Спрях да уча, как да кажа на мама? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Спрях да уча, как да кажа на мама?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1339 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 20 години, първа година в университет. Моят проблем е, че спрях да уча и то отдавна и не знам как да кажа на мама. Първият семестър учех добре, влизах в онлайн часовете и нямах проблеми. Но от края на първия семестър до сега не съм се появявала онлайн, нито съм учила нещо. Знам, че звучи страшно тъпо и безотговорно, но не знам какво ми стана. Преди няколко месеца не бях така с ученето. После постепенно не ми се занимаваше с ученето, не исках да уча и спрях напълно. Но главното ми притеснение е как да кажа на мама за това. Понеже тя положи огромен труд да изкара парите за учебната година, които не са малко и то в евро, понеже университетът е в Милано. И не смея да й кажа, защото ще ми се развика и ще стане голям проблем. Страх ме е, че ще ме намрази или ще си промени отношението към мен. От това най-много ме е страх. Всеки ден се чудя как да й кажа, понеже това ми тежи отвътре, а и тя вече много пъти ме пита какво става с ученето. Просто наистина много я обичам и не искам да си помисли, че не я уважавам или нещо такова. Нямам смелостта да й кажа всичко това, а ако чакам до края на учебната година ще стане по-зле.
Знам, че е страшно глупаво и ненормално, но моля ви дайте ми съвети как да кажа на мама такова нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 802925a6ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Не разбрах дали живееш в Милано или само учиш онлайн. При всички положения щом си решила да не учиш, трябва да започнеш работа и да се издържаш сама. Особено ако си в чужбина. И след време е хубаво да върнеш парите на майка си.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 99830a41a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Седни, събери си мислите и реши какво мислиш да правиш. Ако наистина си решила да се откажеш, Намери подходящ момент и и го кажи. Колкото по-скоро, по-добре. После бързо си намери работа и се опитай да и върнеш парите, които е вложила.
Голям зор да идете да учите в чужбина, а после бързо во идват други желания. И дори представа си нямате, че хората около вас се лишават, за да изпълнят прищевките ви.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8b6c62b97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Мила, по-малкият проблем е как да кажеш на майка си. Така, както го каза на нас. По-големият проблем е защо не учиш? Защо не работиш, след като не учиш? Как си представяш живота си? Ако темата е истинска- би ли обяснила ситуацията, но аргументирано?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4abdc63d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Поеми отговорност за изборите си .
За майка ти е по-добре да знае , че не учиш , отколкото да я лъготиш с години .

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8e82359d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако си в Милано, защо не си потърси работа? Досега да си изкарала парите, които е вложила майка ти, можеше и с лихви да й ги върнеш. Не е късно, напротив - сега ще се търсят и сезонни работници. Леле, ако аз бях в чужбина...
Хващай се на работа, една приятелка за три години миене на чинии в Англия изкара, колкото аз няма да спестя и до пенсия с висшето си в България и си купи жилище (тук).

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4e2e98d2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   От всяко дърво свирка на става и от всеки мърляч студент. Ако беше си изкара сама парите за таксата, щеше да си помислиш дали ти се учи. Хващай се и работи като не искаш да учиш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fc3da554e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Кажи на жената истината и не и хаби напразно парите! Не заслужава такова предателство след всички усилия, които е положила да те изучи и направи човек. Преди 3 няколко години едно момче тук търсеше съвет дали да каже на родителите си, че брат му от години ги лъже и им харчи напразно и незнайно за къде и за какво парите. Аз ако съм на нейно място или на мястото на родителите на другия герой, който дадох за пример директно ти спирам крана и те гоня от къщи. Я я виж ще лъже майка си и ще продължава да и смуче наготово от парите! Като не ти се учи отивай да береш ягоди, само утре не се оплаквай, че работотателите ти все гледат да те прецакат.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8d0ef56449
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ти ли си избра да учиш тази специалност? Ти ли реши да запишеш в университет в Милано или мама?
Ако изборът е твой, нямам оправдание за теб. Знаеш ли колко студенти работят, за да си платят таксите и издръжката, а ти искаш да кажеш, че нито работиш, нито учиш?
Съжалявам за тона.
Какво те демотивира да учиш?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 48beae37ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   На угнетената част от коментиралите ще кажа ето това: Не е луд този, който яде баницата.

Авторке, възползвай се поне да си потърсиш някаква работа в Милано още сега, още днес. На есен може да си размислила и да се върнеш към ученето, като дори паралелно да си работиш нещо там.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8e0a67d87a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До коментар 1: В България съм, уча онлайн.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1213603990
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Вместо да караш майка си да се лишава от какво ли не заради твоята такса, по-добре напусни и си намери работа. Ако от 1 курс не ти се занимава, какво ще правиш до 4? !
Направо се хваща на работа и не хвърля парите на майка си на вятъра.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: db0d539606
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Майка ти ще ти се ядоса с право, но няма чак да те намрази. Просто си поеми живота в ръце. Реши дали ще спасяваш семестъра, или ще работиш. Това са ти опциите, трябва да правиш нещо, вече не си дете, носиш отговорност.
Иначе се обаждаш на майка ти и ѝ казваш, че няма да го бъде с този университет и няма изгледи да завършиш успешно годината. Поне жената да знае, за да не работи като вол. Какво да ти кажа? С малко повече труд ще успееш да ѝ върнеш парите и да се справиш със ситуацията. Малко неща са непоправими. И това ще мине. Хубавото е, че поне си осъзнаваш вината. Лошото е, че се притесняваш повече от реакцията на майка ти, отколкото от реалните последствия от постъпката ти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8e0a67d87a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От авторката: Аз имам някъде половината пари и вече много пъти съм й казвала да ги вземе да ги използва, не да стоят ей така, но мама не иска да ги вземе.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker