Някои мъже си мислят, че длед като имаш бивш съпруг, имаш и бивши деца от него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (100770)
 Избор на редактора (147)
 Любов и изневяра (23882)
 Секс и интимност (11766)
 Тинейджърски (20529)
 Семейство (5085)
 Здраве (8085)
 Спорт и красота (4223)
 На работното място (2309)
 Образование (6203)
 В чужбина (1342)
 Наркотици и алкохол (959)
 Измислени истории (742)
 Проза, литература (1531)
 Други (13960)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Някои мъже си мислят, че длед като имаш бивш съпруг, имаш и бивши деца от него
преди: 6 месеца, 2 дни, прочетена 785 пъти
Здравейте,
Отново темата за вторите бракове и децата от предишните. Ще се опитам да бъда кратката досолкото мога.
иша всичко това с болка. Ами не се научи българският мъж (сигурно се отнася и за българските жените) искрено и без резерви да приемат деца от други бракове. Нас уж ни приемат обичат, а децата ни някакси остават между другото. А ние и на тях им деца раждаме, гледаме да им угодим, не делим децата си на мой и твой и какво ли още не.
Миналата година дъщеря ми от предишния брак катастрофира с нейния приятел. 20 годишно прекрасно момиче, борба за живот. На нейния приятел нищо, просто късмет. Първият ми съпруг от 12 години живее в чужбина, там има друго семейство, но не е прекъснал връзката си с нас. Всяко лято е прекарвал с дъщеря ни, докато беше малка. Плащал е издръжка, интересувал се е от нея и т. н. Веднага му се обадих, притеснена, разплакана.. Той на следващия ден долетя. Настоящият ми съпруг с запази такжва спокойствие, че чак тръпки ме побиха. Вика ми "не се бой, млада е ще си оправи". Пиеше си биричката, спеше си спокойно и от "кумова срама" поне да беше казал с нещо да помогна. Аз разбирам, че дъщеря ми не е негово биологично дете, но осем години е живял с нея и поне някаква степен на привързаност трябва да има. Нищо подобно не усетих. Баща и направи всичко, което се изисква от едшн баща, плаща не жалеше средства, искаше най-доброто лечение. С нищо не ни натовари. Въпреки всички притиснения и главоболия всичко мина успешно и детето се възстанови. Втората съпруга на бившия ми, която не е българка една седмица след него пристигна да ми изкаже лично емпатията си и да ме подкрепи. Хайде сега кажете ми как да не се ядосвам? Как да не ме заболи за повединието на съпруга ми?
Моят съпруг има също дете от друг брак. Приела съм го и за секунда няма да се поколебая да помогна в така ситуация. И когато всичко приключи ми вика: "Абе аз казах ли ти, че всичко ще бъде наред, какво си се запритеснявала". Идваше ми да го тупна.
Това е, чуждите деца, явно си остават чужди. Дъщеря ми след навършване на пълнолетие е напълно самостоятелна и по никакъв начин не ни пречи.
Пиша ви, за да си излея болката и не искам да кажа, че вторият ми съпруг е лош човек, в никакъв случай, но все пак като майка усетих безразличието му към моето дете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 28 дни
hash: c390618dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

1.   Мъжете по природа са по-малко съчувствени от жените ,а камоли за детето от бившия са пълен пас ,което е жалко
М35

 
  ...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: 33148777a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

2.   Тук говорим за елементарно човешко отношение, а не за делене на децата. Замисли се, че ако детето на твоя приятелка беше катастрофирало, ти щеше да отреагираш по някакъв начин. Щеше да предложиш помощ или поне да изпиташ емпатия, да ти трепне нещо отвътре. Това са нормални неща. Не е нужно едно дете да е твое, че да съжаляваш за случило се нещастие и да ти се иска да подкрепиш семейството на пострадалия.
Той ти е съпруг, а дъщеря ти е била в болница... дори да не приема детето за свое, би следвало да му пука за теб достатъчно много, че да реагира адекватно. Би следвало и да му пука за детето, макар и да не го приема за свое, пак би следвало да го приема за човек, с когото е живял известно време и е опознал.

 
  ...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: 083cf26f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

3.   По-големият проблем е, че има мъже, които след като се разведат с жена си вече и собствените им деца им стават бивши. Имам познати на които след развода вече не са виждали баща си, не си е плащал и издръжка. Моят не е такъв. Аз имам сестра от вторият мъж на майка ми и нямам проблем с деленето. Даже аз го правя. Сестра ми си има един баща, които трябва да се държи като такъв нея, а аз си имам друг. Аз не искам втори баща или майка. Имам си една майка и баща, които си се държат много добре като родители с мене. Като искам повече пари за нещо няма да говоря изобщо с мъжът на майка ми, а с баща ми. А ако искам да говоря за момчета или някакви такива неща ще говоря с майка ми, а не с жената на татко ми. Жена на 20 съм и даже ми е чудно какъв е проблема на жените с това делене. Айде мъжът ако няма свое дете може да искате да приема вашето така, но след като си има няма как да ги приема за еднакви. Аз ако някога се окажа жена на разведен с дете няма да приема неговото за свое, нищо ще се държа като "мащехата" от приказките.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: fe500fd5a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

4.   Поредната глупава тема на чичака, целяща да охули вторите съпрузи. Всичките му истории си приличат-идеален първи съпруг, и безотговорен втори. Стилът му е вече разпознаваем. Но не си дава сметка, че точно вторите съпрузи са тези, които опъват да издържат семейството и децата от предишните бракове на съпругите си. В случая вторият съпруг е отглеждал това дете осем години. и не всичко опира до пари.

 
  ...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: 09e96caaab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

5.   Авторке, трябва да си благодарна на втория си съпруг, защото ти е отгледал детето. Първият ти мъж си е бил камшика за чужбина, създал е друго семейство, и си е гледал кефа. А всички тревоги и проблеми ги е поел втория ти мъж, когото така необмислено хулиш. Дете не се отглежда само с издръжка. Иска се грижи, присъствие, семеен уют. И дъщеря ти ги е получила благодарение отново на втория. Той е по-добрият съпруг и човек за мен.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: 94100927c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

6.   Ами права си, чуждо е. Моят баща дори за собствените деца не е много загрижен, не сме особено близки. А на сестра ми бившият и от собствените си не се вълнува. Всеки е различен, мъжа може да не успее да показва чувства, иначе можеше да те подкрепи. Ако е негово, едва ли ще е същото.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 0b06d7496d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

7.   Не разбирам защо да е длъжен да симулира чувства? Държал ли се е лошо с нея, причинил ли и е страдание, отказал ли е молба за помощ? За друго не е длъжен.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: be3537961e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

8.   Защо се нахвърлихте върху авторката и то най-вече вие мъжете? Е, какво като вторият и мъж е гледал детето и от първия брак? Когато е катастрофирало трябва да го остави да умре ли? И дали толкова го е гледал или просто го е търпял?
Не се научихте, че една разведена жена с дете се приема безусловно, без сметки, без натяквания, без пазарлъци. Като не ви изнася въобще не се захващайте. Просто е.
От една разведена с дете

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 224eb83faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

9.   Ами това е априори ясно, защо си си свъобразила, че някой с нещо ти е длъжен? Той се е оженил за теб, да не е сам, да има секс, знаеш ли колко му пука за дъщеря ти? Просто я е търпял, и това е много. Аз не бих приела чужди деца, признавам си. Затова и не смятам да се омъжвам втори път, да раждам полубратя и сестри или да гледам чужди деца. На хората, на които да имат нов мъж/жена им е по-важно от собстветие им деца и забъркват такива каши с втори, пети и н-ти бракове, това им се случва.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 8cf7c167d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

10.   Да не казвам голяма дума, но с роднините (преди да се омъжа) се нагледах на подобни отношения, многоъгълници и последствия от тях и съответните панаири. И си казах - никога, за нищо и за никого няма да приема мъж с дете от предишен брак или аз да заведа мое дете при друг мъж.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker