Сестра ми е една мързелива готованка! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сестра ми е една мързелива готованка!
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 2358 пъти
Аз съм момче 96-ти набор, уча и работя почасово в мола (продавам сладолед). Родителите ми се скъсват от работа, баща ми работи в лабораторията на една фармацевтична компания и по цял ден го няма, а майка ми работи в една транспортна фирма, в която даже събота и неделя я занимават и е ужас. И всички ние издържаме тази лигла - сестра ми, която не само че не си мърда пръста, а е и много нагла и арогантната. В гимназията беше много старателна и вкъщи помагаше, но ето как се започна нейната глезотия.
Тя е 99 набор, миналата година завърши. Малко след бала, през юни си счупи много зле крака, преби се като се возеше на мотора на тогавашното й гадже, пак един нехранимайко, взел се за голямата работа. Боклукът се беше екипирал и носеше каска, а на нея нищо не беше дал и тя по лятна рокличка, в гориста местност извън града, счупила беше глезен по много гаден начин, наложи се операция и цялото семейство бяхме на нокти. През това време оня пикльо я остави и даже не я посети веднъж в болницата. Всичко мина живот и здраве, месеци й трябваха да проходи нормално, бяхме постоянно до нея. След това тя така и не пожела да учи, все казваше, че не е решила, нямала време от инцидента, така проточи. И тази година също изпусна кандидатстудентските изпити. Другото, което е, че не работи! И не иска, най-нагло казва, че скоро ще е студентка, плюс това било задължение на родителите ни като са я направили, да я издържат. Аз й казах, че по тази логика аз също не съм длъжен да работя, но го правя и то по свой избор! И тя ми отвърна - “Като не искаш и ти не работи, забавлявай се, млади сме! ”. Ама аз не съм като нея, да си правя кеф докато нашите се скъсват от работа. Те я съжаляваха много след инцидента, ама сега е жива и здрава, млада права жена! И вече не е тийнейджърка, на 20 е. Денят й се състои от спане до обед, разходки по моловете с приятелки (и харчене на НАШИ пари за нейни неща следователно), прибиране само да хапне (като не тя готви, разбира се, на принцесата винаги й е сготвено или й е купена храна минимум), а по някога по ресторанти, вечер задължително по дискотеките в Студентски (нищо, че не е студентка, нали трябва да забива гадженца). Вкъщи ни е довеждала разни лигльовци, смени доста да си го кажа направо и накрая с баща ми просто й казахме каквото иска да прави, но да не ни ги води и представя като ще ги смени до седмица-две. По-ранните разговори не помогнаха. Мама особено много я глези! Ние с тате не знам какво да направим. И лесно може да кажете, изгонете я, но не на улицата няма как да пусна сестра си, колкото и да ме ядосва, ми пука за нея и я обичам. Именно затова не искам да си пропилее живота! И живее като пълен консуматор и паразит. Не пипва домашна работа освен собствената си стая да подрежда и декорира. Мама й слугува! И не спира да наглее. Нямало да си хване работа, защото никой не можел да й е шеф, правила каквото си иска. Честно, иде ми да я нашамаря! Какво можем да направим в случая?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: cb41f08ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами сестра ти определено не се държи окей, нали съвсем меко казано, но тя не е твой проблем. Майка ви и баща ви трябва да се оправят с нея както могат и както намерят за добре. Те са и хората, които са я превърнали в това, което е. Но ти нямаш думата, а и всъщност в твой интерес е да си гледаш себе си, макар и сега да не го осъзнаваш, ще ти кажа и защо не можеш: моето лично мнение е, че ти лекичко ѝ завиждаш, изпитваш някакво озлобление към нея, а не че действително чак толкова си се притеснила за бъдещето ѝ.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 144b2607c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сестра ти ако е хубава трябва да се стреми да си намери мъж с пари. Ако познавате такъв може да я запознаете.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 71da8a9f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Родителите ти не реагират по правилния начин. Ти нищо не може да направиш. Аз бих поставила ултиматум като родител, или почваш работа или почваш да учиш или се изнасяш. Жалко то е, че тя няма да се промени. Приеми го. Ти ще се оправиш в живота, тя ще си намери някой чичко паричко да я издържа, не се безпокой и за нея. Е, може и да му народи едно дете, той да я зареже и пак до опреде на вашите плещи. Но помисли, ще опреде на плещите на родителите ти и те ще я търпят, защото грешката е тяхна. Ти ще си продължиш живота сам и ще си по-добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a397d53123
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нищо не може да направите. Ако много я отрежете, ще стане проститутка и ще берете по-голям срам. Ако до дестина година не намери някой заможен балък, който да я поеме, ще изпита отрезвяването много рязко и болезнено.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: aa7ce25c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   По историята ти усещам, че си умно и добро момче. Парите й спрете. Не е редно да я гоните, но всичко, което описваш е харчене на пари. Дрешки, заведения, дискотеки... Като види, че няма кой да й дава, сама ще се хване да работи.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4ec8111fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Да ти кажа ставаме две, аз съм напълно същата като сестра ти, само дето съм трета година студентка, но не работя и не помагам в нас, купувам си дрехи по мола, ходя по ресторанти, забавлявам се, родителите ми работят, но нямам брат или сестра и не смятам, че някой може да ми бъде шеф. Искам да ти кажа, че това е начин на мислене, той не се променя, аз съм така от 14 годишна, а съм малко по-голяма от сестра ти. Лично аз, може би бих работила, ако остана наистина без никакви пари, тоест ако ти баща ти и майка ти спрете да й давате напълно и тя няма и стотинка, може би ще проработи, за да продължава да има пари за дискотеки. Обаче щом майка ти я глези, трудно ще стане. При мен и двамата ми родители ме глезят, моето гадже също. И тримата са ми спонсори, родителите ми дават кеш, а гаджето купува дрехи, храна, плаща сметки. Това е една доста изгодна позиция. Да получаваш всичко без да си мърдаш пръста. Моето оправдание е пък, че съм студентка и нямам време. Още 2 години ще успея да го въртя така. После приятелят ми ще има повече пари и аз отново ще играя същата игра. Ние сме си паразити, обичаме всичко наготово. Това трудно ще се промени, освен както казах ако не изпаднем в състояние на празни джобове.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: db836e3d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вече нищо не можете да направите. Изтървали сте златното време. Родителите ви са виновни и явно не го осъзнават, а продължават в същия дух. Почакайте, тя ще ви донесе и дете и него ще гледате, а тя ще е пак по дискотекитеките. Проблемите ви тепърва започват, още нищо не сте видели.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4e210e58e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Да спреш да й даваш пари е най-логичното. Сестра ти не е твой проблем, а на родителите ти. Щом майка ти продължава да я глези, ще трябва да си я търпи. Гледай си твоя а работа, учене и живот. Пести си парите и бъди независим. Това е едно от най-хубавите чуства и ти дава предимството да не даваш отчети и обяснения. Игнорирай я и недей да шеташ и мъмриш след нея като свекърва. Проблемът не е твой. На 23 год си и като гледам имате пълна къща. Един млад човек има нужда от пространство за себе си. Ако толкова те дразни поведението й, може да се замислиш да си наемеш квартира. Не се поддавай на манипулации и шантаж, някои хора са търтеи.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8d23130a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Типичната кифла. Нищо ново под слънцето.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9a6d5cb866
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нищо, тя сама трябва да се осъзнае. Сега просто й ограничете парите на ден. Щом не учи, родителите ви например да й дават най-много 2 лв на ден, ако не й стигат да почва да работи.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 90023e807a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Спрете да ѝ давате пари. Много бързо ще се окопити.



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e552db729f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Спирате й парите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 83f1ce72bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ужас, направо останах без думи, но ще се опитам да коментирам. На първо място родителите ти са виновни, как може да оставят дъщеря си да е к*рва, паразит и мързел? Спирате и всички парите и тва е, бе.. Ще ми ходи по молове и дискотеки без да работи, нито учи.. Имам една такава позната, така си свикна, все догодина щеше да записва и все нищо. Вече е на 26, без нито един работен ден и без образование. Толкова и е писнало да се шляе напред-назад, че с месеци не излиза от тях, само се гримира и снима и си качва снимките по социалните мрежи. Това, ако е нормално... Правете си изводите и действайте, докато е време!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 441365f022
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   Според мен ти завиждаш на сестра си, защото "забива гадженца" и вероятно е и по-хубава от теб. Това е истинският източник на яда ти, не друго.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: eb92281b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Всичко е до време, после ще падне от високо и много ще боли.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4e8a97101c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Спирате и крана и поставяте ултиматум или се взимаш в ръце или се изнасяш на квартира друг начин няма!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3a11c57314
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторе, защо не и напишеш писмо, в което да и обясниш всичко това, което пишеш тук? Нека тя си го прочете спокойно. Обясни и че живот без цели, и в едно постоянно паразитно състояние, е празен живот. Използвай думите съвестно, без нападки, просто и обясни че си пропилява безсмислено живота така. Това ли е най-важното за нея - да се наяде и напие? Задай й го като въпроси. Смята ли че за в бъдеще само това ще е което ще я интересува? Не се ли обрича сама на нещастие като няма никакви интереси? Не е ли само до време тези сегашни прищевки - да излезе, да се напие и наяде? Така ли ще го кара и на 30, и на 40? Оформи го като въпроси, нека се замисли реално удовлетворява ли я такъв живот.
А до номер 6 имам въпрос - така ли ще го караш и на 30, и на 40,50,50? Мислиш ли че това работи така както си го представяш? Без нападки, сериозно питам. Ще си щастлива ли напълно зависима от мъж, без ден стаж, без колеги и без чувство на удовлетвореност че си постигнала нещо?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c56b560663
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Моята сестра е подобна история, до преди време наште всичко плащаха, сега гаджето и. Аз много се надявамда остане с него и да живеят зълго и щастливо заедно, защото знам че ако го няма него или наште ще иска на мен пари.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e552db729f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   20, ти не си длъжен да даваш на сестра ти. Гледай своя живот. Дори един ден да скъса с гаджето си, не се впримчвай в нещо такова, защото ще си губещ тотално.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 16875ecc6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   По набора съдя че си на 23 години а сестра ти е на 20 Да вземе да се вкара малко в ред стига е мързелувала, кой ще я хареса ама и той нейния там нехранимайко както го наричаш не знам как я търпи такава. С цел да не те обидя ама сестра ти трябва да се вземе в ръце иначе ще си остане стара мома след 10 години

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 16875ecc6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Да я нашамариш? Мисля че е крайно това с шамарите ама както си решиш де Не бъди агресивен към сестра си с шамари не се решават проблемите моята сестра е само на 13 но тя се държи доста по зряло - аз съм предния коментар - Моята сестра е на 13 както обясних и тя чисти готви учи пише домашни всичко тя прави. Никога не мързелува има приятел който е с 2 г по голям от нея (15)

Нека твоята сестра си вземе нещата в ръце все пак е на 20 шамарите в твоя случай няма да й помогнат а ще наранят душата й - най много и тя да ти отвърне със същото

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7a80c9f908
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   " И лесно може да кажете, изгонете я, но не на улицата няма как да пусна сестра си, колкото и да ме ядосва, ми пука за нея и я обичам. Именно затова не искам да си пропилее живота! И живее като пълен консуматор и паразит. Не пипва домашна работа" -Това е единственото което може да се направи, вече е пълнолетна и трябва сама да се грижи за себе си!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9a4a3ebc56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Добре де, тя е готованка, а ти си на 23г и си "самостоятелният мъж" живеещ при родителите си? А, защо пък ти ѝ плащаш и харчи и от твоите пари, защо си вярваш в това? Смисъл, така ли е наистина или..? Това си е между родителите ти и сестра ти общо - взето. Не си такъв, онакъв, ами или бъди или се изнеси. Хем стоиш при родителите си, хем тя била готованката, а и нали знаеш - кой как се уреди! Като е хитра ще ѝ е сготвено, изпрано, ще си спи до следобед и ще си харчи по молове, не казвам, че е честно, ама.. а ти като си "много умен" ще си се оплакваш по форумите и ще ревеш, че не можеш да изгониш сестра си от общия Ви дом, докато ти харчила и от парите, което не е абсолютно сигурно, щом и двамата ти родителите имат достатъчно финансови възможности - за да я финансират да ходи по моловете с приятелки.
Не ме разбирай грешно, много хубаво, че си се насочил да си изкараш сам парите, това си е за твое удовлетворение, но или замълчи за сестра си или вложи тези негативни емоции в нещо по смислено. Тази омраза няма да е в твоя полза, напротив! Щом мислиш, че по твоя начин е правилно - продължавай, но не съди друг, че е намерил по - лесното. За нея това е правилно, не ти се бърка и не те съди, и ти недей! По този въпрос имат право само родителите ти да говорят с нея, да ѝ се ядосват и поучават, ти-не! Единственото, което ще спечелиш-ужасни отношения със сестра си, неприятни чувства и пр. Тоест, никаква полза за теб!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker