Имам 3 диви деца и съпруг, който не мога да търпя! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имам 3 диви деца и съпруг, който не мога да търпя!
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2774 пъти
Обичам и четиримата, това не значи, че не ме ядосват. Но ситуацията е сложна. Мъжът ми е голям непукист в някои отношения и ме изнервя на макс. Аз съм на 36, той на 32, ако има значение. Децата са много диви, а аз като се опитам да въдворя ред, мъжът ми го разваля след мен. Двете момчета са близначета и са родени 2014 година. 2017 родих и момиченце. Момчетата особено са много диви, бият се вече, обиждат, не слушат. Това е, защото с мъжа ми си играхме на доброто и лошото ченге. Като лошата бях аз, разбира се. Ама много е лесно, той искаше деца още от рано и настояваше, ама като се родиха само ги гушка, целува, играе си с тях, а аз ги чистя, храня ги, възпитавам ги, по цял ден съм с тях. Не тълкувайте сякаш не съм ги искала, аз вече бях направила кариера, прекъснах я временно, а и работата ми може да се работи и от нас, за което благодаря на Господ. В никакъв случай не бих оставила на мъжа да ме гледа, за да не го използва после срещу мен. Защото имаше такава тема тук и да не ме нападнете. Другото, което е как на мен не ми остава време да дишам, а той има време да си излиза с приятели след работа? Все едно няма 3 деца. Ако го питам, той ще каже да ги дадем на една от майките ни, но после те като си възпитат по свой начин и станат конфликтите? Плюс това неговите са чак във Враца, моите по-близко, но не в София. Не мога постоянно да пътувам. А и нищо лично, двете майки са много доминиращи и децата ще се уждивят, както се казва.
Много съм изнервена. Нареждам го ежедневно и него, и тях. Чули са отнякъде и като не е тяхното, ми казват “много си грозна/проста” и ми се плезят. Какво да ги наказваш, те повече се озлобяват. Вчера идваха гости и тръгнах да готвя, те ми са качиха на главата, пък, за да ми привлекат вниманието, изключват печката, щуреят. А той моят прелестник само знае да излиза или да кани гости, life is live. Все обещава да помогне, да не се ядосвам, ама никой не знае какво ми е. И да, преди не беше такъв. Той настояваше за много деца, щастливо семейство. Като се запознахме, не обичаше да излиза даже. Ама ето какво стана, брат му, който ми е набор и жена му също се преместиха в София, само че те имат едно бебе, което тя кифлата е захвърлила на свекървата и само по заведения се разкарват. Приятелите им са 20-годишни младежи или големи хора с неизживяно детство. Даже от етървата всичко тръгва. За тях живот е да си излизат, да се напиват, да ядат всяка вечер в ресторант, после на дискотека да отидат. Тя го нарича разнообразие, ама при моите 3 деца това е безотговорност да се прави всеки ден. А тези деца са и на мъжа ми. Когато можехме да излизаме и живеем, не го правеше, сега какъв дявол му влезе в главата? ! И това е след раждането на малката. Вкъщи трябва да се почисти и подреди, на децата всичко да им е оправено, а догодина като се почне с предучилищна, ще трябва и да се помага. Не, не ходят на градина, за мен е излишно, като не е задължително, излишни сметки са, пък и те не искат, почват да се дървят и реват и разбира се, добрият татко не ги пуска. Просто искам помощ от мъжа ми като съпруг и баща! За неговите работи не се грижа, нарочно, а и защото аз гледам 4 души (себе си и 3 деца), но пак нормално ли е? Как да го убедя? Як скандал ли, какво? Не съм тръгнала да се развеждам, защото го обичам, рано е, друг мъж няма да търпя, а и никой мъж не е задължен да ме вземе с децата, те ще искат при него, поне за момчетата гарантирам. А той не може да ги гледа и ще станат нехранимайковци. И какво правим? Нека мислим реалистично. Той има доста приятна работа, след която даже не е уморен и вместо да помогне, излиза с батко, снаха му и компания. После го хуля, ама той си е спокоен като дърво. Какво ли не правих да му дам урок? Само ми казва - “защо се палиш, еее”... Много лесно. Те децата бутат, чупят, крещят. Да си родител е и призвание. И накрая какво, аз съм лошата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5add5af2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Давай ги на градина, там поне ще ги превъзпитат.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 79029034e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като жена, съпруга и майка на вече пораствнали деца мисля, че проблема е в теб авторке. Ще ти пиша съвсем честно какво мисля, моля не се обиждай, вичко което ще пиша е само и единствено с цел да ти помогна, нямам полза да те ядосвам, а и защо да хвърля толкова труд в писане само за да те ядосвам. И така.
Сама си се наемаш да вършиш всичко по твое желание и после мърмориш, я на мъж, я на деца, че ти е трудно и не се справяш. Сама вземаш решения и очакваш мъжът ти да спазва правила с които дори не си го запознала. Готова си направо с скандали да решаваш проблеми, които или са само в твоята глава или са възникнали благодарение на твой решемия. А повярвай със скандал проблем не се решава, с лошо не можеш да постигнеш продължителен резултат, в една книга пишеше нещо такова, че на лъжица мед се лепят повече мухи отколкото на казан с горчица.
Първото което ми направи впечатление, че си настроена против мъжа си по темата дали да работиш "за да не го използва после срещу мен.", а той нито те кара нито ти забранява, но ти вече си на мнение че ако не работиш щял да го използва срещу теб. Тоест обвиняваш го без вина за свое собствено решение. Като мнението ми съвсем не намесва в твоето решение, дали ще работиш си е твоя работа, виждам проблем в това че обвиняваш него без да се е провинил по въпроса.
Решението ти за това децата дали ще ходят на градина също е твое, тези извинения с "излишни сметки са", "те не искат" или "добрият татко не ги пуска" някък въобще не се връзват с логиката ти за правилно възпитание. Всички деца имат нужда от развиване както на социални контакти с хора на тяхната възраст, за развитието на децата това е много важно, както да се научат от малки да завързват приятелства, така и да се научат сами да ограничават социалните си контакти в своето си общество, тоест да се научат да вземат решение с кой да играят и с кой не и да се научат да отстояват решенията си. Парите за градина надали са ти проблем щом мъжа ти има пари да ходи по барове с брат си, пък и ако децата са на градина ще поработваш и отделно общините имат наредби за многодетните семейства с деца в една и съща градина да има облекчение в таксите дори и в някой случаи детската градина идва безплатно, ако децата са три. Колкото до неискането на децата е напълно нормално, та кой иска да иде на чуждо място и да спазва правила там, след като у дома му играят по свирката, от целият ти разказ се разбира че малките момчета са се научили да манипулират, както теб така и таткото.
Таткото според мен се държи правилно с децата, на 5г момчетата имат нужда от игра с баща си, а ти така или иначе вече си поела ролята на лошия полицай и това надали ще се промени дори и след като порастнат децата. Колкото и да се мъчиш, колкото и да викаш, ни с добро, ни с лошо, дори и да тръгнеш да се развеждаш, той ролята на лош полицай няма да поеме, казвам го от опит и аз бях лошия полицай у дома.
Така че за мен най-правилно е да запишеш всички деца и трите на градина и съответно на ясла и така да си освободиш едни 8-9 часа, хем децата да натрупват изживявания без ти да си плътно до тях, хем ти да имаш своето време и да подредиш желанията си. Ще имаш и друга полза, Как ще се научат да разказват, ако нямат дълги преживявания отделени от теб, как утре ще се справят в училище с разказвателни предмети, ако на 3-4-5 не са разказвали на родителите си какво се е случило, когато не са били заедно.
На твое място след като децата тръгнат на градина щях да отделя време и да прочета малко книги за възпитанието на деца, има много материали, от които може да ти дойде съвет за правилен подход. Самите факти, че децата си позволяват да ти изключат фурната докато готвиш, че се оплакваш от дивотия и че си позволяват на 5г възраст да те обиждат в лицето и да ти се плезят, говори че имаш проблем с възпитаването им, те ще растът и проблемите ще се увеличават от тук насетне и ако сега нямаш подход да ограничиш неуважението им после когато станат на по 12-14г хептен ще му изпуснеш края.
Засега толкова, ако имаш нужда ще ти пиша отново.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 00247e1df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аман...
Просто другият път му кажи, е е твой ред да излезеш и го остави. Не знам как се справяш, според мен да ги дадеш на градина е най- добре, дори съм за ранното започване. Не може да ти вика грозна и т. н, с децата там много им харесва, но то в София си е друга работа. Аз бих луднала ако от 5г гледам постоянно деца.
Те мъжете все на жената чакат да оправи вкъщи, да гледа децата, а видиш ли той на работа ходел, тежко му е...
Моят един наакан памперс не иска да смени, нещо ще му стане.. Ако може накрая и сметките вкъщи да се разделят наполовина

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2019f1cf9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво! Сега вече си с 4 деца на главата, и без никаква подкрепа от никого.
Просто констатация...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2fa855aaf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ама ти не знаеше ли че всеки си сваля фасадата след раждането? !? Е сега вече знаеш, дупе да ти е яко

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 04f3e5a8a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Изпуснала си възпитанието и на четиримата. Децата ти от къде ги знаят тези думи и как им е хрумнало да обиждат? Моя син е колкото твоите близнаци, тези думи не ги е чувал и никога нито е обиждал, нито е бил свидетел на обиди. Защо не ходят на градина? Да знаеш, че в първи клас ще имаш големи шроблеми, ако от сега не стегнеш домочадието.
И със скандали няма да стане, ами те трябва да имат уважение към теб. Готвенето и чистенето не бива да са по важни от възпитанието. Забелязвам, че хвърляш доста усилия в това и си изтощена да се справяш с децата. А и бащата си го изтървала.
От къде на къде ще излиза да се забавлява без теб? В къщи ако няма да кой да оставим детето, а сега чакаме и второ, никой не си позволява да излиза и да остави другия сам. Излиза се заедно, по семейно, никакви барове, а жената в къщи да изперква от напрежение.
А и ти вземи си махни от главата това слугинстване. Нека всички да се включват. Моя син ще го дам за пример отново, събира си играчките и си бърше още от много малък като накапе масата докато се храни. Мъжът ми като ме види, че чистя веднага се включва, а и много често сам си инициира чистене, готвене или занимания с детето, докато аз съм в банята или се приготвям за излизане.
Вземи го в предвид и спри да се претоварваш.














И с

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5e65cd7e5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Разведи се с ужасния си съпруг и спокойно сама си гледай децата. Дай ги обаче на градина. Един, два пъти седмично можеш да правиш секс с различни мъже, без да се криеш. Ще ти се отрази добре и няма да си толкова нервна.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 68669f50e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Съвременен 36 годишен човек, било то жена или мъж, не използва думи като "нехранимайковци", нищо против конкретната дума, но тя е типична за речника на хора от по-предишните поколения.

Също така изобщо не е типично жена да се изрази ето така: "почват да се дървят", особено ако е и майка, сериозен човек. Това си е мъжки изказ, и то на лееко опростачен мъж.

От тези неща изхождам, че темата е пусната от възрастен мъж. Може би някъде 50 годишен или повече.
Поредното му проучване? Неодавна пак имаше серия от такива "казуси", но в раздел любов и изневяра. Този път е решил да смени раздела и е добавил елемент "деца".

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dd0f375672
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Проблемите ти ги подстрекаваш и те стават още по-големи. Какво значи "не ходят на градина"? Хем си изморена, хем не ги пускаш на градина. Еми сама си го правиш, хората не работят и с едно дете се преуморяват, а ти искаш три да гледаш и да работиш от вкъщи. Пускай ги на градина, бащата никой не го пита. Ако не иска да ходят на градина, да ги гледа той, егати и наглеца.

И друго искам да ти кажа, това че те обиждат децата идва от някъде. Или от бащата или от някой друг "добронамерен роднина", в повечето случаи това е свекървата. Разбери кой е, ако трябва вземи бъг за подслушване, защото ти съсипват децата. Това е заучено поведение и не е нормално, а идва от някъде.

Препоръчвам ти да ги оставяш поне един уикенд в месеца при майка си, за да може да си отпочинеш. Това не значи, че си лоша майка. Напротив, ако се преуморяваш, може и да станеш, защото ще си постоянно изнервена.

Мъжа ти е егоист и безотговорен. Кажи му една, две вечери да остане с децата вкъщи, защото ти ще излизаш с приятелки, ако не иска, не виждам смисъл да го търпиш. Той така или иначене полага грижи затия деца, а те натоварва с присъствието си и ти рушибавторитета пред децат, може би му е забавно да те тормози чрез тях?

Не се притеснявай, че при развод децата ще останат при мъжа ти и той ще ги направи нехранимайковци, той и сега полага страшни усилия да ги съсипва. И също така, ако нямат 10 години, никой няма да ги пита при кой искат да останат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1ab66de20b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз затова исках само едно дете. С едно дете е прекрасно.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 710eb8aa53
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   пращайте ги тея деца на градина бе да се научат на ред и дисциплина малко, то цял ден да ги възпитаваш се вижда какви са диванета. а мъжа ти да си стяга задника и да поеме контрол в това семейство, той мъж ли е или тийнеджър даа ходи по кръчми, ай сиктир лайното ама и ти си виновна като мълчиш

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: eb51815d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Опитай се да не ги наказваш, като ти казват такива неща им обясни, че не е хубаво да се говори така обидно на когото и да е. Че могат да наранят и много да натъжат хората като говорят така. Че всеки човек си има добри качества и ако ти си наранила тях по някакъв начин, съжаляваш и не си го направила нарочно - просто имаш много работа всеки ден и се изнервяш, но това не значи, че не ги обичаш. Ако някой каже на тях, че са "много грозни/глупави" как биха се почувствали?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0070290ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Не знам докога ще издържиш така. Ще останеш без здраве от толко работа. И мъжът ти не е стока... Още от сега нямат уважение към теб. Тоя направо е за смяна...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8451dc8436
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Първо - градината е задължителна (3 и 4 група). Второ - това ти е половината грешка. Трето - без градина ще има стрес и конфликт като тръгнат в училище.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b31267a5a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   За децата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да са сред други деца. Най-лошото за едно дете е да бъде постоянно край възрастни. Бързо към детската градина.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ff1defdde6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Лоша работа, така както го описваш, сте си обърнали ролите. Той трябва да дисциплинира, а ти да си емоционална подкрепа. Така нещата няма как да станат. Престани да изпълняваш неговите задължения, така го учиш на безхаберие. Бащинството не се изчерпва с оплождането.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cd3b7d7625
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Ти си си избрала мъжа, ти си родила децата. Сега ще ги търпиш, защото разведена с три деца е нещо като харакири.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 42b2c4c426
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Номер 2 ти го е обяснила супер добре. Моята жена действа подобно на теб, но имаме само едно дете. Нагърбва се с всичко, после вика. Казвам да ѝ помогна, това не, сега не. Абе, както номер 2 го е описала в първите изречения. И понеже е поела повечето неща(според нея всичко), трябва да става по нейните "правила". И така, като само ти мрънкат, викат, нервничат и т. н., остава само да "излезеш да си поживееш". Ако не те кефи как всичко е на теб, остави го. Нищо няма да стане ако не вършиш всичко. Ама искаш да контролираш, нали? А това е добър начин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 41b8ed3440
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Номер 2 - таткото не се държи правилно с никой, а е егоист и мързеливец, на който не му пука за никой. Излъгал е жената и сега си живее живота

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a08f7b2ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Имах една такава мрънла като теб. Все недоволна. В един момент ми писна и грабнах децата и я напуснахме. Ние също имаме три момчета. Оставих и бележка с текст: "Разбирам, че ти е тежко да живееш с нас. Повече няма да ти пречим. Напускаме те, защото те обичаме и не искаме повече да страдаш. без нас ще си по щастлива и ще намериш нужния покой и баланс. Целуваме те, не ни търси с теб ще се свърже адвокат."
Един месец нито и се обадихме, нито я чухме. Връзката ни беше един мой приятел адвокат. Тя отказа да подпише всички документи за развода. А, бях сериозен исках да се разведем. С децата бях отседнал на едно строхотно място в един планински хотел на мой приятел. Фавтастично беше. Хлапетата много ме обичат. Накрая се срещнах с нея и се разбрахме. Това беше преди 15 години. Тя никога не се върна назад, преобрази се и сама си даде сметка за поведението си и какво е семейството за нея.
А ти авторке си направи извода можеш ли да живееш без твойте хора?

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 342335a2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Абе жена ти вместо да се оплакваш що не запишеш децата на градина , то бива бива ама твоето просто, ако бях на мъжа ти на място щях да ги взема при себе си . Всяка жаба да си знае гьола. Последното ти изречение ме накара да се замисля дали наистина си лоша майка - тук трябва да си отговориш сама.

Докато е време стягай момчетата че като навършат 12 15 години ще има да береш ядове

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 12d71e14d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Абе, я ги запиши на градина! Ама не искали! Ха, че после и на училище няма да искат да ходят. Ще ревът 2 дни, на 3-я ще свикнат.
А колкото до мъжът ти, ами една вечер го остави сам да се оправи с всичко и излез някъде, ама преди това се уговори с майките ви да не му помагат, та като се прибереш в 11 часа вечерта доволна след приятна вечер с приятелки ще го видиш как е и дали няма да почне да оценява повече това, което ти правиш и дори няма да почне да настоява децата да ходят на градина. Ако няма ефект, оставяш му ги за цял уикенд и ще видиш дали няма да има ефект. Просто трябва да разбере какво значи да си родител и че е много повече от това да ги гушкаш и да си играеш с тях понякога.
Може и да ти се струва малко крайно, но с мъж като твоя трябва просто да го разтърсиш малко иначе вечно ще ти се качва на главата и дори няма да може да разбере защо си нервна и нещастна.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 83776014d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Като жена на жена, искам да ви кажа, че ви убягва най-основното, а именно, че за да изпълнява мъжът ви нещата, които искате, изначално е необходимо на него да му се прибира вкъщи. Това не се получава нито с повече скандали, нито с изрядно домакинство, а с приятна атмосфера у дома. А тази атмосфера зависи изцяло от вас, от вашето добро настроение и спокойствие- с две думи, от това да сте приятна компания.
Като педагог (предучилищна и начална педагогика), искам да ви кажа нещо друго. Нещо, което никой учител не би ви казал в лицето. Тук, анонимно мога да си позволя да го кажа: децата, които не са посещавали ДГ имат значителни дефицити, спрямо останалите, когато дойдат в училище. Към тях изобщо не могат да се предявяват стандартните образователни изисквания. Ако една задача изисква да бъде изпълнена самостоятелно, старателно и до край, от децата, които не са посещавали ДГ, може да се очаква поне да започнат изпълнение по задачата (почти никога не я завършват), със сигурност индивидуална помощ, дори за самото разбиране на условието, а към крайния резултат не можем да предявим никакви изисквания- за успех се смята просто изпълнението до край. А ниските изисквания няма как да водят до високи резултати.
Тези дефицити нямат общо с интелекта на детето. В програмата на ДГ основно се работи върху задържането на вниманието, следването на правила и изпълнението до край. По много елегантен начин, чрез игрови ситуации и постепенно децата стигат самостоятелно до умозаключението, че "за да върви играта, трябва да се спазват правилата". Една проста игра като "Пускам, пускам кърпичка" съдържа изисквания да си внимателен и бърз, за да дойде редът ти, да играеш до край за да останеш последен и да победиш. Едно просто разглеждане на картинки при 3 годишните крие зад себе си методически похвати за самостоятелно изграждане на повествователен текст- това е основата на работата по БЕЛ. Едно обикновено свързване на всяко зайче с морков е формиране на математически представи за количество и предпоставка за умозаключения за математически операции "толкова, колкото; повече, по-малко". Всеки един момент от работата в ДГ има дидактическо съдържание и води към постигане на определени цели.
Разбираемо е, когато родителите се грижат за физическите и емоционални нужди на децата си да мислят, че и педагозите правят само това, но реалността не е такава. Педагогът знае кога и защо се повтарят пуктирани линии, кога се свързват точки, защо е хубаво да се нанизват мъниста и как изобщо тези действия, развиващи фината моторика развиват косвено речта, поради физиологията на мозъка и близостта на тези два центъра.
Повечето родители нямат тези знания, нито им е работа да ги имат. А дори и да ги имат, нямат времето, подходящите материали и социалната среда за да осъществят образователен процес. Все пак в ДГ имаме помощен персонал, който готви, чисти и ние можем да се фокусираме изцяло върху обучението на децата.
Доста е незряло и егоцентрично родителят да вярва, че знае и може повече от обучения специалист. Това е като да мислим, че знаем по-добре от лекаря как да се лекуваме, или, че знаем по-добре от правилника как да шофираме.
Въпреки, че съм вкъщи с бебе, голямото ми дете ходи на ДГ. Изобщо не си правя илюзии, че мога да му предложа толкова разнообразно и богато ежедневие у дома. Съответно цял ден съм сама с бебето, имам време за домашна работа и за следобедна почивка и това ми помага да не съм кълбо от нерви и да посрещам мъжа ми и сина ни в добро настроение.
Надявам се да ви помогна да вземете добро решение за себе си, защото наистина всичко зависи от вашето емоционално състояние.
Поздрави

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d8c9d0c77d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Много точен коментар на № 2. Авторке, чети внимателно и седни съвсем нормално поговори със съпруга си, трябва да промените нещата, даже сте закъснели. Просто ти си изтървала нещата и колата върви по надолнището. Съпругът ти излиза вечер, може би и защото не му се слушат натяквания и нервни изблици. Ако в къщи му е приятно не ходи другаде. Като поизраснат и децата ти ще правят същото. Ако децата ходеха на градина щяха да са по-социализирани, с поне малко трудови навици и по-дисциплинирани. А те са безобразно разглезени - нямало да искат на градина? Че те отсега ако са научени да правят само каквото искат, що за хора ще бъдат след това? На 5 години могат да си прибират и оправят стаята сами, защо не ги научи на това? Може да се направи и като игра, състезание кой прибира по-добре, не с крясъци и разправии. Съпругът ти също би бил по-ангажиран с тях ако ги води и прибира от градината.
Най-напред помисли и виж и своите грешки, не търси вината само в другите.
Аз имам двама сина с разлика година и половина, ходеха на градина, помагат в къщи, водили сме ги още от малки навсякъде с нас и са се държали съвсем прилично. Ако стоите по цял ден само в къщи ясно, че ще дивеят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: df056615d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Голяма грешка, че не си ги пратила на градина. Там ги учат на ред и дисциплина, както и да слушат поне до известна степен. Иначе те разбирам напълно, моите са 2 момчета с разлика от 1. 5 години. Нужен е респект от бащата, признавам че дори и мен не ме слушат понякога, но все пак успявам да въдворя ред като мъж. Наказания, стимули и обяснения са методите за възпитание, както и някой шамар, когато нищо друго не действа.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a31a7e6400
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Всички дето обвиняват жената- да си представят те да гледат 5 човека( с грижата и за себе си,ако въобще има такава). И що за мъж ще си стои безучастен - мързелив егоист

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3da37d16f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Но2 е много права.

Ще допълня и от мене си..
Остави ги гладни. Спри да чистиш. Спести за ресторанти и си ходи на тях. И децата също. Прави си оглушки и кажи, че сготвиш докато не видиш отношение към труда си.
Навремето нас така ни възпитаваха. Винаги съм бил благодарен ако има топла храна, сготвена от майка ми в къщи. А за чистенето тя си ме беше научила да й помагам. Говори с мъжа си сериозно

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 18716912ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Ще ги изпратя на детска, размислих. Те го приеха добре. Другото, което е, задължителна е предучилищната, не градината. Малкото няма да рискувам още да го пращам на ясла. А и то е най-кротко. Малко бях крайна към мъжа си, но и той прекалява. А какво е това, кой израз бил женски или мъжки? Само казах, че ми противоречат по груб начин. Седнах с мъжа ми и той си призна, че не бил могъл да “жонглира” като мен. Но и двамата сме родители. Изразът най-вероятно го е чул от съседите, защото като се карат, мъжът казва на жена си подобни работи.

Авторката

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 00247e1df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Те много мъже направят на някоя дете или дца , после им идваа рудно и си гледат живота , да им е спокойно . Как така , ще излиза пък семейството вкъщи , че с три деца да се справяш . Вечер нека той поема трите , а ти разпускай малко ...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 50c8ec69a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Ааа така значи, ето каква била работата . Какво е виновен мъжа ти, малеее и ти викаш че децата ти са виновни после , на 5 години са. аз съм номер 24 . Хубаво, възпитаваш ги но не го правиш правилно. Аз като бях на тяхната възраст (5-6 години) също бях палаво хлапе, ядох бой естествено но да бяха ме осиновили тогава. Сега съм на 26 имам 6 деца най голямото е на 9 години ( станах баща на 17) ако някой го интересува.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 79029034e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   От №2 Авторке обърни по голямо внимание на №26, в частта за образованието на децата в градината.
Изглежда имате нужда от по силни думи да осъзнаете, че вече сте осъкатили 5 годишните и те са пропуснали доста от нужното им образование и е добре да не правите същото с дъщеря си, искам да кажа задължително запишете и малкото на градина.
На 5г децата в 21 век трябва да знаят много неща, на които една майка не може да ги научи сама, дори тя да е завършила предучилищна педагогика, особенно, ако децата са близнаци. Децата ви трябва да могат с лекота да изрязват фигури с ножица, надали сте дали на своите малчугани тази възможност да се научат да изрязват добре с ножица. Децата на 5г посягат да се учат да четът, ако разбира се са имали достатъчно отделени моменти с възрастен, който им е чел книжка, докато заедно са гледали в книжката, тоест децата вече развиват познавателните си способности. На 3-4г децата добре познават и различават геометричните фигури кръг, кълбо, квадрат, триъгълник правоъгълник и овал и да умеят да ги рисуват, познават, различават и назовават всички цветове и т.н. и т.н.
Виж тук какво знаят децата на 4г
https://decatani.com/kakvo-tryabva-da-znae-i-umee-dete-na-3-4-godini/
Надали си успяла да предложиш такова обучение за своите петгодишни, затова сега в градината ще им бъде много трудно и е възможно /най-вероятно/ пропуските им да избият в агресия, агресия към предмети изявяваща се в тръшкане, хвърляне, може и агресията да се насочи към другите деца в градината.
Моля ви, като жена и майка, не подлагайте и дъщеря си на подобно ограничение от образование. Градината не е гледачница за деца, там образоват децата. В предучилищна само след няколко месеца твоите момчета ще се очаква да знаят много повече неща, трябва да могат да отговарят на сложни въпроси като "Риба и половина е лев и половина, колко струва една риба?", да оцветяват сложни рисунки без да излизат от кунтурите и др такива, иначе няма как да очакваш да се научат да пишат бързо с лекота без да излизат от кунтурите на редовете в тетрадката, тоест да пишат красиво.
Колкото до лошите думи, осъзнайте се, всеки човек все от някъде ги научава, важно е обаче да се научи да не ги ползва, това е вашето задължение, не да държите децата си в клетка, да не чуват лоши думи, а да ги научите да не ги ползват.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 88cd59ae85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Казах ти по -горе да дадеш децата на градина, да се разведеш и да се отдадеш на сексуални наслади с други мъже. Ти точно това искаш и рано или късно ще го постигнеш, но тогава ще бъде по - сложно. Ти не обичаш мъжа си и животът ти с него е мъка. Една жена никога не плюе против съпруга си, дори и да е най-черен, ако го обича. Разведи се сега, защото по - късно ще стане по сложния начин, ще бъдеш на години и с големи деца.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2386c4b206
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Единствената ти грешка е, че не си изградила приятелска, емоционална връзка с децата си. По другите неща, които си написала, съдя, че сте от хората с добри за България финансови възможности. Сега, колкото и единични да ми нацъкате на коментара, голяма част от тези семейства са така - без емоционална връзка с децата, защото не могат да изграждат такава (просто такъв тип хора са). Това е, което предполагам с много голяма вероятност, извинявам се, ако съм сгрешила в преценката си от прочетеното. В противен случай обаче - казусът е нерешим. Би подобрило положението ходенето на детска градина.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: bccf3ae186
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Остави ме да позная!
Мъжът ти е или негър, или арабин, или циганин!

В нашия вход една дебела, тъпа цуцулана се омъжи за сириец. От както е дошъл, целият вход непрекъснато мирише на лой, овче и мърша. Женени са от три години и имат три деца. В момента пак е бременна. Нерекъснато се навикат и крещят. Майка и и баща и не изтърпяха и се изселиха на село. Въпреки че тя не им е истинска дъщеря, а осиновена, те не можеше и да се грижат по-добре от това за нея. Само като ги видиш и веднага ще разбереш че тя не е тяхно дете, не само по външен вид, но и манталитет. Те са тихи спокойни хора, докато тя е мургава, ниска, набита и много груба. По вид и държание прилича също като дива свиня. Груба и недодялана, все едно че цигани са я въпитавали. Хората се опитаха всячески да я образоват и възпитат, но то не става. На края вдигнаха ръце от нея.
Мога само да си представя какво чудо ще е, като и поотраснат още малко децата. То още от сега си личи че са диваци, а след няколко години целия блк ще проплаче от тях.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ff148575a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Мъжът ми е чист българин, като поведение не е байганьо или простак. Просто е малко нехаещ за всичко. Даже като шофира се отнася. Нито сме мързеливи, дебели, разплути. Аз освен всичко и тренирам, той също. Осъзна се. Пратихме ги вече на градина, интересното е, че пред външни хора са по-кротки, ама нас ни побъркват. Номер 36 е права. Имаме добри финансови възможности (след години труд, разбира се). Именно тази работа ме възспира често.

Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker