на майка си. Баща ти ако беше мъж на място, щеше да защити жената, която му е родила дете. Не позволявай да те вкарват в техните драми, но ако чуеш пак подобни думи, излед от стаята. Мен такива интриги ме скараха с майка ми защото цялата рода години наред ме настройваше срещу нея. Баща ти да си помисли малко, че не е прав. Просто не е.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 91488fa445
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Според мен баща ти е един от многото хора, които въпреки, че са станали родители, не са самостоятелни. В случая баща ти не е емоционално самостоятелен. В момента, в който са създали семейство с майка ти е било редно да престанат да контактукват толкова активно с родителите си, още по - малко пък да допускат теб да те оплитат емоционално с глупавите си емоционални филмчета тип турски сериал.
Ти не си виновна за нищо, виновни са родителите ти затова, че не са съзряли емоционално. Както казага по - хоре те са токсични родители. Това, че маса български родители са като тях не им е никакво оправдание, абсолютно никакво! Като завършиш училище се изнасяй, за да не станеш като тях.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f42a06f95d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Все още се чудя защо модераторите одобряват коментари, които буквално плюят авторката? Защо да е интригантка? Заради това, че баща й има криза?

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: aeb2deba3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Сякаш баща ти те ревнува от роднините ти по майчина линия и му се иска да си по-близка с неговите. Не е съвсем невъзможно, понякога се случват и такива неща. Ти растеш, а той остарява, сега осъзнава, че скоро ще имаш напълно самостоятелен живот и не може да приеме, че вече не ти е нужен да се справяш с живота. И леко те манипулира чрез вина, защото просто иска вниманието ти, любовта ти и времето ти да бъдат насочени към него и неговите роднини.

Била съм на твое място, баба ми по бащина линия е говорила против много роднини. Преди не я слушах, после пораснах и ѝ обясних, че обичам всичките си роднини и не искам да слушам лошо по техен адрес. Тя се оплака на родителите ми, че съм непослушна и груба, затова се наложи да обясня какво наистина се случи. Не е хубаво да си намесена в подобни семейни драми, но понякога те вкарват насилствено в интригите и е трудно да се измъкнеш. Извини се на всички и не им обръщай внимание занапред. Това е начинът да има мир. Иначе можеш да изкажеш мнението си и да го отстояваш, но това ще има негативен ефект върху отношенията с баща ти, които явно са ти много важни. Опитай се да балансираш и разбери, че не си длъжна да слушаш, когато говорят лошо за близките ти.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 06837807eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това че не си се обадила, ок разбираемо притеснил се е, ама той го използва, както вече спомато в др. отговор ползва чувството ти за вина.
Аз не бих позволила които и да е от роднините ми да говори с-у някой от другите. Веднага бих го прекъснала и казала че ги обичам всичките по равно и нямя да слушам или коментирам и ще даржа на позицията си, ако трябва ще си тръгна или ще избягвам посещения при такива дребни душици.
Обаждането по телефона: Тако помниш ли когато ми се обади по телефона след олимпядата и аз пропуснах да ти отговоря, тогава ти ми обясни че това означава много за хората които ми звънят и е липса на уважение да не отговоря веднага. Благодарение на твоята помощ осъзнах колко некоректно съм постъпила тогава и сега се старая да отговоря веднага на всеки член от семейството ми, който се опитва да се свърже с мен! ( С неговите камъни по неговата глава.)

Другото което е, честито ти порастващ, допедна възрас всичко което са постигнали мама и тати е кул и децата се гордеят с него, родителите имат абсолютен авторитет, а после порасваме .... Почваме в някои области да имаме по-голяма обща култура, придобиваме по- весоко образование и виждаме, че вече сми леко отдалечени от родителите. Това не означава, че не ги обичаме. Просто ставаме възрастни и търсим по-добър кумир в живота.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a21addccd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Извинявай, но това детето да седи зад нечий гръб не е правилно. На всеки родителите му са мили, но едва ли са перфектни. Така, че всички трябва да се научим да се уважаваме, иначе няма да има семейства. Хайде със здраве!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker