Пораснах,а тийнейджърсикет ми грешки ме преследва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пораснах,а тийнейджърсикет ми грешки ме преследва
преди: 4 години, 3 дни, прочетена 1541 пъти
Здравейте! На 21 години съм. Последните 2, 3 години преживях доста, живота ми се обърна на 360 градуса, както се казва. Мога да заява, че колкото и да ми е било трудно, успях. Доволна съм от човека, който съм. Гордея се със себе си. Искам просто съвет - как да "изчистя" ума си от детските години.

Ще започна с това, че на 14 години пропуших цигари, на 15 вече употребявах трева, както се очаква на тази възраст изгубих и девствеността си. Беше със първият ми сериозен приятел. Редовно лъжех нашите, че ще спя в приятелки, а отивах на купони. Така смених около 4 гаджета до 17 годишна възраст. Правила съм много издънки, напивала съм се пред сестра ми, целувала съм се пияна с няколко момчета, правих секс първата седмица с едно от "гаджетата ми" и както се очаква - той ме заряза след това. Напук на нашите си пробивах пиърсинги, за финал си направих и доста голям татус. Безброй скандали с нашите и слухове за мен. Забравих да спомена, че съм от малък град. Да, слуховете летят.

И ето ме и мен. Заминах да уча в друг град. Запознах се с нови хора, нов начин на живот. Спрях цигарите отдавна, спрях употребяването на тревата, по купони вече пия умерено, не се налага някой да ме "прибира", имам сериозен приятел, обмисляме бъдещето си заедно. Записах изучаването на език, имам сериозни професионални планове, записах стоматология. Уча наистина здраво, не съм вярвала, че някой ден мога да бъда такъв човек. Имам цели, мечти, планове... преди нямах нищо - живеех ден за ден, живеех за "момента". Все още обичам приятелите си, обичам да излизам и да купонясвам, но не съм онова момиче.

Цялата работа идва от там, че когато се прибера "вкъщи" и сестра ми, общите ни приятели и хората, с които съм излизала или ме познават малко или много, бих казала дори и семейството ми.. някак може би виждат промяната в мен, но не я признават. Не знам. Все още близките ми хора нямат пълно доверие в мен, все още се подхвърлят коментари "пак ли ще пиеш", "запали една цигара, ти ги обичаш", "онова момче помниш ли го, каза че сте се занимавали".. и всички тези коментари ме потискат. Не съм човека, който бях. Не съм онзи парцал, дори и да знам, че е така - общи приятели, близки хора - факта, че си го мислят или ми напомнят каква съм била ме наранява.
Изпитвам вина, не мога да върна времето и да оправя нещата, не мога да изтрия спомените на човека от среща, с който съм се целувала примерно пияна някоя вечер и сега да настоявам за уважение. Не мога да спра слуховете. Искаше ми се да не ми пука. Искаше ми се да не съм правила тези неща, но съм ги. И колкото и да се радвам на възгледите си сега, на действията си и на нещата, които постигам, има една малка, дълбоко скрита частичка в мен, която ми напомня за миналото ми постоянно и ме кара да се обвинявам. Но най-вече икам да покажа на семейството си, че не съм това момиче, те го виждат но някак.. миналото е още в съзнанието им. Някак образа ми в очите им.. е объркан.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 ден
hash: f3c0ba6d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо се филмираш излишно?

Аз съм правил твоите неща х10 и пак не смятам, че това са грешки.
Това е фаза, опит и по никакъв начин не е определящо за човека, който си.

Изобщо да не ти дреме какво си мисли този и онзи за теб. Ти ако си се осериозничила, все някога ще достигне и до околните.



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: bcd1db0b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ето защо не искам и няма да се женя. До 25 жените се скъсвате от ебане и от простотии, ама после не била такава и не била курва.
Еми няма как да ви взима на сериозно, който и да било мъж. А тоя, който го прави е поредния балък, който използвате за провайдър.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: bcd1db0b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ето защо не искам и няма да се женя. До 25 жените се скъсвате от ебане и от простотии, ама после не била такава и не била курва.
Еми няма как да ви взима на сериозно, който и да било мъж. А тоя, който го прави е поредния балък, който използвате за провайдър.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 ден
hash: 2c16f0ccee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще ти кажа нещо, което би следвало да ти помогне. Ако човекът, който си била не е съществувал навремето, нямаше да съществува и този, който си днес. Някои хора имат вродени качества като отговорност, чувство за такт, спазване на правила. Други трябва да счупят няколко бариери, че да се дисциплинират. Повечето са като теб, учат се от грешките си, макар и на всеки грешките му да са различни. Всеки се променя поне малко след гимназията, просто защото попада в нова среда, пред неочаквани ангажименти и самостоятелност, която е повече отговорност, отколкото купон. Аз бях дръпната и сърдита тинейджърка, а днес съм топъл и усмихнат човек според приятелите ми. Обикновено точно грешките от миналото ни учат на важните уроци.
Щом се гордееш с настоящето, то си длъжна да уважаваш (но не и да одобряваш) миналото, което те е довело тук. Не се оправдавай пред никого. Ти не дължиш обяснения. Правила си, каквото там си правила, но си се осъзнала. Дори не си тежък случай, аз познавам много по-брутални. В момента колкото и да казваш, че си се променила, не можеш да накараш глухия да чуе, а слепия да прогледне. Родителите ти, например, още са скептични, но забелязват новата ти версия. Някои от приятелите ти винаги ще те виждат като пияна купонджийка. Повярвай ми, с тях живота сам ще те раздели. Вие се променяте и в един момент въобще няма да се познавате, няма да можете дори да говорите нормално. При мен това се случи, както се случи и на много други. Работата е там, че който иска да те види и се интересува от теб днес, ще осъзнае промяната ти. Останалите ще продължават да виждат тинейджърката. Пусни го това минало, то е зад теб и без това. Спала си с няколко човека и си се изложила пияна няколко пъти, само това не можеш да поправиш. Иначе, какво? Татуировките се трият, дупките от обици се затварят, всеки е способен да работи върху лошите си качества, всеки може да подобри отношенията с родителите си и да се извини за старите си грешки.
Между другото, имах една приятелка, която трудно видя промените в мен. Веднъж ми сподели нещо и каза, че сега ще я обвиня. Попитах я кога в последните години ме е видяла да хвърлям вина на някого, да недоволствам и да гледам през черни очила. Не споря с никого, задавам му въпрос. Той или сам ще стигне до изводите, или няма никакъв смисъл въобще да се обяснявам. Не можеш насила да накараш слепия да прогледне. Така че като ти предложат цигара, защото много ги обичаш, просто ги попитай кога за последно са те видели с цигара.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: fcb1447aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Така е и така трябва да бъде! Затова се говори сериозно докато е време и затова трябва да се слуша внимателно. А тези, които не слушат и които "живеят за момента" ще имат такива като теб за предупреждение и лош пример. Съжалявам, но всяко действие си има противодействие и последствия и в живота няма много бутони "рестарт", понякога казаната дума и извършеното действие са хвърлен камък. И като теб трябва да има! Пази си дъщерите някой ден да не станат и те за резил пред целия град и да ги дават за пример за разхайтеност и курволяк. Всичко ви е на игра, ама те вашите като са ти говорили, не са го правили, за да се чешат езиците. Берете сега срама всичките, за да може ти да се поначешеш и да си изживееш "бунтарството". Съжалявам, но заслужаваш това, което ти се случва. Дали не си викала "майната им на нормите и обществото"? Ама тях не можеш да ги нараниш - те просто поемат, събират и връщат собствените ти удари обратно на теб. Сметка ВИНАГИ идва. Сега живей живота, който си осрамила и се залъгвай, че куража от типа на "не обръщай внимание на хорското мение, живота си е твой", който ще получиш от другите коментари е достатъчен следващия път като минеш по улицата и видиш, че хората се подсмихват и шушукат или следващия път като се разминеш с един от тия, на които си дала всичко просто ей така, докато вървиш с приятеля си, знаейки как се чувства той. Четете тука, 13 годишните дето сте както е била тя. Това ви чака!

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 ден
hash: bfa2b6bc91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Aми спри да се интересуваш какво мислят другите (при това непознати или далечни такива). Какво значение има мнението на бай Ангел или леля Гинка от долната улица. А ако това постоянно ти се напомня от приятели, смятай тогава колко са ти приятели всъщност. Живей си живота и не се оправдавай за минали неща, които така или иначе не могат да се променят. На родителите си можеш да кажеш: "Аз бях тийн, дете, не мислех зряло и съжалявам, че съм ви причинила това, което съм ви причинила, но сега съм друг човек, коренно различен от онова което бях." Те би трябвало да те разберат. Ако трябва да сме честни и те имат голяма вина. Защото когато си ги правила тези неща е трябвало да ти налят малко акъл, чрез разговори, а ако това не помогне и чрез по-твърди мерки, като забрана да се излиза при приятелки и купони.
Хубавато е, че си се променила за себе си и разбираш грешките си. Дали и другите ще разберат си е тяхна работа, тебе това не трябва да те бърка.

П.С. Изразът би трябвало да бъде на 180 градуса, а не 360, защото 360 означава, че си точно там където си била и преди.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 16 часа
hash: b25ca9431d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Продължавай да учиш, да се развиваш, да надграждаш себе си. Първо докажи на себе си, че си се променила. Хората, чието мнение трябва да те интересува, винаги ще те подкрепят и бъдат до теб, независимо от допуснатите грешки, те ще се опитат да ти помогнат да излезеш от “блатото”. Останалите не трябва да те интересуват. Дори да си най-перфектната, хората винаги ще намерят начин да те очернят. В техните очи примерните момичета са скучни, а ти най-вероятно си им била много интересна и затова сега не могат да приемат промяната ти - техният собствен живот е толкова скучен, че имат нужда да обсъждат твоите минали грешки, за да си го разнообразяват, и то години по-късно. Можеш сама да направиш изводите си за такива хора. Те не искат ти да се промениш и извисиш - искат да бъдеш под тях, да те тъпчат, да повдигат самочувствието си не на база собствените си умения и способности, а уронвайки авторитета на останалите. Тези хора нямат място в живота ти. Радвай се на това, което си постигнала и знай, че никой не може да ти го отнеме освен ти самата. Най-доброто, което можеш да направиш сега, е да се развиваш и самоусъвършенстваш. След време промяната ти ще бъде още по-явна за всички.

 
  ...
преди: 4 години, 16 часа
hash: 353dce875b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Прибирай се възможно по-рядко. Трябва да ги научиш на уважение. Не им се обяснявай за живота си. Дръж се студено с тях: като те питат как си споделяй за университета, но без да влагаш богата гама от емоции в изказа си - винаги учтива, но формално, кратко. А на по-нахалните можеш да им разкажеш надълго нещо за стоматологията, ама със сложни и много термини и досадни подробности. Продължавай да се държиш на ниво - не пий, не пуши трева, учи стабилно. В социалните мрежи също не ги отразявай - не им харесвай снимки, не им пиши коментари, абе нищо.
Трябва да си наясно, че не дължиш обяснение, дори и внимание нито на сестра си, нито някакви си общи "приятели" и хората, с които си излизаЛА. Нищо чудно сестра ти тайно да я е яд, че въпреки всичко си успяла да изплуваш.
Длъжна си да уважаваш и да се обясняваш само на родителите ти, и то само докато те издръжат финансово. След това също трябва да ги уважаваш, но частта с обясненията отпада. Хайде, само напред и нагоре.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: df9b32a0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Продължавай в правилната посока и с времето хората ще забравят за тийнейджърските ти издънки. Братовчедка ми беше като теб. На 15 цялата родата беше вдигнала ръце от нея, но така се случи, че на 20 забременя и се наложи да порасне заради бебето. Сега е най-отговорния човек, който познавам. Завърши си образованието задочно, гледа си детето, намери си страхотна работа, плаща си сметките... разбира се вече няма луди купони до сутринта. Пак излиза с приятели, но първо осигурява някой да гледа детето. Изобщо нищо общо с това което беше и вече хората я възприемат като отговорна млада жена, а не като тийнейджърката, която беше подлудила всички останали с издънките си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 341def4569
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, и какво сега, дай да ръкопляскаме на братовчедка ти, че си гледа детето, т.е. че прави това, което законът я задължава?
От кога да спазваш законите е повод да бъдеш чак пък и хвален? Братовчедка ти е лека, което лично аз не осъждам, но е имала глупостта да прави секс без предпазни средства и сега си сърба попарата. Предполагам, че си наясно, че курвата си остава курва и след като роди. Сега, докато детенцето е мъничко може и да няма време за нови секс завоевания (ама реално никога не можем да сме сигурни де), но след време отново ще има възможност да си хойка, и определно няма да е забравила как се прави ;)

Мисля, че авторката реално е в правия път, за разлика от братовчедка ти - тя сега е в това положение, НО ПО ПРИНУДА, докато авторката на тази тема върви към погрес ЧРЕЗ СОБСТВЕНАТА СИ СВОБОДНА ВОЛЯ.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f466f199ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 2-Не говори във множествено число!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f466f199ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке остави ги да си спомнят и приказват каквото искат а ти продължи смело напред и докажи,че си се променила и не си същия човек!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7d5064b908
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Колко години го гради тоя "имидж" че сега искаш със един замах всички да го забравят.Освен това те са станали свидетели на изцепките на "старото" ти Аз."Новото " ти живее другаде и още не са имали честта.Имаш цял живот да докажеш че си друга .Иска се време хората да повярват , че си загърбила тинейджърският си начин на живот.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9943f1dfc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не е нужно да доказваш нищо на тези хора. Яд ги е и ти завиждат, включително и сестра ти. Преди си била под тях, сега си над тях и това не им понася. Ти си хванала да учиш много нужен за обществото занаят, а те ще си останат бачкатори, които при всяка криза ще остават без работа. Установила си се в по-добре развито населено място с повече възможности и удобства. Поддържай добър тон само с родителите си. За всички останали игнор.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 070351a83e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Всяко чудо за 3 дни. Ще се забравят всички чудеса, ако им поднесеш нови.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: db41a6fbd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Никакви извинения. Въобще не си мълчи, а подхождай с хумор, просто отговаряй в този тон: "ех, да, безгрижни времена бяха, но рано или късно човек пораства" или "луди тийн години, поживях си, а сега само учене и работа" или "абе то хубаво ще се напия, но после кой ще учи вместо мене анатомията" или "бях легенда, а сега съм зубър, лоша работа, но всяко нещо си има начало и край" или "какво ми говориш за някакви хора, които с нищо не съм запомнила, сякаш съм имала брак на 16 с тях" и т. н. Като видят, че не те нараняват и не отричаш миналото, просто ще спрат.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 94957fd9a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Нищо всеки може да сгреши.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker