Майка ми ме обсебва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми ме обсебва
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2141 пъти
Здравейте!
Ще се нарека с първата буква от името си - Л, защото живея в Благоевград и не искам да ме разпознаят. Аз съм дете на разведени родители и живея с майка си. Пораснах с нея и тя ме обсеби по ужасен начин. Искаше да уча каквото тя желае, представяше ме пред обществото така както тя иска - като нейната дъщеря и ме задължаваше аз винаги и навсякъде да се държа с нея и да говоря за нея сякаш по-важно от това в живота ми няма. Преживях силна искрена и дълбока любов, която завърши с раздяла заради майка ми. Ще попитате защо. Майка ми ме ревнува от всички хора. Тя е доктор в спешен център и демонстрира пред целия колектив от колеги колко добре се разбираме като ми звъни постоянно и ми говори покровителствено. Всички мислят, че имаме перфектни отношения, защото това е нейната роля за пред хората. Но тя всъщност е властна и обсебваща до лудост жена, която не ме оставя да имам личен живот. Тя ме накара да завърша специалност психология, тя ме лансира като добър психотерапевт, какъвто не съм, защото съм болна. Заради това, което прави майка ми аз спрях да се храня и в момента съм критично слаба. Точно така, аз съм анорексичка, майка ми го знае и постоянно ми го натяква, че не може да я излагам така след всичко, което е направила за мен. А тя не осъзнава, че точно тя ме доведе до тук. Обичам я, но тя ме обсебва и не ме оставя да живея нормално. Искам да се махна от нея, но нямам сили. Не мога, защото не знам как - винаги съм била под нейната опека. Това ме съсипва, тя ме съсипва. Не издържам вече така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0b648d2063
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочети книгата хора на лъжата. Връзката ти с майка ти е нездравословна. Трябва да се дистанцираш. Ще ти кажа как аз успях. Спрях да й споделям като имам проблеми. В момента съм в пълна депресия заради нещастна любов, но не го показвам. Трябва да си по дискретна.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6e319346a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз също живея в Благоевград и името ми започва с Л, съвпадение, дори като прочетох първия ред ме накара да се усмихна. Сега на въпроса, според мен твоята грешка е, че си допуснала да те контролира. Обаче все още не е късно да промениш нещата в твоя полза. Можеш да запишеш друга специалност, сега, когато имаш висше е достатъчна една магистратура, за да се преквалифицираш. Аз така направих, но все пак имам познания и то големи по втората специалност и ми е нужна само дипломата. Така, че ако те влече нещо и имаш познания в тази област е необходимо да учиш още две години и после спокойно ще работиш това, което искаш. Другия вариант е да започнеш втора бакалавърска степен при положение, че ти трябват повече знания по дадената професия. Не пишеш на теб какво ти харесва, с какво искаш да се занимаваш? Така трябва леко да гадаем, за да ти дадем съвет. Защо живееш с майка си щом не ти влияе добре? В Благоевград е пълно с изгодни квартири, за 150лв. можеш да живееш самостоятелно в гарсониера или бокс, ако си намериш съквартиранти ще е още по-изгодно. Оферти има много в този град. Може би ако се изнесеш проблема ти с анорексията ще изчезне. След като причината за болестта е майка ти, ако ти се отделиш и започнеш да я игнорираш, ще заживееш по-добре. Разбира се, не казвам да я игнорираш напълно, но да ти звъни постоянно е пълен кошмар, просто не вдигай, живей живота, който искаш ти. Защо толкова се съобразяваш с нея? Изпитваш ли страх от нея? Тези въпроси трябва да се решат и ще се почувстваш по-добре. Ти някога казвала ли си на майка си тези неща, тя вероятно не осъзнава всичко това. Всъщност със сигурност не го осъзнава, коя ли майка ще иска дъщеря ѝ да бъде нещастна, така че е хубаво да проведеш един разговор с нея. Бъди смела и решителна, пожелавам ти успех.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 45e63b8602
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Лошо, ей заради такава "майка"(на бившата ми жена) се разведох. Имаме и дете и нищо не я спря да развали семейството на дъщеря си, голямо обсебване беше.
Като съвет-ако си пълнолетна намери си приятел и излезте на квартира и за нищо на света не допускай да ти се меси в отношенията.
Но най-важното постарай се да бъдеш самостоятелна иначе тежко ти горко. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dabe253206
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   потърси баща си. може би разбираш какво е преживял и той.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 16b3b08e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Трябва да се махнеш, няма друг начин. Жал ти е за нея, но помисли за себе си. Имам същата приятелка, но тя вече е на 47 и всичко е безнадеждно. Стара мома, която докладва на майка си кога ще се прибере... и няма мъж, няма нищо. Просто нищо.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0a07014d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Предложи на някой да живееш у тях не вярвам да откажат на момиче.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker