Родителите ме принуждават да се оженя. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ме принуждават да се оженя.
преди: 5 години, 17 дни, прочетена 2741 пъти
Здравейте, аз съм на 26 от ромски произход и с хомосексуални наклонности. По различен съм от другите роми, защото съм начетен и имам добро образование. Дълги години се мъчех да се променя, за да се напасна на това общество, е не можах да стана хетеро. Вече се приех, че това съм аз, след много четене на информация относно хомосекуализма. Вече съм щастлив такъв какъвто съм. Не парадирам с моята сексуалност, но май хората ни харесват когато не сме себе си и играеме роли. За мен знаят няколко човека. Да си гей и ром е трудно, приятели. Родителите ми не знаят, те са добри хора. Знам, разбирам и осъзнавам, че ми мислят най-доброто. Обичам ги! Те са са страхотни! Направиха много за мен! Грижат се изключително и винаги са ми помагали. Но има едно голямо НО! Те са с други разбирания опитах се няколко пъти да им намекна, че съм различен, и се почват едни драми, какво ще кажат хората, има ли доктори, голям срам, със сигурност ще те оженим. И аз отричам просто за да млъкнат, на някой хора просто не можеш да им обясниш каквото и да е. От Декември месец проблемите ми стават големи по-големи и по-големи. Те твърдо решиха тази година да ме оженят. Тормозят ме емоционално. Скоро една жена се свърза с нас, намерила ми някакво момиче от село, на момичето е 7ми клас, и тя ми писа във фейсбук, всеки ден ми пише. Техните се свързаха с нашите, нямало проблем, че съм голям, тя щяла да ме слуша. Харесвала ме бил съм умен, интелигентен, видяла мои публикации във фейсбук. И техните чакат отговор, нямало да ме притискат за тях било нормално на 15 да се женят. Аз се чудя и мая какво да правя. Планирам да избягам от родителите ми. Те няма да ме приемат няма да ме разберат. Те мислят, че ще бъда щастлив само ако живея по начина, който те искат. А аз не искам така. Понякога даже ми идват мисли да е се оженя, ще направя едно дете ще им го хвърля в ръцете и ще напусна това момиче. Но не съм такъв, макар, че искам дете, това момиче е свястно, и има мечти, планове, иска добро бъдеще семейство. Ако се оженя аз веднага бих я записал да си продължи образованието. Нямам цигански манталитет и циганско мислене. Затова не се разбирам и с цигани. Като цяло положението на гей хората в България е зле. Обичам нашите, не искам да ги разочаровам. Но не мога да живея техния живот и да изпълнявам техните мечти. Вие на мое място какво бихте направили? Ако не се оженя пак мисля, че ще съжалявам. Очаквам свестни коментари. Моля без обиди

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 16 дни
hash: 5800525629
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Расист съм към повечето роми поради ред причини и избягвам да давам съвети, но правя изключение, заради това, че си го написал хубаво и грамотно, повече от една 40% от посетителите, а и имаш хубава съвест.

Личното ми мнение е, че не трябва да ги слушаш. Недей да слушаш хората, нито пък тези от твоя произход, защото почти всички имат едно и също мислене - стереотипно. На тях им е много трудно да разберат другите и въобще да ги приемат (някои странят от мен, защото си падам и по двата пола).

Както ти си каза - хората в България са консервативни, не са като на запад. Не съм сигурен какви са традициите Ви, но доколкото зная като си ром е много по-сложно да се разведеш, ако веднъж се ожениш - мисля, че е от манталитета. А и не бива да я изоставяш, ако пък се ожениш, щом имате дете - до морал е, а и даваш лош пример на детето си в бъдеще, както и повод на родителите ти да те упрекват за друго и едва ли не доктори да ти търсят.

Според мен те трябва да го приемат, а не да ти натресат някоя девойка (според мен това е точно бутане на момичето в ръцете ти). Не сме поколения назад, за да е недопустимо да нямаш човек до себе си, или пък да имаш други наклонности.

Не се жени за нея като не го искаш, следвай сърцето и мозъка си в този случай - после какъвто си различен от другите и нещастен жестоко ще съжаляваш, дори може и да бъдеш отритнат от обкръжението.

Най-добър успех ти пожелавам :)

 
  ...
преди: 5 години, 16 дни
hash: 71a0a484b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми щом си ром... в никакъв случай не казвай на вашите че си обърнал резбата, ще те утрепят...

 
  ...
преди: 5 години, 16 дни
hash: dec6636811
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Здравей!
Историята е написана чудесно, за което поздравления. Отново доказва, че образованието е първостепенно за комуникацията ни със света и първото впечатление.
Като гей и човек, който се е замислял над тези неща ще ти кажа само едно - личното ти щастие е в твоите ръце и то трябва на първо място. Ти сам си отговорен за съдбата си и направляваш живота си.
На второ място стои отговорността към щастието на другите и как моето щастие да не пречи на тяхното. Но в никакъв случай на друг да пречи на твоето щастие.
Ти си гей, както и аз - дали ще се съберем някога с половинки или ще живеем с мимолетни срещи никой не може да каже. Но и в двата случая място за жени няма.
Знам, че ти е трудно да вземеш такова решение, повярвай ми, но не залъгвай момичето, нека си търси щастието, не залъгвай и себе си.
Ако имаш нужда да поговориш за това с опитен човек, има няколкоорганизации, които с радост ще ти помогнат. Например single step. Хората там са обучени в консултациите на ЛГБТ членовете. Имат даже и семейни консултации. Вярвам, че могат да ти бъдат полезни.
Гони си щастието, приятел. Успех! :)
Мъж на 22

 
  ... горе^
преди: 5 години, 16 дни
hash: 52b56f14e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво ще стане, ако не се ожениш?
Понякога хората в твоето положение сключват брак с лесбийка, за пред хората. Водят я на празник при старите, уж са семейство, после всеки се прибира в своята къща. Но ако може без този театър, по-добре. Не мога да си представя насила да те оженят, голям мъж

 
  ...
преди: 5 години, 16 дни
hash: acc7bbf0d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не съм циганка и трудно мога да се поставя на твое място, но ако не искаш да се жениш, най-добре е да се преместиш да живееш другаде. За съжаление вашите трудно ще те приемат какъвто си (спомням си как за баба ми беше особено важно какво ще кажат хората, а беше образована и интелигентна жена). Другият начин е цял живот да играеш роля на някой друг, което ще е чиста загуба :-(
Не знам какво работиш, но ако отидеш в голям град или в чужбина, ще ти е по-лесно да си подредиш живота на чисто. Наитсина звучиш интелигентно и не като повечето цигани, явно не ти е там мястото, защото тези хора явно няма да те разберат

 
  ...


...
преди: 5 години, 16 дни
hash: 9cbefe3ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Като цяло в Бг отношението към хомосексуалните не е особено добро, особено сред по-възрастните хора. Все още има много хора които гледат накриво ако не се вписваш в "нормите". На запад не е така, всеки си живее живота и хората се отнасят с повече разбиране. Аз съм хетеро, но имам доста приятели гейове които си живеят щастливо. Не парадират със своята сексуалност, но не се и крият.
Недей да слушаш родителите си. Ясно че те ти мислят доброто и искат да те оженят за да не стоиш сам. Те си мислят че това е най-добро от тяхната си гледна точка, не могат да се поставят на твое място. Не разбират как тъй не ти харесват жените. Виж сега, мъж си на 26 години. Недей да живееш за другите, обичай себе си. В крайна сметка, родителите ти искат да си щастлив. Тъй че бъди щастлив по начина по който ти знаеш. Ти знаеш най-добре кое те прави щастлив. Помисли си само колко тъпо и тъжно ще бъде да се ожениш за момиче по сметка. Нито ти нито тя ще бъдете щастливи. Тя ще очаква ти да я харесваш и да я желаеш, а няма да бъде така. И ти ще си мечтаеш да си с някой друг и няма да можеш. Или ще трябва да се криеш. Тъпа работа.
Не се карай с родителите си, измисли нещо че си намерил работа в друг град и изчезвай. После само ще им звъниш по телефона от време на време и ще ходиш да се видите по празниците. Но ще си свободен да си организираш живота както ти желаеш. Млад си, животът е пред теб. Недей да си пропиляваш щастието и да живееш за да угаждаш на другите. Обичай се такъв какъвто си. В крайна сметка най-важното е дали един човек е добър и свестен. Всичко останало няма значение, сексуални ориентации и тем подобни са си лични работи и никой няма право да ти иска сметка за това.
Защо да съжаляваш ако не се ожениш? Най-важното в един брак е да има любов. Е, няма никакъв смисъл да се жениш за човек, когото не обичаш. Едно е да уважаш една жена, да ти е симпатична защото е добра... Но съвсем друго е да си влюбен. Няма смисъл да се жениш без любов. Ей тук на запад хомосексуалните сключват бракове. Пък и не се притеснявай, винаги може да си промениш решението и след няколко години да си твърдо решен да сключиш брак и да имаш деца. За мъжете не е проблем да се оженят късно. По-проблемно е при жените поради биологични причини.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 16 дни
hash: 9cfc8e6271
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Човек, историята ти грабва още с първото изречение :)

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: 805e09a85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Признавам, че ако бяхте българи, щях да мисля друго. Но като знам как циганите продават дъщерите си рано-рано, без да подбират толкова добре на кого, се замислям за момичето. Възможно е ти да си най-добрата партия, която ще се появи на хоризонта му. Няма да го караш да краде, проституира или да ражда сто деца за помощи.
Защо се чувстваш притиснат да решаваш, без да сте се видели на живо? Родителите ти не биха ли приели твой отказ, ако просто не си допаднете?
Ако пък си допаднете и споделиш какъв си, решението ще бъде негово.
Знам такъв циганин, с жена и дете, и се знае, че е гей.
Та, в твоята ситуация може "и вълкът да е сит, и агнето - цяло".
Заплахата ти да се ожениш, да й направиш дете и да го връчиш на родителите си, изобщо не ми звучи като заплаха. Особено ако го възпитат да стане като теб. Има нужда от повече такива хора.

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: 1160f4b894
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Споели им. Ако те обичат, ще те раберат. Давай :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 14 дни
hash: c4ba900592
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Избягай задължително! Ела в Германия, аз живея тук от доста време и няма такава толерантна държава. Ходих на една колежка немкиня на сватбата с мъжа и, а попката, която ги венча беше лизбийка и си имаха с приятелката и дете. Можеш ли да си го представиш само?
Ела тук и никога няма са съжаляваш, ще си живееш щастливо спнякой и нито ще си циганин, нито гей ... никой никога няма да те засегне на тази тема. Аз в България имах съсед като теб страхотен пич и само го тормозеха комплексарите в квартала и семейството му той замина да учи в Англия и не се върна и сега му гледам снимки във фейсбука си има момче и си живеят щастливо.

 
  ...

...
преди: 5 години, 14 дни
hash: c4ba900592
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Бягай в западна Европа.

 
  ...
преди: 5 години, 11 дни
hash: f207efe897
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Изнеси се от вас - за предпочитане отиди в чужбина. Там ще имаш по-голям шанс да те приемат и да си далеч от вашите. Ако те обичаха истински, щяха да те приемат, не да ги вълнува какво ще кажат хората вместо дали ти си щастлив. Като са им толкова важни хората, да си живеят с тях. Животът си е твой и е един - живей го както искаш ти.
Това за сватбата е абсурдно. Ти си интегриран, а те се опитват да ти натресат някаква булка на 13. Дори да не беше гей, един такъв брак щеше да те дръпне назад. Представям си колко ще е грамотна жена ти и що за чудовище ще е тъща ти. Така или иначе си взел решение да не бъдеш част от това ромско поведение, недей да спазваш и ромските обичаи. Който не те подлрепя, няма нужда да комуникира с теб. Трясваш им вратата и толкова.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 67964ed7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз сега ще ти кажа истината - БЯГАЙ от БЕГЕ. Когато отидох в Германия беше пълно с цигани и турци от БГ и всички споделяха, че бягат от тук заради расизма и тормоза. На запад можеш да си кафяв, оранжев, да се държите с приятеля си за ръце по улицата (което за мен е отвратително, но както и да е..). Точно там спрях да бъда расистки настроен спрямо циганите и турците (по-скоро турците де, след като разбрах, че са цивилизовани и в много отношения в пъти по-напред от българите, докато сред ромите си има изключения). Тук за теб няма да има нормално бъдеще, на запад ако искаш ще се пляскаш с приятеля си посред улциата и ще си ходите на гей-парад заедно и няма да имате проблеми. ТА ХОДИ НА ЗАПАД АКО ИСКАШ ДА ЖИВЕЕШ НОРМАЛНО СПРЯМО ТВОИТЕ ЖЕЛАНИЯ И ОРИЕНТАЦИИ

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d642355834
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не се жени! Ще й провалиш бъдещето. Това е измама спрямо нея. Твоите родители са като измамници с извинение, защото искат да излъжат момичето да вземе все едно момиче! Обич, обич към тях имай, но ако те карат да си престъпник, лъжец, не ги слушай. Кажи че не те привлича и че отиваш в друг град. Ще намериш сайтове за гейове, както и от твоя произход в България или в чужбина и отивайте двамата да живеете на квартира. Не се навивай да извършваш измама спрямо момичето, че може и да я разболееш. А дете пък да замесваш не е редно. Ако искаш дете твое, има сурогатни ли как се казва майки, които да ти родят с цена неголяма. Или ще осиновиш вече новородено. Не е толкова сложно. Само не замесвай момиче без да знае, че си е цяло престъпление.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker