Подготвителна група в училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Подготвителна група в училище
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 961 пъти
Имам дете на 5 годинки, което в момента е в детска градина. С мъжа ми плануваме другата година-учебната 2021-2022 живот и здраве да я запишем в подготвителна група в училище, а не да остане в детската градина. Към момента на започване на уч. година ще е на 6 год. и 1 месец. Може ли някой да изкаже мнение по темата.
Как минава денят на детето ( знам, че подг. групи са до обяд)?
Какво учат децата? На чинове ли стоят? Там ли закусват, обядват?
Имат ли домашни? По колко минути са им заниманията?
Детето ми възприема много бързо, пише думи, учи английски, адаптивно и социално е, енергично е, рядко спи наобяд и затова смятаме, че просто ще тъпче на едно място в градината, ако я оставим до 7 годишна там. Отделно чакаме бебе и така или иначе няма да съм на работа, ще мога да я прибирам наобяд от училището.
Говоря за гр. Варна. Какво ви харесва в организацията и какво не, на какво се набляга. Децата ви после останаха ли в първи клас в същото училище? Има ли такова предимство? Учителките същите ли са в първи клас? Ако може някой да даде отзиви за подготвителните групи, ще съм благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 699c533204
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мога да отговоря на въпросите ти, защото живея в Германия, но те поздравявам за решението да я пуснете по-рано на училище. Тук това е стандартна практика - децата тръгват на 6 и по изключение в началото на 7, което ми се струва много добре. А в България се губи цяла година от живота по детски градини.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 32c3685f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В детската градина дъщеря ми я подготвиха перфектно за първи клас. Там има играчки и повече удобства за малко дете. Отделно, като се появи бебето сама ще се убедите, че с две деца ще ви бъде не двойно, а може би петорно по-трудно. Да не ви плаша, но... Аз бих си оставила детето в градината. В Германия децата са по-малко в клас, имат повече удобства, не може да се сравнява.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 32c3685f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И да добавя, ако в детската градина храненето е подсигурено и имат сборни групи през ваканцията, в училище ваканциите съвпадат с тези на учениците. Отделно храна не е подсигурена. Има стол, в който храната е с по-ниско качество от тази в градината, закуска вие трябва да подсигурите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2b18bc7f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моят син беше в такава група. Сега вече е голям, но съм доволна от избора си.
Привикват с училището с правилата, с домашните, които са от сорта на да оцветите банана в жълто, а домата в червено. Стоят на чинове. Там закусват в стола, сега заради Ковид може да има различия. Има възможност и за обяд и за занималня, които са платени.
Учителките са различни, за предучилищна и за първи клас, но децата за 1 г предучилищна опознават и училище и начални учители и охраната на училището и дори продавачките в лафката.
Тъй като заниманията са в училище учат малко повече неща в сравнение с градината и са напълно подготвени и със знания и емоционално за 1 клас.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 59e9809fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Запиши я в подготвителна група, щом искаш, но нека си тръгне на училище на 7г.!

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bc46fe41a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Дъщеря ми ще е в такава група за втора година.И за миг не съжалявам за решението си да тръгне в предучилищна в училище.Разликите са много и всичките са в полза на училищната среда.
В училище се държат с тях като с ученици, а не като с малки деца. Малките привикват към новостите, свикват с тях, което е много по-лесно при тръгването в първи клас.Да, имат домашни, от типа оцвети, свържи точките, нарисувай.Това също е огромен плюс за по-нататъшното им обучение в училище.
Групите са много по-малки.Миналата година бяха 23 деца, тази ще са 17.
Стаята на дъщеря ми е много цветна и пълна с играчки.Имат чинове и столчета, също цветни.Има общо помещение, в което закусват, обядват ( което не е на стол, който пък не е задължителен), правят гимнастика.Там са шкафчетата за багаж, отделно в стаите всяко дете има свое шкафче, в които държи консумативите си - блокчета, тетрадки, флумастри, моливи.
Педагогическите ситуации или иначе казано учебните часове са с продължителнсот около 10-15 минути.Това е разписано по закон.В хубаво време за навън и играят на двора.
Ако имате други въпроси, питайте.
И ако в градината децата ходят, защото няма кой да ги гледа, то предучилищната им дава една стабилна основа за следващите 12 години.И ако след двата месеца престой на детето ми в градина, стигнахме до психолог, то в предучилищната тя ходи с огромно желание.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 25 дни
hash: 5e6a9574fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Много бих искала да отговоря на въпроса ти и да ти помогна но нямам никаква представа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker