Родителите ми не харесват моя приятел - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми не харесват моя приятел
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 3718 пъти
27 годишна съм. Едно дете съм в семейството. До преди около 8 години живеех с родителите ми в едно жилище, след това отидох да уча в друг град. Винаги са ми помагали - не само финансово, но и морално. НО... те винаги са ми оказвали натиск при вземане на някои решения относно живота ми - твърдят, че така било правилно и т. н. Имат определени очаквания, които не винаги покривам и понякога го вмъкват при противоречията ни, сравняват ме с наши познати и "успелите им деца"... След като завърших висшето си образование известно време живях с приятелка в обща квартира, за която те плащаха наема, понеже не си намерих работа. След няколко месеца търсене - те ми намериха работа. Срещам се с един мъж - около 10 год. по-възрастен от мен, който ми дава сигурност и с него се чувствам толкова добре, както с никой друг до сега... НО те не го харесват, защото бил много по-възрастен от мен и защото работата му е свързана с пътувания в чужбина, твърдят, че ако тръгна с него извън страната - повече да не ги търся и да не се връщам у дома, а да си живея с него т. н. и т. н. дори не искат да се опитат да го опознаят или да ме изслушат!! Моля за съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3029149483
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен, ако наистина харесваш и обичаш тожи мъж, трябва да останеш с него. Все пак, когато ти имаш семейство е важно да живееш с човек, когото ти харесваш - родителите ти няма да живеят с него. Фактът, че пътува в чужбина е много относителен. Въпросът е за колко време пътува, дали ти можеш да седиш за толкова време сама и дали ти имаш желание да пътуваш с него, а не до това дали родителите ти искат да те пуснат или не. На твойто възраст смятам, че човек сам трябва да прави изборите си и да носи последствията за тях - били те хубави или не.
Що се отнася до нагласата на родителите ти спрямо него, ако наистина искаш да си с него, накрая ще го приемат. Предполагам, че те са си изградили някаква картина за твоето бъдеще, която се опитват да ти наложат, но когато ти не го искаш и видят, че си добре и щастлива с този човек, вярвам, че ще го приемат. Като че ли ги е страх, че можеш да бъдеш наранена и не осъзнават, че вече не си малко момиченце, а жена с мнение.
Ана

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d0a51dbc52
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тръгвай с него! Отдавна ти е минало времето да вземеш живота си в твой ръце т. е. да поемеш отговорност за действията си. До колко годишна ще ти казват какво да правиш. Знам обичаш ги, както всеки обича родителите си, но не си дете. Такива обсебващи родители, който не позволяват на детето си да прави грешки, всъщност много грешат. Тръгни с него, ще им мине, няма как да са толкова студени към единственото си дете.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6762ba2e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Абсолютно погрешно е да се изтъкват като примери за сравнение други хора - индивидуалностите са неповторими и всеки има глава на раменете си да си устройва живота. След като имаш покрив и работа, не виждам пречки да поемеш самостоятелно по пътя си, но прецени добре връзката си, защото родителите ти ще използват и най-малкия провал, за да ти трият сол на главата. Не слушай романтични призиви "слушай сърцето си", "бори се за любовта си", а мисли с главата си, пък времето ще покаже доколко инатът им ще издържи. При всички положения ти мислят доброто, но и пътят към ада е постлан с добри намерения.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8a678d44f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ехххх, пълно е с такива родители... И моите са почти същите.... Аз съм на 25 и ходя с 10 години по-голям от мен. Също имат някакви очаквания от мене и ако не ги изпълня, се започват упреци. И с приятеля ми имаше грамадни проблеми, искаха му телефона, адреса, едва ли не и ЕГН-то не поискаха. Искаха да се запознават с неговите родители (които пък изобщо нямаха такова желание и с право, мисля), защото не бяха сигурни в избора ми, все едно не са сигурни, че са ме възпитали така, че да бъда внимателна в това отношение. Ставаха публични скандали, бягах от нас... Но успях да отстоя моето... :)
Иначе Мечо Пух е прав според мен. Мисли с главата, но отстоявай своето, онова, което считаш за стойностно и струващо усилията и рисковете, които ще поемаш :) Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 771784af9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Родителите са такива - моите също, но аз лично ги предпочитам в този вид, отколкото да не им пука грам за мен.
Съвсем нормално е да искат най - доброто за теб!
Знаеш ли, не искам да ти насаждам своето мнение, но мисля, че донякъде имат право, понеже наистина голямата разлика не е хубаво нещо, а също и това, че постоянно пътува. Ако те обича наистина ще направи всичко да е до теб за постоянно. Казвам ти го от собствен опит. Наистина, понякога трябва и пари да се вадят, не го познавам, не мога да кажа със сигурност, но ми се струва, че трябва да си на първо място.
Разбирам, че го обичаш, но може би ако заживеете заедно нещата ще са съвсем различни.
Родителите ти говорят така, понеже се опитват със сетни сили да те накарат да се вслушаш в тях, аз мисля, че когато един мъж е бил толкова дълго сам, когато на около почти 40 все още не е семеен, определено има нещо гнило. Но може да греша, за всеки е различно.
Щомсе срещаш с него от "известно време", зна1и все пак не е толкова много и нещата не са станали толкова сериозни, замисли се, не може да скачаш по неговата свирка, трябва и с тебе да се съобрази.
Моят последен съвет е да се вслушаш в родителите си, защото наистина такива родители рядко се срещат.
Успех мила!!!!

Anonymous

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a1e25f77c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мечо Пух - момичето е на 27, не на 57!!!
Следвай сърцето си и си сърбай попарата пък и пак си по-добре от вечната мамина дъщеричка, винаги мислейки какво щеше да бъде, ако...
НЕ оставяй родителите ти да ти се бъркат В ЛИЧНИЯ ЖИВОТ. Ако те обичат, нямаше да го правят, не и за такова нещо. Ако човекът не е алкохолик, пропаднал тип, луд някакъв и т. н. НЯМАТ ПРАВО РОДИТЕЛИТЕ ДА ТИ СЕ БЪРКАТ.
Какво са 10 години и то в полза на мъжа?
Не, просто те са свикнали ти да си им под контрол, дори да тръгнеш с Мистър Перфект, пак ще намерят косур, ще те сравнят с 10 момичета на приятелите си и пак ще кажат, че твоят приятел не е на нивото на техните. Затова грубо казано - е.. им майката.
Ако те обичат, няма да могат да преживеят загубата ти, ако ли не - не са те обичали, а са те родили като един вид обект за показване, фукане и МОДЕЛИРАНЕ. При всяко отклонение от нормите им са те ръчкали. Виж ги тях - сигурна съм, че имат доста неосъществени мечти и доста недостатаци, които ти трябва сега едва ли не да поправиш.
Сестра ми е като теб и накрая ребелира и свърши куп глупости на пук и провали живота си найстина. Аз от малка не им се връзвах и правех каквото искам, мъжът ми е противоположност на представите им, но ще си мълчат, ако искат един ден да видят внуците си!!!
Сега сме в супер добри отношения, а със сестра ми... не говорят, а тя винаги е правила всичко, каквото са ? казвали и им е играла по свирката!!!

п.п. и без това родителите един ден няма да ги има и ще ти останат 20 годинки без тях да си блъскаш главата, защо си пропиляла живота си, играейки по тяхната гайда! Не си виновна, че си едно дете - да са си сторили или осиновили друго. Децата след 18 г. не принадлежат на грижите на родителите си! Носиш 100% наказателна отговорност, както и отговорност за живота си, ама второто май си го забравила!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1d0d9d25c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ... Абе, засилих се да пиша едно дъ-ъ-ъ-ълго мнение, ама се спрях...
Нещата са много прости. Винаги са, и винаги са били...
Когато си самостоятелен, ти си сам цар в своето царство.
Ти си свободен. И като такъв не би трябвало да се ръководиш от мнението на хора, които няма да живеят твоя живот.
Твоите родители са те гледали. Окей.
Плащали са квартира.
Намерили са ти работа вместо теб.
Естествено е сега да ти потърсят и Мъж...
Дано, когато това стане (защото ще се случи, щом толкова те притеснява, какво мислят родителите ти за твоя приятел)
Твоите родители да поемат инициатива и в отглеждането на децата, които ти ще родиш след време...

Много здраве на всички, но аз научих моите родители, че могат само да съветват. Нищо повече...

R.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9c85da0bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Еснафщина на кубици + емоционален шантаж + финансов такъв = ОТВРАТ! Хората преди мен са прави. Не им обръщай внимание на селяниите и си живей ТВОЯ живот. С послушание никой далеч не е стигнал. Пък и голяма си, най - сетне, на 27, не на 17! Родителите ти е крайно време да разберат, че децата не се създават за угода на родителското тяло, а за да живеят свой живот. Припомни им, че тяхната свобода свършва там, където започва твоята. Има една много ценна мисъл: "Не знам каква е формулата за успеха, но знам сигурен начин да се провалиш - да се стараеш да угодиш на всички". Замисли се сериозно.

Борония

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2f9c5675f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   В нашето семейство отношенията бяха силно подобни. Близките ни са загрижени за брат ми и мен и протективни до... задушаване. Още в младите си години (около 19-20) брат ми бранеше територията си и правото си да взема самостоятелни решения за собствения си живот. Последва известен период на силни "италиански" емоции, остри сблъсъци, сълзи и обида от страна на нашите, но обичта и стремежа към равнопоставена комуникация надделя в крайна сметка. Той си остана голяма душа, готов е да откликне на всякакви проблеми, подкрепяме се взаимно с абсолютна всеотдайност, но всеки от нас си има свой неприкосновен живот.
Може би и ти носиш известна отговорност, за да се деформират отношенията ви в степен, в която родителите ти се опитват да те притискат за неща, засягащи само теб. Спирай да "бозаеш" (в никакъв случай не искам да те засегна! ), поеми пълна отговорност за делата си, очертай границите на личното си пространство и ги брани със зъби и нокти. Ако твоите родители наистина те обичат (в което не искам да се съмнявам), те ще прозрат какво е добро за теб. А то е - да се учиш от собствените си грешки и да се наслаждаваш на своите победи. Споровете около сегашния ти приятел нямат нищо общо. Той може и да ти е добър партньор, а може и с времето да се разделите. Тогава ще ти се наложи да живееш с натякването, че са те предупреждавали. И съвсем ще загубиш вяра в способностите си да вземаш решения. Възможно е да разкритикуват и следващия ти избор на приятел. До кога? Ти си голям човек! След още няколко години ще се превърнеш в напълно зависимо, безволево същество, което се страхува да пристъпи напред, без да се посъветва с вездесъщите мама и татко.
Не прави компромиси с живота си. Опознай себе си, нуждите си, създай си собствени критерии, опознай границите си, изгради си ценностна система, промени я - въобще нормалните неща, които са белег на израстване. Желая ти успех :)))!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9c85da0bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Anonymos, мнението ти ме потресе. Откъде накъде родителите й да решават вместо нея? И какви са тия селянски приказки, че неженен мъж на 37 бил за боклука? Еми, отговорен е човекът, не се е хвърлил да се възпроизвежда млад - зелен, а после мама и тате да му отглеждат децата! Ти се обиждаш сигурно, ако ти кажат, че след 25 си стара мома, а си позволяваш да обиждаш мъжете, които не са се бракували в детската градина... А това, че е отворен към света... еми чудесно! Стига сме прекарвали целия си живот само у наше село! И като почнете с тия приказки за разликата... нямам думи. Има и извъннаборна любов. Примери бол. Стига с това тесногръдие!

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d0a51dbc52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Anonymos мисли съвсем реално, един мъж на 37 ако не е бил женен значи или е кариерист, който няма време за дами в бъдеще също няма да има, или е комплексар с много проблеми и никоя не го е поискала, или прекалено много избира и е с голямо самочувствие за себе си. Може да не е могъл да се раздели с мама досега, или женкар, пък и Anonymos е допуснал изключения. Подържам мнението му за мъжа, с риск 10 да ме наречеш тесногръд от село.
Към авторката №2 съм и все още мисля, че в живота имаш право на свой собствени опити и грешки.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 23ff0f2768
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11 е прав ;) а и никъде не съм казала, че трябва да слуша родителите си, просто казвам че те имат право :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8ac1880e98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Oт Авторката - благодаря на всички за съветите Ви!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bf60d3dbd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   А, да, сега видях, че дамата не е на 57. Беше ми доскучало без дежурната контра. Финалната мисъл е забележителна.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 46a885cbdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Да и мен ме потресе мнението на Anonymous. Авторке, не го (я) слушай, това със сигурност е някоя властна майка, която иска да контролира домочадието си.
Съгласна съм с останалите коментиращи. Самата аз винаги съм имала проблеми с родителите си от този род, но при мен проблемите идваха от баба ми (която ни е отгледала с брат ми) и майка ми, за която всяка дума на баба ми е закон.
9 между другото е много права, при мен се получава нещо подобно, след всяка моя грешка слушах "ами ние ти казвахме, следващия път ще ни слушаш". На мен нито един от приятелите ми не харесваха. Постоянно имаха изисквания към това какъв да бъде и какво да има, като изискванията си ги менят непрестанно. Скимне им нещо и айде - така и така трябва да стане и това и онова трябва да направиш. Седиш ги и ги гледаш - нито са преуспяли в живота, нито семействата им като семейства, майка ми на една страна, баща ми на друга, живеят заедно, а всъщност от години са като съквартиранти. Бабите ми цял живот им се бъркаха в отношенията и се надпреварваха да командват. И тръгнали да ми дават съвети за личен живот. Не са ми помогнали нито за работа, нито финансово. Понеже нямам собствено жилище и то пак заради техни грешки така се получи, че се наложи да се продадат едни имоти и парите отидоха в "дупнишката банка", а сега слушам упреци как тази или онази имала едикакъв си приятел или мъж, как живеели вече заедно. Да, но къде живеят? В жилищата, които родителите им осигуриха, а нас с брат ми ни оставиха на улицата. Гонят ме на квартира и да съм си намерила някой или имотен, или с пари да плащал квартира. Никой не е слъжен да ме издържа и то защото пак заради тях, за да им угодя, сега работя на място, където не се плаща. Заплатата ми е колкото да си платя наем и край - свършва. Приятелят ми също не получава много и това затруднява нещата. Аз затова не ги запознах с него, защото сега трябваше да слушам "зарежи го тоя, той не те обича, щом не се е оженил досега за теб". А всъщност сме затруднени много материално, а искаме да сме заедно. Неговата майка е пенсионерка, моите родители не биха ми помогнали, т. е. трябва изцяло да разчитаме на себе си. На теб, авторке, поне са помагали, а на мен не стига, че с нищо не са ми помогнали, ами и затриха апартамента, който ми беше завещан от баба ми и дядо ми, а на всичкото отгоре само имат изисквания към мен. Затова ги "зае*бах" окончателно. Не съм ги запознала с приятеля си, не познават приятелите ми, не знаят къде ходя... Отначало имаше протести, сръдни, после свикнаха. А сега само чакам да се изнеса от нас, което ще стане съвсем скоро (надявам се), защото от всичко се намира изход и край на този безкраен тормоз!!!!
Авторке, много хаотични неща написах, не знам дали си ме разбрала, но едно те съветвам - зарежи ги! Направи като мен - нито гък за личен живот. Да не знаят с кой си, да не познават никой. Накрая само им връчи покана за сватбата и ги остави да се тръшкат. Дори и да не е правилният човек за теб това, по-добре да го разбереш ти и да го изстрадаш, отколкото да те дундуркат цял живот и накрая като няма кой да ти казва кое е добро и кое лошо, ще се чудиш какво да правиш. Ще станеш като майка ми, която цял живот е слушала нейната майка и сега направо й се чудя как за някакви елементарни неща се тръшка и реве и не може да вземе решение. Аз не искам да съм като нея и много пъти съм й го казвала. Аз си имам мой живот.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8a678d44f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Да, Борония "Родителите ти е крайно време да разберат, че децата не се създават за угода на родителското тяло, а за да живеят свой живот. " Ето това трябва да се чуе от всички настоящи и БЪДЕЩИ родители изобщо!!! Детето има свой живот, то е човешко същество със своя съдба и ИЗБОРИ в живота!

Ю.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f7a972551c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И аз имам подобен проблем но аз обичам мъжа си и няма да го изоставя, това съветвам и теб, устояват своя избор, баща ми не харесва мъжа ми, защото е с едно дете и пуши цигари и прави опити да ми налага неговата представа

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker