Какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво да правя?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1302 пъти
Здравейте! Пиша тук, с надеждата, че коментара на някого би ми помогнал да разбера как да постъпя. Историята е следната.. Тази година завърших доста престижна гимназия в моя град и беше време да реша накъде искам да следвам. Реших да кандидатсвам в чужбина и с много усилия от моя страна ме приеха да уча в Англия. Нашите първоначално бяха съгласни и ме подкрепяха, но след като ме приеха отказаха да ме пуснат толкова надалеч, а и нямаха финансовата възможност да ме изпратят в друга страна. Реших да пропусна година и да се ориентирам с какво искам да се занимавам тук в България. Спрях се на дентална медицина в МУ. Започнах да ходя на уроци, които бяха страшно скъпи, но благодарение на работата, която си бях намерила в местен ресторант съумявах и да работя, и да уча и да помагам на родителите си. Проблемът е, че изпитите ми наближават, а все още не съм взела и половината материал! Нуждая се от време да уча, а работата ми пречи.. Наистина искам да напусна, но родителите ми не са съгласни. Те казаха, че повече няма да ме издържат и че сама трябва да се оправям в живота и да съм мислила навреме. Имам спестени пари от лятото, които ще ми стигнат да си плащам уроците и мисля, че ако напусна и уча още повече, ще мога да влезна в университета. Вие как мислите? Дали да напусна и да седна да уча още по-сериозно или да продължа да работя с риск да не ме приемат в МУ и отново да трябва да пропускам година?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: b507161db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам идея за теб. Казваш, че имаш пари, които си спестила и смяташ, че ще ти стигнат, но те е страх от риска. А какво, ако напуснеш тази работа и намериш почасова? При почасовите работи обикновено трябва да направиш някакви часове за седмица, но заплатата е по-ниска. Идеята е, че месечно ще изкарваш някакви доходи, с които да си помагаш и на спестяванията, но едновременно с това ще имаш повече време за учене. Струва ми се добър компромисен вариант към момента. Обаче имам и един въпрос за теб. Какво ще правиш, ако те приемат дентална медицина? Тогава ще си студентка и ще трябва да си редовна, а родителите ти отказват да ти помагат. Тогава как ще смогваш, ако сега ти е трудно да се организираш?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 056bd110a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ясно става, че образованието си ще го плащаш сама. Познавам момиче, което учи и работи в Лондон. За такъв вариант помисли ли? В България отново си избрала скъпо и трудно следване- защо? В Англия отново ли дентална медицина щеше да учиш?
Имам чувството, че не знаеш какво искаш да учиш, още по-малко - къде.
Според мен е най-добре да се изнесеш да живееш самостоятелно, от вашите подкрепа не очаквай. Или квартира сега, или студентско общежитие, евентуално догодина. Би било добре, ако вече беше заминала, но минало. Избери си нещо което ти е на сърце, професия от средното нямаш ли? Можеш да избереш нещо със задочна форма на обучение, за да се справяш. Събирай пари и мисли. И кандидатствай догодина, не пропускай, времето си минава. Така и така си харчила пари за биология и химия, може да кандидатсваш нещо с тях, но се съмнявам, че ще се справиш сама с денталната медицина. Горният коментиращ е прав. Успех, момиче!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 84b7986326
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Приемът в специалности Медицина и Дентална медицина в МУ, особено за жена, е труден - дъщеря ми влезе с оценки 5, 20 и 6, 00 и две години подготовка. В първи, втори и трети курс не е възможно да се работи - всеки ден са в университета по 10 часа, отделно периодично имат колоквиуми. Дори и да си в общежитие, ще ти трябват минимум около 500 лв на месец за издръжка, но ако си убедена, че това искаш да учиш, ще се справиш. Можеш да изтеглиш нисколихвен студентски заем.
А относно подготовката ти в момента, наблегни повече на ученето, защото не си струва да рискуваш да се явиш на изпити, без да си подготвена.
Няма ли възможност да се договориш с работодателя за почасов работен ден?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker