Време ли е да го пусна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Време ли е да го пусна?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1543 пъти
Май стана време да се разделя с моя добър приятел костенурката Малкълм. Напоследък е станал доста агресивен и непрекъснато се опитва да избяга от терариума от няколко години, при положение че му го сменихме над 3 пъти. Опитва се да прескочи заграждението си и се пробва да го разбие. Водили сме го и на ветеринар. Казаха, че всичко е наред с него. Прочетох за някаква българска фондация, която изследва костенурките в естествения им хабитат. Там той ще има достатъчно пространство, ще може да расте на воля, а и да се размножава. Проблемът е, че не съм готова да се разделя с него, все пак съм поела дълг към това същество. Вече е на 9, имам го от 5-годишна не ми се ще да го оставя на произвола на съдбата, въпреки че чувствам,че не е щастлив. Чудя се дали там ще се чувства по-добре. Ами ако не се грижат за него? Тъжно е като го гледам години наред как прави опити за бягство, наскоро дори започна да хапе, дере, съска. Не смятам, че причината са условията му на живот, защо се грижа добре за него-често му сменям водата, има достъп до естествена слънчева светлина и храня го на всеки три дни, защото това е нормативът. Според вас редно ли е да го дам на тази фондация? Вие имате ли подобни проблеми с вашите костенурки?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6c75fe71ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Животните трябва да живеят на свобода. Затваряйки го в клетки, аквариуми и терариуми не му правиш добро ,само го мъчиш и обричаш животното да няма партньор и поколение.
Дай го на тази фондация, поне ще е свободно, очевадно не му се стои в затвор.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d01aa9cd93
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Време е...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 06a92281f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Достатъчно е поживял с теб. Явно не го удовлетворява, позволи му да поживее и на свобода, останалото е съдба. Сигурна съм, че ще се справи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c0199f9712
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   №1, този коментар трябваше да го напишеш с главни букви, не могат да разберат "уж" любителите на животните, че всяко живо същество си иска свобода. Едно животно и в златна клетка да го гледаш и с най скъпата храна да го храниш, то ще се чувства нещастно. Най ми е жал за кучетата живеещи затворени в апартаменти. Та това са си затворници в истинският смисъл на думата. Хранени са, на топло са, имат по половин час разходка и това е животът им, точно като на затворник. За мечките се погрижиха и прибраха всички животни от циганите и ги пуснаха на свобода в резерват, а за кучетата никой не мисли. Трябва със закон да се забрани да се гледат кучета затворени в апартаменти. Нямаш ли достатъчен двор за животното, няма да го правиш затворник. За котките е по лесно, те по свикват да са затворени, но за кучетата е мъка и наказание да са затворници. Затова кучетата живеещи в апартаменти имат кратък живот, те са постоянно в стрес. Моето куче си има голям двор, пуснато е свободно и си живее вече над 20 години щастливо и още си е жизнено и иска още да си играем, е не е както преди 10 години, но си живее на свобода. Авторката час по скоро да освободи костенурката от затвора в който се намира сега животинчето!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker