Как да убедя майка си, че този е боклук? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да убедя майка си, че този е боклук?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 803 пъти
Привет! Ще се опитам да бъда максимално кратка.

Допреди месец аз и майка ми живеехме с баща ми в неговия дом, макар че тяхната връзка много отдавна бе приключила заради проблема му с алкохола. Чиста пияница си е, освен това чудовище. Цял живот ме е мразил. И аз не знам защо, но майка ми го остави само защото пие.

Около февруари се запозна с един (уж) много добър мъж, който също пие, но по нейни думи "с мярка, а не като баща ти". Срещнаха се за по малко, след работа, и после кой откъдето е. Така до преди месец. Въпросният господин помогна финансово, за да се изнесем на квартира и да заживеем тримата заедно. Да, ама не...
Слава Богу не сё пренесе при нас, НО... идва поне 4-5 пъти седмично и говори все високо, пречи ми да уча, да почивам, чува се из целия апартамент. Аз и работя, и уча. Тишината и спокойствието са ми изключително важни, само че на него му е все едно. Освен това пие много. Преди смучеше по 200 гр ракия и 500 бира на вечер, сега мина на цяло шише вино, пак за една вечер. Никога не съм го виждала да влиза без пиене. Абсолютно всеки ден се налива. Говорих и с мама по въпроса, но според нея той не е алкохолик, просто се черпи. Все казва "Аз заклети трезвеници не познавам. "

Освен високото говорене, онзи пипа насам натам, където не му е работа, разпитва мои лични неща, които не го засягат, държи се и говори неадекватно. Устата му е затворена само когато спи, през цялото останало време не млъква и това ме вбесява тотално.

Тази вечер, например, започна първият скандал. Искаше да ми говори разни глупости отново и ми каза да седна до него, но му отказах, защото хем бе много пиян пак, хем не го трая, хем щеше да ми надува главата с пиянските си идиотщини. Той, обаче, побесня. Започна да ми стиска ръцете, да хвърля ключове, да крещи, да ми държи сметка за неща, които не го засягат. Признавам, много се уплаших, но ако беше посмял да ми посегне, щях да отвърна (мога да се бия).
Сигурно ще кажете, че съм в неговия дом, трябва да се съобразявам и прочие, но аз не искам много. Просто спокойствие, тишина и да не ми говори. Относно парите пък бяхме се разбрали, че ще му ги върнем и наистина ги връщаме.

Твърдо решена съм тези дни да се махна, но как да убедя мама, че този не става??? Говорих ѝ много пъти, но тя не иска и да чуе. Все му намира оправдания, а бе свидетел на разправията ни с онзи. Помощ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker