Искам вашето мнение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам вашето мнение
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1516 пъти
Искам да задам един въпрос и най-вече искам мъже да ми отговорят.

Ако един мъж наистина обича една жена колко внимание може да й даде и любов. Някои хора обичат повече вътрешно отколкото да го показват, но аз се тормозя от ивестно време че не получавам внимание по цял ден. Дали не се държа обсебващо и само да тормозя мъжа ми но пък и той по цял ден е на компютъра. По цял ден имам предвид през уикенда. А през седмицата като е на работа и като се прибере сутринта за по единт час сяда задължително. Даже ако не го умолявам може и два часа да седи. Дразня се че игрите са по важни. Обожавал ме много но аз искам да ме гледа така както гледа компютъра неотлъчно. Прекалявам ли с него като постоянно му повтарям да остави игрите и да ми обърне внимание. Така е, грижи се за мен и нищо не ми липсва но аз пък винаги го чакам да се сети за мен. Миналата година постоянно му дигах скандали защо се бави навънка, внимание та внимание и само се караме всеки уикенд защото вместо да ми отдели цялото си свободно време той предпочита нови игри да си сваля и там обръща внимание по няколко минути. Винаги ме е обичал ужасно много но държи да не го задушавам и да му дам време и на него да си прави хобито с игрите и през уикенда като почива да има време за себе си. Какво да правя, трябва ли да се променя и как???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: aed22daa7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако искаш да спасиш връзката си, ТРЯБВА да се промениш, колкото и да не ти харесва този факт. Точно заради това приключи 5-годишната ми връзка - всичко друго наред, освен обсебващата ми приятелка, която колкото и внимание да ѝ обърнеш все ѝ е малко. То да ти се правят проблеми, че си излезнал на кафе с приятели, че си отишъл да играеш футбол, че си отишъл на кино, абе където и да е без нея.. Е няма как постоянно да си до него, този тип хора най-много ги мразя! Остави човека да си върши хобито, ако искаш връзката Ви да продължи! Естествено, че не трябва да те пренебрегва, но повярвай ми, говоря ти от първо лице, преживял съм го и е нещо наистина ужасно! По този начин ще му убиеш желанието да излиза и да прави каквото и да е било с теб. Ти собствен живот нямаш ли си? Толкова ли не можеш да намериш нещо, с което да се занимаваш, докато той се забавлява? Голяма работа, че е седнал за час-два на компютъра, ами използвай това време и прави нещо полезно за себе си. Аман от разглезени жени...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 89e7efd631
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като човек който също има проблем с пристрастяването към компютъра и игрите, мога да ти кажа че твоя приятел не държи на теб толкова колкото ти вярваш. Само за справка - освен че работя на компютър прекрарвам почти цялото си свободно време на него. НО ако имам интерес към някоя жена, манията по игрите съответно компютъра намалява драстично. Не знам дали това отговаря на въпроса ти 100%, защото хората са различни все пак. Но или твоя приятел има сериозен проблем, или чисто и просто не държи на теб отвъд това което ти му даваш като грижи и секс. Ако бях на негово място, щях да прекарвам свободното си време с теб не в игри.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 10ac83e2e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Скъпа и ти си същата като мен!
Имам чувството, че просто хората обичат различно.
Едни са експлозия от чувства (като мен) и очакват любов като от приказките - внимание, дори да не поглежда друга, ти да си любимото му нещо и преди всичко. От личен опит казвам, че крайностите не са хубаво нещо, макар че ги обожавам и съм жив пример за тях. Ще ти дам пример - предишният ми приятел ме обичаше АДСКИ МНОГО, но наистина като казвам адски беше така. Би си дал живота за мен, но и аз понякога съм му била досадна, искал е да е повече с приятелите си и т.н. До сега не съм срещала мъж, който да даде толкова внимание колкото аз и по твоите думи и ти. Трябва да се примирим понякога и да спрем постоянно да искаме и недоволстваме.
Замисли се, че докато твоят приятел играе на игрите си, масово повечето пишат или дори изневеряват с други.
Цени това което имаш!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 36ab47688a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Това е най-големият проблем на толкова много жени.

Не сте си самодостатъчни. Започвате да искате ВНИМАНИЕ от мъжа, а това го обръщате на валута. Дава ли ми внимание - значи ме обича, не ми ли дава внимание - значи не му пука за мен.

А това е тоооолкова далеч от реалността. Мъжете, обикновено, не са устроени така. Те имат собствените си светове, хобита, итереси, а жена им е допълнение към този свят.

Ако говорим за крайности, тогава разбира се, че е проблем. Но без човек да се е научил да си е самодостатъчен - винаги ще намира проблеми там, където няма.



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6270fb2af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ще се опитам да съм максимално изчерпателна, защото съм била на твое място и знам идеално за какво говориш.

Всеки човек има нужда от време за себе си, това е напълно нормално. Признавам, че не играя игри, но пък си имам свое хоби и изпитвам нужда да отделям време за него. Въпреки това, човек трябва да отделя време и за близките си. Ако поставя хобито си и когото и да е било от моето обкръжение, със сигурност човешкото същество ще надделее. Тоест, нормално е приятелят ти през уикенда да седне и да изиграе някоя игра, но това не означава, че ти трябва да си част от мебелировката, защото е още по-нормално вие да излезете на разходка, да седнете на кафе или просто да се забавлявате вкъщи.

Уви, била съм на твое място. Бившият ми приятел беше запален по игрите. Прибираше се от работа, къпеше се, хапваше и сядаше на компютъра. Ставаше към един часа сутринта, пускаше си някакво предаване, не искаше да говорим през това време и после заспиваше. Събота и неделя можеше да излезем, ако го направим преди да седне да играе, след това не искаше да се отдели. Сетила съм се била аз да излизаме в 15ч., когато точно бил по средата на игра, а защо не съм искала в 11 часа, когато той искал!? Примерно, защото съм правила закуска, простирала съм... както и да е, схващаш с какво съм се занимавала. След няколко месеца такъв живот се почувствах като негова майка. В смисъл, че му готвих, вдигах и раздигах масата, чистих и отделях доста време в опити да му обясня, че не може нонстоп да е на компютъра, защото така пропуска доста от реалния живот. Случвало се е да ни дойдат гости и той да се лепне на компютъра след вечеря, което обижда приятелите ни и ме кара да се чувствам неудобно пред тях. Какво се случваше? Аз отделях около час-два да се занимавам с хобитата си, още толкова да изчистя и да заложа манджата. След това исках да прекарам някакво време с приятеля си. Е, той беше зает да играе, обикновено се ядосваше, крещеше пред монитора, ставаше с нежелание и се караше с мен, защото съм му развалила "спокойствието". Не осъзнаваше, че се изнервяше от игрите и после това рефлектираше върху мен. Не осъзнаваше, че времето му прекарано с мен е единствено вечер преди да заспи или пък евентуално докато гледаме филм и реално не говорим. Той наистина не осъзнаваше тези неща, затова спореше. Случвало се е да се разкрещя в 3 сутринта, защото той играе, вдига шум, монитора свети и ме е събудил няколко пъти. Нормалното би било той да се извини, да изключи компютъра и да легне. Вярваш ли, че това е правил? Не... беше тих за кратко и после пак се почваше. Силно вярвам, че и твоят приятел не осъзнава, че не ти отделя време и е прекалено увлечен в нереални светове. Това си е почти болестно състояние. Аз съм викала, плакала, говорила, молила- нищо. Чувствала съм се както бясна, така и незначителна спрямо половинката си. Той нито разбра защо съм се ядосвала, нито защо съм плакала в другата стая. Не си мисли, че съм ходила с някакво чудовище, защото това не е важно. Просто имаше огромна разлика между него преди да играе и него след игрите.

Така... имам доста близък приятел от ученическите години, който някога беше запален геймър. Споделял ми е, че игрите са много увличащи и щом се заиграеш ти е доста трудно да се отлепиш. Склонна съм да вярвам, защото и аз съм се увличала в игри като ученичка. Когато станахме студенти, той каза, че вече се чувства глупаво да играе и да говори за игри, защото е по-скоро детско занимание. Пак играеше, но го правеше след като е свършил всичките си задължения, излязъл е с приятели и няма повече ангажименти. Един вид, играе, когато няма какво друго да прави, като е наясно, че седне ли, сигурно ще откара до 2-3 сутринта без дори да се усети. Когато се разделих с приятеля си, сякаш се преродих. След това съм си падала по момче, чието хоби е спорт. Коренно различно. Пишем си, казва, че става, за да отидат с момчетата да ритат в парка. Няма го около 3 часа, после звъни, разказва ми как са си прекарали и всичко е наред. Но след неговото хоби, той е отпуснат, весел и презареден. Това се случва и с мен, след като рисувам. Това се случва с друг мой приятел, след като пише. Случва се с моя приятелка, след като е експериментирала с нов маникюр, понеже тя с това се занимава професионално и всъщност е нейно хоби. Всички ние живеем пълноценно. Отделяме време за себе си, отделяме време за задължения и време за близките си. Всички ние се чувстваме добре, а не изнервени след няколко часа лични занимания. Това е нормалното. Не е нормално да прекарваш дните си пред екрана, да ставаш изтощен, ядосан и сприхав, да се изолираш от родителите, приятелите и гаджето си. Преди да попадна в онази връзка съм чувала, че съм леко дръпната и хладна. Аз наистина никога дотогава не бях търсила нечие време и внимание, което не се нравеше на всеки. В онази връзка чух, че съм досадна, че искам винаги да става на моята, че не разбирам чуждите нужди, че съм лепка, че съм драматична, че искам цялото му време за себе си. Аз лично не искам човекът до мен да ме вижда по този начин. Уви, приятелят ми отчасти беше прав. Връзката ми с него ме правеше нещо, което не съм. Аз не се чувствах добре, не се чувствах важна и това ми влияеше повече, отколкото бих си признала дори тук анонимно. След като се разделихме, до мен имаше хора, които месеци наред ме убеждаваха, че съм добър слушател, че съм разбираща, открита и трябва да съм по-уверена. На него му казвах, че не се чувствам добре, а той отвръщаше с "не знам какво да ти кажа; защо не може да изчака, сега играя". Пред приятели и роднини мълчах, но те сами забелязаха, че има проблем и отделиха време за да разберат повече, съответно и да ми помогнат.

В извод: Не е проблем, че приятелят ти има хоби и му отделя време, но е проблем, че той няма време за нищо останало и не те чува, когато му споделяш своите чувства.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9875adb183
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами намерила си поредния инфантил, който ти внушава, че е нормално по цял ден да цъка игри и да стои у вас на отглеждане. Объркал те е с майка си. Защо по-точно го търпиш? Достатъчно мъже има, които ще ти обърнат внимание, защо си с този? Да му чистиш и переш гащите ли, докато той играе игри? Голяма любов ще да е това.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: acb50e593e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ти май си жена без работа.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1a52d41c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Именно там ти е проблема щото му дуднеш на главата. Моя мъж също игра някви игри ама хич аз си пускам сериал да гледам и не му обръщам внимание, иначе сме на един диван и след 1ч-1.30ч почва сам да се закача, защото не му вися на главата. Почва да разпитва за сериала, да разказва неща от работа и вечер след работа го оставям да цъка аз пак си правя нещо свое и той сам ме търси. Задушаваш го според мен, кой може да отделя цялото си внимание на един човек, Ее освен ако не сте заедно от 2седмици и не живеете поотделно, тогава лошо. Ама ако живеете заедно и сте от доста време е нормално да иска време за себе си. Спри да го преследваш като майка и той ще дойде при теб.
Ж22

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: fa27388953
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   " Винаги ме е обичал ужасно много но държи да не го задушавам и да му дам време и на него да си прави хобито с игрите и през уикенда като почива да има време за себе си. Какво да правя, трябва ли да се променя и как???" - Трябва да престанеш да мрънкаш! Накрая ще му писне и първата част от изречението ти ще отпадне, т.е.,безумната му любов ще се изпари!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9bb5b822af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Защо пък някой трябва да си посвещава цялото време на теб? Ти с какво си толкова значима? Скучно ти е и ти трябва някой да те забавлява ли? Звучиш като досаден и натрапчив човек. Ами намери си и ти хоби, чети, плети, печи сладки, въобще прави каквото ти е приятно. Аз не досаждам на мъжа си, когато пише (книга, не в чата), имам си мои занимания. Не е нужно да сте лепнати един за друг непрекъснато.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 89e7efd631
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Четете преди да коментирате моля. Авторката ясно е написала желанието си, а именно - нормално количество внимание. Нито иска да са лепнати един за друг, нито иска да го обсебва, както я обвиниха повечето.
Вместо да се ловите за семантиката, вникнете в смисъла на думите. Момичето чисто и просто получава (почти) никакво внимание. Което прави очевиден факта че за нейния приятел тя не е приоритет, което е проблем в която и да е връзка.
Братан и той се е изръсил скоропостижно и също толкова плитко. Тук няма проблем на самодостатъчност. Има проблем че тази "връзка" е такава само на думи, ако се съди по поведението на мъжа, който явно е изпаднал в крайност спрямо игрите. Никой не го кара да ги спира наъплно, но той на практика прекарва цялото си свободно време пред екрана.
Пък мъжете за които писал че жените са "допълнение към техния си свят" направо ги съжалявам. Хората с подобно изолационно мислене никога няма да разберат какво е да получиш разбиране от някого и съответно да отвръщаш със същото. Камо ли пък ако се обвържат за цял живот с тоя акъл.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker