Някои мъже си мислят, че длед като имаш бивш съпруг, имаш и бивши деца от него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Някои мъже си мислят, че длед като имаш бивш съпруг, имаш и бивши деца от него
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 3257 пъти
Здравейте,
Отново темата за вторите бракове и децата от предишните. Ще се опитам да бъда кратката досолкото мога.
иша всичко това с болка. Ами не се научи българският мъж (сигурно се отнася и за българските жените) искрено и без резерви да приемат деца от други бракове. Нас уж ни приемат обичат, а децата ни някакси остават между другото. А ние и на тях им деца раждаме, гледаме да им угодим, не делим децата си на мой и твой и какво ли още не.
Миналата година дъщеря ми от предишния брак катастрофира с нейния приятел. 20 годишно прекрасно момиче, борба за живот. На нейния приятел нищо, просто късмет. Първият ми съпруг от 12 години живее в чужбина, там има друго семейство, но не е прекъснал връзката си с нас. Всяко лято е прекарвал с дъщеря ни, докато беше малка. Плащал е издръжка, интересувал се е от нея и т. н. Веднага му се обадих, притеснена, разплакана.. Той на следващия ден долетя. Настоящият ми съпруг с запази такжва спокойствие, че чак тръпки ме побиха. Вика ми "не се бой, млада е ще си оправи". Пиеше си биричката, спеше си спокойно и от "кумова срама" поне да беше казал с нещо да помогна. Аз разбирам, че дъщеря ми не е негово биологично дете, но осем години е живял с нея и поне някаква степен на привързаност трябва да има. Нищо подобно не усетих. Баща и направи всичко, което се изисква от едшн баща, плаща не жалеше средства, искаше най-доброто лечение. С нищо не ни натовари. Въпреки всички притиснения и главоболия всичко мина успешно и детето се възстанови. Втората съпруга на бившия ми, която не е българка една седмица след него пристигна да ми изкаже лично емпатията си и да ме подкрепи. Хайде сега кажете ми как да не се ядосвам? Как да не ме заболи за повединието на съпруга ми?
Моят съпруг има също дете от друг брак. Приела съм го и за секунда няма да се поколебая да помогна в така ситуация. И когато всичко приключи ми вика: "Абе аз казах ли ти, че всичко ще бъде наред, какво си се запритеснявала". Идваше ми да го тупна.
Това е, чуждите деца, явно си остават чужди. Дъщеря ми след навършване на пълнолетие е напълно самостоятелна и по никакъв начин не ни пречи.
Пиша ви, за да си излея болката и не искам да кажа, че вторият ми съпруг е лош човек, в никакъв случай, но все пак като майка усетих безразличието му към моето дете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 3 години, 8 месеца
hash: c390618dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мъжете по природа са по-малко съчувствени от жените ,а камоли за детето от бившия са пълен пас ,което е жалко
М35

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 33148777a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Тук говорим за елементарно човешко отношение, а не за делене на децата. Замисли се, че ако детето на твоя приятелка беше катастрофирало, ти щеше да отреагираш по някакъв начин. Щеше да предложиш помощ или поне да изпиташ емпатия, да ти трепне нещо отвътре. Това са нормални неща. Не е нужно едно дете да е твое, че да съжаляваш за случило се нещастие и да ти се иска да подкрепиш семейството на пострадалия.
Той ти е съпруг, а дъщеря ти е била в болница... дори да не приема детето за свое, би следвало да му пука за теб достатъчно много, че да реагира адекватно. Би следвало и да му пука за детето, макар и да не го приема за свое, пак би следвало да го приема за човек, с когото е живял известно време и е опознал.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 083cf26f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   По-големият проблем е, че има мъже, които след като се разведат с жена си вече и собствените им деца им стават бивши. Имам познати на които след развода вече не са виждали баща си, не си е плащал и издръжка. Моят не е такъв. Аз имам сестра от вторият мъж на майка ми и нямам проблем с деленето. Даже аз го правя. Сестра ми си има един баща, които трябва да се държи като такъв нея, а аз си имам друг. Аз не искам втори баща или майка. Имам си една майка и баща, които си се държат много добре като родители с мене. Като искам повече пари за нещо няма да говоря изобщо с мъжът на майка ми, а с баща ми. А ако искам да говоря за момчета или някакви такива неща ще говоря с майка ми, а не с жената на татко ми. Жена на 20 съм и даже ми е чудно какъв е проблема на жените с това делене. Айде мъжът ако няма свое дете може да искате да приема вашето така, но след като си има няма как да ги приема за еднакви. Аз ако някога се окажа жена на разведен с дете няма да приема неговото за свое, нищо ще се държа като "мащехата" от приказките.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fe500fd5a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Поредната глупава тема на чичака, целяща да охули вторите съпрузи. Всичките му истории си приличат-идеален първи съпруг, и безотговорен втори. Стилът му е вече разпознаваем. Но не си дава сметка, че точно вторите съпрузи са тези, които опъват да издържат семейството и децата от предишните бракове на съпругите си. В случая вторият съпруг е отглеждал това дете осем години. и не всичко опира до пари.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 09e96caaab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Авторке, трябва да си благодарна на втория си съпруг, защото ти е отгледал детето. Първият ти мъж си е бил камшика за чужбина, създал е друго семейство, и си е гледал кефа. А всички тревоги и проблеми ги е поел втория ти мъж, когото така необмислено хулиш. Дете не се отглежда само с издръжка. Иска се грижи, присъствие, семеен уют. И дъщеря ти ги е получила благодарение отново на втория. Той е по-добрият съпруг и човек за мен.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 94100927c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами права си, чуждо е. Моят баща дори за собствените деца не е много загрижен, не сме особено близки. А на сестра ми бившият и от собствените си не се вълнува. Всеки е различен, мъжа може да не успее да показва чувства, иначе можеше да те подкрепи. Ако е негово, едва ли ще е същото.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0b06d7496d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не разбирам защо да е длъжен да симулира чувства? Държал ли се е лошо с нея, причинил ли и е страдание, отказал ли е молба за помощ? За друго не е длъжен.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: be3537961e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Защо се нахвърлихте върху авторката и то най-вече вие мъжете? Е, какво като вторият и мъж е гледал детето и от първия брак? Когато е катастрофирало трябва да го остави да умре ли? И дали толкова го е гледал или просто го е търпял?
Не се научихте, че една разведена жена с дете се приема безусловно, без сметки, без натяквания, без пазарлъци. Като не ви изнася въобще не се захващайте. Просто е.
От една разведена с дете

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 224eb83faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ами това е априори ясно, защо си си свъобразила, че някой с нещо ти е длъжен? Той се е оженил за теб, да не е сам, да има секс, знаеш ли колко му пука за дъщеря ти? Просто я е търпял, и това е много. Аз не бих приела чужди деца, признавам си. Затова и не смятам да се омъжвам втори път, да раждам полубратя и сестри или да гледам чужди деца. На хората, на които да имат нов мъж/жена им е по-важно от собстветие им деца и забъркват такива каши с втори, пети и н-ти бракове, това им се случва.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8cf7c167d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да не казвам голяма дума, но с роднините (преди да се омъжа) се нагледах на подобни отношения, многоъгълници и последствия от тях и съответните панаири. И си казах - никога, за нищо и за никого няма да приема мъж с дете от предишен брак или аз да заведа мое дете при друг мъж.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a988af2c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Не знам за вас но аз лично не бих гледал чужди деца, даже няма дасе занимавам с жена която има ремъркета! Ако за секса да но друго не. Вобще като цяло съм с мнението всеки трябва да си плаща за грешките и щом имаш дете си го гледаш с бащата, като си се развела каквато и да е причината си го гледаш, ако ли не дай го на бащата можеш да му прехвърлиш правата. В днешно време вече балъци няма и всеки трезвомислещ ще постъпи каъо втория ти съпруг.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a988af2c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 10 е най права и я поздравявам за това че казва самата истина. А тя е че никой не е длъжен да ви гледа децата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 368b663725
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Тук проблема е и психологически, просто съпругът не чувства детето, като свое и от там идва проблема. Не може да вникне в ситуацията и не знае как да изрази емпатия. Иначе, който ражда деца трябва да си ги гледа.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: dfa2b99ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Аз отраснах с мащеха. След смъртта на майка ми, бях на 6, на 8 бях с рабити нерви, страх, не можех да спя. Слез консултация с психиатър започнах да взимам медикаменти за да спя на 8 г. Днес живота ми е белязан от вторият брак на баща ми. От там последваха куп негагивни последици. Беше ад всеки ден.Общата им дъщеря отрасна като принцеса, всичко топ уроци, образование, дрехи, грижа, всичко. Аз бях на дъното, не бях проблемно дете, напротив тиха, скромна, с голямо желание за учене и развитие, но не ми даваха шанс, нямаше частни уроци, завърших кварталното училище. Борба за всичко. Проблемът е не само новият партньор, проблем е биологичният родител, които трябва да сложи ясна граница и да не се влияе от връзката си. Аз не мога да си представя да се държа така с някого, та камоли с дете. Мога да дам само любов, топлота и прегръдки.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2e545dbbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   А мен ми е по интересно да знам, каква е причината да се разделите с първият си съпруг? Щом все още е съзнателен и отговорен, каква ли е причината да се разделите, най вероятно си ти авторке. Ако не е тайна, моля те сподели, за да разсъждаваме по темата ти.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 18af1aba09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   До номер 3-И защо ще се държиш като със мащеха от приказките? Детето какво ще е виновно? А и щом си приела бащата приемаш и детето му!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ae2b88949b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Не може да се изисква от човека повече, отколкото може да ти даде.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3d4dec9099
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   На много хора им е трудно да отглеждат чужди деца и за съжаление причините са доста често финансови, особено в България.



До номер 17

Как се разви животът ти по-късно? А този на природената ти сестра?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 61de5c46c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   И да не чувства детето като свое трябва да бъде до съпругата си в такъв тежък момент. Какъв простак!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8741087f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Мила авторке съжалявам и те разбирам защо ти е болно. Мисля следното. Пълно е с втори съпрузи за които чуждото дете е чуждо дете, а и са лоши мъже сами по себе си. Ти за своят казваш, че поне като човек е добър. Впечатли ме отношението на бившия ти мъж. Аз преживях миналото с бащата на децата ми. Но и до днес не мога да преживея това което се случи после. Ново семейство, ново дете. А тия две деца които имаме с него? Читателите могат безпощадно да коментират, че аз съм си послала да е така... Не съм, но кои ще повярва. А и да съм? Децата не бива да бъдат наказвани. Там е работата, че ние тихо и кротко се разделихме. И го предупреждавах -не прави грешката да изоставяш децата. И двамата сме без бащи. И тои каза-никога няма да си оставя децата. Не са се карали. Аз ги карах да му се обаждат да не прекъсват връзката. Но не може все децата да го търсят. Никакъв ангажимент. И всеки ден мисля за това как цял живот съм отглеждала сираци без да го знам. Аз пък питам защо за собствения баща децата му могат да бъдат бивши?

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 61bb54b646
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Авторката нищо не казва как тя се грижи за децата на втория си съпруг, или те са бивши?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: d83d7cdb5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   До 24. Казала е, казала е, ама няма кой да чете: "Моят съпруг има също дете от друг брак. Приела съм го и за секунда няма да се поколебая да помогна в така ситуация".
С мой, твой, наши и въобще деца от различни бракове винаги има проблеми.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ddf4fa4498
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Аз не бих могла да продължа с човек който в такъв момент не е бил морална подкрепа. Не че, нещо кой знае колко повече може да направи, но моралната подкрепа е задължителна.
Показал е някакво абсурдно почти безразличие в момент в който ти си треперела за живота на детето си.
За който и да е близък в случая, камо ли за дете. Това ще ми промени тотално възприятията за образа на човека с който съм.
Абсолютно невъзможно е да продължа да изпитвам позитивни чувства към него.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8662a01c03
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Н26, ти не би продължила, но авторката ще продължи. Защото цял живот го е доила, отгледал е детето й, докато бившия си е бил камшика по чужбината. Ама сега е дошъл, хвърлил е някой лев, и авторката обърна палачинката. Хвали него, а човекът, който толкова години е бил до нея, вече е низвергнат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6dd5190cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   До 27. Е, как го е доила, като пище, че бившият и съпруг редовно си е плащал издръжка и се е грижил за детето мокар и от чужбина. Ако детето ти е с опасност за живота нормално е жената да се притесни.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8b275ea8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Остават си чужди, но това с безразличието не го разбирам. Аз имах много конфликти и напрежение с втория съпруг на майка ми. За протокола, не ме е издържал, всички разходи плащаше дядо ми, дрехите си ги купувах с парите от издръжката. Въпреки това съм 100% сигурна, че при подобна ситуация този човек не само ще бъде морална подкрепа на майка ми, но и лично ще дойде да ме види, ако положението е много лошо. Аз бих постъпила по същия начин. Та авторке, не знам дали съпругът ти е добър човек

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 61bb54b646
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Н 28, плащането на издръжка не е грижа, а законово задължение, което много бащи плащат само поради страх от санкции. Да не говорим, че е мизерна. А вторият съпруг на авторката е отгледал детето й. Авторката обаче е неблагодарна, и това е довело до отдръпването на втория й съпруг.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 29 дни
hash: 3044085492
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   А вие жените не се научихте, че един истински мъж не би приел като свои децата правени от друг мъжкар. Може да ги приеме в дома си, да ги храни и пои, но няма да ги приеме в сърцето си. Казвам ти като мъж. Нещо повече пълно е със случеи, където доведения баща посяга на заварената си дъщеря. За него тя е просто жена, сексуален обект. Леля ми на времето си хвана втори мъж, и той многократно е посягал сексуално на братовчедката, която мисля е била на около 16г. Вие жените сте виновни за всичко. Вие преценявате мъжа, вие решавате с кой ще имате секс, от кой ще забременеете, кой става и кой не става за баща. Сега го плюеш втория ти съпруг, но когато си била самотна майка и те е взел с ремаркето сигурно е бил най-добрия. Освен, че те е взел се е грижил за вас и ти е помогнал отгледаш детето ти. Малко мъже това биха го направили това и вместо да го плюеш, мий му краката и му пий водата, че тоя е злато. Изпуснеш ли го и него, ще имаш от тук нататък единствено само мераклии за чук и бек.

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 6dd5190cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Абе не може детето на любимия ти човек да е с опасност за живота и ти да си свиркаш. Просто не е нормално, разберете го.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: c8cd6dbdea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Нещастник. Що за безчувствено говедо трябва да си в ситуация в която ти кажат, че твой близък е катастрофирал да стоиш и да гледаш тъпо. За непознат да ти съобщят пак ще се притесниш та камо ли за близък.
Без значение, че е гледал детето, в такава ситуация се познава кой какъв е, приятел в нужда се познава.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 ден
hash: c8cd6dbdea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Номер 3 Ти си вещица, трябва да те изгорят на клада.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: c8cd6dbdea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Аз бих приела децата на любимия ми за свои. Аз мисля, че само истински влюбените биха приели децата на любимите си за свои.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: c8cd6dbdea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Аз вече съм приела децата на любимия ми за свои. Той има двама по-големи сина.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: c8cd6dbdea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   До номер 5 За какво да е благодарна? Ако наистина обича майката, той ще приеме дъщеря й за свое дете. Човек благодари ли на бащата на детето си за това, че полага грижи за него. Ситуациите са различни. Едно е да полага грижи за това дете и съвсем друго да покаже непукизъм в ситуация в която животът на дъщеря й е бил застрашен. Точно защото се е грижил за това дете би трябвало да му пука повече. Хората към животни се привързват когато полагат грижи та какво остава за дете. В ситуацията в която се е намирала авторката той е наранил чувствата й. Но явно за някои коментиращи чувствата са без значение.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: c8cd6dbdea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Грижил се е и какво. Голяма работа. Всеки може да работи. Да изкарва пари, да ги влага в семейството, да приеме детето в дома си. Особено когато няма избор ще изтърве майката. НО не всеки може да бъде човек в определени ситуации.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 ден
hash: c8cd6dbdea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Освен това авторката не пише нищо лошо за него. Пише, че не е лош човек. Защо решихте, че е неблагодарна?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: c8cd6dbdea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   До номера 3 4 5 7 9. 13. 14 20 26. 27. И 30 , Чувството за съчувствие познато ли ви е?

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: c8cd6dbdea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Колко от вас биха реагирали по начина по-който е реагирал мъжа на авторката когато ваш близък катастрофира?

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: c8cd6dbdea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Ако става въпрос са пари щом настоящия мъж се е грижил 8 години за детето в тази ситуация с пари се е погрижил бившия й. Не му е искала пари. Благодарна е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: c8cd6dbdea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Освен това ако се е разделил с майката на детето си това не означава, че е зарязал дъщеря си. Понякога развода е неизбежен. Напротив цяло лято е прекарвал с нея.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d98d28802b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Български манталитет - моето дете си е мое, чуждото чуждо и никога не мога да го приема за свое. Край.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f1f85a9c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Айде стига драми и сълзливи истории! Вероятно дъщеря ти не е със сериозни травми и настоящият ти съпруг е прав. С какво по-точно може да помогне в подобна ситуация, след като не е лекар.
В такива истории вечно децата от първия брак са облажили, а вторите децз са ощетени, вторите съпруг/съпруга също. Техните доходи се делят между децата ти, но разведените егоисти все не виждат това. Убедена съм, че има сериозна причина за поведението на втория ти съпруг и ти нямаш никакво право да го виниш.
Никой не е длъжен да обича чужди деца, , не разбрахте ли, вие всичките разведени с деца!!! Заради такива разведеняци вторите съпрузи/съпруги вечно са с по 1 дете, вместо с 2 или 3, но това вие не го виждате.
Заради разведените и омъжени/оженени повторно много други жени и мъже остават завинаги без поколение и без семейство.
Вземи и разруши и това семейство, че едно разрушено вече не ти стига?
Наглостта на егоистите няма край! Няма!
Благодари се, че не си сама и не вини горкия човек, че не тоди стонлитра крокодилски сълзи.
Трябва да си благодарна, че те е взел ерген, ти си жена с бреме и вечно в сянка друг мъж.
Задължение на бившия съпруг е да е в този момент до детего си, а долетялата чужденка може да е долетяла не от велико съчувствие към дъщеря ти, а от страх, че в такива моменти често припламват искри между бивши съпрузи, и се случват изневери.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3d2fc8a2ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

48.   Авторке, и сега като четеш наливането на масло в огъня, си на път да се разведеш и с втория си съпруг, нали?

Кое на всички разведени с деца, не ви стана ясно? Кой ви набива в главата, че някой друг е длъжен да обича децата ви, може човекът до вас да вижда у децата ви точно онези отблъскващи черти, заради които се разделихте с бившия/бившата. Често детето хива настройвано срещу втория съпруг/втората съпруга и той/тя чувства това, но вие не го забелязвате.
Пълно със съветнички, които "биха" направили еди-какво си, мо никога не са се озовавали в подобна ситуация.
Вероятно дъщеря ти не е тежко пострадала, затова и съптугът ти така е реагирал, а и ако вижда, че си свръхпанирана, се е опитал да те успокои.
Всяко дете има двама родители - биологичните, освен ако не е осиновено. Те трябва да се грижат за него. Да се опитват разведените с деца да уреждат детето си с двама бащи или с две майки е нелепо. Вторите съпрузи/съпруги са за вас, те не са трети родител на детето ви.
И какво очакваш, Авторке, съпругът ти да лее драматични сълзи ли? Сълзите са патент на жените. А и с какво помагат?
Не търси под вола теле и не драматизирай!
Съчувствие може да търсиш сред приятелки, но най-голямата глупост ще бъде да разрушиш и това семейство.
Това че чужденката дошла, не е ясно, защо е дошла, може да я е хванало страх, че мъжът й ще й изневери с теб, бившата.
Не съсипвай живота си заради чужди грешки, а научи дъщеря си в чия кола да не се качва! Нали знаеш, че най-рисковото място в до шофьора, затова обикновено на шофьора нищо му няма. Този, който трябва да бъде изхвърлен е приятелят на дъщеря ти, оредпазил е свбе си и не му е пукало за нея.
Много плаках, когато синът на приятелка катастрофира, плаках по телефона, когато научих, но никой от научилите новината мъже не се разплака. Той оцеля, но му остана накуцване с единия крак, ожени се и създаде семейство и е много щастлив.
Жена съм

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3d2fc8a2ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Авторке, и сега като четеш наливането на масло в огъня, си на път да се разведеш и с втория си съпруг, нали?

Кое на всички разведени с деца, не ви стана ясно? Кой ви набива в главата, че някой друг е длъжен да обича децата ви, може човекът до вас да вижда у децата ви точно онези отблъскващи черти, заради които се разделихте с бившия/бившата. Често детето хива настройвано срещу втория съпруг/втората съпруга и той/тя чувства това, но вие не го забелязвате.
Пълно със съветнички, които "биха" направили еди-какво си, мо никога не са се озовавали в подобна ситуация.
Вероятно дъщеря ти не е тежко пострадала, затова и съптугът ти така е реагирал, а и ако вижда, че си свръхпанирана, се е опитал да те успокои.
Всяко дете има двама родители - биологичните, освен ако не е осиновено. Те трябва да се грижат за него. Да се опитват разведените с деца да уреждат детето си с двама бащи или с две майки е нелепо. Вторите съпрузи/съпруги са за вас, те не са трети родител на детето ви.
И какво очакваш, Авторке, съпругът ти да лее драматични сълзи ли? Сълзите са патент на жените. А и с какво помагат?
Не търси под вола теле и не драматизирай!
Съчувствие може да търсиш сред приятелки, но най-голямата глупост ще бъде да разрушиш и това семейство.
Това че чужденката дошла, не е ясно, защо е дошла, може да я е хванало страх, че мъжът й ще й изневери с теб, бившата.
Не съсипвай живота си заради чужди грешки, а научи дъщеря си в чия кола да не се качва! Нали знаеш, че най-рисковото място в до шофьора, затова обикновено на шофьора нищо му няма. Този, който трябва да бъде изхвърлен е приятелят на дъщеря ти, оредпазил е свбе си и не му е пукало за нея.
Много плаках, когато синът на приятелка катастрофира, плаках по телефона, когато научих, но никой от научилите новината мъже не се разплака. Той оцеля, но му остана накуцване с единия крак, ожени се и създаде семейство и е много щастлив.
Жена съм

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4267668799
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Някои хора не умеят да изразяват емоции и не знаят как да реагират адекватно (имат ниска емоционална интелигентност) или лошите новини ги блокират. В други ситуации, предизвикващи силни емоции (независимо дали са радостни или тъжни) държи ли се адекватно?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c941113b39
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   При нас вторият ми мъж се държи, с детето, като с негово, а биологичния баща, като някакъв далечен чичка. Голям цирк е, детето вече е голямо и само изкоментира този факт. Мъжът ми не е българин, има деца и те също го обичат и уважават, както мен и детето ми. Двамата им гостуват, и без мен До хора си е, манталитет, възпитание и т. н. Мисля, че много хора не стават за бащи, то си трябват много лични качества освен да може да храни семейство и да изкарва пари.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5e48ef1f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

52.   Мисля, че авторката е крайно неблагодарна към втория си съпруг, който на практика е отгледал детето ѝ, докато биологичния баща си е гледал кефа в чужбина!

 
  ...
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: d8d02596fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

55.   Това да се гледа на разведените жени с деца като на багаж са предразсъдъци на болен мозък.

Ако един човек наистина обича половинката си ще приемеш и децата й въпреки. че не са твои биологични деца. Та тези деца са част от половинката ти. Щом не ги обичаш значи не обичаш и част от половинката ти. А и децата са толкова невинни те нямат никакви вина за грешките на родителите си.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: 2fa0cdfa69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   А и това, че една жена е разведена с дете не означава, че няма ценни качества и че не може да обича един човек.

 
  ...
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: 19738680fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

67.   Аз на твое място бих му казала, че ако не може да приеме напълно дъщеря ми, а само симулира загриженост, като му изнася, и бие отбой, като стане сериозно, няма място в живота ми. И между другото, детето не е ремарке, а човешко същество. Подобно грубо и просташко изразяване ме вбесява. Хайде поне да не обиждате детето, дори да е чуждо.

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker