Лош човек, лоша майка, лоша съпруга .. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Лош човек, лоша майка, лоша съпруга ..
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1509 пъти
Здравейте! Моля ви за съвет, защото не знам какво да правя. Майка съм на 6 месечно момченце. Той е моето всичко. Проблема е, че не съм добре с нервите. До сега се търпях, но след нещата които направих свързани с детето.. вече не се издържам. Аз съм пълен боклук, развалина, едно голямо нищо. Не знам от къде да започна. Проблема ми се корени в детството. Още като мама е била бременна с мен сме изяли един шамар.
"Баща" ми тази непозната за мен дума, той е виновен за всичко. Имам сестра 5 години по - малка от мен и с нея сме ставали свидетели на незабравими случки.
Така. Живеели сме в град точно преди да се родя и нашия дядо е набил бабата и заради нея, за да не я бие се връщаме на село. Кавги и бой постоянно. Баща ми и дядо ми са се сбивали пред очите ни сумати пъти. Нашата къща беше ад. Винаги и двамата пияни. Къщата е на 2 етажа. Долу едното пиянде, горе другото.
Когато сестра ми е била на има няма месец, пак бой м/у баща и син и дядото е искал да удари сина си със един дървен стол, но удара е понесла майка ми. Точно до окото, още има белег. Можеше да я няма днес и сестра ми никога да не я знае, аз също. Постоянно псувни, кавги. Никога не сме имали спокоен ден. Мама е изяла шамар заради това, че в нашия магазин, който отдавна фалира е свършил сапунът и то с дете в ръце, макар и на братовчедка ми. Бой заради уиски, заради това, че докато шофира се е изгубил и тн. Дядото и бабата все ни гонеха от къщата, но нашия не мърда. Веднъж той като беше в чужбина, дядото се напил до кирка и търси бабата, тя се скрила. Аз да съм била на 8-10 г. И този се лепи на вратата и вика ,ако бабата не излезе, идвам с брадва. И така посред нощ ние трите избягахме през прозореца у комшии. Веднъж сме в селото на мама и получаваме обаждане, че мъжете се бият. Тръгваме у дома и какво да видим, плочите в кръв. Сбили са се и синът не правил нищо, само казвал на баща си "удряй". Посинял, посред нощ му хрумва да иде да го бие, пак бой, пак, пак и пак.. Удрял си е главата по стените заради политическа партия. Той дъжи на такива неща, било то футбол, музика. Всяка вечер се напиваше и като го чувахме по стъпалата, че идва апетита ни ставаше на нула. Пускаше музиката докрай, караше ни да играм. Ние искахме да спим, той постояно гледа за какво да се заяде. Лепи се и той на вратата ни и пее или псува. Не го интересува, че ставам в 4 за работа и сестра ми на училище. Нервни кризи съм имала колкото щеш. На 18 ми откриха фиброаденом и ме оперираха. Бях в болница и този ми звъни в 3 през нощта и ми пуска музика. Хаха. Ругаел ни е пред хората. А баща му също се е държал зле с него като малък. Миналата година бяхме на почивка и там се случи така , че таткото каза "какво пък сте преживели". Добре, че бях бременна и се сдържах.
Не мога да забравя миналото. Почти всяка вечер ги сънувам.Няма да разказвам всички караници, защото ще ми трябва книга. Проблема ми в момента е, че след всички тези преживени неща аз не съм нормална. Псувам в къщи, викам, крещя. По мъжа си постоянно. Не знам как ме търпи. Имам един такъв характер, че никога не бих исла да общувам с човек, като мен. И най - тежко ми е, че не се сдържам пред детенцето ми. Обожавам го, но той е много трудно бебе. Нормално на кого да прилича. Случвало се е да го друсам и тн. Защото изнервя ли се и край. Тази сутрин се събуди два часа по-рано и аз го оставих сам да плаче 20-25 мин. После взех да го псувам.. Малкото ми детенце. Когато го правя изпитвам едно такова чувство.. Сякаш не го ругая него, а така наказвам себе си. Знам 100% , че ще съжелявам, но гневът е тоолкова силен.. Моля ви дайте ми съвет как да стана нормален човек, защото последното нещо, което искам е детето ми да отрасне като мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 72d6be99b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Това ще ти се трупа с времето. Всеки е бил изкарван извън нерви. Ако обичаш детето, прости на себе си, прости на тези, които са те тормозили в миналото и продължавай напред. Дръж се по начина, по който искаш да бъдеш като човек и ще станеш този човек, нали? Като много се изнервиш и ти дойде да псуваш, кажи си "това е друг човек, не съм аз, аз няма да бъда този човек" и на тия неща, които ти идват отвътре, отвърни с добро. Трудно е, аз съм имал също кофти моменти, но ти казвам, получи ми се. Сега нито си пердаша детето, тя е голяма вече, де, но нито я раздрусвам, нито нищо. Имам вътрешен мир, поне за това. И аз съм имал проблеми в детството с пиянски скандали и подобни, разбирам те и ти казвам, че това работи. И ако 5 пъти успееш да се сдържиш, а на 6-тия не, не се отказвай. Просто си прости отново и продължавай напред. Помисли над това, че ти не си баща си, не си някой друг, не си длъжна да копираш това поведение. Можеш да бъдеш добър човек, стига да го искаш и ти вероятно си. Имаш дете, имаш съпруг и добро(явно) семейство. Нещо, което не си имала преди това. Пиши тук, ще се опитваме да помогнем. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6563ba3b41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Не мога да ти помогна особено, само ще ти кажа, че и аз съм подобна на теб. Също съм имала детство, изпълнено със скандали, псувни и побоища. Сега имам дете на година и половина и понякога едвам се сдържам да не го шамаросам. Аз като малка съм хапала, щипала и съм се самонаранявала. Такива наклонности има сега и моето дете, което обичам, но понякога трудно издържам дивотиите му. Опитвам се винаги да се владея, защото знам до какво води насилието, а и малките деца нищо не разбират и дори можеш да ги нараниш, ако си по-груб. Само мога да те посъветвам да се владееш и преди да се развикаш или да посегнеш на детето (отнася се и за мъжа ти), да дишаш дълбоко и да помислиш какво си на път да направиш. Не действай импулсивно, защото действията си имат последствия. А ти със сигурност искаш нормално семейство за детето си.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: be33118de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Благодаря ви сърдечно. Да прав сте имам добро семейство в момента. Поне съпругът ми е добър, макар и да се държи като дете.
Веднъж като бях на 5-6 г. се покатерихме на едни железа, високи с една моя приятелка. Той като разбрал, започна да шофира колата с/у мен и аз викам, бягам и плача. Като се прибираше вкъщи първите му думи бяха "мам*нц*то ви е*а*ам аз". Пращал ни е под моста.
Има свой личен дневник от ученик и там е написал "понякога синовете не трябва да приличат на бащите си". Хаха надмина го.
Просто искам да спра този кръг, защото ако не, някой ден синът ми ще бъде съпруг и баща, като него..

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bf55ed8e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Единственият ти вариант е психиатър докато започнеш да контролираш постепенно гневните си изблици. Ще ти изпишат някакви успокоителни и с времето постепенно ще ги намаляш с лекарско предписание.
Потърси помощ преди да си направила нещо от което нвма да има връщане назад! Не си виновна за това което си в момента, но ще си виновна ако съзнаваш и не потърсиш помощ, а ти съзнавяш, че не е ок така. Направи го и за детенцето, нека се успокоиш и си го гледаш с любов.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4158a28fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Имаш сериозен проблем, който няма да мине току така с приказки. Според мен трябва да отидеш на психолог и терапевт. Ти не само си била свидетел на съответните неща, те са оказали влияние върху теб физически и върху нервната ти система. Възможно е да имаш някаква форма на пост-травматичен стрес от преживяното в детството.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 338c9f5b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   "Баща" ми тази непозната за мен дума, той е виновен за всичко.

Естествено... Но проблмът знаеш ли какъв е обаче - че носиш неговите гени - 50-50... Колкото и да се опитваш да се дистанцираш на него - обърни се към майка си, която го е избрала за твой баща... не просто психологически както го описваш, а и генетично. И тоя факт малко го забравяш. На мен ми изглеждаш като негово продължение. Което е естествено... Затова се гледа много внимателно с какъв се събираш. Майка ти явно е направила грешка, както и съпругът ти... А за теб съвет - има си психоаналитици и психотерапевти за тая работа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f25517b720
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Нормален човек си, просто си избързала с детето. Махай се от тая среда с детето, докато не е станало късно. Започни работа, изнеси се! За мъжа си нищо не казваш и той ли е същия?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d6ce4d6b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хем осъзнаваш проблема, хем повтаряш същото поведение. Детето ти като порасне ще бие семейството си и ще ги псува и вие цялото семейсъво сте закачени като верига и всеки повтаря предишния. От теб зависи да прекратиш тая лудост. Като за начало започни да четеш. Например луиз хей, потърси я.
Наложи си да спреш да псуваш. Спри да мислиш за миналото и започни да градиш бъдеще. Няма как да ти помогна с един коментар. Но мога да ти дам насоки, четене, самоконтрол и психолог ако не се справяш сама.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5d898c5eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Детето не бива да го друсаш, защото ще го увредиш!!! За нервите отиваш на лекар и си взимаш лекарства, които да пиеш. Пощади детето си, то не е виновно за нищо!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 99637a9e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имаш неосъзнати детски травми. В смисъл, че не си открила все още "бутоните" им и действаш по неосъзнати начини.
Например моят баща ходеше в Косово и Ирак, когато бях дете. Имахме среща в 20.00 на телефона, когато нещо се случеше, че да не може да звънне майка ми по цели нощи плачеше, както и аз. Сякаш сме го погребвали десетки пъти, беше ужасно. Сега аз съм на 30, мъжът ми пътува в чужбина много често с кола по 2000, 3000км., понякога се случва да няма обхват, или просто да реши уж за малко да си почине, а да заспи за 8, 9 часа. Аз му звъня, той не вдига. Звъня отново и отново, преглеждам новините за катастрофи, побърквам се. Пак звъня, 8 часа звъня през 30 мин. Плача, не спя, не ям, решавам, че не мога да отида дори на работа. Там не казвам, че просто не ми е вдигнал, лъжа нещо. Чувствам се сякаш е умрял, представям си го в канавките, представям си зловещи катастрофи, как ще кажа на техните, на децата, как ще живея изобщо без него.
Осъзнах травмата, и че се чувствам точно, ама точно, както, когато чахах татко да звънне, а той не успяваше. Преди погребвах него, после мъжа ми. Осъзнах го с психолог.
Веднъж, когато мъжът ми счупи телефона си на път и не се чухме 2 дена, аз бях звъннала 134 пъти. Толкова бях зле, че си бях помислила ако не се обади (значи е умрял) да се самоубия. Само, че мъжът ми се обади сякаш нищо не е станало, обясни ми за телефона и тн. Казах си "Господи, колко съм сбъркана. Ако бях оставила децата си без майка... Що за лудост?" Когато говорих с психолога и той ми обясни, че тези неща ми натискат бутона на травмата и аз вместо да остана тук и сега, адекватна се връщам в стария филм от детството отново и отново, аз го попитах "това наистина, е това, което ми се случва, но защо не мога да реагирам като жена на 30, да приема, че се случват такива работи, че мъжът ми не е на война, че имам отговорност към децата ни да остана стабилна?" и той ми каза, че когато ми е натиснат бутона, аз автоматично ставам детето на 6,8 години. То не е родител, то няма отговорност, то е изгубено без баща си, светът му свършва. Дори тази хипотетична загуба, аз не я усещам като възрастен човек родител, който губи партньора си, а като малко дете, което губи баща си и остава с една лабилна майка, която повтаря, че ще умре, че ще получи удар.
В твоята ситуация е съвсем различно, но аз го виждам през моята призма така:
Едно дете подложено на постоянен стрес и крясъци, което е безсилно, в безизходица, не може да си помогне. Като един родител в постоянен стрес, плач, безсилен да помогне на бебето да спре да плаче (аз съм се чувствала така с моите деца-колики, зъби, безутешен рев, с часове, цели нощи. Идвало ми е да си блъскам главата в стената.) Бебето не те оставя намира, че не спира да крещи, ти сякаш няма какво да направиш, къде да отидеш. Може би там е бутона. Може би затова се държиш като ядосано безсилно дете, което иска да вика, да блъска.
По принцип няма хора без травми и без бутони. Това са всички тези моменти, когато си казваме "не знам защо се държах така, сякаш просто не бях аз", или "правя неща, които не искам да правя, знам, че не трябва, но ги правя" и т.н.
Според мен си намери психолог и си кажи всичко, повярвай ми с психолога няма неприемливи мисли, чувства - той е напълно разбиращ и приемащ. И пъзелът на ненормалното поведение се подрежда. Сега, когато мъжът не ми вдигне на път, вече знам какво ми се случва и го контролирам, осмислям, изобщо няма такива крайни емоции.
Бих ти препоръчала и да чуеш книгата на Лиз Бурбо 5те травми, които ти пречат да бъдеш себе си, има я в Ютуб.
И да знаеш, че не си лош човек, лошите хора нямат такива угризения. Желая ти да намериш своя мир.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 96b26f82ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Вместо да търсиш съвети, върви се лекувай. Има психиатри, психолози, терапевти. До сега трябваше да си го направила. С тези истерии и агресии вредиш на детето си, така както семейството ти е увреждало теб. Нормално ли е първите думи, които детето ти ще чуе и запомни от майка си да са псувни? Ти си на път да го превърнеш в същия невротик като себе си и един ден то ще те упреква по същия начин, както ти родата си. Да не мислиш, че мъжът е длъжен вечно да те разбира и търпи, за да провалиш и неговия живот? Колкото и да е търпелив, един ден ще му писне, като вижда, че ти не се оправяш. Той и детето ти нямат никаква вина за тежкото ти детство. Ако имаш достатъчно воля, можеш да овладееш гнева си, а не да го изливаш върху тях. От съжаленията ти и ревовете ти после, няма никаква полза.
Вземай се в ръце, ако не искаш цял живот да си агресивна истеричка и никой да не иска да общува с теб, дори и детето ти. Точно защото имаш отрицателния пример на дядо си и баща си, трябва да се стремиш да не си боклук като тях.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2b259a00c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Тръгни на психолог. Или се захвани с йога и медитация. И ном 1 добре те е посъветвал- прости на всички роднини. Искрено. Прости и на себе си. Нервичките ти са напрегнати. Пий глог, мента и валериан, когато си много ядосана. Детето ти е нервно и трудно, защото ти си такава. Бебетата и децата копират поведението на майка си. Ако ти си спокойна и то ще е спокойно. Сега, всички бебета плачат - имат колики, болят ги зъбите при поникване и пр. Не можеш да избягаш от това. Всички бебета са така. Имаш късмет с добър мъж, явно, който те търпи да си гневна и псуваща. Дръж се добре с него. Ето, противниците на Истанбулската конвенция да прочетат поста на авторката.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a46d133a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Благодря на всички. Помагате ми наистина.

До номер 7: От 6 години не живея с тези хора. Работя от 7 години в чужбина, на 26 съм. Мъжът ми (27) е супер, Проблема ми с него е, че аз обичам да пътувам, а той не. Примерно като е виновен за нещо не обича да си признава, отрича. Държи на семейството си(майка,баща,сестра) повече отколкото трябва. Ако да речем са виновни за нещо, все ги защитава и т.н и се караме за това. Аз не харесвам това да защитаваш своя човек, като има грешка, само защото е твой човек.
И като му говориш нещо сериозно, веднага сменя темата, рови се в телефона, все едно говоря на стената.
Разказвам му тези истории, а той - аз съм уморен, поглени детето и тн. Иначе помага, пита ме проблем ли ще е за теб, ако изляза с приятели? За мен тези неща са много важни. И ако беше друг мъж до сега да ме е пребил 13773829 пъти. Обичаме се, но се караме за тези неща. Просто от моите преживявания аз съм на 40-45,а той не е виждал подобно нещо и се държи като на 15. Мъжете без това съзряват по-бавно.

И да опитвам се да не псувам, да не се нервя, да не викам. Днес гледах един документален филм, препоръчан ми от една психоложка, в една онлайн страница. Казва се "Мъдростта на травмата". Гледайте го и вие, тези които сте като мен.

Преживели сме също блудство от страна на роднини-трима... Две челни катастрофи... Безпаричие до такава степен, че нямахме пари за дамски превръзки, а бяхме 3 жени, нямали сме пари за автобуса за училище, който струва 2 лв. Ходили сме за билки, за да спечелим някой лев. Разбира се бащата ги харчеше за алкохол. Слава на Бога се сме повече от добре.
Събуждахме се 9-10 ч. а те отдавна се бяха напили.
Чупел е касетофон, телевизор, телефон (един път моя защото имах 3ка по История, а той е историк) прозорци(за което са го шили).
Магазина ни работеше на пълни обороти, но фалира заради него, даваше на вересия бол.. Около 30 хил.лева са в боклука. Той в момента няма деца, съпруга, родители, приятели които да го уважават, обичат. Няма свой дом .. Само грозно минало, никакво бъдеще. Не пие от няколко години, но си е същия смотаняк. Не му вдигам телефона от два месеца, защото той без да се срамува ни беше поискал доста пари, а ние бачкаме за собствен дом. По телефона майка ми му е казала, какво той е дал на нас и той е казал, че любовта не се купува с пари. Хаха. Ква любов, кви 5 лева. И е казал да не му звъним повече. От тогава не вдигам, спря да се обжда.
На сватбата ни беше пиян, не знаеше в коя зала ще се празнува, дойде облечен не както трябва. На мястото, където се правят снимки със семейството не дойде. Само исках да не ни изложи.

Както и да е лягам си, че стана късно.
Благодаря ви от сърце!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 93499f2885
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   По последния ти пост разбирам, че още не си преживяла миналото и то влияе прекалено много на настоящия ти живот. Мъжът ти не е длъжен да играе ролята на психолог. Аз също имам психически травми от детството и съм опитвала да споделям на мъжа ми, но той никога не е бил особено заинтересован да слуша подобни истории. А и от 27-годишен мъж няма как да очакваш особена емоционална зрялост. Много на тази възраст още ходят по дискотеки и живеят като тийнейджъри и далеч не се замислят да създаване на семейство. Така че с времето ще помъдрее, просто имай търпение. Ти сега се фокусирай върху отглеждането на детето. Запълвай си времето с четене и гледане на видеа по темата, защото детето е най-големият ти и важен проект, по който непрестанно трябва да работиш. И престани да мислиш за баща ти и да преживяваш какво е направил преди години. Важното е, че твоят мъж е различен и няма а повтаряте този сбъркан семеен модел. Постарай се в дома ти да цари спокойствие и разбирателство.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker