Трябва ли да се регламентира законово съжителството на семейни начала? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Трябва ли да се регламентира законово съжителството на семейни начала?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1880 пъти
През 2009 г. беше направен такъв опит - да се регламентира законово с промени в Семейния кодекс съжителството на семейни начала. Управляващите обаче в крайна сметка се отказаха да го правят, според мен заради опасенията, че така ще проправят път към регламентиране на хомосексуалните двойки и по този начин ще загубят определена електорална подкрепа. Оттогава минха повече от 10 г. и този въпрос не се повдига вече. В същото време поне половината деца у нас се раждат в партньорства без брак. Това лишава както партньорите, така и децата от правна защита в редица случаи.. Проблемите възникват при раздяла или смърт на някой от партньорите. Изоставена от партньора си майка няма право да ползва семейното жилище, за да отглежда в него детето си. Няма право на издръжка. При смърт партньорът няма право на дял от наследството и т. н. По-слабият партньор реално няма никаква правна защита. При разтрогване на връзката може да се изнесе само с куфара си с дрехи, нищо че през цялата връзка може да е влагал лични средства за ремонт, закупуване на обзавеждане, дори за изплащане на самото жилище. Към всичко това трябва да се добави и факта, че за държавата, когато става въпрос да отпуска социални помощи например, небрачните двойки се третират като брачните. Например една неработеща жена няма право на детски, ако партньорът й има достатъчно голяма заплата и са регистрирани на един адрес. С това положението на слабия партньор става още по-неблагоприятно. Та въпросът е: трябва ли да се регламентира законово извънбрачното съжителаство, та дори за целта да се приемат и хомосексуалните съжителства, които макар и да не са легализирани все пак съществуват и ще продължават да съществуват, независимо дали това ни харесва или не?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0821a97a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Да!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bfe6279ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Не! За това си има брак!

"При разтрогване на връзката може да се изнесе само с куфара си с дрехи, нищо че през цялата връзка може да е влагал лични средства за ремонт, закупуване на обзавеждане, дори за изплащане на самото жилище."

Да, за това съм съгласен. Просот не го прави, а обазеждането го вземи със себе си. Купувай само скарт,а за да има следа и си готова.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: efdc00e0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Аз съм твърдо "за". Всички изброени доводи са абсолютно верни. Много двойки се правят на модерни с живот на семейни начала, докато не ги застигне подобен проблем. Обикновено жената се озовава в по-слабата позиция, когато се появят децата. Ако мъжът не в мъж на място и не си поеме отговорността при евентуална раздяла, най-ощетени са децата. Всяка сериозна двойка би трябвало да се води семейна с всичките произтичащи права и задължения. А младите жени само мога да посъветвам да мислят за бъдещето преди да заживеят и раждат деца на мъж, който няма намерение поне да подпише. Аргументите, че един подпис не е гаранция за любов, издишат, когато се случи някое от споменатите от автора/ката събитие.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 41bd75b4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Всичките проблеми, които са изброени са много лесно разрешими. Просто двамата партньори отиват в гражданското за половин час с двама свидетели и се подписват в една книга и всичките им такива проблеми ги няма вече. Които иска да живее без да сключва брак, защото е убиец на любовта, затвор за свободната воля, отживяла институция и пр. трябва да може и да си понесе последствията от това решение. Друг проблем ще е доказването на това съжителство. Съседите ли ще трябва да се питат, тези хора дали са двойка наистина или само се преструват заради някаква изгода.
От друга страна, ако по някакъв начин съжителството без брак стане юридически равно на това с брак поне ще намалеят фалшивите детски. Сега всички знаем, че има децата родени от родители без брак, които са вписани с неизвестен баща в Акта за раждане (макар и хората да си живеят заедно и бащата да се грижи за семейството си) с единствената цел да се вземат детски и други социални помощи. Не казвам, че са много пари, дори напротив, но така се вземат (или по-скоро се намаляват) пари за хора, които са в по-голяма нужда.
В Германия (сигурно и в други страни в Западна Европа е така) съжителството без брак е равно на това с брак, но там хората са доста по-честни поради различни причини.
Това с хомодвойките не ми звучи, като някакъв сериозен аргумент. Просто ако трябва ще се променят няколко думи в семейния кодекс. Например да се споменава явно, че бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Същото може да се направи и за съвместното съжителство без брак. Но според мен, въобще не трябва да се променя каквото и да било. В крайна сметка затова е създаден бракът и всеки може да си прецени, дали е за него/нея или не.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7c9bef64d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Ако правата на извънбрачните се изравнят с тези които са сключили брак, закона се обезсмисля, защо да се сключва брак тогава!? Либерализма е анархия, всеки иска да прави каквото ще, а обществото да се съобразява с това. Брачното съжинелство си е законното и няма нужда от корекции. Който не иска да се съобразява със законите, няма правото да търси права! В миналото, деца родени извън брака, се смятаха незаконно родени, днес това е променено в полза на децата, както и да са родени, те са с равни права пред законите, а хитруванията при съжителството без брак, законът не ги касае, нали сами са решили да са извън него. Какво искате, да ползвате свободата извън закона, но когато затънем в блатото на беззаконието, веднага ревете да има закони и за анархистите!? Да, ама не, няма как да стане това. Даже сключващите брак, вече имат ограничения, въведоха се предбрачни договори, а вие очаквате свободията ви да се узакони!? Какво искате, по лесно да изритвате бащата от собственият му дом, за да си веете байрака по свободно, това ли?

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 598a000c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Или просто хората да сключват брак и това е. Ама масово мъжете са скръндзаци, а жените ги устройва да си хабят младостта , без да имат сигурност за нещо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ff9d72fde3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Според мен не трябва да се регламентират тъй като хората няма да го правят, както не сключват и брак (сигурно защото не искат да поемат отговорностите описани от теб). Който иска да е официално, подписва.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cb21745f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Против съм! Никой няма право да регламентира, че живея в съжителство със съквартирантите си. Това е мое право, да реша аз с даден човек, съквартирант ли съм, гадже ли съм или ще правя семейство. С такова предложение ограничавате правата ми, ако живея с приятелка съквартирантка, или временно сама с бъдещата свекърва, като нищо законово ще ни обявят за лезбийки, без да сме такива. Ако свекъра е починал, а сина й е в чужбина да събере пари за сватба, 20 гюдишната кандидат снаха и 50г бъдеща свекърва ще ги водят през такъв закон лезбийки, нормално ли е? Всеки който живее в един дом с хора ще го водят, че прави секс с всички с които съжителства. Ако мъж хазяин се е регисрирал в жилището, което отдава под наем на мъж, това ще направи тези двама човека гей, ще им даде права на които нямат право, ще даде право на хазяина и наемателя да търсят да се унаследяват. Представи си богат дядка дава едно от 10-те си жилища под наем, и го наема обикновен наемател /мъж или жена/ без да е обявен пред държавата, като наемател, ако дядото почине, наемателя с такъв закон може да обяви, че с дядото са били двойка, така ще лиши децата на дядото от наследство, много хора ще излъжат ако има начин да наследят.
До днес държавата е дала всякакви права, няма нужда да ги допълва или променя, мое право е дали ще сключа брак или не. Това с ограничението от детски, заради партньора живеещ с неработеща жена на един адрес е лъжа, той може да не й е партньор, а съквартирант или хазяин, от нея зависи как тя ще го обяви пред държавните служители. Често циганките обявяват свекърите си за хазяи и си вземат помощи за самотна майка. А ако е реален партньор и има добър доход на точно тази майка детски не й трябват.
Не е работа на държавата да следи, краката на хората пред кого се отварят.
Ж41

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f5c450eb15
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Доколкото си спомням, предложението беше отхвърлено не заради хомосексуалните двойки (не виждам връзката с тях), а заради недомислици в закона. Кой и как ще следи кой с кого е във фактическо съжителство, хората не винаги се регистрират на 1 и същи адрес? Не става ясно и как ще се прекратява съжителството, кой ще следи да не си в съжителство с повече от 1 човек, и още редица неуточнени елементи.
Аз лично не виждам смисъл от 2 вида законово уредени съжителства - бракът върши тази работа. Защо е необходима негова light версия, когато има брачни договори? Ако някой иска да е сигурен в бъдещето си от правна гледна точка, да сключи брак. Ако не - да си кара така с всички положителни и отрицателни последствия.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4a0eb20514
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   "все пак съществуват и ще продължават да съществуват, независимо дали това ни харесва или не"

Ако държавата иска, може много лесно да спре подобна практика. Просто трябва да измисли данъчни облекчения и други подобни стимули и привилегии за млади семейства (в момента има само едно такова - за ипотечни кредити) и/или да увеличи данъчната тежест върху живеещи на семейни начала и много бързо ще започнат да сключват бракове всички. Само че държавата ни е путка и никога няма да го направи. В нормалните държави има данъчни класове и един от критериите в кой данъчен клас попадаш са точно такива неща като сключен брак, деца и т.н. Там примерно семейните плащат по-малко осигуровки и осигуровката на единия брачен партньор може да покрива медицинско обслужване на другия. АКо се въведат подобни мерки и тука, никоя двойка в сериозна връзка няма да живее на семейни начала без брак. Подобни съжителства създават куп бюрократични и юридически проблеми на държавата при определени казуси и не знам защо държавата си затваря очите и не се задейства. Аз пък така го казах, сякаш някога се е задействала за нещо. Важното е кражбите да вървят, пък другото го еби в майката.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2000322a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Озаконяването се нарича брак.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 32777a1b91
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автоката: Благодаря за интересните отговори! Само искам да уточня защо вмъкнах хомо съжителствата в целия контекст - защото като държава от ЕС има голяма вероятност да ни осъдят за дискриминация, ако се регламентира съжителството само на разнополови двойки. Подобно нещо се е случило например в Унгария, където има такова решение от техния Конституционен съд.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 03f08daaf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ако бащата признава бащинството си и в акта за раждане е записано неговото име като родител детето си има всички права и се третира като дете родено в брак. Ако доходите на съжителите са големи, детето не получава детски, но ако има граждански брак е същото. Законът, доколкото знам не прави разлика между родените в брак и само съжителство.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 42df93432f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Напълно подкрепям номер8, като обаче държа да отбележа, че нямам нищо против хомосексуалните хора.

Държа да поправя 11 - пише се Узаконяването. Аз също правя правописни грешки, но чак такива фрапантни смятам, че е прекалено...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d91e4df2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Харесва ви или не твърде много деца се раждат от двойки без подпис, така че е съвсем нормално тези деца да имат същите права като децата чийто родители са подписали.
Щом бащата е признал детето си, то носи неговата фамилия и трябва да има всички произтичащи от това права. Съответно и майката да няма право да се води "самотен родител" с цел получаване на финансови облаги.
И изобщо какво му е сложното законово да се регламентират нещата?
А това, че няма политическа воля за това е друг проблем.
Така, че след като на хората масово не им пука за брака като институция, трябва законите да се съобразят с реалността, а не да им се чете морал, че не се правело така и т. н. защото така нищо не се решава.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 522fb14f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Е, айде де. Аз ще си купя къща, ще я изплащам н на брой години, по някое време ще дойде някой сульо и след няколко години като завъди любовница, ще си тръгне с половината ми къща, а аз и детето от предишния брак, ще се изнасяме под наем, понеже къщата ще е продадена, за да може на сульо да бъде изплатена половината, въпреки че той една стотинка не е дал, така ли? Айде няма нужда. Меко казано глупаво е.

За случая, който си описал - никой не кара никой насила да живее без брак. Така че, ако някой не иска да се жени за теб, а ти много искаш, просто не живееш с него и намираш друг, който да иска. Издръжка на дете се плаща със или без брак, не знам кой ви излъга.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4a0eb20514
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   18, само ако е купена по време на брака. Придобитото преди брака не се дели.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f5c450eb15
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   17, като не им пука за брака, никой не им е виновен, да не реват ако след някоя година се окажат на улицата без права върху семейното жилище, или в болница нямат право да дадат съгласие за лечение, или недай си боже погребението да нямат право да организират. Законите са такива и всеки си взема решенията, никой не му е крив.
Аз разбирам разни мацки с бизнес и пари, дето им е все тая дали имат или не брак. Обаче някои, дето чули, че така е модерно или "щото няма смисъл от брака", могат да бъдат неприятно изненадани

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ff9d72fde3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   На регламентираното съжителство му се казва брак. Който иска, го обявява, подписвайки се в общината. С такова меркантилно мислене по-добре не сключвайте брак. Бракът е любов, доверие и уважение, не сделка. Когато встъпваш в него си мислиш, че искаш да си цял живот с този човек, да е жив и здрав, не какво ще му вземеш като се разделите.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0b7dcb2ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Начинът за узаконяване и защита на партньорите е измислен, нарича се брак. Ако някой не иска да подпише, държавата не е виновна и не е длъжна да мисли допълнителни начини, с които да го защити и да му даде права по време на връзката.
Искаш права и защита, искаш деца родени в брак, отиваш и подписваш. Подписът е важен за държавата, а не празненството.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9f7f2040e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Не. Щом не искаш брак, значи не искаш държавата да ти се бърка в интимните отношения. В подобен избор няма никакви проблем, стига хората да знаят какво правят и да си уредят юдидически нещата както изберат, включително и в случай на смърт. Това че доста не го правят, не значи че държавата трябва насила да ги кара. Иначе направо да върнем комунизма...

Бракът, така както е дефиниран днес е абсолютно безсмислен. Той е проектиран за друг тип общество което е разбирало съвместният живот по друг начин. Моделът на повечето хора днес идва от Америка, и няма смисъл да обяснявам какво той представлява.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0b97e7bc41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   "Харесва ви или не твърде много деца се раждат от двойки без подпис, така че е съвсем нормално тези деца да имат същите права като децата чийто родители са подписали."

И кой ти каза, че същите права?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0b97e7bc41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Какъв ви е проблема на повечето тук? Защо не ни оставите, да си живеем и да страдаме от "глупостта си"?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a626d3c29f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   който е избирал такъв тип взаимоотношения сам си ги е избрал и не е нужно за всяко нещо закон, като имаш някви такива опасния търсиш си някой който иска брак и всичко е точно както си мислиш докато не се намесят адвокати и да си ги мерите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ff9d72fde3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   18, парньорът не е сульо, а човек, с когото делиш всичко. Въпрос на избор дали ще си избереш готованец, който не плаща нищо, или човек, който работи и изплаща наравно с теб. С тази нагласа няма да си намериш някой свестен.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 71170313fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Категорично не! Скъпа авторке, законовото регламентиране на съжителството без брак е безсмислица откъдето и да го погледнеш. Вече имаме брак, а сега да приравняваме неговата противоположност на него? Това е все едно да поискаш да дадем правата, които имат притежателите на шофьорска книжка, на онези, които нямат такава. Или помощите за майки с деца да се дават и на такива, които нямат деца. Съпоставимо е и с това да обявим всеки секс между хора, които не се познават от достатъчно време според новия закон /който ще си допишем за удобство/, за секс с проститутка и съответно жените в тези двойки за проститутки. Което впрочем е престъпление според НК, ама това между другото!

Мога да изреждам още, но се надявам да си схванала смисъла! Примири се, че тутманикът ти няма да се ожени и реши ти с него ли ще си или не! Но да го отнасяме ние заради нечие нежелание да приеме действителността, няма да стане! Казвам ти го с най-добри чувства - няма как заради един човек да се променя цялото човечество. Променя се човекът! Така е било, така и ще бъде, докато има поне трима души на тази земя и съответно един от тях ще е малцинство.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1ef02b4e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Като е на семейни начала, значи нека е като семейство, тоест с брак. Иначе защо ще е на семейни начала?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 41bd75b4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Специално до No 17. Това дали бащата на дете, което не е родено в брак, го признава, като свое или не, няма никакво значение. В този случай, според закона, майката решава дали детето ще има попълнено име в полето за баща в Акта за раждане. Ако мъжът, каже че той не е баща или не иска да бъде такъв, то майката може да заведе дело за бащинство до 3 годишна възраст на детето и ако той действително е баща - няма мърдане. Ако пък майката и бащата се разделят, да речем, и тя не иска да има нищо общо с този мъж, то тогава детето остава без баща. Тогава бащата може да заведе дело за бащинство, но по друга точка от закона, но доста по-рестриктивна от тази, по която майката може да го направи.
Проблемът тук, поне според мен, е че част от тези деца остават съвсем съзнателно юридически без баща, макар и той да си присъства в живота им с единствената цел да се вземат детски или други социални обезщетения. Едно, че държавата ни е бедна и няма пари, друго че политиците са ни силно корумпирани и крадат, като не видели и съвсем няма пари. Заради това бая хора работят в сивия сектор и не плащат реалните данъци и осигуровки, като се добави и стотиците цигански семейства, които правят деца само заради детските. Това води до хроничната липса на пари в НОИ и оттам до мижавите детски. И сега, отгоре на всичко това и тези двойки, които съзнателно лъжат с деца "без бащи". Така, че поне от гледна точка на децата няма разлика дали са родени в брака или извън него. Нещо повече, дори те имат едно право повече от брачните - да получават детски, когато реално не ги заслужават. Разбира се по отношение на партньорите това не е така и тези с брак имат различни право от тези само в съжителство, но това си е техен избор.

До авторката. Не съм напълно сигурен, а не ми се рови в момента в нета за да проверя, но си мисля, че по отношение на семейната политика, ексклузивните права са на националните законодателства, а не на европейското. Това означава, че ако Народното събрание приеме някакъв закон, които не противоречи на Конституцията, международното право и някоя от хартите, по които България е страна, то този закон е почти непробиваем. Така, че може да се каже, че законът е с цел да се защитят правата на децата в двойки живеещи на съвместни начало без сключен брак. А хомодвойките (особено гейдвойките) трудно ще имат собствени деца и това няма да се счита за дискриминация, защото става дума за децата, а не за родителите, т. е. както много неща в правото и това е заобиколимо.

А това, че само мъжете не искат брак не е вярно. Преди десетина години бях на курс по немски и имаше урок за семейството и учителката започна да пита курсисте какво мислят за брака, защото самата тя била против него. От 6-7 жени (всичките около 22-24 годишни), само две бяха за брака, докато другите бяха против. Просто има хора и от двата пола, които поставят знак за равенство между брак и семейство и когато се каже брак, те си представят само неуспешните бракове на познати, роднини или родители. Но сега, когато семейства се разделят със скоростта на светлината и без всякакъв натиск от страна на обществото, да се твърди, че един подпис е убиец на любовта, окови или каквото и да е несериозно. Бракът се разтрогва толкова лесно и колкото се сключва. И хора, които не са семейство няма да станат такова с или без подпис и обратното, хора които се обичат, отговорни са към себе си и децата си, могат да си живеят и без да женят и пак ще си бъдат семейство. Аз заради това смятам, че настоящата ситуация е добра и не трябва да се променя семейния кодекс.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8e140ecba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   №17, какво е страшното на брака, че тези които хленчат за права, го пренебрегват!? Имат си законно право да се обезпечат като си сключат брак, и си живеят спокойно със защитени права, какво неясно има. За да се подпише брак не се искат никакви такси, всичко е безплатно, затова не може да има оправдания. Тези които не искат да сключват брак, имат предварително поставени комерсиални цели, една от които е именно тази, майката да се води самотен родител и да цоцат по яко от държавата. А когато живота ги цапордоса, започват да хленчан за закрила и специални закони конкретно за тях!? Закон си има, бракът е такъв!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4ea85480f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Не трябва. Все пак могат да сключат брак, ако искат защита. Сами са си избрали да имат деца без брак с всичките последици от това. Човек мисли преди да направи нещо, а не постфактум да чака другите да му оправят бакиите и да го спасяват от неразумни решения.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f32b44f85e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   " Какъв ви е проблема на повечето тук? Защо не ни оставите, да си живеем и да страдаме от "глупостта си"? "

Определено проблеми имат хора като теб, които са против брака и ненавиждат тези двойки, които са сключили брак! Живей както си щеш, но такива като теб, които сте на семейни начала ставате много нагли! Живейте си според глупостта и тъпия ви житейски избор да живеете без брак, само не вините другите, които не са като вас!

И още нещо, бракът не е сделка, нито договор, нито е нещо лошо
и още други гнусни, тъпи ваши " доводи" против брака. Живейте както си искате, само не претендирайте, че вашите небрачни отношения са като на тези хора, сключили брак!

По отношение на децата, било то българчета или ромчета, родени без брак получават повече права и морално съчувствие и помощ от обществото, за разлика от децата, родените с брак! Същото е и с двойките, живеещи на семейни начала - те получават повече подкрепя, съчувствие, разбиране и симпатия от блузки, сродници, приятели и от обществото, в сравнение с бракуваните двойки!

Хубавото е поне, че Държавата, въпреки обществото, е наясно с всичко и е застанала в подкрепа на Брака и на семейните хетеросексуални двойки, сключили брак! Това обаче не се харесва на повечето хора като теб, които са на семейни начала и които са свикнали да вменяват вина и налагат нагло на всички и другите инакомислещи, своите нагли, изкривени представи за семейство!

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: ae5790e1be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Против съм. Който иска повече права сключва брак.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker