Жена ми крие пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Жена ми крие пари
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2153 пъти
Здравейте , пиша ви с молба за съвет защото незнам как да постъпя. Женени сме 9 години никога нищо не съм скрил ,премълчал или укрил от жена си. Знае ми пин кодовете на карти , телефон и всичко. Винаги изтеглям всички пари който имам и ги слагам на място което го знаем двамата , като уж и двамата го правим по тозип начин. Вчера фокато я чакам в колата бръкнах в чантата и да взема стотинки за кафе и гледам бележка от банкомат с едни суми вътре , а уж беше закрита. Снимах бележката и я върнах вътре ,отщя ми се кафе и всичко ,и се чудя дали директно да я питам или как да постъпя. Ще се радвам на мнения.е

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: c5f95fbb23
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Подтави картите на масата и я питай директно.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ba8c9d91fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   А защо реши че тя крие за себе си, защо не мислиш че спестява за семейството? За егоистка ли я имаш?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 75d2eadd5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти просто си наивна риба, всяка крие пари с малко акъл защото утре ако теб те няма тя ко ще прай особено ако имате дете.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 91a144ad51
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Има ли жена, която не налита на пари, те са им наркотика. Не й казвай нищо, само ще си развалиш спокойсгвието, промени само начина на достъпа на жена ти до твоите пари. Всеки да си харчи това което заработва. Отделяте по равни суми за общи разходи на дома и слагаш край на една несправедливост. На жена ти ще й стане кофти, ще те помисли за стиснат, но това ще бъде по безобидно, отколкото да й показваш, че си я шпионирал и имаш писмени доказателства. Труден е живота с такива жени, щом парите са ги обзели, такива не стават за семеен живот. Днес ще я разобличиш в едно, утре тя друго ще измисли, като наркомани са, без пари не могат.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: afb00f2f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз не бих "свалил картите". В подобни ситуации си замълчавам до изясняване на ситуацията. Често човек си прави грешни изводи. Често нещата не са точно такива, каквито изглеждат на пръв поглед. Но и реакцията често събужда само предпазливостта на отсрещната страна и става значително по-трудно да се установи истината.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a43d0c9549
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Номер 2, когато спестяваш “за семейството”, семейството ти знае. Авторе, питай я директно. Аз лично не бих толерирала подобно поведение. Изглежда ми общо взето, че твоите пари са общи, а нейните си ги къта за черни дни. Това е много долно поведение и няма нищо общо с любовта, уважението и доверието, които трябва да съществуват в една връзка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 79b1def2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Питай директно! Аз също скатавам пари или както казвам "им налагам вето" но знаят мъжът ми вкл. И децата че "мама крие пари".
Тези пари са винаги кеш, у дома, на достъпно за всички място, но забранено пипането им освен ако не е спешна ситуация.
Не знаят каква сума има обикновено, само знаят че, има някаква за "Ако се наложи".
Да крия обаче в банкова сметка (недостъпни за него, даже и не знае за съществуването им) и мъжът ми да не знае при положение че, уговорката ни е да са общи... Не, бих го отчела като предателство към човека, не бих го направила и ако той го направи ще имаме голям проблем.
Друг вариант е следващият път да не си теглиш заплатата, а си я държи в в твоята сметка и като те попита да и покажеш снимката.
Тогава да обяснява, а после и да те убеди защо трябва да продължаваш ти да внасяш всичко, а тя да "усвоява" настрани...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9a80bfaf51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Всеки трябва да има лични пари, аз в сметката имам спестявания, мъжа ми не ми дава пари, не ми казва колко е изкарал и всеки харчи колкото реши. Щом си покрива разходите няма кво да ти е криво.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a43d0c9549
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Смятай колко ти струва брака щом се разбирате едно, а тя зад гърба ти прави друго - да е застрахована за черни дни докато ти балъкът си даваш всички свои за семейството. Гнусни са ми хора като жена ти - мръсни егоисти и сметкаджии. Това не е любов.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 833bde6785
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ж 68 Всички жени крием пари. Особено сега в пандемията. Мъжете не сте спестовни, е, има и скъперници :). Идва лято, всеки иска да си почине. Аз съм спестила тайно около 1200, явно около 1500 за 6 месеца.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7f2b40a5a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ами ако ти си с широки пръсти, нормално е да крие от теб, защото се притеснява да не ги изхарчеш. Но един ден тези пари пак ще са за семейството.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2e34f28deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ами зависи колко са тези суми! Ако примерно се падат по 50 лв. на месец, за една година това са 600. Ако е спестявала 4-ри години = 2400, което не е много. И 3000-4000 хилки да са може да се сметне, че ги пести за непредвидени случаи, здраве и пр... Но да са около 10 000 и нагоре е доста странно. Все пак не казваш какви пари взимате? Така че според зависи от заплатите ви.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1bccf9ee76
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Сигурно и мрънкаш като си купи нещо и тя е намерила решение- да не ти казва за нейни си спестени пари и да спиш ти спокоен.
Не, че нещо но и аз НЕ СЪМ от тези, които биха живяли без собствени пари. Винаги ама винаги ще имам нещо на страна, без значение с кого живее и имам ли му доверие.
Нямаш право да и казваш нищо ако тя работи и сама си ги изкарва.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9bd7653c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Има елементарен начин да се проверява сметка и тои е чрез акаунт в сайта на банката през интернет. Без приложение без запаметени пароли и без следи. Явно има още да захитрава щом ползва хвърчащите бележки от банкомата. Авторе предполагам ти е ясно, че дори да пести начина по които го прави (тайно ) намирисва. И да я дебнеш може да не можеш да я хванеш за какво пести. Ако пък се разкриеш тя лесно ще излъже. Сигурна съм даже че вече има готов измисрен отговор. Със сигурност знам обаче, че от тук нататъка ще трябва да почнеш да слагаш пари във фонд " и аз съм човек". Впрочем задължително за всеки човек. Повярвай ми знам го от горчив опит. Бившата ми половинка ме научи на доста неща. Честността е хубаво нещо. Но първо трябва да си честен и към себе си. Щом работиш и си с всичкия си, си длъжен да имаш сметка пад лично твоя опека. Никои не е казал че ще си я изпукаш сам. Но такива разни там като честната Калутка всички пари да са общи, а тя да има само нейни... забрави!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: fe1c629651
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Също ще ми е крайно неприятно, ако съпругът ми постъпи така.
Директно ще го попитам.
Ж 45

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 567f5b8b41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   По важно е какво друго крие от теб.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5e172eefc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Е, нали трябва от заплатата да и останат и за покупки примерно нещо за нея си, дори да ги държите общо, я за чанта, я за дреха. И да приемем, че не си е купила дрехата, а я е спестила.
Ние с мъжа ми нямаме общи пари, но примерно дори и в майчинство съм била, втората година е ниско, никога не ме е питал трябва ли ми нещо, а съм си спестила за да може да разчитам само на себе си и да нямам притеснения.
Предполагам, че и ти имаш пари за собствени покупки.
Не виждам защо се дразниш. Може да и се иска да си купи нещо и да си пести, щом работи, а не чака на теб, какъв ти е проблема.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b83a8df0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Иска да има пари настрани до които ти да нямаш достъп.Много добре прави,защото ако нещо между вас се скапе тя да има пари с които да си поеме на първо време разноските.А освен това ако ти си с широки пръсти,а тя е спестовна това си е напълно оправдано,защото не харчи пари за глупости,а си ги слага на сметка някъде.Може да се страхува,че ти ще искаш и те да бъдат изхарчени,защото може това че стоят някъде пари те гложди.
Ние с моя мъж сме такъв случай....и аз реших в крайна сметка да си имам една сметка до която той няма достъп.Първоначално имаше достъп,но изтегли от там сума без да ми каже,след което аз като видях се притесних,даже помислих,че някой друг е влизал в сметката и теглил.Тогава никак не ми стана ок,че нямам контрол върху сметката си.След което промених пароли и всичко и сега той няма достъп.В началото ми се сърди,но аз му казах каква ме притеснява.Той знае,че съм финансово отговорна и дисциплинирана и никога няма да направя нещо,което да го постави в риск и за това имаме една друга обща сметка за общи семейни разходи,до която и двамата имаме достъп.Но за тази не,въпреки,че го държа в течение и знае колко пари има там....Просто не искам ако нещо му щукне да си купи,а той си купува скъпи неща,да се окажа с изпразнена сметка.По-добре така отколкото да съм в напрежение постоянно.А и тя ми стои за черни дни също,аз съм спестовна и така се чувствам по-спокойна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: bafd395f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   няколко неща ми идват на ум: възможно да и е неудобно да се отчита за всяка чанта и дреха и затова скътава, а на теб ти казва по-ниски цени на покупките си; може да си прахосник или да имаш навика да влагаш всеки останал лев в колата (масов проблем), независимо дали има нужда или не; има вариант да спестява за изненада, жилище, ремонт (обикновено мъжете като чуят ремонт и не се съгласяват) не знам в какво положение сте; възможно е да спестява за здравословен проблем или пластична операция я на бюст, я на нещо друо и да знае, че ще си против и т.н. по-притеснителното е, че не се знае ОТКЪДЕ идват тези пари, дали са от заплата само? (айде вкарах те във филма) Не казваш и деца дали имате, на какви години сте, ако нямате и имате неуспешни опити, инвитропроцедурите са скъпи ....

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ba8c9d91fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   До 7 не е вярно че семейството трябва да знае, че жена събира за него. В повечето случаи когато единия от семейтвото иска да събере пари и започне, другия измисля "семейна мечта", която видиш ли струва точно колкото събраните пари. Ново турбо, нови лети джанти или нов спойлер например.
Аз лично преди 2 години събрах пари за кола и чак тогава направо заведох моя мъж в автокъща. Бракувахме старата от 1997г и купихме по-нова 2010г, и той беше доста изненадан, но лесно свикна.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4ddafea7e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   За каква сума става въпрос ? Имате ли.длуги общи спестявания? Колко да е голяма ? Ние в момента сме разпределени всичко по спешни пари и не отделяме нищо за себе си, но си имам пари от преди да се съберем да живеем заедно. Също в бъдеще смятам да си отделям пак и не мисля че ще е проблем зя мъжът ми. Важно е парите да ни стигат. Ако парите ви стигат не виждам проблем. Започни по малко и ти да си отделяш. После ще ги ползвате заедно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: bdc7f7c2cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Ами аз по този начин лятото извадих пари за новата кола, за която мъжът ми мечтаеше. Защото той е с широки пръсти, винаги отделям част от бюджета в отделна сметка, до която той няма достъп. И в един момент: "Леле, жена, колко изгодно се продава еди кое си..., ама не можем да си го позволим". И хоп! "Заповядай, съпруже, със здраве да си я караш". Ремонт се налага, но нямаме средства. "Как да нямаме? Ето ги парите, викай майсторите". И така нататък. Ако му кажа, че отделям от общите средства все ще измисли за някаква глупост да ги похарим и после: "Ами тази година ще пропуснем морето, май..."
Та, авторе, не си прави прибързани изводи.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 80f007af6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Всеки нормален човек трябва да си има свои пари, аз лично не мога да си представя, че мога да завися на 100% от благоволението на жена ми. Не ме разбирайте погрешно, тя е много свястна жена и не харчи пари туко така, но никога не бих й позволил да управлява моите финанси. Каквото искам да си купя, си го купувам, каквото тя иска - й го купувам, каквито нужди имаме - покривам ги. Според мен, ако това толкова те травмира, говори открито с нея или просто промени тактиката и започни да си спестяваш и ти.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a43d0c9549
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   25, то не пречи да се разполагаш със собствените си пари, но да ги криеш...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 75784e0a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Това да ти е за урок, да не си оставяш цялата заплата на сергията. Тя е твоя, както и нейната - нейна. За общи разходи сте се договорили как се плащат, останалото - черна каса. Щото без пари в днешно време... Светът се върти около тях.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 452c78a0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   " Мъжете не сте спестовни, е, има и скъперници :). Идва лято, всеки иска да си почине. Аз съм спестила тайно около 1200, явно около 1500 за 6 месеца. "

Първото ти изречение започва с това, че е мъжете имат негативното качество, да не пестят, но го завършва с това, че има и такива, копито са на противоположният полюс и поправи ме, ако греша, но думата "скъперници" не е позитивна.
Оставам "лекият" сексизъм на една страна, просто се чуда дали си наясно колко парадоксално звучи мнението ти?
И като идва лято, а ти желаеш да си починеш, сама ли смяташ да го правиш и ако да, то защо изобщо си във връзка с КОГОТО и да е?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a43d0c9549
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Никога не съм разбирала “семейства”, които си крият парите един от друг, както и такива, в които единият държи заплатата на другия и се разполага с нея, презюмирайки, че не е тъп да я изкара, но е тъп да си я изхарчи. Има ли такива изпълнения, значи няма любов, уважение и доверие. Разбера ли за подобни изпълнения сериозно бих се замислила колко струва бракът ми и бих седнала да поговоря с човека от среща. Ако смята, че няма нищо нередно моята заплата да е обща, а неговата негова, стяга багажа и да си живее сам с паричките.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: f848375ab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Ако парите да нейни няма проблем ще си ги харчи както си иска. Ако са твои тогава вече е проблем. Ако й мрънкаш за някоя покупка ясно защо крие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker