Професорско семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Професорско семейство
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 2373 пъти
Здравейте! Леля и вуйчо ми са университетски преподаватели - професори по Право. Леля се слави и като мастит нотариус в града. Доста заможни материално. Педантични хора, затворени, изцяло изолирани от социалния живот, но със самочувствие до небето. Имащи се за известни учени и юристи. Още от входната им врата на апартамента като влизаш лъха на книжнина, рафтове с книги, купища листове и папки на всяка маса. Никога не идват на гости у нас или пък у роднини. Ни на празници, ни на нищо. Не ходят по заведения, няколко пъти нашите и приятели са ги викали, те винаги отказват. На почивки не ходят, на море, басейн и т. н. Единствено в чужбина ходят и то по работа. Имат едно единствено дете - братовчедка ми, която е със самочувствие до небето, типично тяхно копие. Тя също не разговаря с нас. Като по-малки се събирахме, но вече отдавна НЕ. Студентка е в трети курс "Право", явно ще тръгне по стъпките на родителите си. Веднъж взехме да я поканим с познати на рожден ден, а тя ни отговори:
-Пф, моля ви, не ме занимавайте с глупости! С такава надменност го каза, че оттогава направо ми падна пред очите в преносния смисъл и спряхме да я каним!
Винаги съм се питала защо са такива? За безсмъртни ли се имат? Винаги гледат хората с пренебрежение. Защото са професори, уж големи юристи и сега дай да зачеркнат всички! Над всички! Светът НЕ е само за тях!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 80dd0730ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Какво да ти кажа! Книжни плъхове със самочувствие

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c4c30796d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   Самочувствие, да, но с покритие!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4aee6e0cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   Това е пример за псведо-професори, псевдо-интелигентни хора. Истински интелигентният човек може да открие у всекиго бисери и чрез общуването си да ги покаже наяве, да им се радва...В една неграмотна баба има повече мъдрост отколкото в тези хора, жертви на собственото си его. Дано по-скоро дойде моментът на осъзнаване, ще ги освободи... Така е като си имаме псевдо елит, комплексирани еснафи - избиваме 40 000 хиляди интелигентни, яки, интересни хора които са изкарали страната ни на крака в катастрофите, и комунистите слагат на тяхно място неуки, удобни и люто обидени на кадърните хора мижитурки. Така е във институциите хи оттогава - връзките, не заслугите.... Затова и титлата “професор” у нас е станала обидна.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c83a3e1e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Всичко си зависи от човека. И баща ми е професор, но няма нищо общо с твоите роднини! Да, книгите са си книги, обаче има много приятели и то не само от академичните среди, с мама ходят на почивки, екскурзии, на гости, говорят си със съседите, разхождат кучето в парка и си говорят с другите стопани на кучета и изобщо никога няма да предположиш, че баща ми е професор, доктор и т. н. А двете със сестра ми имаме различни професии (и двете не ни влече академичната кариера) и сме научени, че от всеки можеш да научиш нещо ново и полезно и просто не мога да си представя да гледам някого от високо, само защото баща ми има издадени не знам си колко книги и е признат като учен. Глупости! Баща ми е професор само в работата си, през останалото време е човек като всички нас, има си хобита, играе си с внука, гледа телевизия, разхожда си кучето и т. н.
Така, че наистина не разбирам защо трябва да се взимаш толкова на сериозно.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 64d2095e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Всеки който се надупи на системата и докопа до власт става такъв. Недей вярва, че е нотариус защото видиш ли много умна, нещата въобще не седят така. Познавам хора много навътре в тази сфера пред която леля ти е мишка която се кланя, но за много пари.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b9b74b5f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Описвайте вашите проблеми, какво се ровите в живота на другите? Така искат да си живеят, така си живеят, на никого не пречат, те проблем нямат. Проблема е в автора, завист и злоба го мъчат, по добре да отиде на психолог, страда от комплекси!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b86b5cfdf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Постът за какво е? За съчувствие? Хора всякакви. Щом не ви искат, просто не им се врете като са голямото дубрутру. За съжаление животът винаги е бил само интереси.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0945a9d242
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Голяма завист, ей! Виж сега, няма как да са съпрузи леля ти и вуйчо ти. Или са вуйчо и вуйна, или леля и свако/калеко/лелинчо.
Отделно — виж, как се изразяваш само:
"Веднъж взехме да я поканим", "направо ми падна пред очите", "в преносния смисъл"...

1 и 3, и те като теб. Няма да ви е излишно, да попрочетете малко книжки.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: fb4dd6cd40
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не мисля, че проблемът идва от професиите им. За мен са абсолютни сноби. Дори се радвай, че не контактуват с вас, защото си е тегаво да водиш диалог с подобни хора. Интересното е, че човек, колкото и добре да живее, според своите разбирания естествено, никога не знае какво го чака през утрешния ден и дали тези ваши роднини няма да опрат точно до вас за нещо. Тогава да видиш как рязко се променят и възгледите им и всичко.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 323bbd2234
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Права си, че не е приятно някой да се прави на "вижте ме колко съм умен, не сте ми на нивото" - това е дразнещо, аз също не харесвам такива хора и или ги изключвам от обкръжението си, или директно ги иронизирам да слязат малко на земята.

Но за едно нещо не си права и ти. Всъщност това, че не ходят по почивки, заведения и т.н. е голям плюс! Само това им качество ги отличава от 99% от хората и ако не друго показва, че са финансово - грамотни хора.

В БГ има някакъв комплекс, да го наречем комплекса на бирата и кебапчето - голяма част от хората просто не могат без да ходят по заведения, да си харчат парите за пиячка, изискана храна и екскурзии. Другият голям комплекс е лъскавата кола, респективно последния модел телефон или марковата дрешка.

Точно ей тези комплекси са причината българите все да нямат пари и все да мрънкат, че не им стигат. Не е толкова безпаричието и гладът, колкото разхищението и показните харчове. Така, че наред с всички негативни черти имай предвид, че леля ти и вуйчо ти са финансово грамотни и знаят да си правят сметката.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 22de787a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Щом не правят нещо незаконно и вредно за другите , не виждам какво те засяга. Може да са ти странни, но чак да пуснеш тема и да ги оплюеш напоително, говори по-вече за теб, отколкото за тях.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e7a7d5e8d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Ти като одъртееш в кое заведение и ресторант ще те посрещнат глупаците и неграмотниците с червения килим.
По скоро ще висиш 30 минути без ни сервитьор ни меню.
Като дойде само дето няма да те набие , ти гаден беден пенсионер какво правиш тук.
И в магазина така, и в мобилния оператор, и в дискотеката, ее ти кво искаш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d7df08b333
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Теб какво те интересува какви са? Всеки човек има право да реши с кого иска да общува и с кого не. И това не е осъдително. Така са решили, така живеят. Ти си гледай себе си и се прави, че те не съществуват.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ac368aea0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз също съм от професорско семейство и изключително много кал се изля през годините по нас от много хора, предимно нискоинтелигентни с комплекси. При мен пък забелязвам следното: мен ме изолират и даже сестрата на мъжа ми ме е блокирала (без да благоволила да говори с мен). Неговото семейство ме мрази безпричинно, а в кавгите си той ме пита защо не съм станала преподавател като пример за нещо едва ли не срамно. Роднините му нямат висше и винаги сме се отнасяли с тях добре и на гости са ни идвали, що празници са го инспектирали да ходи сам (като имаме и дете). При теб може теб да са изолирали, при мен пък ме изолират мен. Интересно.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: dbf234ffbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Гледай себе се. Никой, не е длъжен да се съобразява с теб/вас. И много са си прови, аман от навлеци. Идва някой и почва да ти използва да решава, семейните им имотни и други проблеми. Кой знае под какъв стрес живеят и искат да си почиват с право.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2c75808b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Според мен си тръгнала с очаквания, които не са се оправдали, че щом са интелигентни, че ще бъдат отворени и комуникативни хора, но уви, не винаги е такава комбинацията. Има една порода хора студени и с железни стени около тях. Поне си разбрала от рано, че не са такива, за каквито си мислила и очаквала... Фокусирай се върху своите мечти и цели и се опитай да извлечеш полза от ситуацията с тях, например, че да бъдеш роб на егото си има своята цена :) а може пък и да са си самодостатъчни ;) помисли философски, шарен свят :)

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 45fc6de527
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Аз не виждам връзка между образователния ценз на някой и манталитета му. Какво? Да не би да не познаваш, авторке, полуграмотни темерути? Това семейство просто има своя кръг от интереси, които не се споделят от средата, която обитаваш ти. Какво да правят сред хора, с които нямат нито емоционална, нито интелектуална съвместимост? Не подценявай и културните различия. Аз също не бих отишла на рожден ден, на който не съм поканена лично, а от общи познати на домакина.
Изпитала съм подобно неразбиране и на свой гръб. Роднините на съпруга ми ме гледат като извънземно, само защото съм доктор. В началото след като се оженихме, веднъж-два пъти дойдоха на гости и не повториха. Бях много учудена, защото ги чаках с нетърпение и се бях постарала да се чувстват добре. На мъжа ми после казали: "Като дойдете у нас, не си мисли, че ще ви слагаме хляба в панерче, ще цапаме покривки, че и десертни лъжички ще ви търсим". Но така и не ни поканиха. Как мога да им обясня, че аз от най-ранна детска възраст съм научена да се храня с нож и вилица и да ползвам салфетка и това за мен е толкова естествено, че не го и забелязвам? В него няма нищо "снобско", нищо "професорско", а говори просто за определена битова култура. Откъде мога да знам, че за някой нормата е да се яде на мушама?
Твоите близки, авторке, със сигурност имат своя социален кръг, своите интереси, развлечения и удоволствия. Просто ти не ги разбираш. И мен не би ме разбрала, ако ти кажа, че веднъж пропътувах половин Европа само и само да видя за няколко часа една изложба в Амстердам, а във Флоренция прекарах единствения си ден там в галерия "Уфици".

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: bbc66a9239
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Аз пък не мога да разбера защо някой трябва да се държи според твоите очаквания? Всеки сам избира как най-добре да се представя в този свят.
Японците са казали, че човек има 3 лица. За пред хората, за пред близки и познати и когато са сами. В тоя живот разбрах, че колкото повече се нагаждаш към другите, колкото по-добър си и се опитваш да угодиш, толкова по голям хуй изяждаш накрая. Ако имат пари, ако имат знания натрупани от работа и пътувания и достатъчно опит, естествено, че ще имат самочувствие. В тоя свят оцелявяат единствено уверените хора, всички останали се жалват по форумите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 91d9037d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   17 ти го каза право в десятката. И при мен се случи нещо подобно. Интелигентният човек рядко изолира и е вежлив като цяло, много повече пъти интелигентните са изолирани под предлог "панерче". Живеем в страна, в която интелигентните трябва да мълчат за сметка на простака.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 303a8eef63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   "В тоя свят оцелявяат единствено уверените хора, всички останали се жалват по форумите. " Или пускат злобни теми за тези или онези.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker