Атаката над междучовешките взаимоотношения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Атаката над междучовешките взаимоотношения
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1791 пъти
Един кратък мой, спонтанен, анализ на ситуацията която наблюдаваме сред обществото през последните десетилетия.

Дядо и баба, Бог да ги прости, живяха до много години и имаха 60 години брак. Дядо винаги е вадил парите в семейството им, работил е в града. Баба е стояла вкъщи, готвила е, чистила домът и била на нивата и гледала животните - имахме козички, кокошки и прасе. А като са били по-млади са имали крава, магаре и овце. До последния си ден заедно, те винаги се разбираха. Дори и да имаха някакви караници, то те бяха за кратко и си прощаваха бързо. Никога не съм чул, нито мама от тях през годините е чула, баба да се оплаква, че работи домашна работа, че няма "кариера", че само стои сред манджите и животните и тн. Напротив, били са щастливи и всеки е знаел какви са му задълженията в семейството. Така са били семействата хилядолетия напред, но през последните 50 години, първо в Западния свят, а после и при нас дойде - световните лидери се постараха да ликвидират типичното семейство, като първо внушат на жената жаждата за пари, за кариера и за пътешествия, като най-значимото нещо в живота. После пък се насочиха към мъжката част и изпедерастиха половината бели мъже в Европа, а накрая тотално развратиха и двата пола, така че нормалното семейство беше унищожено. С края на нормалното семейство, се унищожиха и нормалните взаимоотношения между двата пола, като в момента берем "прекрасните" плодове на всичко това - разбити бракове, кратки връзки между хората, изневери, недоверие, егоизъм, меркантилност, страдащи деца, разврат, липса на нормална комуникация между половете, духовното отстъпва пред материалното, страдания между хората и тн. Това е новото нормално. С края на традиционното семейство и унищожаването на религията, на чиито морални закони дълги години се е основавало това семейство, е ликвидирана и Европейската цивилизация. В момента наблюдаваме края на Европа, която след още 2 поколения - няма да има и помен от автентичната и цивилизация.
Един английски учен, в началото на 20-тия век, казва следното - за да бъде унищожена една цивилизация не са необходими войни и кръвопролитие. Достатъчно е да бъдат унищожени моралните устои и закони, на които тя се крепи и цивилизацията ще се самоунищожи до 5 поколения.
В средата на 20-тия век започна еврейско-масонската атака върху моралните устои в Европа -християнството и семейството, които са крепили цивилизацията от 2 хиляди години, които пък са стъпили на по-древните цивилизации в Европа, преди тях. След тази атака минаха 2 поколения, в момента расте 3-тото, Европа сами виждате - бавно залязва - безверие сред хората и разбити семейства, разврат, хомосексуализъм, егоизъм и меркантилност. Още 2 поколения остават и Европа ще загине изцяло. Ако сме живи да видим /по-скоро няма да сме/, 2100 година и около нея /ако съществува светът до тогава/ - Цивилизация на този континент няма да има!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: ae6fa15d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Не се кахъри пич! Природата винага побеждава. Механизми, които са разработвани милиони години няма да изчезнат, заради някаква фалшива идеология.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fa1de85b5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Оф, още един, дето световният заговор ще му развали всичко :-) Абе човек, намери си сродна душа, която мисли като теб, пък си живейте мирно и кротко. Все някой ви е крив, все някой ви мъти водата...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2c66fb6a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Като цяло си прав, но грешиш в последователността, че първо внушат на жената жаждата за пари, а това се появява по късно като следствие, на това че на мъжете е било втълпено че те изкарват парите следователно те командват. Реално до тогава и двамата в семействата са работили по много, но когато мъжете са започнаи прекалено много да тупат с юмрук по масата, че само защото са пишконосци те командват, жените са започнали да търсят начин и те да изкарват пари, първоначално не от алчност, а за самочувствие.
Одтелно за днешния средностатистически мъж е невъзможно да осигури сам дом за семейството, ако разгледаш факта че баба ти не е работила извън дома си (на работа за пари) а дядо ти е успял да осигури дом на семейството и да подсигури финансово обличането и образованието на децата, запитай се ти можеш ли? Твоята жена ще е принудена да работи за заплата за да изплатите свой дом и да образовате децата си. Днешния мъж не може да се справи сам със задълженията, които дядо ти е изпълнил сам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cf56a0beaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Стигнах до половината и заключих че е поредния моралист, който иска да пропагандира. Не че нещо, ама такова нещо като типично семейство - няма. Защо? Семейството не се определя само от роднинска връзка, то се определя от чувства, чувство за принадлежност, обич и така нататък. Друго нещо - жените имат право да изкарват сами хляба си, те като нас мъжете също са човешки същества и имаме равни права и свободи, вече тук е до избор, не казвам че всяка жена задължително трябва да работи, но това вече си е до желание. Изневери от край време е имало, развалени бракове също са нещо нормално, преди на са смеели да се развеждат заради влиянието на църквата и хорското мнение, пък и други причини, хората са търпели какво ли не и са живеели в страдание само за да не попаднат ма улицата (най вече жените, защото те тогава не са имали толквоа права и искат не искат стискат зъби). Изневери, егоизъм, недоверие и така нататък - отново човешки права и свободи, дали е морално- някои неща не, дали се случва - да, тук се връщаме на предната точка. Факт е че баба ти и дядо ти са имали добър брак, дай боже всеки му, но не всички хора сме еднакви, всеки има правото да върви по своя собствен път, да пътува, да мечтае да трупа състояние и така нататък, все пак живеем един живот, не можем да се набутаме само в кухнята или таблата от 8 до 5, след това вкъщи, добитъка, вечерята и леглото, това само да работиш е просто живот без цел, без мечти, не казвам нищо лошо за дедо ти и баба ти, те просто са се чувствали комфортно в това ежедневие, но не всеки е като тях, както казах хората са различни. Също, недей с тези корали, защото "моралите" често са били ползвани като предтекст за побойща, строги наказания и други гадни работи. Да не говорим как уж морални хора всъщност са правили мизерии зад гърба на другите. Та моля те, спри с пропагандата, всеки човек има собствено съзнанието, морал, чест, ценности, виждане за живота и т.н, естествено ако са нормални хора а не овце които следват някакви странни моди.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 51b736a17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Светът се развива с бързи темпове. Цялото това развитие има и плюсове и минуси и трябва да се примирите с това. Никой няма да се съобразява с Вас, защото забавянето на този процес е невъзможно. Живеете в друга ера. Щом Ви се пасат животни и щом Ви се издържа цяло семейство, ами добре - правете си го, кой Ви спира? Но я недейте се бърка в животите на хората. Хомосексуалните му били проблем, разврата, егоизма, разбити семейства... Само това ли представлява света са Вас? Сякаш преди всичко е било розаво... Тези неща сякаш ги е нямало тогава.

Много сте загрижен за т.нар. семейни ценности - да не сте министър на културата? Интересно дали Вие успявате да оправите семейството си, та да хуквате да оправяте семействата на другите!

Питам се, с какво право казвате, че пОлОвИнАтА бЕлИ мЪжЕ в ЕвРоПа сЕ бИлИ иЗп*д*рАсТиЛи. Май Ви познах аз, май говорим за типичната за старчоците от 50-те токсична мъжественост? Всеки има правото да прави каквото си поиска. Никой няма да се съобразява с нормите, които сами си налагате. Всеки живее в собствен свят; поне веднъж в живота направете нещо полезно и уважете свободата на хората да се изразяват по начина, по който си искат!

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 203fcd31cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Уфффффф. Без коментар.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c2bd5c797a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   А мислиш ли, че баба ти ако имаше избор би избрала манджите к добитъка?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a14ca1541b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Добър синтезиран анализ на отдавна известна тенденция. Е, известна за хората които не са си забали носовете в телефоните си или предните си камери докато си правят селфита.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c3b32bf9b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Айде пак некое комолексирано от жените дудне за баба си и оно време... Няма как да стане тая да смачкаш някоя жена и да я натикаш у вас, за да не личи колко по-голям капацитет има от теб и колко по-красив и пробивен мъж заслужава. Това е положението. Ерата на неможковците, на които са им поднасяли жени на тепсия, приключи. Приключи и тая жените да стоят скрити, за да не се вижда колко по-умни и пробивни са. Ако щете още 1000 теми за баба си и кифлите пуснете, няма как да промените нещо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 449be4f8a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съгласен съм с всичко, само дето "еврейско-масонският заговор" е започнал много по-рано - още със създаването на самото еврейство. Самият Юдаизъм е анти-човешка религия, която втълпява на евреите, че са "избрани" от Бог, че са по-специални от всички останали и че притежават висш морал спрямо неевреите (или 'гоите' както те обидно наричат неевреите). Това чувство на "избраност" често създава нарцистични хора с огромни егота, които са арогантни и, съответно, отмъстителни, често прикрито под шапката на хаплив "хумор" (защото ако разкрият истинското си религиозно програмиране ще предизвикат антагонизъм). Отделно обаче, литературните традиции на Юдаизма създават хора с високо вербално IQ - такива, които лесно боравят с терминология и лесно успяват да манипулират гоите.

Като се погледне към ранната история на СССР най-лесно може да се види накъде евреите искат да придвижат Света. Защо? Защото Великата "Руска" Октомврийска революция всъщност е еврейско-марксистка революция. Както Солженицин пише "тези, които направиха Руската революция в Русия... не бяха руснаци". Троцки (роден Бронщайн), Зиновиев (роден Апфелбаум), Каменев (роден Розенфелд) и много други евреи със сменени имена (за да звучат руски) са основни идеолози на марксизма в Русия, довели до смъртта на милиони души и наложили мракобесният режим. Първото нещо в социалната сфера, което правят въпросните след като завземат властта е... да разрешат абортите без уважителни причини. После озаконявят хомосексуалността (по него време е било НОРМАЛНО хомосексуалността да е забранена навсякъде в Европа и хората са имали същата реакция срещу озаконяването й както сега много хора в западна Европа имат срещу хомофобията, т. е. хората като цяло са лесно-програмируеми овчици без принципи и преди 100 години 90% от западноевропейците щяха да се гнусят на хомосексуалните, както сега се гнусят от хомофобите). После позволяват и насърчават комуналният интимен живот - да се живее без семейство, а например няколко мъже да споделят една или няколко жени или няколко жени да споделят един мъж, да се гледат децата комунално без да се знае кой е бащата и тн. Всичко това се променя с идването на Сталин, който прозрява марксистко-еврейското влияние и започва чистка (най-известната от които е "Делото срещу лекарите"). След това връща традиционните ценности в обществото. Долу-горе по това време в Германия се създава т. нар. Франкфуртска школа, естествено пак само от евреи. Това е либерален мозъчен тръст, развиващ т. нар. културен марксизъм и чиито членове лека-полека, след гоненията на Хитлер, емигрират основно в САЩ. От там нататъка вече е ясно. Евреите много често се изтъкват като жертви на гонения, но не казват защо са били тези гонения. Ами щото искаш да прецакаш културата на народа, сред който живееш и нямаш уважение. Ама уважението към гоите е нещо чуждо за евреите. Те имат мицва (божий закон, както християните имат 10 божий заповеди, така евреите имат 613) да не хвалят гои. Т. е. не може един евреин да живее сред гои и да каже "да, аз уважавамт тази култура", защото за него това е все едно да почита чужд бог едва ли не. Затова винаги като живеят сред гои се държат деструктивно. Затова донякъде и създаването на Израел е добро за целият Свят, защото израелските евреи са по-малко невротизирани, макар че еврейските лидери не спират да им припомнят как са най-големите жертви на анти-семитски гонения (идеята разбира се е да се поддържа етно-религиозната им свързаност чрез страх). Препоръчвам книгата "Culture of Critique" и есето "Psychopathology of Judaism" за който иска да разбере защо се случват тези огромни социални, етнически и културни промени в Западния свят, от който ние сме поне донякъде част и биваме повлиявани.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 36125fac0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   "В момента наблюдаваме края на Европа, която след още 2 поколения - няма да има и помен от автентичната и цивилизация. "

Започна с козички, порасенца и пиленца... каква цивилизация европейска видя, па там? Това го открихме преди 10000 години.

И чакай да ти разкрия една тайна - Европа не е христянска цивилизаци. Европ е гръко-романска цивилизация. Не ми вярваш? Културата, закона, морала, философията ни - всичко идва от там. Да, има и изявени христянски философи и учени, но далеч не са нормата. Какво става, когато църквата отслабва влиянието си? Ренесансова Италия! Нютон! Прогрес, какъвто не сме виждали от 1000 години.

Ама ти ми говориш, за на БАБА ТИ кравичките и как дядо ти се утрепвал от работа, за да оцелеят!
Ако искаш този живот - ХАЛАЛ да ти е. Намери си някоя достатъчно проста, живейте си и бранете семейните ценности в някое балканско село, заринати в на кравите...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b3d41eeafe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако искаш да се върнем 150 години назад, когато само богатите мъже са могли да гласуват, жените са нямали право на образование или работа и са се считали за обекти?

Преди 120 години е било немислимо жена да гласува, а сега има само две държави, в които не могат. През 1967 година Върховният съд на САЩ легализира браковете между хора от различни раси, когато подкрепата за такива бракове е била под 20%, а днес едва ли на някого му пука. Същото може да се каже и за абортите, декриминализирането на марихуаната, еднополовите бракове и много други неща. Светът се развива. На теб, разбира се, никой не ти пречи да си намериш жена, тя да ти роди 4-5 деца, да се грижи за дома, да гледате животни, да учите децата си на християнски ценности и т. н.

Недей да се кахъриш за това какво правят другите и как са решили да си живеят живота.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6b84e3d39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Повечето от нещата, които е написал автора са доста верни. Единственото, което се пропуска е че жената няма лошо да работи. Тя и преди е работила, даже много повече, защото да се грижиш за селска къща с двор и животни е доста тежка работа. Особено, като се вземе под внимание, че преди ги е нямало повечето от днешните удобства, т. е. всичко се е вършело на ръка. Днес жената няма какво да прави в един апартамент. Може да е заета максимум час-два на ден. Даже при такъв режим ще е опънала всичко под конец и ще се чуди какво да прави. Останалите описани неща обаче са наистина много сериозен проблем. Да се твърди, че разрешаване на еднополови бракове, легализация на марихуана и други подобни простотии са "развитие" е меко казано абсурдно. Голяма част от хората се правят уж на много либерални и "модерни", но ако получат зет от сина си или снаха от дъщеря си, веднага запяват друга песен. Същото е и с марихуаната и още куп други неща. Като е толкова безобидна марихуаната, защо не я давате на децата си? Отстрани е много лесно да си "толерантен", ама да не ти идва до главата.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e9fee2b157
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   "Светът се развива", "В кой век живеете" и прочее - това са оправдания. Моралният закон не е собствено християнски - моралният закон е природният закон, по който се изгражда каквото и да е било на света. Колко антропологични изследвания има по темата - стотици, ако не хиляди. J. Unwell е един от най-известните учени, който още миналия век изследва над 1000 различни племена и култури и открива, че краха на всяка цивилизация е предшестван от отпускане на сексуалните табута. Това е нещо хубаво за индивида, но както се оказва - гибелно за обществото. Никак не е приятна констатация, но истината не винаги е приятна - затова е истина.

Всеки е свободен да не се съобразява със законите на света. Да вземем например гравитацията. Свободата да се размажеш вследствие на нежеланието ти да признаеш гравитацията като закон на който се подчиняваш, е една ненужна свобода например. Но я има. Е, сега живеем в залеза на нашата цивилизация - възприемането на саможертвата, усилието, труда, като лош лайфстайл, нещо не cool. Може би това е закономерно - колкото повече удобства придобиваме като общество през поколенията, толкова повече и нови желания имаме, нови изисквания с новите поколения... И така само ускоряваме този процес.
Но ми е симпатично защо толкова хора отказват да го признаят - че труда и мъката са право пропорционални на успеха. Когато имаме едно общество от спа-самодиви и протеинови юнаци - няма как да имаме дългосрочен успех, без експлоатация на някой, който да върши работата, или ресурс, който да дава лесно благоденствие - като петрола в арабските страни.

Разсъждавам, никого не обиждам!
М29

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a3e38d9af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравейте,
да, хубав анализ. Но предполагам, че е копиран от някой сайт. Много добре е изложен и има последователност. Да речем с две думи, че традицията от преди комунизма я няма. И сега е демокрацията и анархията! По-лошото е, че се обръща внимание на простотията. Да си прост и груб е модерно! Сега 21-ви век няма казарма, няма униформи в училищата, учениците имат по-големи права от учителите, децата имат права, ако родител ги нашамари, и т.н. Ние децата на 80-те, 90-те години едва имаме бегъл спомен как са живеели нашите родители. А нашите деца няма как да знаят какво е било. Едно време моите баба и дядо са имали възможност да си построят къща на два етажа, да имат животинки, полета, прасета и т.н. Я сега стройте къща с тези заплати! Хората едно време са теглили (от касата на предприятието) заем за да построят тези къщи, а сега имат заеми, защото не могат да си платят сметките. Не е само до традициите, тук става въпрос за начин на живот и икономика, образование, здравеопазване и т.н. всичко, което сега е с главата надолу.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 928d49acfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Донякъде съм съгласен с автора, че в момента сме свидетели на залеза на християнска Европа и Северна Америка, такива каквито ги познаваме. На път сме да повторим съдбата на Римската империя, но в по-голям мащаб.
Според мен, това се дължи на безпрецедентното технологично развитие на цивилизацията, което няма аналог в човешката история. Колкото и да не ни се иска да си го признаем, ние живеем по-спокойно, мирно и по-богато от което и да е предишно поколение. Но цялото това развитие си има и тъмна страна, и тя е все по-намаляващата раждаемост в развитите държави. Много изследвания показват недвусмислено, че колкото е по-образовано и развито едно общество, толкова раждаемостта в него спада. Обратното също е напълно валидно - вижте гигантския прираст в Африка и в арабските държави, въпреки нескончаемите войни там.
Резултатът от всичко това вече ясно започва да се вижда. Със своето развитие, Европа става притегателен център за огромни маси от хора, които напускат провалените си държави (често по вина на самата Европа), в търсене на по-добър и лесен живот. И повечето от тези хора не са християни и имат начин на живот и възгледи, които нямат нищо общо с европейските ценности. Ако водена от своята прекалена свобода, Европа продължи да ги приема, то в един момент това ще доведе до колапс на самата европейска цивилизация, заради насищането с хора, които не споделят нейните ценности.
Преди 1500 години същото се е случило и с Римската империя, заради различните варварски племена, основно от земите на днешна Германия. Явно това е някакъв неизбежен кръговрат, който има за цел да разчисти полето за нови цивилизации, които да донесат още по-голямо развитие на човечеството. В миналото е имало всякакви велики цивилизации, които са се издигали и са загивали, но в крайна сметка човечеството като цяло е вървяло нагоре. Явно сега е време англо-саксонския християнски модел на цивилизация да отиде в историята, отваряйки пътя за нещо ново. Но преди това, вероятно ще трябва да минем през ново Средновековие.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 9481e70005
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Сега вече не са онези времена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker