Ще полудея, той отрича истини и факти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ще полудея, той отрича истини и факти
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2833 пъти
Той отрича всичко, което не му изнася. Прави скандали, обижда грозно мен и детето. Ние помним всичко, ние страдаме от това. После мъжа ми отрича всичко, казва че това не е истина, че аз съм луда и психически нестабилна за това, че говоря това. Че нищо от това не е истина! Никога не се извинява и не съжалява дори и за най-гадната си постъпка спрямо мен и детето ни. Няма как да си измислям след като и 5 годишния ми син помни всичко това.
Той е гневен, той е способен на всичко и после го отрича. А най-гадното е че не само не чувства вина, ами иска ние да сме много усмихнати и да сме много обичливи към него. Без абсолютно никакво знаение колко ни е потъпкал душите. Това постоянно отричане на факти и истини е нетърпимо, всякаш има право да направи каквото си иска и после "щрак" и то не съществува, просто аз съм си го измислила, защото съм луда.
Наистина накрая ще полудея! Детето помни и страда от гадното му отношение, което също отрича и пред него. Дори има наглоста да обвини мен, че го настройвам. А само час преди това той му е крещял, обиждал го е "животно, ще те оставя на улицата, ти не си човек, ти гадно животно" , и когато детето е разстроено от това аз съм виновна. Защото това не се е случило и най-вероятно аз му го вменявам. Това е извратено.
Вменява ми, че не му готвя, че никога не съм му приготвила нищо. А само като погледнеш в кухнята колко уреда, колко посуда има и как непрестанно правя и манджи и десерти. Докато ги яде му е хубаво. После отрича, че изобщо нищо не съм му направила ама абсолютно Нищо !
Наистина ще превъртя накрая, от ежедневни скандали и унижения, от обиди. Просто всичко се отрича. Това е страшно и не знам как да постъпя. Той дори отрича, че е гневен и че не може да се овладее, за него той е тих и спокоен. Просто се представя за съвсем друг човек, а аз съм луда. Разбирате ли ме че съм на 35г и съм напълно наясно какво е гняв и спокойност.
Той отрича реални факти и случки и си представя някакво съвсем различно нещо. Иска да не вярвам на себе си и усещанията си, а да притъпя всичката болка която ми е причинил и да повярвам в лъжата. Чуди се и се мае после защо аз, защо детето сме обидени, защо ни е болно .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 08eb58b8c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Боже, този мъж има нужда от психиатър! А ти НЕ ПОДЛАГАЙ на това детето си!!! Ще му навреди тази среда- махни го оттам!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4b73e8f648
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   И нещо смяташ ли да направиш по въпроса? Като например да се разкараш незабавно от откачения си мъж?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 066fe64993
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Той вероятно е шизофреник. Сега... ти защо продължаваш под един покрив с него е въпросът?
Да, може и ти да врътнеш накрая, но дори това не е фаталното защото си е твой избор, но детето...то горкото няма избор!
Я се стягай и направи каквото трябва заради детето!!!
Тука и да ревеш и да се тръшкаш няма как да ти помогнем физически! От теб зависи да събираш твоя или неговия багаж и да приключиш с това! Само не излизай с "нямаме къде да отидем"- ИМА, с 1- 2 скрити видеота ще имаш доказателство да потърсиш организация за защита на малтретирани жени и деца!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: beee805d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   При следващия скандал пусни телефона си на запис -без да му казваш. Тайно. И пази записите, ако трябва за пред полицията или съда. Ако не работиш веднага започни работа и го напусни с детето. Ти защо изобщо стоиш при такъв психопат и го оставяш да те тормози. Той тормози и детето. Запиши го поне два пъти и не му казвай, че си го записала! Пази записите като доказателство за пред съда. Действай вместо да стоиш там и да полудяваш. Имаш отговорност към детето!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 80496f7fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мъжът ти най-вероятно страда от психична болест като биполярно разстройство или шизофрения. Когато не е в криза, убеди го да се прегледа при специалист.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 00a8c13638
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Какво правш с такъв човек? Просто си тръгни и го остави. Няма как да се постигнете разбирателство. Не пишеш дали от самото начало е бил такъв или после е станал, но когато нещата не вървят до такава степен, няма връщане. Просто се разделете и започни на чисто

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1ce5193cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз пък се чудя как се събирате с всякакви боклуци и психопати, раждате от тях и после с години ревете колко сте зле и измъчени и пак стоите да ви мачкат? Като ти е нетърпимо, вземи си детето и се махни от него. Ако имаш брак, разведи се.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7a46d174ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Това е социопатия

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b604c7ef05
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Записваш го, и следващия път като отрече му пускаш записа. Шах и мат. Но внимавай да не избухне допълнително.

Но така или иначе тази връзка е приключена, защо продължаваш да тормозиш себе си и детето не е ясно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 415f494006
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   И каква е идеята на този пост? Не знам за мъжа ти - може и да е както казваш, но виждам и друго - ти се идентифицирш с детето си, което е на 5. Какво разбира едно дете на 5, че и да помни? Говориш в множествено число - виждал съм такива майки и ми е ясно тази психика. Тя става Майка и спира да е всичко друго. Като не си ок с него, разделете се, но го направи с достойнство, а не с представяне като жертва по анонимните форуми...

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d1888c9f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Мъжът ти има антисоциално личностово разстройство. Това е широк спектър обхващащ нарцисисти, социопати и психопати. Аз не съм завършил психолог все още, но имам един мой си поглед, който досега се е потвърждавал. Забелязвам, че нарцисистите всъщност спазват "правилата" на социума, защото им е твърде важно да са одобрени и правилни. Такива хора навън са самата справедливост, а с близките си - егоистични. Социопатите обичат да нарушават правилата, знаят ги, четат тук не се пуши, например, но ако не се чувстват застрашени (субективно, те нямат реална преценка за риск), ще нарушат правилата, просто защото могат, изпитват удоволствие, но се вълнуват от последствията. Психопатите нито имат преценка за риск, нито спазват правила, нито се вълнуват от последствията.
С всички представители на спектъра ни се иска да... бяхме записали думите им с диктофон. Отричането от казаното, обявяването за чуждите чувства и мисли за невалидни са им запазена марка.
Разбира се, колега би ти бил безценно полезен. Защото има причина ти да си била привлечена от такъв тип партньор- от съзависимост /емоционална зависимост до детски травми. Със сигурност ще ти е полезно да прочетеш повече за хората с антисоциално личностово разстройство, изключително важно е да се информираш и за детето. Когато имаш вече някаква информираност по темата, прочети за "детето на нарцисиста/социопата". В момента се бориш срещу непознат враг, а тези хора може да са опасни, дори много, НО са много предсказуеми, много.
Бомбардиране с любов-Обезценяване-Криза/Раздяла-и после пак ден, два добро отношение-обезценяване на теб и детето-скандал/наказание с мълчание/ Ту съм Бог, ту съм жертва. Ти- ту си най-добрата, ту най-долната. /Криза/Раздяла и после пак бум- амнезия, всичко е любов и пак обезценяване, и пак... Звучи ли предвидимо като хамстер в колело?
И знаеш ли какво става с жената? Никога не се чувства достатъчно добра, цял живот недоволство от нея, самооценка й... Няма такава, изчезва за сметка на оценката на Нарциса. А той знае всяко слабо място, това е друга запазена марка. Когато те обижда такъв човек той ти цитира вътрешния ти критичен диалог. Той потвърждава всичко най-гадно, което сме помисляли за себе си. Знае, бе, знае точно къде да удари, точно как да му размине с теб, с детето, сигурно и с родител (тия умения се учат цял живот, ако ме разбираш).
Все едно човекът, който те познава най-добре и би трябвало да е искрен и добронамерен към теб да ти каже, че не заслужаваш добро отношение и любов, защото още не си му изпълнила критериите. Смятай какво можеш да очакваш от хората, от живота като цяло щом най близият и добронамерен няма добра оценка за теб? ! Сарказъм.
Истината, е че оценката му за теб трябва да върви по дяволите още днес за да оцелееш психически. Този човек няма способност за емпатия, където и да е в спектъра, всичко в тоя живот е в негово име. Няма майка, няма деца, няма жена, няма ситуация, в която Той да не си е приоритет, неговите емоции, мисли, потребности са преди всичко. И толкова. Този човек не те познава, колкото демонстрира, сама ми помисли колко те слуша, колко знае за твоята личност, всъщност? Да, 1000% си си помисляла "всичко, което кажа може да се използва срещу мен, този човек помни като слон всичко (което му е изгодно)". Това не означава, че този човек те познава кристално, това означава единствено, че е злонамерен към теб. Фокусиран да запомни липсите, дефицитите, онзи един път, в който нямаше сготвено, онази твоя несръчност, онази грешка, онази слабост в океана от добре свършени дейности... Така издекламирани едно след друго в тирада... Могат да сломят всеки, наистина. Обичам да наричам това словесна диария. Така си е, разстроен, слаб човек бълващ... Другият път, моля те спомни си, че това излияние и отношение говори много за него и нищо за теб.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: fe510de583
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Абе виновна си жено, ама за това че си ое с него. Да, има такива хора, които отричат факти. Нарича се гаслайтинг и е личностно рязстройство, мяй-често нарцистично. Прави го, за да му се обясняваш и изпитва задоволтво от този факт. Спри да му се обясняваш. Някой ден, като не е вкъщи - детето за рачичка, чантичките и повече не се връщаш, щом е агресивен. Мълчи си, не му се обяснявай, съгласявай се с него и изчезни. След месец, ще пратищ някой да ти събере останалата част от багажа. Защо подлагаш детето на това? Ако не си тръгмеш си лоша майка, това му изкривява психиката. Действай! И след време - чдихолог за детето, за да си сигурна че ще оправиш последствията от това нещо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0c634c0191
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Съпругът ви може просто да има проблем с жлъчката и черния дроб.
Такива хора са гневни без повод.
Химия на тялото.

 
  ...
преди: 3 години, 3 часа
hash: 5350e8fd87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Мисля, че има шизофрения.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker