Съжалявам ли го? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Съжалявам ли го?
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 3249 пъти
20 години брачен живот, от които поне 15 в мислене кога е настъпил моментът да го зарежа... През годините несходството в характерите беше поводът за различните видове тормоз - физически и психически. Имам дъщеря на 18 години, която и до ден днешен ми задава въпроса - докога мислиш да продължаваш така? Изнервена, изхабена, загубила себе си - така бих се определила към днешна дата.

Преди няколко месеца напуснах работа, потърсих друга в друг град при дъщеря си и седнах да проведа сериозен разговор със съпруга - изненадах се , че 20 години не съм познавала човекът до себе си - то не бяха ревове, молби, увещания, че ще се промени, че всичко ще става така , както аз искам и.... заплахи за самоубийство. Бях решила, че се разделяме, но се паникьосах. " Ами ако..." се прокрадна в мислите ми и се спрях...

Това, което изживявам в момента е агония, с която не знам как да се справя - съжалявам го , гледа ме в очите, в устата да кажа нещо и е готов да изпълни всяко едно мое желание, престарава се на моменти, имам чувството , че е откачил, раздава го като великия мъченик, стреми се да ми угажда до степен, че чак се отвращавам, но като стане дума за раздяла - ревовете му не спират, манипулира ме изцяло.

Напоследък ми прави впечатление, че ангажира вниманието ми с най- различни заболявания - нервен стомах имал, очите го болели , преди нищо му нямало, къбло от нерви е станал, отслабна повече от 15 килограма и естествено виновната съм аз. А през годините то не бяха скандали, унижения , физически тормоз, но все намирах причина да остана - я детето малко , я няма къде да отида, а няма да се оправя , ами какво ще кажат хората и т.н.

Възхищавам се на смелите жени тук. Вече не мога да търпя - изнервена съм до краен предел, искам час по- скоро да се махна, но като си помисля , че ме чака отново да премина през същия ад ми се иска направо да се застрелям - от лъчезарен човек се превърнах в ходещо кърбо от нерви - забравих какво е да се усмихваш, а да се смееш от сърце - не знам.....

На моменти се обвинявам, че не трябва да му причинявам това, но после се питам ами ад как ще живея занапред така и не намирам изход. Сега се чудя как да подхвана отново темата за раздяла и да се махна - има гадния навик да използва детето и го тормози да ме вразумява и други подобни.

Изненадах се , че съм имала толкова слабохарактерен мъж. Все по- често се хващам да мисля, че от съжаление не мога да си тръгна - вече нямам никакви чувства към него и се дразня дори от присъствието му, но не знам как да подходя.... Има ли и други като мен???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0d8f9e5c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, съжаляваш го... след толкова години брак, респект пред силата ти и куража ти да започнеш на ново. Продължавай така. Остани силна...
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1e471d6855
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Mного има като теб, даже доста много, но честно казано малцина се осмеляват да направят решителната крачка, за съжаление... не мога да те посъветвам, всеки решава сам за себе си...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 392492a425
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам как така разсъждавате... според вас излиза, че е по-лесно да живеете в ад и тормоз с някакъв вампир... да се мъчат и децата ви... отколкото да направите "решителната крачка" да оставите вампира и да живеете спокойно и нормално. Не знам как така ви изглежда по-лесно да съжителствате с тези изроди... всичко друго би било по-леко и по-малко ужасно

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 392492a425
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   А към Лола - смелост и респект, глупости на търкала. Тя не го е и напуснала, доколкото разбирам от написаното, даже и не желае да го напуска. Живяла е 20 години в ад, и дъщеря и се е мъчила, това ли е за уважение?!
Щеше да е за уважение ако беше направила каквото трябва, поне детето си да спаси да не страда и да се мъчи!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0d8f9e5c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   5, а аз разбрах, че го е напуснала, а той ? реве да се връща. Точно за това е смелост, защото след толкова дълъг брак, е малко трудно да прекратиш връзка, не мислиш ли? Казваш защо не го е напуснала по-рано? Я си представи да се разведеш насред комунизма? Или може би по-късно, когато бяхме все в криза? Истината номер 5 е, че е много лесно да се съди отстрани. Както каза един мой приятел, на когото всички му даваха съвети как да си гледа детето: Направете си ваши деца, изгледайте ги и тогава ми давайте съвети как да си отгледам моето.
Лола

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 71c7fc51bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Лола, много по-трудно е да търпиш тормоза през толкова дългия брак. Никакъв респект към слабохарактерни хора, ама никакъв! Само прочети причините, поради които е търпяла всякакъв вид унижение! Чак ми е смешно!

"я детето малко" - ами никой не се е родил голям. Независимо къде и с кого, то пак ще порасне. Важното е да му осигуриш щастливи и спокойни детски години.

"я няма къде да отида" - квартири под наем - бол! Да, като всяко начало и това би било трудно, но не толкова, колкото трудно е да живееш с идиот.

"а няма да се оправя" - а сега е супер оправена, нали? Голяма "оправия" е написаното от авторката "Изнервена, изхабена, загубила себе си - така бих се определила към днешна дата."

"ами какво ще кажат хората" - ами нека извика 'хората" сега, да успокоят хленчещия и мъж ( чудесен манипулатор е, бай дъ уей ) и да отговорят на дъщеря и до кога мисли майка и да продължава така.

На много хора не се харесва фактът, че решение почти винаги се намира, но реализацията му не винаги е лесна!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 83c2e5227f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Лола, не се сърди. Няма сила на тоя свят която да ме убеди, че трябва да седиш с някой, който те малтретира физически. Не комунизъм, не криза, нищо не оправдава това. Жената пита "има ли и други като мен", но това, че има и други, не е успокоение. И не е никаква утеха да седим и да си ближем раните...
Аз мойто дете съм го отгледала. Не бих го оставила в такава обстановка да живее, по никой начин.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0d8f9e5c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   За номер 7 и номер 8, ако се поинтересувате от тематиката защо преди силна и независима жена стои при мъж, който я тероризира има литература по въпроса. Нямам нито желание, нито време да ви обяснявам това. Само ми се ще никога да не казвате никога, защото никога се казва лесно ако не си изпаднал в такава ситуация. Не се сърдя, номер 8, просто ми се ще да погледнеш и от другата страна на нещата.
Като пример ще дам, че като дете винаги бях против пушенето... на 16 започнах да пуша, на 23 ги отказах, но въпроса е, че както казвах никога, така започнах... Вероятно не е много удачен пример, но все пак никога не казвайте никога...
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 71c7fc51bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Лола, винаги съществуват оправдания и винаги се намира по някоя "силна преди" жена да се крие зад тях. Не е необходимо да чета каквато и да било литература по въпроса ( минала съм през този път и нали знаеш? - "не питай старило, питай патило"), нито имам нужда от твоите обяснения. Тя, авторката си е написала точно кои са били причините да остане. Друга страна на нещата НЯМА! Нищо, ама нищо на този свят не е по-ценно от човешката свобода и от живота на децата!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 83c2e5227f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Лола, време имам, но наистина нямам желание да им казвам да оставят изрода, който ги тормози...не е нужно нищо да четеш, дори само тук достатъчно много се изписа на тая тема... ти мислиш ли, че жени, които съжаляват насилника си, имат здрав разум?!? Тия мъже са вампири, в смисъла на думата: търсят си някоя безволева и малодушна, която да тормозят, те имат нужда да тормозят някого. И си търсят такива... и си намират, за жалост.
Мен не може да ме хване такъв, не за 20 години, а дори за 2 дена. Не може на мен да ми каже "ще те намеря и ще те убия", или "ще се самоубия"...
не знам какъв е тоя мазохизъм, не го проумявам как когато имаш дете, ще търпиш С ГОДИНИ съсипия и насилие и няма да можеш да прекрачиш мазохизма и малодушието си.
Всичко е казано вече в темите за насилие тук, казахме го и сега за пореден път. Като искат да търпят, тяхна работа. Но ДЕЦАТА, какво става с тях, помисли.

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0a503a6269
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен да напуснеш съпруга си не е въпрос на смелост, а на себеуважение. Жена, която се уважава достатъчно, никога няма да изтърпи това, което авторката е търпяла и продължава да търпи. А за липсата на себеуважение може да има много причини, в повечето случаи всичко се корени в детството, възпитанието и т.н.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a22da18d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз съм почти като теб и ще ти кажа - тези които не знаят какво е, те най-много ще те съдят! Не се и опитвай да им обясниш, те няма да те разберат! Аз и за това не го споделям с никого. Сама трябва да решиш! Също като мен! Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5dbd1afde4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 13, много си права. Аз решението отдавна съм го взела за себе си, друг е въпросът, че не смея да действам, обзема ме паника само като си помисля, че трябва да седна и да разговарям, защото знам какво ще последва... Но така само вредя на всички и не знам докога се издържа...
Автора

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 67080a00e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   „Изненадах се, че съм имала толкова слабохарактерен мъж. “

Съжалявам, но ти си слабохарактерната тук - мъжът ти си има характер и не прави компромиси, той знае какво иска и знае как да те МАНИПУЛИРА. Честито.
(много добре знаеш, че няма да се самоубие, твърде много си се обичка, а и - каква загуба за човечеството би бил този плазмодий? ).
Събуди се, вече не си първа младост, хвани последния влак.
Между другото, приятелят на сестра ми е същият, тя е толкова слабохарактерна като авторката и даже детенце планира. Нямам думи!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0d8f9e5c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До всичко, които осъждат авторката: Прави сте, че не е трябвало да го търпи, никога не съм твърдяла обратното, НО всички бихмедействали така ако бяхме рационални. За съжаление номер 10 и 11 не всички са рационални като вас, а човсеката психика е нещо много... хм, силно и странно. За това са и всичките тези изследвания и проучвания, за това са и видели бял свят, за да може останалите отсрани да се поставят в положението на човека вътре в ситуацията. Не съдете никого прекалено строго и не забравяйте, че когато сочите някой с пръст, останалиите 4 сочат към вас.
Лола
П. П. Подкрепям номер 13.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a8274775c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   16, мисля, че всяко едно мнение е ценно, включително и "осъдителните" такива. Нека авторката да види и как изглеждат нещата отстрани, защото когато си вътре в една ситуация не я виждаш обективно.
До авторката- направила си вече първата крачка като си взела решението, събери смелост и действай! Бъди поне веднъж в живота си егоист, не мисли за него, а за себе си!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2c3157d201
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Май по-скоро камила ще мине през иглено ухо, отколкото малодушна жена да изостави насилника си. :((
То не бе решения, разговори... :((
Имам усещането, че всичките условия да ви дадат на тепсия - работа, жилище, морална, финансова и всякаква подкрепа - вие пак ще си седите с насилника.
Не ви съдя... мъка ми е за вас, за децата ви, това е: мъка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker