Не си потърси детето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не си потърси детето
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2352 пъти
Интересно ми е, смятате ли, че е нормално, баща да не си потърси детето, което вече е юноша, повече от 7г. Не му ли е поне любопитно, живо ли е, здраво ли е, как изглежда. Да речем, че мрази майката или родата, достатъчно ли е? Реално детето е голямо, и може да потърси директно него. Може ли да е отмъщение? Неговите надежди бяха, да "умрем от глад" и да му се молим, но не се случи така, въпреки, че беше трудно и несигурно. Синът ми каза, че аз съм виновна за лошия избор на "баща", но кой може да предположи, не съм очаквала, такова нещо. Имам свестен мъж, и не съм седнала да се тръшкам, кофти ми е за детето, защото и на него му е чудно. Не съм забранявала вижданици и т. н., не ги приемам тези неща. Майтапиме се, че си спестява пари и има много важни работи, та няма време, но все пак 7г. Имате ли обяснение, какви хора постъпват така? Майка му казва, че все му е трудно, смятате ли, че на мен ми е по - лесно от на него?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 03cd5d1c83
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто е гузен и затова. Не го мисли, това е боклук, от който си се отървала.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ed1ea175c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля че е нормално, но не заради изброените причини, а заради съвсем други. Разбира се няма как да познаем точно какъв е проблема, след като не познаваме, нито бащата, нито майката, нито техния отминал семеен живот, или причината за тяхната раздяла.
Но със сигурност ако един баща след развод не търси да вижда детето си вина има и майката, малка или голяма вината е и в двамата родители. Бащата по презумпция го приемаме за виновен Вината на майката може да се свежда само до избора на баща както е предположило детето, но може и да е много по голяма.
Можем да кажем че майката е невинна само ако изцяло е защитавала бащата пред детето през годините. Ако майката по време и след развода търсеше да се свърже с бащата с цел да запази връзката баща-дете, обажда му се и казва "имаш ли възможност да дойдеш да го вземеш да се видите че пита за теб". Ако майката през всичките години слагаше под елхата и за рождения ден "подарък от тати" макар и малък, макар и само един шоколадов дядо коледа и обясняваше "той те обича иска да те види но е далече".
А щом един баща не се интересува от сина си с години мога да предположа няколко неща, много е обиден на майката ако тя е причина за развода, или е много нападан с обиди по време на развода от майката и нейни роднини и просто го е страх да не го нападнат с същите обиди пред детето, ако смята че детето е настроено против него и е възпитавано само по мнението и разбиранията на майката за него. Има вероятност разбира се да е бил с майката само защото тя е забременяла от една негова пиянска забежка и въобще да не е обичал тази жена, има вероятност да смята че детето не е от него, абе вероятности много докато не знаем цялата история не можем да гадаем.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bcc1425d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ами, авторке, безотговорните хора постъпват така. Синът ти е прав, че ти си направила лош избор за баща. Човекът явно не става-нито за баща, нито за съпруг. Хубавото е, че това е зад гърба ти, и че сега имаш добър човек до себе си. Колкото по-малко говориш на детето за биологичния донор, толкова по-добре. Остави го сам да се излага с бездействието си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 34f55ddbd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ах, Н2 направо ме смая с твърдението, че майката е виновна плужекът да изостави семейството си. Значи, бащата е един безотговорен търтей, който се е освободил от детето си като досадно задължение, обаче, видите ли, майка му трябвало да му пази авторитета, като слага подаръци под елхата от негово име! И накрая, като все пак се разбере какъв егоистичен идиот е бащата, детето да се почувства измамено от майката. А, не! Всеки да си носи неговата отговорност. нека синът да види кой полага истински грижи за него, и кой удобно се е скатал, докато расте и има нужда от двама родители. За да знае и утре като родителите му остареят, за кого да се погрижи, и кого да изхвърли с шут през вратата.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 356c17f01a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   №21, това са някакви теории - няма баща, който да бъде спрян ако иска да поддържа връзка с детето си. Тоя просто не иска. Защо не иска няма никакво значение за детето, защото то вижда какво прави бащата, не го интересуват причините, защото те обикновено нямат нищо общо с детето. Отношението на бащите към децата след раздяла минават през отношението им към майката. Това е в масовия случай. Абсолютно погрешно! Каквото и да е направила майката спрямо бащата, детето няма нищо общо с това. И така стигаме до егото на бащата и резултатите от това.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ed1ea175c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   №4 и 5 ако бяхте прочели и осмислили написаното в №2 щяхте да разберете смисъла. Писала съм че "Бащата по презумпция го приемаме за виновен" трябваше ли подробно да обяснявам с какво е виновен?
Всяко дете има права и нужди и тези права и нужди трябва да бъдат спазвани и давани от двамата родители. Детето няма вина нито че майката е избрала такъв баща, нито че бащата е избрал точно тази жена за майка. Затова ако детето е при единия родител, в случая майката, за да е невинна трябва да изкупи вината си за избора на такъв баща, и поне в ранното детство, по време на израстването на детето, да се погрижи или по скоро да кара нескопосника от който е избрала да роди да идва и обръща внимание на отрочето или ако не може да го накара поне да залъгва детето че то има баща и баща му много го обича. За едно дете е по важно да вярва че има двама родители които го обичат, от колкото майката от ранно детство да доказва на детето лошия неин избор. Какво постига една майка като доказва на детето си колко е лош баща му? Доказва само, че тя е направила лош избор! А какво губи детето от това че от малко ще знае че някъде там има един мъж който е негов баща и не му пука за сина му?
Да правилно "Каквото и да е направила майката спрямо бащата, детето няма нищо общо с това" но същото важи и в обратна посока. Каквото и да е направил бащата спрямо майката, детето няма нищо общо с това!!! От там можем да стигнем до егото на майката.
Родителите или отглеждащия родител трябва първо да мисли за детето, а не за своето собствено его "детето да обича само мен".

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cb51bf1a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има такива хора, не им пука дори за децата. Познавам такъв с 3, но дава издръжка, ако можеше и нея нямаше да дава...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 09046dc6ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   то че не е нормално, е ясно. Нещата обаче със сигурност имат предистория. Ситуацията има много аспекти, а ти не казваш нищо за това как сте живели, защо сте се разделили, в какви отношения сте били, за да се стигне дотук. В разпада на 1 брак винаги имат отношение и двамата, не казвам, че е по равно, но със сигурност и ти си допринесла, дори с избора на мъж.
Да, синът ти е прав, че си избрала кофти баща, който винаги ще е част от него. Вместо да има пример пред себе си, той ще се тормози, че 50% от него са от кофти материал.
А конкретният мъж защо постъпва така няма как да кажем без да знаем повече за ситуацията.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6f3a0bfc32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравейте, пиша отново, защото ми трябват документи и се свързах с бащата. Направо ме е страх да споделя, но поговорихме, и за сега интересът му към детето е голям, не мога да повярвам. Говорят често, купува му разни неща, скоро ще се видят, ако е писано, тъй като живее далече. Чудя се, как стана така, някой има ли идея?
Автора

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: eadcad1d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не разбирам добре проблема. Какви документи и въобще какво те притеснява?

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6f3a0bfc32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Трябваше ми декларация, проблемът е, че не вярвам в коренната промяна, чудя се на какво се дължи.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c1a4da0c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като написа “мрази майката или родата” ми стана ясно, че има предистория и причина да иска да “избяга” от вас включително и за сметка на това да не вижда собственото си дете. Сигурно сте поредното токсично семейство, което само чака да тормози “чуждите хора”, които са дръзнали да се опитват да сформират собствено семейство с някой от вас. Разбирам го човека - само който не е бил тормозен от дърта свекърва или тъща, би го осъдил, че е избягал по този начин вместо да ги търпи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 09046dc6ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   авторке, и в предните коментари ти писахме, нещата имат предистория. Ти нищо не писа за това какви са били отношенията ви, каква е причината за развода, какво е било отношението му към детето и т. н. Спомена само, че мрази майката и родата. Защо?
Ако човек не е пълен изрод (а такива са малко), той обича детето си независимо от отношенията си с майката. За да прекрати всички контакти, все има причини. Подчертавам, че не вземам ничия страна, просто историята е представена схематично и едностранчиво.
На всички важни въпроси не даде отговор, а сега ни питаш защо се вижда с детето. Освен да извадя кристалното кълбо, друг начин не виждам
номер 8

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 356c17f01a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Коренна промяна едва ли има, освен ако не е сериозно болен - промените обикновено стават тогава, ама са след дъжд качулка. Какво те интересува на какво се дължи? Няма значение, времето ще покаже, както винаги. Така или иначе аз такова поведение не бих преглътнала. Както и не бих настройвала детето си към бащата. Оставяш нещата така без излишни коментари. Това са отношения между тях - бащата да си търси път към детето. Ти трябва да си само наблюдател.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a437ab5bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторке, здравей! Знам, че те боли от тоя факт, но... преживей го! Така постъпват само лошите хора, а за тях не бива да съжаляваме. Човек, независимо мъж или жена, не се ли грижи за детето си, е боклук!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6f3a0bfc32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 12, от автора
"Тъщата" беше чудо, то и аз избягах от нея, и той знаеше

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 68d5ddfa46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторке и ти не си цвете за мирисане. Знай, че крушката си има опашка. Всяко нещо си има предистория. Просто в момента бившият ти е нужен, за да подпише някакви документи не за друго и затова е интереса към него. А, иначе си гледай свестния съпруг, за да не пишеш после по форумите и за него.
Моят съпруг беше заврян зет и това го направи заради мен. Аз исках да съм по близо до родителите си. Да обаче те му се качиха на главата - обиди, унижения, реплики, все недоволни. Аз бях между чука и наковалнята, но и аз имах вина, защото гледах все да балансирам нещата. На него обаче в един момент му писна и в нетипичен за него ядосан стил ми каза: "Или тръгваш с мен и децата, или си взимам багажа и се махам и повече никога няма да ме видиш. Ебал съм ви майката на всички. Не мога повече да издържам, един живот имам и някакво достойнство. С изроди не искам повече да живея". Последвах го и не съжалявам. Трудно беше в началото, но успяхме.
Ж42

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6f3a0bfc32
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   До 19, съгласна съм, че винаги има причина, но каквото и цвете да съм, съм си поела отговорността, като родител.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker