Как да кажа на родителите си, че искам да живея с гаджето си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да кажа на родителите си, че искам да живея с гаджето си
преди: 4 години, 7 дни, прочетена 2546 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 18 години. Имам приятел от 2 години. Той е на 26, завършил е бакалавър и сега работи в София. С него се разбираме много добре и почти не се караме. От няколко месеца имаме идея да живеем заедно в София щом започна да уча в университет есента тази година. Говорили сме вече за домакинските задължения, за излизане отделно с приятели, за да имаме и лично пространство все пак. Той взима добра заплата и ще плаща наема за квартирата, а останалите разходи ще ги делим. Проблемът идва оттам, че родителите ми не го харесват, защото смятат, че той иска да ме отдалечи от семейството ми. Имат такова мнение, защото все по-често се карам с тях и това е не защото приятелят ми е казал така, а защото не ми е приятно да не одобряват гаджето ми и при всяка възможност да злословят за него. Говорила съм хиляди пъти с тях и каквото и да направя те не искат да си променят мнението. Приятелят ми също се е опитвал да говори с тях, но безуспешно.

Родителите ми нямат нищо против да живея сама от есента, даже настояват да отида на общежитие, но все още не съм им казала, че всъщност искам да живея с приятеля ми. Мислех си да ги оставя да си мислят, че съм на общежитие, а реално да живея с гаджето ми, но града, в който сега живеем е малък и всичко се разбира, а пък и ми се струва детска постъпка. Моля за съвет какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 дни
hash: 92dd4b393b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   А какъв е проблема да живееш на общежитие и да оставаш да спиш при него понякога? Да живееш при някого дори и да си влюбен рано или късно се превръща в битовизми. Било то чистене, готвене, делене на сметки и т.н.
Дори да не плащаш наем, това че той го плаща е вид контрол, защото ако нещо не му изнася както ти е казал " Ела" може да ти каже и "събери си багажа" без да имаш къде да отидеш.

Не се поставяй сама в неудобни ситуации. Отиди си на общежитие- сметките са по-малки, никой не може да ти каже "тръгни си", ще си намериш нови приятели. Винаги в общежитие можеш да намериш материали за изпит например , ако си на квартира се изолираш сама. Поне си направи кръг от хора, после ако искаш се премести при него, но случай на необходимост да имаш как да реагираш, защото всичко се случва.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 05480ff4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си с него от 16 годишна-нормално е да не го харесват. Притесняват се да не забременееш млада. Не знам какво е това желание от 18-19 годишни да живеете с някого. Имайте си връзка,не е задължително веднага да започвате живот на семейни начала. Имайте си младостта, изживейте я. Можеш да си на квартира, да имаш съквартиранти и пак да имаш гадже.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: babee9d84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Имам приятелка, която беше в същата ситуация като теб. В крайна сметка реши да отиде на общежитие за да не й реват родителите, а приятелят й си живееше на квартира и му ходеше на гости, като през уикенда в повечето случаи оставаше да спи при него.

С течение на времето, вече сме втори курс, тя все по-често остава да спи при него и все по-малко си остава в общежитието - имало е случаи, в които си е идвала само в петък вечер, за да се видим, спи и на другия ден пак при него. Усещам как в скоро време, живи и здрави да са, напълно ще си заживеят заедно.

Това е което избра тя - плавно и постепенно... и проработи :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: 05480ff4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Можеш да си на квартира или общежитие и пак да се виждате. Аз като бях студентка така правех- някои дни в общежитието с другите момичета, другите с приятелят ми тогава в неговата квартира. Хем време за учене и приятелства, хем имах връзка. Човек винаги може да съчетае и двете.
Това ти е младостта все пак, изживей си я добре! Не избързвай с това живеене, не е добра идея толкова млада. Поживей с други момичета-страшно забавно е! Предполагам не си се отделяла от вашите и искаш веднага да живееш с момче сама. И аз не бях, и като студентка в общежитието придобих доста навици и опит. Първо пробвай живот с момичета, изгради си навици. Не се хвърляй веднага в дълбокото.
Няма нужда още на 18 години да правиш крачка, на която не си готова. Ще се събереш с други момичета, ще излизате на кафе, дискотека, или просто ще гледате някой филм заедно. Най-забавните и приятни години са студентските, както и приятелствата тогава са най-силни. Не пропилявай това време, няма да се върне.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 77814d958d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря ви за съветите. Той обаче много се радва, че искам да живея с него, напоследък все по-често казва на приятелите му, че ще търсим квартира след няколко месеца... Притеснявам се обаче, ако наистина реша да съм на общежитие как ще реагира, защото сега родителите ми не ме пускат да спя в неговата къща и той се чувства гадно, тъй като преди мен е имал 2 сериозни гаджета и те винаги са оставали да преспиват у тях, приятелките ми също спят в гаджетата си.. И един вид, за да успокоя и него и себе си му казах, че като отида в университет ще си живея с него и няма да могат да ме контролират толкова.. Обичам го наистина много, но имам малък страх да не би да се разделим ако му кажа, че ще живея на общежитие.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 дни
hash: b74c9ac7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 4 е прав - за къде бързате все да заживявате заедно. Особено ти си много млада още. А и как така ще лъжеш родителите ти, че ще си на общежитие. На тебе толкова ли не ти дреме за тези хора, които са те отгледали и издържали до сега? За мен това е неуважение. Ужас.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: b9d7024663
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Като човек живял на общежитие ще ти кажа само едно - отивай на квартира с гаджето. Три жени в една стая с една баня не е работа. И да не проработи нещо, изнасяш се и се записваш на общежитие. Няма по-добро от това да си с гадже на квартира. Никога не е рано за това. Такива дето ти викат да се наживееш, не ги слушай. Видяла съм много “провинциалистки” да се “наживяват” докато съквартирантката спи на съседното легло или на дивана на общежитието. Кажи на вашите в последния момент и готово.
Това с “той/тя те отдалечава от нас” го използват само токсичните родители. Така или иначе ти ще се “отдалечиш” от тях като се изнесеш, изучиш, намериш работа, сформираш семейство, родиш дете. Те няма да знаят винаги какво правиш, с кого, няма да могат да се месят и контролират. Ти ще взимаш всички решения и ще носиш отговорност за тях. Това са съвсем нормални неща. Само не бързай да раждаш.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 621af3a489
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Той сам ли живее в момента или със съквартиранти? Ако са му сериозни плановете, нека вземе самостоятелна кваритира, а ти постепенно, ако вървят нещата, ще се нанесеш там. А на първо време послушай родителите си и си вземи общежитие. Така и на теб ще ти е по-спокойно и плавно. Вие все пак не сте живяли заедно. Едно е да се виждаш с някой от време на време, друго е като ви нападнат битовизмите и ежедневните неща. Може да се получи, може и да се окаже, че се разминавате. Общежитието ще ти е като допълнителна сигурност. Така запазваш и известна самостоятелност - не изведнъж да станеш напълно зависима от него и той да се почувства притиснат, че трябва да те гледа. Ако си на общежитие, а си прекарваш с него повечето време, никой нищо не може да ти каже. Когато почувстваш че е дошъл момента, ще си се пренесеш.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: e5e6124c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   С гаджето СИ, не МИ!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 дни
hash: a56ca11bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мило момиче, минах по този път. Бях на 15 и половина като се "гаджосахме" и след гимназия заживяхме заедно. И моите родители бяха против и след 11 години разбирам защо - твърде малка си да живееш с мъж. Върни се и прочети коментар #1
Иначе при мен нещата се развиха така: Отначало горе долу бяхме ок. После( той си беше и чешит де) се започна с мрънкане и натякване, че видиш ли съм му длъжна, че му живея в жилището( негово си е), пък той най- вече настояваше. Карахме се, изнасях се, нанасях се... Лудница и така близо 5 години. Най- хубавите ми студентски години прекарах с едно мрънкало. Къде ми е бил акъла?
След 9 г. общо заедно без да му кажа, след наистина голям скандал, си събрах нещата и повече не погледнах назад.
Със сигурност всичко щеше да е по-различно, ако не бях живяла с него.
Дано приятелят ти е свестен, но дори и да е така- не заживявай веднага с него. Имай малка доза независимост! Успех

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 дни
hash: b9d7024663
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Наистина не разбирам хората, които предпочитат дъщерите им да живеят в мизерни общежития и да се “наживяват” вместо да имат сериозни гаджета. По общежитията има само алкохол, секс, цигари, купони. От личен опит го казвам. Може би ги е страх да не се ожениш или да родиш прекалено млада. Просто не бързай с тези неща. Аз лично бих предпочела дъщеря ми да се изнесе да живее със сериозно гадже. А и не забравяй, че си на 18 вече и родителите ти не могат да ти казват какво, кога и с кого ще правиш. Те ако смятат, че всеки сериозен мъж те отдалечава от тях, ще си имаш проблеми за в бъдеще. Какво предпочитат? Да спиш с някакви случайни мъже, да те минават по един път и да си ходят ли? Кое им е по-важно - да си щастлива или да си им на разположение 24/7?

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: d988734dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   9, момичето е младо. А нейният е във възраст за семейство, деца и т.н. Става ясно за къде драпа и защо бърза. Живяла съм 4 години по общежития, като хиляди други момчета и момичета. Нито банята е проблем, нито другите. Създадох си страшно добри приятелства и още подържаме връзка. И пак имах гадже.
Авторке, ако това гадже те остави само заради това кой къде ще живее, значи не е човека. Не е нужно да сте заедно 24/7 , само защото сте гаджета. Не всичко е романтика и розово. Той ще разчита на теб за основните неща. Ако никога не си живяла отделно, не е добре. Пък и винаги трябва да имаш резервен вариант за жилище.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 дни
hash: 05480ff4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке, това ти е младостта. Ако живееш с някого, ти ще се и съобразяваш изцяло. Ако с колегите ти искаш да мръднете някъде, ще трябва да се съобразиш и с него. Все едно си омъжена. Не знам защо толкова бързаш да си обвързана по този начин.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: c36ca09c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Питах родителите си какво биха предпочели - да живея с гадже или на общежитие. Знаеш ли какво ми отговориха? Ние бихме отишли с гадже, а ти - както си прецениш. Ето това са родители, които те обичат и уважават правото ти на избор. По-хубаво нещо от сериозен партньор в този живот няма. И да не е този правилния, поне ще се научиш. Само токсичните родители се жалват от такива, че им “отделят” дечицата. Предпочитат дъщеричката им да се “наживее” всяка вечер с различен, но пък за сметка на това - на разположение на мама и тати, без семейство и деца... Аз на мястото на приятеля ти щях да те зарежа директно.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: b9d7024663
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Няма лошо да живееш с гаджето. За предпочитане е пред това да се наживяваш и наслаждаваш на свободата си с алкохол, цигари и случайни мъже. А и е много по-удобно и спокойно на квартира. Препоръчвам ти това тъй като съм живяла и на общежитие, и с гадже на квартира и предпочитам второто. Само не бързай да се жениш и да имаш деца, защото си прекалено млада, за да знаеш какво искаш и търсиш в един мъж.
Относно родителите, аз лично не бих се влияла от тяхното мнение. Ти си на 18 години, скоро ще се изнесеш и вече е редно сама да взимаш подобни решения. Все пак ти си знаеш какъв е този човек и какви са ви взаимоотношенията. “Той те отдалечава от нас” показва само, че не приемат, че си пораснала и не искат да се отделяш от тях. Това не отговаря на въпроса защо да не живееш с него, защо това ще ти нареди или защо няма да бъдеш щастлива.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 05480ff4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Какво сериозно гадже на 18?! Та на 18 тепърва ти започва истинския живот! И защо си мислите, че по общежетията всички момичета спят с всеки и стават някакви мръсници? Който си има глава на раменете и си държи на гаджето, няма да направи нищо. И за него да е залепена 24/7 пак може да кръшне.
Ако заживее с него, става зависима от него. Това е истината. Ще зависи от него за сметки, храна, планове. Както и той от нея. Ще се съобразява с бюджета си, защото ще стане общ. Няма да разполага свободно с парите си, нито с времето си. Ако реши да покани приятелки в квартирата, ще трябва да пита и него. Ще се допитва до него кога да се прибира вкъщи. Това си е зависимост. Все едно сте женени. Ако си с някой всеки ден, ще си омръзнете много по-бързо. Това, което не ви казват за живота с гаджето е, че е битовизъм и пак битовизъм. Романтиката е в началото, докато още еуфорията ви държи. После се започва кой не изчистил, кой трябвало са пазари, какво ще се яде, кой ще плати сметките. Ще трябва да търпиш неговите приятели на гости, както и той твоите. Ще ти трябва тишина и пространство да учиш, което не винаги може да получиш. Ако твоите колеги вдигат купон, отново трябва да се съобразяваш с него и дали е поканен. Ако не е, може да се разсърди, че ходиш без него. Ще ти мрънка, че излизаш.Цялата любов и романтика ще се превърнат в едно скучно ежедневие на семейна двойка. Не знам защо искате да си го причините на 18 години. Цялото това еднобразие и задушаване.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: d8cc439d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   18, ти изкара съвместното съжителство с партньора като ужасно мъчение. Аз съм омъжена жена отдавна и разбира се има битовизми, но да ти кажа единственото, което искаме с мъжа ми е да сме заедно и да се съобразяваме един с друг. Така са щастливите хора, които истински се обичат и уважават. Ако само рипаш да излизаш с притятелки и се чудиш как да избягаш от мъжа си определено не си с правилния мъж.

 
  ...
преди: 4 години, 22 часа
hash: 05480ff4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   19, не всичко е мъчение. Но за младо момиче, ако не се е отделяло изобщо от техните, си е хвърляне в дълбокото веднага да заживява с мъж. Първо, заживяването трябва да стане постепенно, не веднага да се пренася. Да стане плавно и спокойно. Второ, няма как родителите и да не разберат къде ще живее, нали ще и помагат да се пренесе? Няма да отиде да живее с един сак или куфар сигурно.
Всеки трябва да има време за себе си, особено като е още млад. Другите момичета от курса ще са свободни, а тя ще бърза да се прибере, за да сготви, изчисти. Дори и той да я отмени, ще разчита основно на нея за всичко. Едва ли е мечтата на всяко 18 годишно момиче да готви, чисти и да е един вид съпруга. Финансиите и няма да са основно нейни, а общи. Като плаща той наема, така може и при евентуално скарване да я изгони. Зависимост от където и да го погледнеш. Вкарване на автогол. Приятелят и е по-голям от нея и му е време за съжителство, за него не е прибързана крачка. Тук съветвате 18 годишно момиче, което явно не се е отделяло от вкъщи, да заживява с някой, само заради огромна любов. Да си лъже родителите и да се кара с тях, само защото е на 18.
Авторке, пробвай първата година на общежитие дали ще ти хареса. Да, не е лукс, но се научаваш да живееш с други хора, и то с момичета. За чистенето сме си правили график и се редувахме. Наемът е евтин и е по-лесно за родителите, ако не работиш. Наблюдавай как се държи гаджето , дали ревнува, мрънка и т.н. Ориентирай се в ситуацията, свикни с университета, това да си студент, да живееш сама. Отначало си е шок, каквото и да ти казват. Гаджето няма да избяга. Ще ходиш на лекции, ще се сприятелиш с курса си, с момичетата от стаята. Ще се научиш да си по-самостоятелна. Ако твоят се занаити, го питай за къде бърза. Имате възрастова разлика, която също може да е причина за това съжителство- той иска жена и деца. Бившите му сигурно са били на неговата възраст, а с теб сте се загаджили като си била на 16, сега на 18. Просто не мисля, че на твоята възраст е редно да избързваш и да се караш с родителите заради някой си. Ако не ти уважава решението , значи не става.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 21 часа
hash: 05480ff4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   19, като заживеят заедно ще си опознаят и хигиенните навици. Това може също да убие романтиката. Ще се гледат всеки ден, и ще се получи едно еднообразие. При скарване може да и каже, че плаща той, домът е негов и да си ходи тя. Не всичко е цветя и рози.

 
  ...
преди: 4 години, 12 часа
hash: fb5fa13ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не разбирам проблемът да оставаш у тях вечерта. На 18 си, не на 13-14. Поговори с тях, дано с разберете.

Иначе и аз бих те насочила към общежитие - ти дори не си оставала у тях вечерта, какво остава веднага да заживеете заедно.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b74c9ac7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Номер 20 много точно казано!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 5a2caeb600
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Естествено. че е по-добре на квартира отколкото в едно мизерно да не гадно кажа общежитие. Страшно хубаво да делиш една баня с още две три момичета. Като че ли в общежитието няма да възникнат спорове от битово етество. Кой не изчистил кой не изхвърлил боклука.
На квартира си е много по-добре.

И какво и да не се разберат по-добре по-рано да го разбере момичето отколкото години да прекара от живота си със сладката заблуда. Струва ли си да се срещат само заради едното чукане. Заради сладките моменти. заблуда човек да се среща с някого като гадже само заради хубавите мигове.
И след години какво тепърва да заживяват заедно

 
  ...
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 2a882d69ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   И да не познават партньора си. В живота не всичко е цветя и рози.
Такъв е животът жесток.
Колкото по-рано разбере какъв е партньорът й толкова по-добре за нея.
Ще получи горчив опит но ще се влюби в друг.
То ако хората се наслаждаваха само на хубавите моменти нямаше да сключват брак. Всеки щеше да иска да се вижда с гаджето си отвреме навреме и да не си разваля романтиката с брак. Защо му е да създава семейство, брак и деца. По -добре да си прави кефа цял живот.


Да, може да я контролира затова е по -добре момичето също да работи макар и малко.
А и нещо да се обърка винаги може всичко да се оправи.
Но да живее с още други момичета не е ОК.
Един човек се познава истински когато заживее с някой друг.
Човек се познава в трудните моменти.
За хубавите хората са еднакви.

Не може това момиче да живее под стъклен похлупак още няколко години.
Докато следва. Защо да си губи времето заради човек, който не може да разчита.
Може да й е по -трудно отначало но именно когато човек се сблъсква сам с трудностите става по-оправен.. Така се става самостоятелен. А не като мама и тати са до теб и те обгрижват постоянно.
Няма смисъл да се залъгват взаимно.
Ако след няколко години това момиче се привърже прекалено ще му е доста по-трудно да прекрати една лоша връзка. Ако момчето почне да я тормози.
А и да иска семейство и деца колкото по-рано го опознае толкова по-добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker