В тупик съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96296)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22639)
 Секс и интимност (11203)
 Тинейджърски (20163)
 Семейство (4809)
 Здраве (7767)
 Спорт и красота (4048)
 На работното място (2138)
 Образование (5877)
 В чужбина (1289)
 Наркотици и алкохол (924)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1491)
 Други (13037)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

В тупик съм
преди: 1 година, 9 дни, прочетена 1011 пъти
Ден неделя, съпругът ми е на работа, а аз в къщи. Цял ден не се спрях - готвене, чистене, косене на трева, чистене на плавели в градината, буркани с краставички и т. н. За целия ден един час почивка пред телевизора. Прибира се в седем часа вечерта и аз казвам със смях гледайте новини ега, че аз после искам малко да си почина докато гледам филмче по телевизията. Вечерям аз сервирам и на него и се почва 3 ракии като часа вече е 22.
При започването на филма още на първата ракия той споделя, че филма е хубав и т. н., но почти към края на трерата ракия филма вече за нищо не става. И изведнъж се почва защо аз гледам този филм, защо му определям какво да прави дали да гледа новини и кога да ги гледа и се заформя един скандал. Аз съм боклук псуване на майка, курва и така нататък, опитвам се да го спра като му хващам ръцете, да ама излиза че му посягам и става още по-страшно, викове обиди страшно. Аз го удрям с домакинската кърпа просто ме провокира не издържам. Няма да спиш тази нощ, утре ще бъдеш неадекватна на работа и така нататък. Страшно хора какво да правя. Цяло нощ не ме остави да спя. Допи си и после се започна едно ходене напред назад ужас... И това е всеки път като си пийне три ракии или поне в болшинството от случаите. Казах че ще извикам полиция, съгласи се да видела полицията кой е насилника и кой жертвата. Какво да правя не знам, аз ли съм виновна. Обвини ме, че съм му провалила вечерта като съм му казала кога да гледа телевизия и защо споделям, че съм уморена от много работа през деня е че трябва да мисля как да си оганизирам по-добре почивните дни. При него си е ежедневие да си пие по две ракии минимум, опитвам се да му попреча да заформи скандал, но аз винаги съм на тръни за какво ще се заяде този път. Моля помогнете, какво да правя. Децата вече са големи, ама аз съм си дала живота за този дом, кажи рече всичко съм направила сама и с мои средства- вместо да си купя нещо аз го давам по дома.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 дни
hash: 9765316d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Какво е тупик

 
  ...
преди: 1 година, 7 дни
hash: e9e03d2fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Много лесно, сложи си един телевизор в другата стая и го остави да си гледа и прави каквото иска, а ти си гледай филмите.

 
  ...
преди: 1 година, 7 дни
hash: 123387899a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   А защо не помислиш за себе си. Домът не сте стените и вещите а това как се чувстваш. Така ли искаш са живееш? По-хубаво ще стане ли?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 дни
hash: 180c816db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   тупик е задънена улица от руски

 
  ...
преди: 1 година, 7 дни
hash: d4587fe9de
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Свършиха ли се нормалните думи, че трябва да използваме някакъв грозен никому непонятен жаргонен език?

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 дни
hash: dd9f4c4e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Това някакво художествено произведение ли е? Защото наистина не мога да повярвам, че се развива в дома на нормални хора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 дни
hash: 8d2a731883
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   О, случва се и още как! Напълно нормална вечер за едно средностатистическо българско семейство, особено в провинцията (съдейки по зимнината и плевеното на градината). И аз не вярвах, но откакто през лятото с мъжа ми живеем на село, се наслушах на чудеса от разревани съседки, които идват да ми плачат на рамото. На едната мъжът й я пребил, защото пожелал баница, тя тръгнала за кори до магазина, но по пътя й се скъсала джапанката и се върнала да се преобуе. Бой! Защо тя, такава и онакава, се връща без кори? На кой друг прави баници, че на него не ще?
Друга сготвила, жената, изчистила и решила малко да се поспретне - лакирала се, косата си пооправила, лосионче, парфюмче, рокличка някаква... Наредила масата и чака с нетърпение мъжа си, че да ахне като се прибере. В един момент даже й хрумнало, че ще е много шик да има и свещи на масата, та извадила и свещи. Прибира се съпружеството и от вратата се провиква: "Марче, шефът ни размени смените, та днеска ще съм нощна". И като влиза и вижда софрата и нагласената си съпруга, изпада в ярост: "Ти кой чакаш, ма? Някой ти е казал, че ще съм нощна, нали? . Сигурно шефът нарочно ни размени. С него ли спиш, кучко? " И пак бой.
Трета дойде веднъж с разбита устна и ревящо и повръщащо от ужас дете да търси убежище. Причината? Буркан кисело мляко от 89-годишен старец. Има един дядо Владко на нашата улица и той си гледа козички. Като подкваси дядото млекце, някой път носи на онези, дето са му симпатични, ние пък му връщаме жеста я с кайсии, я с ягоди - кой каквото има. Ама на тяхната къща никога не е носил, точно защото мъжът е ревнив. Е, във фаталния ден старецът срещнал комшийката и й рекъл: "Ето, булка, само на теб не съм ти давал мляко, на ти да си хапнеш". Тя запазила буркана като деликатес за мъжа си. Онзи обаче вечерта веднага скочил: "Досега Владко не ни е давал мляко, ти какво му направи, че да ти даде, а? " И бой.
Най-интересният ми "пациент" беше мъж. Жена му го набила с четката за тоалетната, като преди това му изсипала супата върху главата. Като разбрах същината на драмата, без малко да прихна от смях, но щом му видях сълзите в очите, се овладях. Какво се случило? Случило се това, че нещастникът си купил нови панталони, обаче се оказали малки. Предложил ги на една съседка за нейния мъж. Тя ги харесала и ги взела. Та в навечерието на произшествието комшийката пристига у тях, тика панталоните в ръцете на стопанката и казва: "Връщам панталона на мъжа ти, наистина му е малък размерът". И като се започнало: "Оная откъде знае, че ти е малък, бре? Това само аз го знам! И гащите даже си си забравил у тях! " И така се стигнало до четка за тоалетна.
Опитвам се да внеса малко хумор в темата, без изобщо да неглижирам проблема на авторката. Да живееш с човек с лошо пиянство или с ревнивец и истерик е катастрофа. Нямам никаква идея как тя може да подобри нещата. С тези хора, каквото и да направиш, все си виновна. Нямам личен опит в това отношение, но горните случки го доказват.

 
  ...
преди: 1 година, 4 дни
hash: d1e5846a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Негов избор си е дали ще пие или не. Твой избор е дали ще го търпиш. При следващото му изпълнение, събираш багажа и отиваш при роднини или приятели за поне седмица и не се връщаш докато не обещае, че няма да пие. Ако продължава, развод. Сега той те тормози, а ти ну отвръщаш с любов и старание и той няма причина да се промени. Дай му я. Няма да му е лесно да си прави всичко вкъщи сам.

 
  ...
преди: 1 година, 1 ден
hash: da558429b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Момиче, не се самосъжалявай, а багажчето и да те няма. Такива ''мъже'' - мъже не стават никога

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 часа
hash: 4eedc91135
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Много се смях на номер 7 :))) евала за чувството за хумор и за изказа :)
Към авторката, без да оправдавам насилниците. На мен ми изглежда, че мъжът Ви се чувства смазан през ежедневието и подсъзнателно или съзнателно се чувства подтиснат от шефовете си. Връщайки се вкъщи, най-вероятно не мечтае някой да го подхване да го комадори от вратата. Майка ми е такава и баща ми се пропи. Аз трябва да я търпя всяка седмица за около час-два, защото е достатъчно глупава, за да не осъзнава поведението си, макар и да съм й го обяснявала подробно. Тя все е жертва. Но пък командори като кралица. Много позната реплика, до болка позната - сега вие седнете да гледате телевизия, сега ти седни тук, ти седни там, защото Аз се преуморих и ще гледам сериал. Турски. Има някаква изявена способност винаги да сменя най-стойностните и качествени филми и да избира възможно най-тъпите филми, предавания и сериали. Разбирам, всеки човек си има вкусове, а и на нея й тежи да не може да говори с приятелките си, които следят какво става с Айше, от друга страна се чувства гузно, защото по-'интелектуалните' й приятелки смятат тези дейности за недостойни. Така, че съм й внушила, за неин собствен комфорт, че гледането на ултразатъпяващи сериали и филми е нещо нормално и всеки се интересува от нещата, които го интересуват, в крайна сметка. Това защо го написах - представям си как мъжът ти се прибира, ти ги строяваш къде да седят и какво да гледат, с какво да се занимават. И той, преди да се е усетил, че пак някой го командори, си сипва / или му сипваш, зависи как си си го научила... първа ракия, за да отпусне. Ала ти вече започваш да гледаш ракията, както и него с неодобрителен поглед. И тук се получава конфликт при него - хем иска да пийне, за да опусне, хем не се получава, защото дефакто ти, освен че продължаваш да определяш колко би трябвало да се пие, но му вменяваш и чувство за вина. Съвсем логичното следствие е да си налее още ракия, за да притъпи това, което усеща на този етап. В крайна сметка е искал да се прибере при жена си, да гледат хубав филм и да си сипе ракия. А е получил - команда къде да седне, колко време там да стои и какво да прави, защото царицата е преуморена от скубане на плевели. Тук никой не се запита дали мъжът не е преуморен, дали не му е писнала на Мъжкото в него да се подчинява цял ден на кой ли не, и дали всъщност е желаел да си отдъхне и за да няма излишни препирни се е съгласил да гледа с жена си филм, казвайки й, че е чудесен, защото Тя го е избрала и иска просто да си почине. До тук имаме един мъж, който се прибира вкъщи и иска да си отдъхне, жена му му казва къде да седи, колко време, слага там и децата, все пак явно тази жена се старае да ги отглежда всичките. За повече колорит бих добавила и как всеотдайната съпруга им маха гурелчетата на трите отрока (мъжът е включен в числото). Заявява им, че трябва да стоят там един час и после тя ще си гледа филм, който ще избере. Мъжът я подкрепя в избора. И си сипва, за да преглътне факта, че ще гледа някаква безумно тъпа история, но тук пак изниква жената, гледаща в чашата му - контрол и вменяване на вина. Той глътва 3 ракии, които всъщност са много малко количество за един мъж и успява най-сетне да изрази мнение - филмът, според него е безумно тъп. Следва драма - аз цял ден плевих плевели, чистих и кравата издоих, и совалка до луната пуснах. А ти - пиеш три ракии и си сменяш мнението относно качествата на филма, който избрах, защото това ми се гледаше. Не се опитвам да ти вменявам чувство на вина, защото при вас вината не е нито само твоя, нито само негова. Просто се изисква да действате малко по-осъзнато. Ако бившите ми приятели бяха ми налагали всеки път да гледам техния избор на филм, на този етап нямаше да съм способна сама да си избера, най-малкото без консултация. Но те са знаели причинно-следствените връзки и не са ме поставяли в подобно положение. Веднъж избира единият, веднъж - другият. Един път 'сексът и градът' - един път Акира Куросава и тн, докато не ми уври акъла. В този форум се нагледах на коментари мъжете срещу жените и обратното, и почти никакви съвети за повече осъзнатост. Остави го да избере филма, похвали го с нещо, многострадална Геновево.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker