Дъщеря ми иска да живее с приятеля си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря ми иска да живее с приятеля си
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2471 пъти
Здравейте!
Аз съм майка на бъдеща студентка(вече приета дори) и съм поставена пред сериозен проблем. А той е че дъщеря ми иска да дели квартира с приятеля си, който е приет в същия университет. Заедно са от 4 години, добро момче е, но ми се струва някак неразумно да живеят заедно от толкова ранна възраст.
Какво бихте направили на мое място, ще се съгласите с нейното решение или ще пробвате да я разубеждавате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 58babe8a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен е прекалено рано за съвместно съжителство и ще си опропасти студентските години. Това, разбира се, ще го разбере като завърши. Но, Вие, като нейна майка, трябва да я подкрепите и да я оставите да си вземе решението сама. Ако тръгнете на война, ще загубите дъщеря си. От друга страна, живеейки с приятеля си, ще натрупа житейски опит, който никога не е излишен. Но не й поставяйте ултиматуми, не се карайте с нея - само подкрепа. В един момент може рязко да се отдръпне от Вас и да загубите доверието помежду си. Аз с моята майка имам само формални отношения, никакво доверие, поради постоянен натиск за всичко. Бъдете умна!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9d98f74790
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тя е на 18 и трябва сама да взима решенията си. Идеален тест, ако нещата вървят чудесно, ако не ще е натрупала опит и ще търси това което иска в мъжа до себе си. Какъв е проблема, че ще живеят заедно?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3323ccaf0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Заедно са от 4 години щом го искат, нека го направят. Аз съм втори курс студентка и почти всяка двойка, която познавам живеят заедно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4a3d894f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, много им е рано да живеят на семейни начала - много са млади и е хубаво в университета всеки от тях да създаде нови познанства и приятелства, да излизат и с други хора, а не да се капсулират само двамата.
Но пък ако ще живее с момиче, с което не се разбират, пак не е добре.
Ж 46

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 979b7d8129
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Каква ранна възраст, хората навремето деца са имали на тия години. Много ги правите инфантилни насила жените и мъжете на 18-19 в днешно време. Нека отиде, ще се научи да се оправя сама. Радвай се, че няма да ти е вкъщи до 36 годишна възраст, че и повече.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d29b9eff14
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Предполагам вие ще плащате образованието и всичко свързано с него/квартира,храна и т.н.т.
Според мен не я спирайте,щом са от дълго време заедно нещата са сериозни и е дошъл момента да преминат на следващия етап от връзката си.
Дори и да живеят в различни квартири ще спят само в едната..другата ще я плащате просто ей така за да стои празна.
Подкрепете я,може това да е нейния човек.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 833dc99955
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Че какво му е лошото? По-добре да живее с момичета, с които не се разбира, и да прави секс с непознати ли? По-добър вариант от това да живееш директно с гаджето, здраве му кажи. Като знам какъв разврат съм виждала...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 88dd5fc3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По- лесно ще и е като е с познат, а понеквартирата ще им е наполовина. Лошото е, че сигурно ще трябва да го гледа, те повечето момчета нито готвят, нито чистят. Но, те са големи нека решат. Аз с мъж живея само след сватбата. Имам една позната, при всяко гадже след 1 месец, се бута в тях да живее. Живяла е с доста.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2fc376d62f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Това ще е тест за връзката им. Не виждам проблем, както номер 7 казва - дори да не им позволите официално, пак ще си живеят заедно. Нормално е една връзка да се развие след 4 г заедно. Няма ли да се чувствате виновна, ако се разделят заради това неодобрение?
Това, че живеят заедно, не означава, че веднага ще си направят деца (ако това е притеснението, както си мисля). Днешните младежи не са толкова глупави. Пък и е хубаво да провери момчето в битова среда, нали не искате да заживее с него едва след сватбата, и след това да пуска теми в сподели. нет какъв мърляч е, как не й помага за нищо и тя подивява по цял ден сама с детето?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3df1e225c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, малко е рано, но мисля, че е по-добре да я подкрепите. Казвам го от тази гледна точка, че децата са заедно от четири години и учейки, те ще продължат да се виждат. По-добре да живеят заедно, отколкото постоянно да си ходят на гости по нощите, да въртят схеми, за да си освободят терен за усамотение и така нататък. Аз лично помня, че имах колеги от университета, които пропускаха лекции, за да се видят насаме с гаджетата си в общежитието. Не е желателно. Да не говорим, че ако с приятеля ѝ са в различни квартали, тя ще трябва да пътува през половин София, за да го види. А това ще се случва така или иначе. Смятам, че е по-добре да я подкрепите в това решение, отколкото да се притеснявате, че вечер ще пътува да се види с приятеля си, че не се знае къде ще спи и какво ще се случи, че ще пропуска лекции, за да е насаме с него и разни такива неща.
Пък и никой не е казал, че ще се оженят и ще си направят бебе още сега. Просто искат да живеят заедно и връзката им да премине на по-сериозен етап. Може да са един за друг и да им допадне, а може да си счупят главите. Никой не знае, но нека те си взимат решенията сами, за да може сами да си носят последствията (хубави или лоши).

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1748bbba66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Раничко е. Явно има още много розови представи за съвместното съжителство с мъж. Не всичко е цветя и рози и идилия. Просто още е млада и не знае какъв дар са свободата и студенстките години. Как ще и липсва това безгрижие, и това да живее с други момичета и просто да се радва, че е млада.
Това, че са от 4 години нищо не значи. Всеки може да си намери друг от колегите, или от града. Просто още са млади и много романтични.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 16b151d999
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Дъщеря ти е поне на 18. Знам, че в твоите очи тя е дете, но реално не е така и колкото и да не ти харесва това, трябва да го приемеш без драми. Ами ако я бяха приели да учи в чужбина? Сега поне познаваш приятеля й, а ако живееше на хиляди километри нямаше да знаеш нито с кого, нито какво прави. Така, че се успокои и дай шанс на дъщеря си да ти докаже, че е отговорен човек и може да се справи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 29e3bae26d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Проблемът, г-жо е, че не сте възпитали самостоятелен човек.

На възраста на дъщеря ви е нормално вече да прави семейство и деца. Вие обаче се притеснявате, че ще живее с приятел, с когото са заедно от четири години. Явно ще продължавате да си дондуркате "детето" дори и след като самото то има деца.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1748bbba66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Нормално е да си поживее и да опита от живота. Но не и веднага да я захване семейния живот .Шансът така да си пропилее шансовете за добро бъдеще за огромни.
На 19 години няма реална представа за живота и какво иска. Ще заживее с това момче, и до година-две ще има деца. Когато нейните наборки излизат, забавляват се, тя ще е вързана за приятеля си вкъщи.
Просто така я обричате на пропилян живот. На 19 никой не знае какво иска за партньор. Никой и не захваща толкова млад да живее с някого.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ea98b89829
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Тя е студентка и са заедно от 4 години, изобщо не знам защо ти търси одобрението, не е на 15. Достатъчно зряла е сама да взима решения, а не ти да ги взимаш вместо нея

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2a0c7fae8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И аз съм майка на дъщеря на тази възраст. И тя си има сериозен приятел, с който догодина ще заминат заедно да следват. Ще живеят заедно. Много съм спокойна от този факт. По-добре с него, отколкото да дели квартири с разни непознати. Те и сега са постоянно заедно - у дома или у тях. Ходят си заедно на почивки. Не виждам какво притеснява авторката.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2e350605bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Изобщо не им е рано да живеят заедно!!! Цял живот ли ще си я държиш под полата? ! Моята майка също беше против да живея с приятеля ми, аз бях на 19, малко преди да навърша 20, но с времето видя и осъзна, че съм голям човек, не малко дете и сама вече трябва да се оправям! Навсякъде в Европа и Америка като завършиш училище, вашите ти плащат първите 1-2 наема за квартирата и се изнасяш сам да живееш и да се оправяш! И така трябва да бъде, а тука си дундуркате децата докато не станат минимум на 30, после защо на нищо не са способни...
Остави ги да си живеят двамата на квартира, така ще разберат дали действително са един за друг или не! Кога да го разберат, като се оженят и след 2-3 години тръгнат да се развеждат ли?
Ж23

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1748bbba66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Редно е младите да си имат младост. Студентските години са най-хубавите на един човек. Защо да ги пропилява?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: 599ea8c8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Нека живее. Не е толкова малка, вие какво искате да живее при вас цял живот ли. ВСЕ пак познавате момчето. И да сгреши тя ще се поучи от грешката си.

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: b36a4e3b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Нека живеят заедно. Съвсем нормално е след 4 години.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker