Подаръци на семейството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Подаръци на семейството
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 985 пъти
Наближава Коледа и аз много обичам този семеен празник. Разбира се и децата много обичат подаръците. Аз имам едно дете, но някак си чувствам дълг да подарим с мъжа ми подаръци и на децата на неговата сестра и брат и на децата на моята сестра, отделно на децата на близки приятели. Не разполагаме с много средства и на нас никой не ни подарява нищо за Коледа, освен баби и дядовци. Миналата година ние раздадохме подаръци и даже и благодаря не чух от определени хора, нито на моето дете подариха нещо, затова тази Коледа не знам дали да купуваме подарък на всяко дете или да изпратим лакомства на цялото семейство. А и ние сме пренебрегвали племенниците, докато са били бебета, защото не сме били в толкова сериозни отношения с мъжа ми или защото не сме празнували заедно. Какви съвети бихте дали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3909c18c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило семейство, ние сме в подобна ситуация. Съпругът ми има двама братя. Съответно аз имам две етърви, двама девери и четири племеничета. Още - свекър и свекърва. Още - моята майка. Ако ги разделим на бройки, няма оправия. Точно днес поръчах коледните подаръци и постъпих по следния начин. На свекърва ми и на майка ми - по един хубав френски парфюм. На свекър ми - кожен портфейл (това е аксесоар, който лесно се износва и винаги има нужда от нов). На четирите деца - те са различни по възраст - две плюшени мечета за най-малките, една електронна игра за баткото и едни маратонки за най-голямата. На родителите - комплекти халати и кърпи за баня. Пак се охарчихме много, но няма как. На съпруга ми взех с целия си акъл (но ми е мечта да му го подаря още от април месец) тример за поддържане на коса и брада на "Филипс" за 140 лв (ще го платя на три вноски). Цялото пазаруване на подаръци излезе около 400 лв. Зная, че е много, но просто не виждам как бих могла да мина с по-малко.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 38acdbb703
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До преди 2-3 години си разменяхме подаръци с всички роднини, с които се събирахме по празниците. Тъй като обаче и двата рода сме многобройни в един момент започнахме да изнемогваме и финансово и откъм идеи. Затова взехме решение (на което никой не възрази между другото) да се купуват подаръци само на децата. Като се събираме да празнуваме всеки носи нещо, било сладки, плодове или бутилка вино.
Колкото до вашата ситуация, аз на твое място не бих могла да не подаря нещо на децата. Може по една коледна фигурка да е и някакво лакомство, но без нищо - в никакъв случай. В крайна сметка липсата на елементарно възпитание е преди всичко у възрастните и щом те не се сещат дори да благодарят как пък няма да им приготвя подаръци. Виж децата и то племенниците са друго нещо. Вече те са тези, които се вълнуват най-много от това време на годината и го очакват именно заради подаръците.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 45b4ef39c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз поръчах на племенника една страхотна и голяма играчка камион. Много ги обича. На всички взех подаръци, на мъжа ми, на родителите ми и родителите му и остава само да ги опаковам. На себе си купих 4 душ гела и 4 спрея за тяло, понеже са ми слабост. А и остава за мъжа ми да му купя към подаръка любимото му уиски. Родителите на племенника ми също правят дребни подаръци за детето ми. Заедно сме всяка Коледа като семейство и си разменяме.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 36aabdc75a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това, което споделяш е малко странно, че само вие подарявате. Ние купуваме подаръци обикновено винаги за родителите, бабите и дядовците. За братя и сестри и техните семейства или за приятелско семейство само ако ще се събираме заедно с тях по празниците, защото не искам да се чувствам неудобно те ако нещо ни подарят, а ние не сме се подготвили. Ако обаче системно се получава така, че само ние подаряваме, а ние и нашит деца остават без подаръци, че и едно благодаря не чувам, то естествено, че ще спрем да го правим - да не сме малоумни да продължаваме, след като другата страна очевидно не оценява жеста. По-добре купи нещо на детето си. Случвало се е и предварително да се уговаряме с близките нищо да не си подаряваме за празниците, а просто да се съберем да си изкараме добре заедно и така никой не трябва да го мисли. Другият вариант е предварително да попиташ от какво имат нужда примерно децата на другото семейство - така и те ще се сетят (ако досега им е убягвало) да предвидят твойте деца.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker