България - защо сте заблудени? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

България - защо сте заблудени?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2063 пъти
Българите постоянно дискусират коя партия е по-добра от другата, както и какво е било при едни и при други.

Няма ли да разберете че населението ни е дезинтегрирано със висока корупция идваща и от власт и от самото население?

Няма ли да разберете че средната възраст за страната ни е над 40 години? Това ще рече че половината население е на възраст от 40 нагоре и другата половина от 40 години надолу до възраст 1 ден след раждане.

Няма ли да разберете че в страната от 7 милиона души по-малко от 1/3 са работещи?

Няма ли да разберете че пенсионираните са почти колкото работещите? (малко над два милиона души пенсионери и малко над 2 милиона работещи)

Няма ли да разберете че населението ни е необразовано в крак със времето?

Няма ли да разберете че не сме продуктивни, нямаме индустрии и не сме иновативни поради липса на образование?

Няма ли да разберете че сме 21-ви век и да, който чете това сега има достъп до информация чрез интернет и пак си губи времето в много от случаите?

Няма ли да разберете че не сте научени достатъчно и че можете повече?

Няма ли.. няма заплатите и пенсиите да се вдигнят.. не няма.. и ще става по-зле.. страх ме е за семейството ми и пенсиите с които ще живеят ако доживеят пенсия.

Страх ме е че не успяхме да обединим и интегрираме и малкото останал потенциал в страната в лицето на разновидните и най-вече преобладаващи групи от българи, турци и роми.

Страх ме е че дезинтеграцията води до още по-големи последствия и загниване на системата която неуспешно се транформира от комунизъм към капитализъм.

И не, не е въпроса как е било по време на комунизма и как е сега.. едно време е едно време, със различно образование, различна степен на развитие на света и различни и различни обстоятелства от тези днес.

И не, нито капитализма, нито плановата икономика не са добри като икономически системи. Ето на, китай като комунистистическа страна (еднопартийна система, не демокрация която обменя управляващите) се доказва като хибрид.

Демокрацията сменя управлението. Комунизма не. Комунизма до преди бе планова икономика. Капитализма до преди бе асоциириан че върви само с демокрацията. Сега има нов хибрид - комунизъм със капиталистически пазар.

Не е до там какъв ни е пазара само.. трябваше да се промени системата ни, трябваше да се образова населението, трябваше да се развие пазара ни, трябваше да се интегрира населението, трябваше да се обогати и още и да привлече и други групи от вън за да станем мулти-културни и да не ни пропаднат и забавят всячески всички административни услуги, продуктивност, търговия, данъчна система и облагодаряване на пенсионерите ни.

Трябваше да станем мултикултурна и мулти-етническа и расова страна за да се спаси системата, а не да опустее после от ступено население и не-ефективна икономика и статут на държава. Трябваше да се променим за да оцелеем. Вече е късно обаче след 30 години вече е късно.. страната я виждам (колектива от население) че ще продължава да пропада. Ще умрат балканите всичките.. и ще умрат със гордост на национализъм до де не изчезне страната и националността.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2a1fef57ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Населението на България е толкова, колкото може да изхранва страната. Горе-долу толкова е било и през 1944г.
Ако си представим за момент, че всички 2 милиона емигранти се върнем - страната ще рухне тотално. Нито има детски градини, нито училища, нито университети, нито инфраструктура да поеме 2 милиона човека отгоре.

Няма индустрия - младите отиват там, където има индустрия. От село и малките градове в големите и после - в още по-големите - в чужбина.

Това положение няма да се промени със заклинания за политическата система или против корупцията. Корупцията е най-печелившия отрасъл в държавата в момента. Докато е така - няма да изчезне.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9fe03d27e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами супер живей със страховете си!
Имало висока корупция, а къде в света няма корупция?
Страната ни е с 6 800 000, но пенсионерите на пенсионна възраст са 1 550 000. Има разбира се близо половин милион на инвалидни пенсии, но те повечето и работят. А около 2 мил българи работят и живеят навън, около 2 милиона работят в бг, като сложиш и децата ето ти народа.
Застаряващо ни било населението, ми къде в ЕС не е, мъчат с млади бежанци да намалят този факт, но факта с намалената раждаемост си е факт, за цял ЕС.
В България остана необразовано население, защото сами изгонихме умните и образовани млади. Позволяваме на работодателите да се подиграват на образованите с ниски заплати.
Мога да продължа, но не виждам смисъл да убеждавам автора. Особенно щом подкрепя мултикултурализма.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 47de23b4b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За страна пълна с гадни и злобни хора, които вместо да се опитат да подобрят нещо в живота си, са готови да впрегнат всички сили да те съсипят, че и ти да си зле, за такива хора ли да ми пука? Българите единствено се обединяват за да направят на някого друг нещо лошо, подмолно, гадно. В България като изляза навън и видя злобните муцуни на 90% от хората ми става ясно за какво племе става въпрос. То да беше само гадното изражение, не е кой знае какво, ама за 19 години в България с какви изроди съм се срещал не е за разправяне. Навсякъде по света има лоши хора, но в България процентът е прекалено висок.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1c3587a693
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Толкова нелепо съждение отдавна не бях чел. Какъв хибриден комунизъм, в света има 5 комунистически държави, от който 4 изключително бедни, общото между тях е, че те все повече отхвърлят комунистическите принципи и се демокраризират като отхърлянето на Марксистката теория в Северна Корея и приемането на частната собственост в Китай. Мултикултурна държава означава демокрация, как една капсулована и бедна държава смяташ, че ще стане мултикултурна. Ако приемем хибриден комунизъм ще изпаднем в политическа изолация, най вероятно ше имаме режим на тока като в Северна Корея и минимална работна заплата като в Куба 17 долара.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e00e101278
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторът на тази тема е един полуграмотен популист.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d499134b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Така е. Един правилен коментар в този сайт за първи път. Досега не съм чувала или чела такова мнение, което се припокрива напълно с моето.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 42ffa9a9b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И какво трябваше да разберем? Ти ли ще оправиш нещата? Комунизъм никога е нямало, защото комунизмът е неосъществима утопия и лъжеучение. Тук е имало държавен социализъм, еднопартийна тоталитарна власт. Национализмът е пълна отживелица, вече Франция, Англия, Германия са завладени от други народи и култури и тук това ще стане, прирастът ромско и турско население в следващите 20 години ще ни измести. Проблемът ни е в селския крадлив манталитет.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ad12888944
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   И предлагаш за да не ни се затрие държавата да стане мултикултурна, тоест да си извикаме паплачта на света в България и съвсем да я втасаме! Много си умен, браво!
Аз пък от първо лице виждам как в Западна Европа са прокопсали от лицемерната си толерантност (дума, всъщност водеща до гибел) и мултикултурност, всякакви араби им оправят жените по улиците вечерно време, хайде мерси!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f39ea1c89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Само дето не разбрах, защо сте споменали, комунизма? Светът никога не е видял и няма да види, истинският комунизъм!
По време на Соца населението живееше добре, процентът на безработицата беше почти 0, нямаше хора ровещи по кошовете, здравеопазването и най-вече образованието бяха в пъти по добре от днес. В България имаше фабрики и се произвеждаше нещо. Сега не ми казвайте, че са били боклуци. Тогава питам и аз, днес какво произвеждаме и изнасяме, имаме ли фабрики като преди?!?
Да нямаше разнообразие и най-вече БАНАНИ, но имаше спокойствие и сигурност. Населението растеше, а сега намалява и то с големи темпове. По време на соца българите се сдобиха със собствени имоти и апартаменти, което и днес крепи българина. Ако не беше това, не ми се мисли, как 80% от хората, щяха да плащат наем, камоли за храна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 025ba7c522
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ти на 18 години ли си или на 19?

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bbac6d303d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Приятел, всеки може да си ръси глупостите, но има една истина - Глобализъм. Този глобализъм е покосил цял свят, покосява и България. Идеята - съсипваш занаятите, производството и ориентираш населението към дигитализацията и езиците! Киснат по 10-12часа в офиси, зомбират се, не спортуват, не четат, тъй като нямат необходимост. Алгоритмите им носият кинтата, не културата. Те имат софтуерна и хардуерна култура. На останалата част от младите и средната възраст, не оставяш избор, довеждаш до оскотяване. На това му се вика Евгеника. Чистиш населението и оставяш само богати. Защо си мислиш, че страната се издържа главно от офисни длъжности? Програмистите са навсякъде, огледай се. Те са продукт от чужди оланове. Кий мечтае да кисне пред компютър всеки ден? !? Моля ти се. Процесът е необратим и нищо няма да се подобри. До 20-30 години ще се крие, че населението е под 4 млн. То сега е под 6! България е най-бързо изчезващата нация.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1dc5050650
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 8.

Автора: 'Ще умрат балканите всичките.. и ще умрат със гордост на национализъм до де не изчезне страната и националността. '

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a2e6b01d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   В див капитализъм сме. В Америка вече бедните са с палатки по дължината на цели улици. Да минеш през такъв квартал си е страшно. Образованието им също е по-зле от нашето. На кое да им се възхищавам? Европа също запада. Не знам какво търсим в ЕС, като вече не можем и да пътуваме, а изпълняваме някакви техни препоръки и ни подхвърлят европейски пари, които потъват някъде. Решение също няма. Отделно сме алчни, завистливи, хомофоби, расисти. И докато силните не си оправят взаимоотношенията, ще страдат малките държави.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1dc5050650
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 1, говориш пълни глупости.

www.dailymail.co.uk/news/article-9044983/amp/Europes-wanted-Prostitute-killer-cocaine-smuggler-mafia-boss-hunted-Europol.html

Съвсем пресно от този месец - най-търсените хора из Европа от Интерпол.

Най-представена пише медията е българия със 4 човека издирвани. Следвана от Франция и Русия със по 3 човека. Къде 7 милионна България се сравнява със 70 милионна Франция или 120 милионна Русия.

Определено не е по-безопасно във България сред българи. Дори самият ти коментар е расистки типично.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6dc0bfe1e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Реалността ясно се вижда от последните 30 години в които всички други балкански държави малко или много дръпнаха и имат по-високи доходи от БГ. България няма да може да прогресира защото по-голямата част от населението й няма морал. В държава в която всеки е срещу всеки, болшинството от хората се наемат на работа не чрез способности, а чрез връзки и шуробаджанащина, и само гледат откъде и как да откраднат или как да прекарат някой няма как да прогресира и да подобри стандарта на живот на обикновените хора. България си унищожи качественото образование което произвеждаше добри кадри за страната и чужбина. Квалифицирания труд изобщо не се цени и се заплаща обидно ниско-в пъти по-ниско от в чужбина.
Какъв вид работа е останал в момента-вижте сайтовете:чистачка, продавачка, кол център, или надути изисквания за 2-3 езика.
Че човек ако знае 2-3 езика за какво ще стои тук-за да живее в мизерната панелка и да получава в пъти по-малко ли?
Когато една страна няма добро образование и качествена съдебна и полицейска система, тя произвежда бедни и необразовани хора които са управлявани от корумпирани политици и престъпници. Манталитета на повечето българи съсипва държавата-не са виновни само политиците (които между другото са избрани от населението). Да прибавя и всеобщата злоба и агресия между хората.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 69ce55c62e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До 15 от 8.
В пъти по-добре да умрем с гордост и национализъм, отколкото със събуди гащи от арабите, както в момента умира Западна Европа.
Дойде ли паплачта в България, ще умре още по-бързо, не ги искаме!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: bb5b9557ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   По политически въпроси не отговарям.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker