Добре ли постъпвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Добре ли постъпвам
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1863 пъти
Здравейте. Жена съм на 31. Имам приятел от 3 години и се разбираме чудесно. Живеем заедно от самото начало на връзката ни. Проблема е, че майка му не ме харесва а живеем с нея. В началото нещата тръгнаха добре с нея. Не след дълго започна да се меси в нашите неща. След някое наше скарване (между мен и приятеля ми) тя скачаше срещу мен и защитаваше ревностно сина си. Той няколко пъти говори с нея и казваше, че тия неща са си само между нас и дали ние ще се караме или бием си е наша работа. За 3 години сме се скарвали 3 пъти и то за глупости. Вярно аз избухвам доста, но не мисля, че тя има право да идва в стаята ни и да се разправя с мен за това. Винаги аз съм виновната. Не дава и дума да се каже примерно, че сме се скарали по негова вина. Втория път чак дойде и ми наговори куп ужасни неща. Простих й защото обичам приятеля си. Третия път ми посегна. Колкото и да ми се извиняваха и той и тя, аз си тръгнах. Но ето, че отново след два месеца раздяла се върнах. Само, че не си говорим с майка му, избягваме да се засичаме. Живеем в къща. Тя е на първия етаж, ние на втория. За изместване е непосилно в момента за нас. Приятеля ми казва, че аз живея с него а не с нея. И важното е ние да се разбираме.
Според вас добре ли е, че се върнах при него и имали ли сте случаи в които сте живели със свекървите под един покрив без да си говорите

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 47009d42c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По едно време цялото семейство живеехме при баба - майка не се разбираше много с нея като свекърва, вярвам че тези няколко месеца са били много трудни за нея.
Аз лично не смятам за редно човек да преживява такова измъчване ако има друг избор.
За жалост не можете да се изместите заедно...
Препоръчвам поне ако ти можеш да се изместиш на по-спокойно, иначе е голям стрес, да не започне да влияе и на работата...
Това за посягането...ужасна история...даже е наказуемо!
Уважавай себе си! Приятелят ти не е по-важен от теб самата!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 18b735979e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не. Не е добре, че си се върнала.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d0703daddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Свекървите ми е ясно какви са - постоянно месещи се в живота на младите семейства. Не позволявай да ти съсипе младостта на 31 си изживей хубавите мигове.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 122a046861
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще си позволя да изразя мнението си, което най - вероятно ще Ви се стори малко остро, но все пак. Прочетох историята Ви и единствения виновен в тази ситуация е мъжа/приятеля Ви. Той Ви е поставил в тази ситуация и тук и да се извинявате и да се обичате, проблема вече е факт и се е стигнало до там, защото той е поставил вас и връзката Ви в такова положение. Как така мъж, предполагам работещ, все още живее с родителите си на такава възраст, как така Вие се съгласявате да живеете в дома на родителите му, макар и на отделен етаж? ! Дори с майка му да се разбирахте, пак не мисля че е редно да делите един дом със семейството му, при положение че най - вероятно имате сериозни намерения един към друг и искате да градите семейство. Нямал възможност, ами като няма възможност, всеки ще си стои по къщите, за да няма такива ситуации. Грозно е от негова страна и лично аз в случая нямаше да се върна повече, защото той е допуснал това да се случи, не някой друг! Съвета ми е да живееш отделно от него, виждайте се, поддържайте си връзката щом смятате, че имате бъдеще заедно, но такъв набор от нерви и напрежение никой не е длъжен да търпи, само защото той не знае при какви условия може да живее с жена! Само четейки историята мога да си представя за какво напрежение става въпрос. Да се засичам с майката на приятеля си, която не ме харесва и защо някой трябва да търпи това? ! Тук не става въпрос за любов, а за елементарно отношение. Не си го причинявай, защото може да стане и по зле и в край на сметка и връзката Ви да пострада от цялата тази история и все пак, ако съвета/мнението ми не Ви се нрави, бих Ви посъветвала да седнете и да поговрите с майка му, само вие двете, без той да е там и да се разберете по женски, спокойно, като зрели хора. Изразя своята позиция, изговорете проблемите и опитайте да ги решите по някакъв начин...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e6da84a540
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не постъпваш добре. Проблемите ще се задълбочават. Идете да живеете другаде освен ако МЪЖЪТ с главно М не иска да се отдели от МАМА пак с главно М ;))

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f9a97c7981
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   А защо не поживеете при твойте родители авторке?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3cdbf70618
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ние също живеем така, разбираме се. Има моменти, които има някакъв вид дразнене. На колко е майка му, има ли мъж, други деца. Големи хора сте, майката е трябвало да не се бърка. Просто можеше с един разгоеор да види какво се случва.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b29f9ceb14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   В момента живея в същия ад. Мъж съм на 39 и живея с майка ми и жена ми под един покрив но в апартамент. В началото всичко беше на ред. И след 5-я месец започнаха дразгите. Няма да коментирам психиката на жена ми, но на 9-я месец като разбра, че е бременна във втория, тотално се обърна на 180 . Оставам м-у двете като наковалня. Едната не можела да я търпи, другата си е в къщата и не трябвало да се съобразява. Постоянно има дразги вече 6 години. И съм опитвал да говоря. И компромиси правя постоянно. Не можеш да нскараш нито една да отстъпи. Ако помоля майка ми да не се меси, това би означавало тя да отстъпи и да бъде смачкана. Жена на години доказала се, че може да се справя с живота. Осигурила покрив над главите. И в един момент една /за нея никаквица/ да и свие опашката. Ако помоля жена ми да направи същото, за нея аз потъпквам същноста и. Желанието да се докаже и създаде семейство. За това и поемам ударите вурху мен. Въпросът е колко ще издържа докато не падна с инсулт. В същото положение съм, но имам 5 годишно дете което от скандалите стигна до психоза и бягаме по лекари. Когато повдигна въпроса за продажба на апартамента и купуване на два по малки става страшно. Жена ми не работи заради детето което и на градина не искат. Изкарвам колкото за прехраната. Сметките ги поемат родителите на жена ми които живеят на село. Няма как да се преместим при тях. Ако добавя и 200-300 лв. за наем ако се изнесем на квартира, сме живи-умрели. При вас е малко по- добре с етажите. Но въпреки това разделение да ти досажда и да търси как да се скарате, няма да стане. Много е трудно да намериш човек който да те разбира и подкрепя. Опитайте двамата с приятеля ти да намерите решение и изход от ситуацията. На татък ще става по зле. Един ден ще родиш и тогава ще стане още по сложно. Един съвет от мен. Не го притискай. Поставиш ли му ултиматум ще сте скарани и не разбрани.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 50ba86fed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако си имате отделен вход, какъв е проблема? Всеки да си живее на етажа. Ако сте в блок, как ще си живеете, без да се месят съседите. А ако продължи старата да се меси, по добре се изнасяйте, животът е кратък!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e95b237701
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най-добре е да сте на квартира или да купите на ипотека. Ако и двете са непосилни, от деня в който си се върнала трябва да наложите сериозни граници на госпожата - прибирате се и се заключвате (така няма да може да идва, ако се карате, а и като цяло не е ок да си влиза у вас без покана - все пак това е вашият дом, не нейният хол). Това че живеете в една къща не означава, че трябва да си говорите или да си ходите на гости. На мястото на мъжа ти, нямаше да си комуникирам с нея докато не дойде да се извини. Ако след това продължава с глупости, изобщо щях да прекъсна контакт. Нека е ясно, че може и да му в майка, но ти си негова жена. Ако не иска да се съобразява с наложените й граници и да остави сина си да бъде щастлив, просто няма да е част от живота ви. Ние сме така вече и сме много щастливи. Според мен тези жени не се интересуват дали тровят и не могат да се променят, но могат да се ограничат. Ако мъжа ти продължава да си контактува с нея по нормалния начин, просто ти ще излезеш лошата и ще те трови пак при първа възможност. Родителите стигат до там до където им позволяват собствените им деца.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e95b237701
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ако мъжът ти не скръцне със зъби и не се спре дъртата, си бий камшика завинаги. Ние бяхме в същото положение, но го преодоляхме - наложи се да спрем контакт с родителите на мъжа ми изцяло - и аз, и той. Просто това са лоши хора и могат да са лицемерни известно време, но после пак почват старата песен на нов глас. Ние се и заключвахме.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 904908635e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   A, мислила ли си да се промениш в посока да не избухваш? Ти си в началото на любовно-семейни отношения-след 10-20 години как смяташ, че ще се държиш с хората? Ще бъдеш по-културна, с по-здрави нерви и по-малко неприятности?
Между другото, твоята майка, ако чуе приятелят ти да кряка зад стената в нейната къща, как според теб, ще реагира? Няма да й прави впечатление, ще се усмихва и всичко ще е шест?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d2df54ad19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не. Не е добре. И не, не живееш с него, живееш и с нея - с мамино синче, иначе казано.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ea0be45d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Не са хора жените, сами го доказват и показват, че се и хвалят с това!?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b5b5e61f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Два остри камъка сте и затова така става. Казваш, че и ти лесно избухваш. Много си приличате явно, само дето тя от възрастта съвсем се е невротизирала. Със злоба и омраза не се живее лесно. Можеш да преодолееш ситуацията, само ако я направиш своя приятелка, колкото и невъзможно да ти се вижда в момента. Сигурна съм, че и тя съжалява за постъпките си. Ако я направиш своя приятелка, тя няма да ви се меси, дори ще те защитава. Явно е от типа майки лъвици, които веднага скачат да защитават лъвчето, нищо, че то е вече голямо и не би трябвало да се меси. Като за начало я покани на кафе и торта. Кажи и, че много обичаш сина и я попитай защо те мрази. Бъди директна. Успокой я, че това, че синът и е вече има собствено семейство, не означава, че тя не е важна. Кажи си всичко, дори я попитай дали има някакъв здравословен проблем (цялото и поведени говори за хормонален дисбаланс или критическа). Упорствай, остави я да избълва каквото иска, прегърни я, ако прекали. Отнеси се с нея, като с малко дете. Нея просто я е страх, че вече няма кой да я обича. Направи го и заради двете. После и постави граници, но не забравяйте да общувате с нея и понякога да излизате заедно или да празнувате семеен празник заедно. Всичко е в твоите ръце. Любовта винаги оправя всичко, стига да имаш сили да я дадеш.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b29f9ceb14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 13
Защо слагаш човека под такова определение? Защо да е мамино синче? Лично аз мога да поставя такава "диагноза" когато го познавам, или знам как се държи с майка, семейство, жена и т. н. Мамино синче е когато чака на майка си да сготви, плати сметки, реши проблемите. В случая няма подробности за човека. Знаеш ли как изкарва прехраната или плаща сметките? Аз живея с майка и жена под един покрив. Плащам сметки, храна, облекло. Издържам жена и дете. Когато майка ми помоли за услуга, не съм я върнал. Просто живеем на един адрес, под един покрив. Аз също ли съм маминко? Проблемите сам си ги решавам. Ако не мога, не търся помощ.
Не можах да разбера защо плюеш така по този човек. Не всички имаме възможност за кредити, ипотеки или квартира. Това е доста сложен въпрос. Изкарвам с кръв и пот едвам 800 лв. на месец. Осигуряват ме на 4 часа за 400лв. В която и банка вляза с този трудов договор, ще ме върнат. 200 лв. са ми сметките. Подържам 30 годишна кола. Цигари, облекло, такса градина, безработна жена. Заради проблеми с детето тя не може да започне работа. И на фона на всичко това, как мога да отделя 200 лв. за наем? Апартамента не мога да го продам понеже е само на половина мой. Стоял съм гладен и без цигари, но жена ми и детето не съм ощетявал. Майка ми е на 15 метра, но не съм отишъл да я моля за помощ. Също има дразги и нерви при нас, но освен да спечеля от тотото не виждам как бих могъл да подобря нещата.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: baee9591b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 15, ако свекървата я е страх, че няма кой да я обича, това си е неин проблем. Такива хора никога не приемат, че има вече друга жена в живота на сина им и всячески се опитват да тровят и да саботират връзките им. Да ходиш и да се мазниш на подобен тип хора е груба грешка. От личен опит го казвам - като се държах добре със свекървата, идваше и тровеше всеки ден, позволяваше си супер нагло да се разполага вкъщи, да се меси за всичко и естествено на оплюва всичко, което правя, влизаше си вкъщи, бъркаше по шкафове. Откакто й теглихме една майна с мъжа ми и започнахме да се заключваме и да не й отваряме вратата като драпа да дойде на секундата след като сме се прибрали от работа и искаме да си починем само двамата, ни е много добре. Има си мъж, да му досажда на него. Аз съм си избрала мъж, не дърта кобила да ме трови. Опита се да прави интрижки и да го настройва против мен, но не й се получи. Ето това не е мамино синче - застава зад жена си и ако не се съобразят с желанията му, си носят последствията.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 357f40da03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   16/8 - понеже и в други теми пишеш, но там изкара жена си по-черна от дявола, а майка си светица, дето дума не обелва и вкъщи се старае да е едва ли не невидима, че да не ви пречи. Сега се изведнъж се оказа, че бабата си била в къщата и не трябвало да се съобразява с някаква никаквица, да отстъпи значело да я мачка никаквицата, а кавги все пак има постоянно. Май си противоречиш а. В другата си тема дори си признаваш, че при спор между жена си и майка си, си ударил жена си така че отхвърчала на няколко метра!

За мен си и маминко и слабохарактерен мъж, който не смее да вземе страна. Мъжът трябва да определя границите. Аз имах подобни проблеми с моята свекърва, мъжът ми беше слава богу категоричен, защити ме и застана зад мен - свекървата като видя, че не и минават номерата изведнъж си обра претенциите и почна да се държи мило и цивилизовано. Сега сме даже приятелки. Ако той обаче не беше ме подкрепил в началото, нямаше да оцелеем като семейство. Сега аз го слушам и подкрепям във всичко, защото ми е доказал че мога да разчитам на него и съм му благодарна, че ме защити, когато бях уязвима и несигурна. Мъж, който няма смелост при спор да застане зад жена си, а още се чуди, кое аджеба му е семейството и на кой понапред да угоди, че да има мир, за мен е безхарактерен. Нито жена ти те слуша и приема за авторитет, нито майка ти - е какъв си според теб?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker