Свекърва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Свекърва
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1366 пъти
Здравейте. Омъжена съм от скоро живеем в една къща с на мъжи ми родителите и бабата и дядото. С мъжа ми се разбирам много добре. Искам да попитам за мнение как по тактичен начин да им кажа на родителите му да слезнат на долният етаж защото не ми е удобно да живея на един етаж с тях а има място отдолу но те обаче не се сещат. Какво да направя за да се сетят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 60e7826828
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютно нищо не прави!
Правилата са прости, ти си отишла в техния дом, а не те в твоя. Не се разпореждай така, сякаш си господарка на къщата, ще си изиграеш лоша шега. Ако не ти е удобно да живеете заедно на един етаж, говори със съпруга ти да слезете вие на долния. Това е много смислено решение, защото домакинствата ви ще са различни и вие ще имате възможността да сте по-самостоятелни. Сметките ви ще са изцяло ваши и къщната работа също ще си е изцяло ваша отговорност. Взимате това решение, споделяте го на свекъра и свекърва ти, това е. Ако те пожелаят, ще слязат долу вместо вас, но това е тяхната къща и ти не можеш да ги изпъдиш от етажа им. Дори долният етаж да има нужда от ремонт, вие пак имате основа за старт и не е като да започвате от нула с ипотечен кредит и ремонти на изцяло нов дом. Повечето млади семейства нямат и това. Замазване, боядисване, паркети и закупуване на мебели са по-доброто решение, вместо да живеете на чужд гръб и да взимате наготово. Проявявай уважение към тези хора, не влизай в ролята на разпределител.
И не, не съм свекърва, снаха съм.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6f32b88ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За свекъри, които разбират от тактични намеци, бе дъм чувала, но не ти е и работа точно ти да им казваш да се преместят - мъжът ти трябва да им каже, защото са негови родители, а и съм сигурна, че ще те изкарат много нагла да се разпореждаш кой къде ще живее в тяхната къща.
Като човек живял в семейна къща, отделно от свекърите, просто ще те посъветвам да се изнасяте максимално скоро от там. По-добре едностаен апартамент, отколкото свекърва. Моята си мислеше, че нашият дом е нейният хол - идваше неканена всеки ден, бъркаше по всички шкафове, даваше неискани съвети и правеше интрижки между мен и мъжа ми. Ти там винаги ще си гост, никога няма да си съпруга, майка и домакиня. С децата ще стане още по-зле.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9a39b7f985
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ох, искрено ме разсмя - те не се били сещали!
Те няма да си развалят заради теб рахата авторке, тепърва ще осъзнаеш като опиташ да правиш промени, какво е да живееш в чужда къща и колко точно си добре дошла, ако не им играеш по свирката и решиш да правиш промени.
Нека позная - на първия етаж са бабата и дядото - на втория, вие със свекърите? Едва ли живеете 6 човека на един етаж, а долния да стои празен, или? Най-вероятно като са се оженили свекърите ти и бабата и дядото са ги пуснали да живеят на втория етаж.

Замисляш ли се, че на родителите му ще им е точно толкова приятно да се нанесат при бабата и дядото, колкото на вас ви е приятно да делите етаж с тях. Повярвай ми, не е да не се сещат, че ще ви е по-добре да сте сами - просто нямат желание да си нарушават заради вас до такава степен комфорта. От тяхна гледна точка са направили достатъчно голям жест като са те приели като член на семейството да делиш с тях дома им и личното им пространство. Да почнете да им правите намеци да се изнесат, определено ще се възприеме като нахалство, не мислиш ли? А и като сте имали такива планове, това е трябвало да го уточните с родителите му, преди да се нанесеш. Да разберете дали изобщо ще са съгласни и ако не са, да мислите с мъжа ти за вариант, в който да сте си самостоятелни. Иначе всяка инициава за преговори със свекърите в тази посока е редно да поеме мъжа ти, а не ти. Tи си външен човек за смейството им и всеки твой опит за намеса ще бъде възприет негативно - ако някой може да се наложи или да ги убеди в нещо, то това е сина им. Ако той няма желание да го прави, то ще трябва да се примириш с положението.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4cc45ef515
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен мъжа ти трябва да разговарят с тях. Но и да се получат нещата така както ти искаш те да влезнат на долния етаж, родителите му ще почнат да се месят във връзката ви. Затова по добре се изнесете ти и мъжа ти. Всички родители се месят в една връзка и затова не може и не трябва да живеете с тях. Връзката ви ще се развали според мен ако живеете с родителите му.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: fa18adc945
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Нагло. Откъде-накъде те трябва да се местят в собствената си къща?

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: bbf7eba538
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   А ми пък вие с мъжа ви се сетете, да се изнесете в собствен дом. Не ти ли се струва доста нахално, да караш хората да се местят. Вие се местете - в посока вън от чуждия дом.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 80b6c8e237
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изнесете се. Що за малоумие в 21 век да паразитираш на гърба на родителите си.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 124d9a0040
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ама че нахален народ! Особено авторката ами номер 6 ти го каза Нахално е и то доста свекърите са прави вземете ие се изнесете на долния етаж.
Мъж на 26 г

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: de5d702d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Няма какво да намекваш - изнасяйте се, защото животът със свекъри дори и на отделен етаж не вещае нищо хубаво. От опит ти го казвам. Свекървата никога няма да те остави да бъдеш пълноценна майка, домакиня и съпруга.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3e53f7da85
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Снаха съм. За уточнение. Минах по този път. Когато се оженихме, исках никой да не ми се пречка-нито баща му, нито майка му. И сестра му ме дразнеше. Да имаше как да е кръгъл сирак. Никой да не ми нарушава спокойствието и да не идва. Моите родители са си мои. Хората разбраха това и се поотдръпнаха. Роди се детето, после и другото. Бях си сама, никой не ми се мяркаше. Един ден обаче прогледнах. Нямаше на кого да разчитам и кого да помоля за нещо. Тогава се сетих за свекърва ми-не беше лоша жена, само дето ми беше много обидена. Срам- не срам, наведох глава и отидох да я моля да погледа детето. Нищо не ми каза, но не отказа. Разбрах колко глупава съм била, и аз имам син. Мили снахи, няма нищо по-добро от задружното семейство. Винаги човек има нужда от помощ и подкрепа. А ако сте толкова важни- живейте си сам-самички, но не ги търсете за помощ. Помислете си, ако и вие имате синове- един ден ще дойде и у вас една такава "умница"

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f790cb83ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Значи ти не искаш да живееш с неговите родители,но тях искаш да ги пратиш да живеят долу при техните родители...А ти не се ли сещаш,че поради същата причина те също не искат да се местят долу при бабата и дядото.
Кой не се сеща в случая-ти или те?
Не е ли нахално да казваш кой къде да се мести в чуждия дом....Отидете в дома на твоите родители и си поставяй изискванията там.Брей,че претенции!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a2a4a7f99d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10, не си снаха, а дърта свекърва, която пише манипулативни, измислени истории. Свекървите много се надяват да ги търпим от “страх, че някой ден ще ни потрябват, за да помагат с децата”. Няма по-голяма глупост от това. Ние не комуникираме изобщо със свекърите - решихме го след две години месене, манипулации, интриги и неуважение от тяхна страна. Нямат и приятели, защото така се държат явно и с останалите хора.
Никога няма да им дам детето си. Защо ли? Защото никой не се променя магически от лош в добър човек замо защото е станал баба или дядо. Както не уважваха мнението ни като хора, така няма да уважават и мнението ни като родители. Както не уважаваха границите на дома ни, така няма да ги уважават и след това. Както ни даваха неискани съвети и се месиха във всичко, така ще се месят и за детето. Както правиха интриги между мен и мъжа ми, така ще използват всеки удобен момент да настройват двцата ни срещу нас.
Толерирайки подобни хора, учите децата си на две неща - или че могат да безобразничат ненаказано с хората около тях, или че трябва да толерират подобно поведение, което по никакъв начин не им добавя стойност. Не всеки има баба и дядо да помагат и хората се справят повече от прекрасно, даже по-добре като нямат. На този свят не е само родата - има и проятели, има и платени работници.
Авторке, изнасяй се от там - отдавна са казали, че младото семейство трябва да е отделно и има защо :).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: a139e53d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ужас е на един етаж, ние сме на различни, свекървата понякога ме дразни иначе се разбираме. Определено самостоятелно е най- добре. Много ме здразни онзи ден каза ми какво трябвало да се направи, примерно съм събрала прането и съм го оставила на стола и да не седи там да си го прибера. Е, когато аз искам тогава, това си е моя работа и такивс неща, но гледам да не обръщам внимание.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker