Научих от фейсбук, че брат ми се е оженил и се правя, че не зная - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Научих от фейсбук, че брат ми се е оженил и се правя, че не зная
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 2785 пъти
Брат ми живее в чужбина съвместно с една жена, но я крие от майка. Дълга история... С две думи, тя е с 12 г. по-възрастна от него и майка не я одобрява, той после я излъга, че са скъсали, но на мен каза истината, че още са заедно. Мина доста време, но все още си мисли, че са скъсали. Както и да е... Онзи ден случайно виждам фейсбука на тази жена, понякога ми излиза, понеже с племенницата и сме приятелки и тя е коментирала. Гледам аз, жената се хвали с брачна халка, всички я поздравяват за сключения брак и т.н. Обаче брат ми на никого нищо не е казал, вкл. и на мен, а и уж си споделяме. Стана ми странно и обидно малко. На следващия ден ми звъни и аз си викам "аха, явно се обажда най-после да ме уведоми". Говорихме близо час и нищо не спомена за това. Нарочно го подпитах няколко пъти дали има нещо ново при него, как е любовния живот, това-онова, обаче не обади нищо. Нарочно не му казах, че знам да видим кога и дали ще ми каже някога. Жалко и за майка ми в каква заблуда живее. Тя вече от година-две си мисли, че са скъсали, а те даже се ожениха и тя не знае. Няма да се очудя, ако и дете си направят. Предполагам, че няма никога да каже на никого. Представяте ли си сина/брат ви да е женен с деца и вие да не знаете? Като я знам моята майка ще стане страшно, ако разбере. Макар че и тя си е виновна. Цял живот ме е лъгала, за да толерира брат ми за моя сметка, а сега той лъже нея. Тези лъжи започнаха да ѝ се връщат на нея. Явно и той от нея се е учил.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 056c0194ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Майка ти не постъпва добре, брат ти също... тя е в правото си да изкаже мнение, но не бива да очаква синът ѝ да се съобразява с него, особено щом е голям човек. От друга страна, не знам какви ги е наговорила на брат ти, че той да се страхува да ѝ каже за връзката си и да крие, че се е оженил. Супер абсурдно е. Ако аз бях на мястото на жена му, щеше да ми е обидно да ме крие... не държа да сме дружки със свекървата или да ме харесва, ама мъжът ми да се скатава, защото маминка няма да е доволна, не говори изобщо добре. На всичкото отгоре е и в чужбина, не е като да живеят в една къща. С какво го държи толкова? Мрънкане по телефона? Той трябва да си признае и да се застъпи за решението си, няма нищо срамно и лошо щом е по любов. Това за кого се жениш си е лично твоя работа и никой не е капацитет да се изказва кое-какво, а още повече човек не трябва да се интересува от мнението на трети страни, когато няма сериозни проблеми като насилие или очевидно използвачество. Този манталитет с одобряването на булката/жениха е характерен за други части на света, от които всячески трябва да се разграничаваме.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d5a75683f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   до 1

"С какво го държи толкова?"

С два апартамента и една къща. Ай не е слушкал, ай му е взела имотчетата.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 44d759d164
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Майка ти няма право да се меси в живота на брат ти. Той от своя страна пък постъпва много грозно спрямо теб и се крие като мишка, вместо да застане зад решенията си. Той не ти е казал, за да не стигне новината до майка ви. Кажи му директно, че знаеш да видим как ще реагира.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: adbf9afc82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   A кой е казал, че се е омъжила за брат ти? Може да е някой друг.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 178431b046
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   нормално е да се съмняваш в думите на брат си . Явно го е крил от всички.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 05c10c61e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Тази жена да не се е омъжила за някой друг? :D

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 176f83ba3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Идва време когато детето се отделя от родителите за да (евентуално) създаде свое семейство. Това че е по-възрастна жената от синът е негова си работа. Майката единствено трябва да се надява детето й да е щастливо. Никой не ви знае реално драмите и това е просто повърхностна история.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9ee8e0fa1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен и двамата не са прави. Брат ти е голям човек и може да прави, каквото сметне за добре, без да е зависим от мнението на майка ти. Майка ти може да не одобрява жена му, но няма право да решава вместо него, в крайна сметка той се жени, не тя.
Брат ти от своя страна, може поне да се опита да обясни на майка си положението, да и обясни, че е голям човек и сам може да разсъждава за себе си, не да се крие-това е детинско

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: adb91347b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Само да уточним: видяла си да я поздравяват за брак и да парадира с брачна халка, а видя ли нещо, доказващо с кого е брака? Защото теоретично може по някое време нещата с брат ти да са се развалили и да си е намерила друг. Съответно той не ти казва, защото няма какво да каже.

Питам, понеже никъде не споменаваш, че има друго освен факта, че въпросната се била омъжила. Останалото вероятно си го решила сама, но се чудя дали имаш нещо повече от факта, че са били заедно и са го крили /някога, по време, за което знаеш подробности/. Ще се изненадаш колко бързо се случват нещата понякога!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d5a75683f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според брат ми са заедно в момента, даже на скоро бяха в България за малко, а тя се омъжва. Според вас за кого може да се омъжва?

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 144941d662
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Според мен, се жени за брат ти, щом са идвали заедно

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f14a3c38c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Мисля, че преди време четохме тема от брат ти тук- ако си спомням добре, бяхте турци и майка ви е прехвърлила всички имоти на него, защото е мъж, а за теб наследство няма, нищо, че ти ще гледаш майка ви, защото той е в чужбина. Майка ви не харесвала приятелката му, защото е по-голяма, пък и май за българка ставаше въпрос. Та хората се възмущаваха защо той не желае да ти препише поне един имот, заради грижите и заради това, че и си наследник и имате равни права. До последно той вярваше, че той трябва да получи всичко, защото е мъж...За тази история ли става въпрос? Виж, той е голям мъж, има право да се жени за когото иска. Да бъде така добър да си понесе отговорността, даже това да значи загуба на наследство. Чудя се на майка ти- женското чедо не е ли чедо? Нищо ли не заслужава? То това и при българите го има, за съжаление. Още повече, че брат ти се устройва в чужбина, за какво му са тия имоти? Само един му трябва, да го поддържа, да има къде да се прибере през отпуските...а на теб ти трябват също средства, ако смяташ да се грижиш за майка ти. Абе не го жали чак толкоз, той тебе жали ли те? Кажи му, че знаеш и да го видим тогаз!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d5a75683f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, може ли линк към тази история?

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f14a3c38c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не ми се търси линк, не това е важното в случая. Всеки си носи последствията от изборите. Ти бъди човек, не се меси, не прави интриги, каквото трябва да стане-ще стане. Гледай си твоя живот и спокойствие.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f14a3c38c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторке, все пак я намерих, ето-


http://spodeli.net/4/story-154936.html

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e4d4be76b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторке, току що изчетох темата на брат ти, той не заслужава добър ден на пътя да му кажеш, а не да го наричаш брат.
Бъди силна.

Мъж имащ сестра.

 
  ...
преди: 3 години, 28 дни
hash: e9a1ba22c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Малко е грозно, че не е споделил но все пак не е болка за умиране. Просто не е споделил подробност от личния си живот, не е искал непременно да те обиди. Нищо обидно спрямо теб не е казал или направил. Все пак трябва да си сигурна, че е сключил брак с тази жена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker